Fortuna liga

Statistické okénko - 8. kolo

Slavia už počtvrté v řadě nevyhrála, poprvé navíc nevstřelila branku. To v Plzni takové problémy opravdu řešit nemusí a naopak, co by aspoň za remízu dal Baník.

Zápas Slavie v Hradci herně navázal na předchozí nepovedená představení, výsledkově zaznamenali slávisté premiéru - v osmém kole poprvé nevstřelili ani jednu branku. Protože teprve podruhé neinkasovali, zrodila se již čtvrtá remíza z osmi utkání. Sezóna Slavie zatím probíhá v dvouzápasových vlnách - po dvou remízách v prvních dvou kolech přišla dvě vítězství, dvě porážky a nyní znovu dvě remízy v řadě. Asi by nebylo od věci, kdyby teď přišly opět dvě výhry v řadě. V polovině podzimu stojí Slavia v polovině tabulky, což odpovídá hernímu projevu - v žádném zápase Slavia svého soupeře nepřehrála a stejně tak v žádném zápase žádný ze soupeřů nepřehrál ji. Tak se nelze divit bilanci 2-4-2.

V blízkosti Slavie se v tabulce se stejným bodovým ziskem nachází Liberec, který po letní výměně Štajner - Dočkal hraje o mnoho procent lépe a může žehrat na nepovedený vstup do sezóny, že není výš. To Baník je v půlce podzimu prakticky bez šance na pohárovou Evropu - nejen že je v tabulce úplně poslední s pouhými pěti body, navíc také vypadl z Ondrášovka Cupu. Baník doplácí na kombinaci několika faktorů - letní obměny v kádru, poměrně těžkého losu a v neposlední řadě také smůly v zápase s Mogilevem, která zapříčinila vypadnutí a následnou psychickou a potažmo výsledkovou mizérii. Klub dávaný před několika měsíci za příklad je v současnosti v takové situaci, kterou naštěstí nezažila Slavia ani loni ani letos.

A tak se musí najít jiný příklad, kterým je v současnosti jednoznačně Plzeň. Aby také ne, rychlý fotbal produkuje branky a především výsledky - demolice Ústí byla sedmým vítězstvím Plzně v řadě. Nebudete se plést, když řeknete, že naposledy takovou sérii měla Slavia, a není to ani tak dávno, pouhé dva roky. Přesto se dočítáme v médiích, že takovou formou v lize nedisponoval nikdo v nadsázce téměř desítky let. Je vidět, jak čas ve fotbale plyne rychle, za dva roky se toho může stát opravdu hodně.

Dalším příkladem k následování byla nedávno Olomouc, ale ukazuje se, že Sigma hraje doma (3-1-0) výrazně lépe než venku (1-3-0). Nyní se navíc nachází uprostřed série utkání s těžkými soupeři - po remízách se Slavií a Boleslaví přijdou na řadu postupně Liberec, Teplice a Sparta. Boleslav stále působí nejméně nápadně z týmů na čele tabulky, v prvních pěti kolech dvakrát prohrála, jenže místo kvanta remíz (jako např. Slavie) sbírá také vítězství a proto má bilanci 4-2-2 a nikoli 2-4-2 a před Slavií je o čtyři body. Po Olomouci ji brzy čekají také další těžcí soupeři - Teplice, Sparta, Plzeň a Jablonec.

Sparta v této sezóně už podruhé doma vyhrála o gól brankou ze samotného závěru utkání. Zápas s Jabloncem musel zklamat především příznivce hry a trenéra hostů - ten už před zápasem oznámil, že na Spartě nehodlá útočit, poněvadž by to byla sebevražda. Tak svému týmu naordinoval defenzivu, bez větších ambicí útočit a přestože mu to málem vyšlo, konečný výsledek spíš naznačuje, že se jednalo jen o čekání na porážku. Ta nakonec přišla a chce se říct, že za zbabělý výkon si to hosté opravdu zasloužili. Domácí herně nijak nepřesvědčili a udeřili klasicky ze standardní situace, kterých za celý zápas měli dostatečný počet. Každopádně je tento zápas varováním pro Slavii, jak proti Spartě nehrát.

Teplice doma překvapivě podlehly Brnu, které se tak dostalo z posledního místa. Po třech výhrách v řadě tak přišlo poměrně kruté vystřízlivění a místo dotáhnutí k pohárovým příčkám stagnace na jedenácti bodech. Také Teplice nyní čeká těžká série zápasů - Boleslav, Olomouc, Liberec, Sparta a Plzeň.

Ve zbylých dvou zápasech se utkaly týmy bez pohárových ambicí - Bohemians porazili v Edenu Příbram 1:0 a dostali se na úroveň svého soupeře, tedy na devět bodů. Slovácko doma zvítězilo už potřetí a má deset bodů, zvenku však nepřivezlo ani bod. Budějovice prohrály podruhé v řadě a s jediným vítězstvím se postupně propadají tabulkou k sestupovým příčkám.

Tabulka tak po osmi kolech nepřináší kromě Baníku žádné opravdu velké překvapení - na prvních osmi místech je osm klubů, které chtějí hrát o poháry. Následuje sedm klubů bez pohárových ambicí a poslední Baník je na nejlepší cestě stát se prvním klubem, který své předsezónní ambice nebude mít šanci naplnit.

Celkově toto kolo skončilo bilancí 5-2-1. Padlo 19 branek, což udrželo brankový průměr celé ligy na 2,38 brankách na zápas.

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 8. kolo

    martin08     před 14 lety 16.09.2010 15:58 |  
    0 0

    ja si paradoxne myslim ze by jsme tak na spartu hrat meli, vetsinou kdyz jsme fotbalovejsi tak to derby nevyhrajeme.. tim samozrejme nemyslim hrat zakopany na svy pulce, ale casto ty derby co jsme o neco lespi nedotahujeme, i kdyz si taky myslim ze to je taktickou prohrou trenerske strategie. Samozrejme v kombinaci s rozhodcim:)

    • Re: Statistické okénko - 8. kolo

      quelhar (admin)     před 14 lety 16.09.2010 16:10 |  
      0 0

      Tak posrane, jako hral proti Sparte Jablonec, jsme hrali za poslednich par let jen jednou - rok pred prvnim titulem na Letne, kdy chybel vykartovany LJ a jako kapitan nas vedl tusim Hrdlicka. To jsme snad nevystrelili na branu. Doufam, ze se to v pondeli opakovat nebude, i kdyz od toho zapasu nic extra necekam.

      • Re: Statistické okénko - 8. kolo

        Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 16:27 |  
        0 0

        Chybějící útočníky nahradí jedině zase útočník. Od Vlčka ani Hory nelze čekat nic jiného než dosud předvádí. Buď sáhnout do mládežníků (i když není po kom), nebo se někdo zkrátka musí přivést.

        • Re: Statistické okénko - 8. kolo

          bongor     před 14 lety 16.09.2010 18:08 |  
          0 0

          Do Slavie Ti v současnosti nepůjde nikdo a je to jedno,protože bychom na nikoho alespoň trochu kvalitního stejně neměli.Takže
          kdyby Kj postavil ty,co minule šetřil,tak rudou bídu porazíme i bez útočníka.Jenže on je šetří,aby se před prodejem náhodou nezranili.Jiné vysvětlení to asi nemám.

        • Re: Statistické okénko - 8. kolo

          slaviator     před 14 lety 16.09.2010 21:45 |  
          0 0

          Proč do derby nepřekvapit a nevrátit do základu Ragueda s Dembelé a do útoku Vyhnal. To by sparťané nečekali a nebyli by na to připraveni, to za a), za b) by to snad bylo lepší než to, co je teď... Ale jestli bude hrát to, co hrálo minule... :-/

  2. Buď a nebo !?

    Kunetice     před 14 lety 16.09.2010 18:04 |  
    0 0

    Buď vyhrajem a to nás trochu zvedne, ale moc tomu nevěřím i když chovanec je taky koko-, tak mají aspoň někoho kdo dá alespoň jednu bránu.

    Jestli puknem tak to bude náš konec protože už teĎ jsme jen 4 body od sestupu a jak se zmátoří Brno a Ostrava tak nevím co by nás čekalo.

    To jsou krásné vize že pane jarolíme a rosene kurva už jděte do pič- !

  3. Re: Statistické okénko - 8. kolo

    whitesnake01     před 14 lety 16.09.2010 18:32 |  
    0 0

    jak ctu posledni dobou ty komentate, vzdycky tu byl aspon nekdo optimisticky kdo se zastal vedeni nebo Karla, ale ted....
    Je tu jeste nekdo? :)

    Jinak to, ze je spolumajitelem ten Sisak se rikalo, neni to ovsem Petr Sisak, ale jeho otec Vladimir Sisak. Nevim co zas blbnou novinari s kachnama...

    • Re: Statistické okénko - 8. kolo

      Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 18:47 |  
      0 0

      Prašť jako uhoď, oba to jsou pěkný šmejdi, jenom synáček (Petr) je teď víc mediálně zajímavej.

      Vladimír prej drží 25% (viz. http://tn.nova.cz/sport/fotbal/gambrinus-liga/ve-slavii-se-chysta-zemetreseni-prvni-odejde-reditel-dolezal.html ) a slyšel jsem to i odjinud. Další % po Doležalovi koupil ještě někdo, možná Vik, kterej jinak drží majoritní podíl s Rosenem.. Kdo další tam figuruje? Asi ještě Enic ne a nějací drobní akcionáři. Ale není to nic zaručeného, jenom co jsem se dozvěděl od někoho jiného..

      • Re: Statistické okénko - 8. kolo

        bongor     před 14 lety 16.09.2010 19:35 |  
        0 0

        Myslím,že se tu zastánci současného vedení a trenérů těžko najdou.
        Já neuznávám,hned po prvních nezdarech nadávat všemu co se hejbe,ale teď mě to přesvědčilo.Jde jen o to,kdo je hlavní viník.Od chvíle,kdy nám začal dělat ředitele kovanej sparťan,bylo mi jasný,že
        to je průšvih,ale někdo ho tam musel nainstalovat že ano?
        Podívejte se na sraltu.Jak krásně hrajou,i když jim chybí devět hráčů.
        A to ještě zapomněli počítat Siegla,Maška a Koubu.Pro jistotu už začali brečet,než zápas s Palermem vůbec začal.A Taliáni na to zabrali

        • Re: Statistické okénko - 8. kolo

          Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 19:54 |  
          0 0

          no ta komedie co předvl Wilfried mě to tak znechutila ze sem to musel vypnout ,to je opravdu kašparkov, tohle někdo udelat v agnlii tak ho vypiskaj a trener radeji vystrida, takova komedie , valet se tam pul hodiny a pak se hned za carou zvednou a hlasit se do hry, za to by ho ten rozhodci mel nechat za tou carou stat deset minut, ted k tematu

          ja vedel uz po navratu Jarolima ze to proste uplne nepujde ale tak nejak sem veril ze to treba slozi a nejak to na nejakej 2-3 fleku ukopem, nicmene co predvadi ted platil a navic ted nas "majitel" stim uz nemuze zadny slavista souhlasit, nas spojovalo vzdycky aspon ta moralni hodnota, to ze sme slusnej klub , to ted bohuzel uz neplati, v hledisti pucek a majitel dalsi šmejd, to musi skoncit, opravdu je pro me lepsi zalozit novej klub a fandit nekomu v divizi nez sledovat tenhle hnus.

          • Re: Statistické okénko - 8. kolo

            bongor     před 14 lety 16.09.2010 21:05 |  
            0 0

            To je prostě tou atmosferou v tom klubu.I slušnej člověk jako asi je ten Bony tomu podlehne.Kfdo chce s vlky...................

          • Re: Statistické okénko - 8. kolo

            slaviator     před 14 lety 16.09.2010 21:48 |  
            0 0

            přesně tak, válí se tam jak mrtvej, rozhodčí mu to nebaští, ale spartani pískaj na rozhodčího, že to písk pozdě a že ho nechce nechat ošetřit... přitom bylo evidentní, že simuluje a ejhle, jak pak hned běhal jako srnka... :-/ prostě hráč co je odnesenej na nosítkách pět minut zákaz návratu do hry a je to.....

          • Re: Statistické okénko - 8. kolo

            Troubi     před 14 lety 17.09.2010 07:17 |  
            0 0

            vsak proto stale nekteri jedinci bojkotuji a nenechali se uchlacholit slibenim postaveni stozaru:)

      • Re: Statistické okénko - 8. kolo

        whitesnake01     před 14 lety 16.09.2010 20:00 |  
        0 0

        ja si taky myslim, ze to nejak tak bude... kdyby ty akcionare odkryli tak se stejne vic nedozvime, stejne to maji drzene ruzne pres sve firmy a spratelene firmy kam nenapadne chodi prachy ze Slavky za ruzne sluzby(klasicky cesky tunneling), urcite nejsou blby...

        • Re: Statistické okénko - 8. kolo

          bongor     před 14 lety 16.09.2010 21:04 |  
          0 0

          To nebude potřeba zakládat novej klub.To by dopadlo jako vačnatec,samý soudy a podrazy.Musí se to vyčistit.Značka Slavia sama o sobě má obrovskou cenu,té se vzdát nemůžeme.Věřím,že se tam někdo slušnej a přitom schopnej najde a to svinstvo vymete.A potom,to už by mě teda nebavilo předělávat se teď na jinej klub.Slavia byla je a bude i přes to hafo vyžírků,co je vůbec nezajímá fotbal a nějaká Slavia ,jenom jejich napraný šrajtofle.To už spíš ať teda sestoupíme kamkoliv a potom se znovu dostaneme nahoru.
          To přežiju a zatím budeme jezdit na Barcu.

          • Re: Statistické okénko - 8. kolo

            bongor     před 14 lety 16.09.2010 21:08 |  
            0 0

            To jste si všimli,že je Plzeň v insolvenčním řízení?To si hoši dovolili moc bejt o tolik bodů před bolševikem.To se neodpouští.

            • Re: Statistické okénko - 8. kolo

              whitesnake01     před 14 lety 16.09.2010 21:27 |  
              0 0

              co sem cetl tak byl podan pouze navrh, nejaka tetina chce prachy.....
              spis to bude spojene s tim ze jim zmizel byvaly majitel a ruzni vyzirkove zkousi stesti...
              tady bych nejake spiknuti fakt nehledal

              • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                slaviator     před 14 lety 16.09.2010 21:50 |  
                0 0

                jj, je to jen návrh, ale tak je to bývalá pracovnice Plzně, který dluží přes půl milionu... co bys dělal ty, kdyby ti někdo třeba rok nezaplatil půl milionu a říkal, že na to zaplacení nemá...? to nejsou nějaký drobáky toto...

                • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                  MarHud     před 14 lety 16.09.2010 22:04 |  
                  0 0

                  Jooo.To byl koncert.bongore ty se už vážně nech vyšetřit.Myslím,že ti na prdeli na tý levý půlce začíná prosvítat červená hvězda.Dej pozor na to aby nebyla od bolševiků,hehehehe.At žije ACS!!!!!

                  • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                    slaviator     před 14 lety 16.09.2010 22:14 |  
                    0 0

                    jo, to byl koncert, jak Blažek lovil ty dva míče ze sítě... škoda, že ten italskej brankář měl efektní zákroky a pak pustil tři takový sparťanský šmudlíky. No co, Lousanne už vás nepodcení ....

                    • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                      MarHud     před 14 lety 16.09.2010 22:29 |  
                      0 0

                      Víš co?Nařid si správně budík.Moc mluvíš ze spaní:-))).

                      • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                        slaviator     před 14 lety 16.09.2010 23:42 |  
                        0 0

                        Ty si připrav prstíky, až budeš počítat, kolik branek Blažek bude tahat ze sítě... do pěti snad počítat umíš :)

                  • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                    bongor     před 14 lety 16.09.2010 23:51 |  
                    0 0

                    Palermo je v italské lize předposlední.CSKA vám ukáže,kam patříte

                • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                  whitesnake01     před 14 lety 16.09.2010 22:10 |  
                  0 0

                  kdovi jak to je....do toho my nevidime, takze to nebudu hodnotit, od toho jsou soudy

                  • Re: Statistické okénko - 8. kolo

                    slaviator     před 14 lety 16.09.2010 22:33 |  
                    0 0

                    no upřímně ono to, že nějak rozhodne soud, nemusí znamenat, že rozhod špatně /třeba chybí důkazy, .../ - ale obecně, jestli mi někdo bude dlužit půl milionu, tak budu dělat všechno pro, aby mi byly zaplaceny, včetně návrhu na ins.řízení, ne? :)

  4. Re: Statistické okénko - 8. kolo

    opicemag     před 14 lety 16.09.2010 22:59 |  
    0 0

    Tak jsem se koukal na Sevillu, hráli skoro jako my.

  5. Jarolíme a rosene!!!!!!!!

    Kunetice     před 14 lety 17.09.2010 09:18 |  
    0 0

    Můžete to kurvit jak se dá i s tou sparťanskou kukačkou ale slavia je jedinečná a věčná a to věděl i božský PEPI!!!

    Táhněte než vám někdo pomůže!?

  6. Re: Statistické okénko - 8. kolo

    honzah (přítel SN)     před 14 lety 17.09.2010 09:33 |  
    0 0

    Přihořívá - majitelem není Sisák. Teď ještě vyloučit dalších 9998 českých podnikatelů a máme to. Nenapíše někdo pracovitý článek o tom, že vlastníkem Slavie je Petr Kellner nebo Stanislav Bernard? Jestli to platil zase dementuje, už bude jenom 9996 možných jmen :-))

    (Možná bych vyloučil z úvah Starku, Peltu, Karla a Křetínského, to znamená, že máme už jen 9995 možných vlastníků.)

    • Re: Statistické okénko - 8. kolo

      DrFe1     před 14 lety 17.09.2010 10:32 |  
      0 0

      Oni řekli, že majitelem není PETR Sisák. Tím ovšem nevyloučili jeho otce jménem VLADIMÍR Sisák. Takže Sisáci můžou klidně Slávii vlastnit i kdyby Platil náhodou mluvil pravdu. No a to je další věc, že vedení Slávie v posledním období ve všech důležitějších zprávách lže jako když Rudý Právo tiskne. Viz třeba (ne)odchod Doležala, (ne)odchod Jarolíma, prodloužení hostování Suchého atd.

      • Re: Statistické okénko - 8. kolo

        hiker42     před 14 lety 17.09.2010 11:00 |  
        0 0

        k Sisákovi mladšímu. tipuju, že vlastní nějakou společnost (100% podíl), které formálně šéfuje někdo jiný než on, a tahle společnost drží akcie Slavie.

        • Re: Statistické okénko - 8. kolo

          Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 17.09.2010 11:46 |  
          0 0

          Já už je doslova mrdám.. Je mi to fuk, v pondělí se jdu kouknout na ty naše lemply a to je tak všechno. Dokonale se jim povedlo mě otrávit, dění v klubu už mě přestalo absolutně zajímat a taky jsem ztratil jakékoliv ambice. Zkrátka moderní (velko)klub se vším všudy..
          Tak na staďáku naviděnou, snad se neztrapníme..

          • Re: Statistické okénko - 8. kolo

            Bulldock (přítel SN)     před 14 lety 17.09.2010 12:12 |  
            0 0

            Zdravím Tě Kmotře. Tos vystihl přesně. Výsledkem koncepce za poslední 2 roky je totální apatie a rezignace a když si zpátky vysledujeme jednotlivé kroky, tak se není čemu divit. Respektive jiný výsledek se čekat ani nedá. Počínaje úlety ala Žilina, Žižkov na Strahově a Budějice v Z3, které se daly skousnout na vlně euforie, ale ono se to stupňuje, a to naprosto nepochopitelně přímo úměrně tomu, jak Slavia klesá.

            Bohužel letní změny a restaurace KJ přinesla přesně to, co jsem čekal. Další zabřednutí do bahna, což bude patrně, protože je ústy pana Rosena KJ pro Slavii opravdu ten nej a nejlepší, dosti setrvalý stav.

            Tak na tohle já už opravdu se*u. K současnému klubu mi víc než kdy jindy chybí důvěra a to bych musel být blázen, abych se v takovém spolku jakkoli angažoval. Klub je abslolutně rozháranej a jen tak z toho nevyjde. To by odporovalo veškeré logice, a to i té Pospíchalovské. Ne, tohle NENÍ Slavia. A na to já nejsem zvědavej.

            P.S. Tohle sedí jak máloco a nejen na KJ. Lidi ve Slavii prostě nemaj úroveň..
            http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/95218/chovance-jarolime-ucte-se-od-koubka.html