Názory

Slavia hraje o záchranu

Bohužel realita je taková, že Slavia opravdu hraje o záchranu. Od patnáctého místa nás dělí pouze jeden bodík a jelikož nás čekají dva nesmírně těžké zápasy, uvidíme po jedenáctém kole ... Jak dlouho se udrží Karel Jarolím?

Slavia je na podzim hodně marná a osobně se obávám, že gól v poslední minutě nás srazí ještě víc. V pátek jedeme na horkou půdu na Slovácko, kde se nám nedaří, pak nás čeká rozjetá Plzeň, která by si možná i body zasloužila, jen aby dál unikala Spartě. Jenže pokud nedejbože dvakrát prohrajeme, sestupové pásmo nás asi nemine. Liga je letos nesmírně vyrovnaná, hlavně v dolní polovině. A Slavia se s tím neumí vyrovnat, a proto se obávám toho nejhoršího. S poháry na další sezony už nemá smysl počítat, jediná šance je úspěch v Ondrášovce.

Proč však píšu tento článek? Abych opět připomněl statistiku trenéra Jarolíma. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale úpadek hledejme (znova se opakuji) již na jaře 2009. Tu sezonu jsme sice ještě získali mistrovský titul, ale jen díky nemohoucnosti ostatních celků a hlavně skvělému podzimu 2008, kdy zářil Necid či Tavares. A i první titul jsme urvali se štěstím, díky Řepkovi.

Od jara 2009 jsme pod trenérem Jarolímem sehráli celkem 45 zápasů, ale bodový zisk je pouhých 66 bodů, což činí 1,46 bodů na zápas. Přitom k zisku titulu je třeba cca 2 body na zápas (60 bodů), k případným pohárových příčkám při velice střízlivém počítání asi 1,7 bodů na zápas (51 bodů). Trenérova bilance je tedy opravdu tragická, pod jeho vedením jsme se tedy stali pouze průměrným celkem, která při současné dlouhodobé statistice má na šesté místo.

Bilance v roce 2010 je však ještě šílenější. Z 15 zápasů dokázal Jarolím vyhrát pouze 4x! Celkem získal 17 bodů, což je propastných 1,13 bodů na utkání. S touto bilancí bychom se dostali na konečných cca 33 bodů, což je těsně od sestupu.

Bilance poslední čtyři půlsezony pod trenérem Jarolímem:
Jaro 2009: 7 výher - 4 remízy - 3 prohry
Podzim 2009: 6 výher - 6 remíz - 4 prohry
Jaro 2010: 2 výhry - 1 remíza - 3 prohry
Podzim 2010: 2 výhry - 4 remízy - 3 prohry

Je dobře, že konečně i kotel pochopil, že je třeba se konečně rozloučit s panem Jarolímem. Cituji: "Co je však nutno říci je, že děkujeme Karlu Jarolímovi za dva tituly, za LM, ale jeho čas se (nejspíš již dávno) nachýlil a pokud nebude mít dost soudnosti k tomu, aby sám odstoupil, pomůžeme mu." - více zde.

Je tu však jeden problém, Jarolím má na Slavii velkou smlouvu a pokud by ho vedení odvolalo, muselo by ho nadále vyplácet, což v současné situaci a ve chvíli, kdy brzy budeme muset platit dluhy ENICu, není prostě realizovatelné. Proto se domnívám, že by bylo fér, pokud by Jarolím sám skončil a navrhl ukončit smlouvu bez dalšího doplacení. Slavii v posledních dvou letech dostal hodně ke dnu a bylo to sympatické gesto na závěr jeho působení. Je to však reálné?

Komentáře (82)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia hraje o záchranu

    madlenka     před 14 lety 21.09.2010 08:13 |  
    0 0

    Bohužal statistika je hrozná. Na začátku sezóny jsem tu psal, že bych KJ dal půl sezóny, aby nás přesvědčil o tom, že má Slavii co dát. Dnes měním svůj názor, by´t hra v derby nebyla špatná, výsledky nejsou a KJ by měl ukázat, že je opravdu Slavista a nejde mu jen o prachy - na co ještě čeká - nevím. Tým potřebuje impuls - nový hráči nepřijdou, zázrak se asi konat nebude a proto nezbývá, než aby se KJ sebral a se ctí odešel. KJ dík, co jsi pro nás udělal, ale už to stačilo.

  2. Re: Slavia hraje o záchranu

    Viking     před 14 lety 21.09.2010 08:15 |  
    0 0

    Souhlas, hrajeme o záchranu. Ještě větší průser spatřuju v tom, že na to nebudeme zvyklí jako Budějovice nebo Příbram což nás dále bude sundavat dolů.

    Jarolímův odchod zdarma nečekám. Jednak je na korunu jako nikdo, ještě větší je ale ješita co chyby zásadně nedělá a všechno si umí zdůvodnit.

    Zajímavý komentář k Raguedovi ve Spartu - "Hrál alibisticky, míčů se zbavoval většinou hned prvním dotekem. Nikoliv však směrem dopředu. Hocine Ragued přitom bere v Edenu 600 tisíc korun měsíčně. Kdo mu tyto peníze slíbil, měl by ho platit ze svého":)))

    Vedení MUSÍ odvolat trenéra, ten alespoň do konce podzimu něco nahrát na sestupový příčky a v zimě vyházet deset lidí z kádru, kteří tam nemají co dělat.

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 12:13 |  
      0 0

      tak ono taky Ragueda dusit na lavici a pak od něj něco čekat je těžký, to ani nemluvím o Dembelem kterej asi do ted nechápe co udělal s tou Olomoucí špatně že už si nečutne.

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        slaviator     před 14 lety 21.09.2010 15:57 |  
        0 0

        Co udělal špatně? Byl herně lepší než jindy Jarolím nebo Černý... a měl víc šancí než Vlček za celej podzim.....

  3. Re: Slavia hraje o záchranu

    DrFe1     před 14 lety 21.09.2010 09:15 |  
    0 0

    Jsem rád, že se kotel konečně rozhoupal, už to vypadalo, že budou držet hubu až do sestupu a pak možná i dál. Jarolím má teď po derby poslední šanci zachovat si alespoň náznak jakési "tváře" a podat demisi a odejít bez odstupného. Ovšem vzhledem k tomu kolik těchto "šancí" zachovat se jako slušný člověk a odejít aby si ho mohli slávisti vážit už v minulosti promarnil, jsem ale krajně skeptický. Je to sketa a jako sketa se zachová i teď.

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      bongor     před 14 lety 21.09.2010 09:35 |  
      0 0

      Je to s námi špatné,ale nevinil bych jenom KJ.Spoluviníkem,možná hlavním viníkem je podle mě vedení.Ale problém je v tom,že nevíme,kdo to vlastně ve svém zájmu obral Slavii v domnění,že je to zlaté tele bez hranic.Jak je vidět dlouho to nevydrželo.Buď se ti neznámí dobráci cpali až skoro praskli,nebo to tele nebylo dost vykrmené.
      Ragued hrál opravdu příšerně,kdyby zůstal Koreš,tak jsme neprohráli.
      Myslím,že HR klidně může skončit ve sraltě.

  4. Re: Slavia hraje o záchranu

    lassiter     před 14 lety 21.09.2010 09:30 |  
    0 0

    titul jsme získali se štěstím, díky nemohoucnosti ostatních a protože řepka...

    Sezona 08/09 - 62 bodů. Pokud bysme s libercem v poslední minutě, kdy už všichni slavili, nedostali gola, měli bysme jich 64, nejvíc co měl mistr od sezony 02/03. Takže zřejmě platí, že pokud někdo získá titul, tak je to díky nemohoucnosti ostatních.

    Ad řepka - je to furt dokola, liga se hraje na 30 zápasů, každý s každým. Velmi by mě zajímalo, pokud bychom tehdy titul o bod nezískali, jestli by to ještě tři roky poté každý dával za vinu Krajčíkovi, který se nechal v Liberci v prvním poločase zbytečně vyloučit. Asi ne, protože to bylo už v 11. kole, nebylo to v televizi a ani v novinách o tom moc nepsali.

    Jinak s Jarolímem souhlas.

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      DrFe1     před 14 lety 21.09.2010 10:06 |  
      0 0

      Máš i nemáš pravdu :-) Ano liga se hraje na 30 kol, ovšem faktem je, že my jsme měli hru o titul na začátku jara ve svých rukou (nebo spíš nohou :-) ) a pak jsme díky psychickému kolapsu jako už mnohokrát před tím o náskok přišli a pár kol před konce měla titul ve svých rukou Sparta. Titul jsme získali díky tomu, že Sparta tentokrát selhala stejně jako my, což se jí dříve narozdíl od nás nestávalo. Já už jsem byl tenkrát pro to, aby Jarolím odešel, protože si s tím každojarním psychickým selháním nedokázal ani jednou poradit a jenom to bezradně okecával jak je jeho zvykem. A opakovalo se to i v další sezoně, kdy jsme o titul nepřišli především díky velkému náskoku z podzimu. Pouze v minulé sezoně to nebylo, neboť tam jarní krize splynula s krizí celosezonní :-o

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        lassiter     před 14 lety 21.09.2010 10:26 |  
        0 0

        nj, záleží na úhlu pohledu. Já myslim že titul 07/08 jsme získali díky tomu, že jsme měli o tři body víc než druhý nejlepší tým. :-) A s tou další sezonou tedy nesouhlasím - po podzimu náskok 6 bodů na druhého, 7 bodů na třetího a 10 bodů na čtvrtého - na konci sezony náskok 6 bodů na druhého, 10 bodů na třetího a 14 bodů na čtvrtého.

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          DrFe1     před 14 lety 21.09.2010 11:00 |  
          0 0

          Liga není jenom součtem po 30. kolech obvykle má taky nějáký průběh. A mě jde o to, že v situaci kdy vedeme po podzimu ligu se na jaře vždycky poděláme, protože naši hráči psychicky neunesou tu povinnost téměř všechno vyhrávat a mnohokrát jsme tímto přišli o titul. Spartě se tohle stává minimálně. Jarolím s tím nebyl schopen udělat nic, přestože se to opakovalo rok co rok. Tohle jarní "podělání se" přišlo i v titulových sezónách, to že nás to o titul nepřipravilo je z důvodů uvedených v minulém příspěvku. Chtěl bych se dožít toho, že se najde trenér (a vedení na kterém to záleží neméně), který dokáže ze Slávie udělat psychicky odolný tým. Jarolím s Rosenem to nedokázali.

          • Re: Slavia hraje o záchranu

            lassiter     před 14 lety 21.09.2010 11:20 |  
            0 0

            to možná ne, ale zase dokázali získat dva tituly za sebou, což se podařilo naposledy trenérovi Konrádovi v polovině třicátých let...

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              harry     před 14 lety 21.09.2010 11:29 |  
              0 0

              Proboha,za to tedy díky,ale uvědom si,kam dolů jsme po tom i jejich přičiněním spadli?O to víc je to zahanbující....

              • Re: Slavia hraje o záchranu

                lassiter     před 14 lety 21.09.2010 11:32 |  
                0 0

                to já si toho jsem vědom

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              Nemo     před 14 lety 21.09.2010 11:49 |  
              0 0

              Tak samozřejmě tituly se vyhrály díky tomu že sme měly víc bodů než soupeři a to že se to podařilo 2x za sebou je úspěch vpravdě historický. Ale mě osobně zajímá možná víc než tituly předvedená hra která byla super na podzim druhýho titulu ale od tý doby to jde těžce z kopce takže rozumim tomu když někdo napíše že titul byl i dost o štěstí a nevidim v tom jen to že sme měly o x bodů víc než druhej či třetí, to skoro vypadá jak kdybys byl teď spokojenej čemuž samozřejmě nevěřim. Realita je taková že už rok a třičtvrtě slavia předvádí až na několik málo vyjímek hru bídnou a hanebnou což ale vadí zjevně pouze nám fandům nikolvek managmentu který je zodpovědný za všechno co se ve slavii děje (mlžení, tansfery, patálie s trenérem). My si tady můžem brečet a to je asi tak všechno. Možná ultras začnou dělat něco za odvoání trenéra s čimž naprosto souhlasim, ale nejsem si úplně jistej jestli nám to v současný době pomůže. Bylo by to fajn, spíš však bude muset přijít pořádnej kolotoč nahoře což taky nevypadá reálně.
              Takže můžem jen trpět a doufat.

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              Jachym     před 14 lety 21.09.2010 14:04 |  
              0 0

              Dva tituly po sobě jsme naposledy získali v první polovině 40. let...

          • Re: Slavia hraje o záchranu

            Urbie     před 14 lety 21.09.2010 14:03 |  
            0 0

            no je otázka jakej vliv na ten závěr předminulý sezony měla absence Řepky. Baník a Brno byly tehdy docela silně rozjetý a to rozlosování bylo prostě takový, že se dalo počítat s tím, že tam Sparta nějaké body ztratí. S Řepkou i bez něj. Zas takovej mág to totiž není.

  5. prachy!!!!!!!!!!

    Kunetice     před 14 lety 21.09.2010 09:36 |  
    0 0

    Před lety JK vykřikoval jaký je slavista ! Tak jestli to myslel vážně tak by měl už podat demisi a odejít bez odstupnýho aby mu zůstala v duši ještě nějáká soudnost a ukazal že je opravdu slavista a že mu to jen poslední dobou nějak nejde.
    Tituly mu nikdo nevezme a trochu by ze sebe smil tu hroší kůži co si na sebe navlékl.
    I když mám velký obavy že to při své hamižnosti nedokáže a dovede nás až k derby se žižkovem!!!

    • Re: prachy!!!!!!!!!!

      ZaplatPambuZaZZa     před 14 lety 21.09.2010 11:08 |  
      0 0

      JK je Ježíš Kristus ;)

  6. Re: Slavia hraje o záchranu

    smely (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 09:42 |  
    0 0

    tak pratele pojdme se na to podivat z te lepsi stranky. alespon to bude letos zajimavy, kdyz uz nemuzeme hrat o spici budeme hrat o ocas, v podstate je to jeste dobrodruznejsi, lepsi nez klidny stred tabulky...

  7. Re: Slavia hraje o záchranu

    vavicek     před 14 lety 21.09.2010 09:45 |  
    0 0

    Co to je vysoká smlouva? To je pouhá výmluva. Třeba Beránek trénuje v Kladně víceméně zadarmo. Našlo by se jistě spousta trénérů, kteří by souhlasili s nízkým platem než Jarolím skončí ve Slavii.

  8. Re: Slavia hraje o záchranu

    opicemag     před 14 lety 21.09.2010 10:18 |  
    0 0

    Obávám se, že Jarolím neskončí. Zvláště, pokud na něj nebude vyvíjen tlak od vedení. A to se zdá, že je zatím spokojené. Jinak si to neumím vysvětlit. A i kdyby Jarolím skončil a přišel někdo jiný, neodstraní to hlavní problém, kterým je vedení a neznámý majitel, kterému je asi jedno, co se ve Slavii děje.

    PS: Chápe někdo, proč Jarolím nestaví Dembelého (třeba místo svého syna, ale je asi naivní si myslet, že by o tom vůbec přemýšlel) a včera stáhnul Vyhnala a Koreše a poslal tam Ragueda (defenzivní hráč) a Jandu (zcela zbytečný hráč)!!!!!!!!??????

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      utrzeny_ze_retezu     před 14 lety 21.09.2010 10:45 |  
      0 0

      Nehoděj se mu do koncepce...

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      smely (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 10:50 |  
      0 0

      myslim, ze vedeni ma ted uplne jine starosti, nez resit ligu...

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        Viking     před 14 lety 21.09.2010 10:54 |  
        0 0

        Jj, ještě se napakovat za prodej Hlouška a před exekutorem zhasnout.

  9. Re: Slavia hraje o záchranu

    martin08     před 14 lety 21.09.2010 11:34 |  
    0 0

    Technickej dotaz:
    chtel jsem se podivat na tu strkacku ze 77.min na netu, na ceskateleviye.cz v ivysliani, ale zde je "nahran" pouze 1.polocas, uz se mi to stalo driv u jinyho zapasu, ze tam byl pouze polocas... nevite nekdo?

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      lassiter     před 14 lety 21.09.2010 11:41 |  
      0 0

      je tam všechno, akorát rozsekaný po částech. zmáčkni takovou tu šipku doprava vedle ovládání hlasitosti a nabafruje se ti tam přestávkový program, pak ještě jednou a budeš tam mít druhej poločas

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        Nemo     před 14 lety 21.09.2010 11:59 |  
        0 0

        párkrát sem to na dívku skouknul, je to docela zajímavá a u nás ne až tak vídaná věc. Hocine se toho teda vůbec nebojí jak tam do Řepky vletěl už takovej tvrďák nebyl zmoh se leda na couvání a nějaký pošklebky s chytánim se za nos a mávání si před xichtem. Sem zvědavej jakou todle bude mít eště dohru u disciplinárky ty jeho gesta a taky obzvláště sražení Trapína Kladrubskym mimo pozornost hlavního. Na hřišti sem seděl kousek od toho a skoro bych řek že lajnovej to viděl protože okamžitě potom sražení začal něco gestikulovat a mluvit do vysílačky . To že se to nijak neřešilo je mi tedy dost záhadou. To páni sudí opravdu nezvládly.

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          bongor     před 14 lety 21.09.2010 12:13 |  
          0 0

          Ale právě že to zvládli výborně,nebuď naivní

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          smely (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 13:59 |  
          0 0

          koukal sem na to nekolikrat a musim konstatovat , ze repak se sice chytil za nos, ale protoze ho do nej hocine majznul...zase prosim budte soudni v te veskere soucasne histerii. stazeni kladrubskyho a kucko strceni do mini mohly bejt cerveny, ale nam zase odpustil penaltu...myslim, ze kdybysme je prejeli 3.0 tak tady nebudeme resit takovyhle veci...ten problem je uplne nekde jinde...

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        martin08     před 14 lety 21.09.2010 12:38 |  
        0 0

        ajo. dikes! no takhle bez emoci..kladrubskej sice strcil do trapa ale ten to prihral. rozhodci nevidel, nersil bych. mozna zlutou kuckovy za vrazeni do milana cernyho..

  10. Re: Slavia hraje o záchranu

    urs (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 12:14 |  
    0 0

    ahoj.., delší dobu jsem se nevyjadřoval a to nejen proto, že se na hru nedá (nedalo?) koukat, ale mrzely mě také finanční problémy a nesmyslné nákupy (pravda - zlámala jsem obhajoval, ale to jen pro jeho brankářské kvality.. jako kšeft je to bohužel blbost).
    co se odchodu KJ týká, když se neodhodlá sám (moc tomu nevěřím, nemá na to náturu..), pak nezbívá nám (a zejména pak truly-fans z kotle) jej soustavně "drtit" pomocí transparentů a všech ostatních "nátlakových" metod, kterých je toto "jádro" schopno..
    vyházet skvělé spomalovače jako je LJ, JČ, předražené ovoce jako je HR a doplňovat kádr mladými, protože přátelé včera jak hrál dvacetiletý VYHNAL, byla alespoň pro mě taková malá náplast - protože hrál výborně..

    urs

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      japhy     před 14 lety 21.09.2010 12:49 |  
      0 0

      Jojo. 4 dědci vedle sebe prostě nemůže dělat dobrotu. Navíc hrál Kisel dost dobře, a stalo se co? Ano, jako jedinej musel střídat. V podstatě se hrálo jen tam, kde byl Milan Černý, kterej bojoval jako lev a vlastně min. za dva. Další takový, Koreš, musel střídat... Je tohle normální?

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        urs (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 13:19 |  
        0 0

        jojo míňa.., to je náš poklad, kterýho bychom si měli zatraceně vážit..

        urs

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          slaviator     před 14 lety 21.09.2010 16:08 |  
          0 0

          nebo prodat! Dělá neplechu, když někdo takhle vyniká :)

  11. Re: Slavia hraje o záchranu

    Viking     před 14 lety 21.09.2010 12:33 |  
    0 0

    Největší sranda je, že kdyby se nezranil Vlček, tak Vyhnal mohl v pohodě skončit v zimě v Dukle.

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      jiras     před 14 lety 21.09.2010 12:46 |  
      0 0

      Asi stejná sranda, jako že Trappa chtěli poslat do Sparty, nebo že hrají ti nejhorší co máme...

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        Viking     před 14 lety 21.09.2010 12:53 |  
        0 0

        Při světle současného stavu zdají se mi důvody letního bojkotu jako malicherné...

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 13:29 |  
          0 0

          Dobrý den přeji Vám všem,
          to co jste uvedl Vikingu k danému tématu a i k hodnocení derby bylo naprosto přesné a výstižné. Víte sám, že můžeme mít ještě nějaké své vnitřní pocity. Ty jsou bohužel v tuto chvíli irelevantní.
          Důležité a tedy i podstatné je to, že jsme derby prohráli a i když bych vyzdvihl výkon dvou hráčů, kteří hlavně ve druhé půli chtěli a bojovali (M.Černý a P.Trapp), ostatní se jim bohužel právě ve druhé půli svým výkonem nepříblížili. K tomu přispělo i typologické složení hráčů ve druhé půli na hřišti, kdy střídající hráči nepřinesli oživení a hlavně Janda a Hora to utlumili. Raqued musí hrát od začátku, jako střídající hráč se rozehrává pomalu a není typem okamžitě létajícího hráče. To svědčí i o tom, že KJ zkouší i to, co už dávno ví, že nefunguje. Teď se domnívám, že nějakým "zázrakem" porazíme Slovácko a Plzeň nás opět otestuje směrem ke dnu.
          Plácáme se v tom docela hodně a obávám se toho, jak už tu někdo pověděl, že psychicky nejsme dost dobře připraveni na skutečnost boje o záchranu. Sarkasticky pak dodávám, že můžeme tedy padnout na dno a pak se teprve odrazit.
          Ten odraz by však měl provézt někdo, kdo nebude svázán se vším tím, co se teď ve fotbalové Slávii děje. Já o takovém člověku vím. Má nejen trenérské schopnosti, ale je to i velmi dobrý ekonom a manager. Bohužel se mu do toho zatím nechce a ani se mu nedivím. Dokonce si myslím, že by přivedl ještě i několik dalších lidí, kteří jsou i velkými slávisty a snad i kapitál. Ale asi zatím ten čas ještě nepřišel, ale pád na "držku" už se asi neodvratně blíží.
          Sokrates55
          "Cacatio matutina est tamquam medicina!
          Ranní stolice je jako lék. Horatius

          • Re: Slavia hraje o záchranu

            Khadgar     před 14 lety 21.09.2010 13:42 |  
            0 0

            Já se naopak bojím toho, že se Slováckem sice "jenom" remizujeme, ale nějakým zázrakem pak remizujeme i s Plzní, bude to "úspěch" a potáhne se to zase dál...
            Nejhorší na tom je, že člověk vidí ten nevyužitý a doslova promrhaný potenciál. Pořád se tu omílá, jak máme špatný kádr, že to je na střed tabulky. To není pravda. To by v tom případě Olomouc musela mít tragickej kádr. Tým je dobrej, jenom nesprávně vedenej.
            Člověk by neřekl, že se toho někdy dopustí, ale už abysme na tu držku padli...

          • Re: Slavia hraje o záchranu

            Viking     před 14 lety 21.09.2010 13:46 |  
            0 0

            Míňa byl včera jediný, kdo nechal na hřišti srdce. Dávám mu ale ve Slavii maximálně těch zbývajících 8 podzimních zápasů.

            Vidíme to stejně, ostatní to vidí stejně ale uděláme s tím úplný h****. K tomu lidskému kapitálu - od rána nad tím v hlavě přemýšlím, koho do vedení. Napadají mě jména jako Kozel (má vystupování, fotbalu rozumí) ale nevím, jestli by třeba odešel od dobře nastartovaného projektu Dukla a jak rozumí financím. Další postavou je Mirek Janů, umí pracovat s mládeží, má klub zmapovaný, pro mě kandidát na šéfa celého sportovního úseku. Do marketingu mi zapadají jména jako Kuka, Šmíca, Bejblis, Suchopárek.. Prostě považuju za tragické, že nejsme schopni naplnit jejich potenciál pro Slavii, vždyť ti kluci se tady vykopali, mají pořád v Evropě a u nás jméno, kontakty.. Ale jsme zase u toho, majitelé nechtějí někoho koukat do těch kšeftíků tak nikdo z těhle za nás "nekope".

            Bohužel, na to dno musíme. A musíme současně doufat, že po světě běhá alespoň jeden slávista s kapitálem a jednoho dne bouchne do stolu s tím, že nás potopit nenechá.

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 14:08 |  
              0 0

              Troufnul bych si přidat jméno Luboš Kubík.

              • Re: Slavia hraje o záchranu

                smely (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 14:45 |  
                0 0

                no to zni skoro uz jako pohadka na dobrou noc : generalni reditel smica, marketingovej kuka, sportovni kubik a na lavici kozel se suchicem a bejblem...tak hezke sny, pratele...

              • Re: Slavia hraje o záchranu

                martyni (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 15:04 |  
                0 0

                Jsem to ale vul, Sokrate, ze me to jmeno pri Tvem prispevku nenapadlo.. no jasne, Lubos Kubik.. ale jake jsou nadeje? byla by to od nej ovsem totalni silenost.. uctyhodna a krasna silenost..

                • Re: Slavia hraje o záchranu

                  vavicek     před 14 lety 21.09.2010 15:15 |  
                  0 0

                  Kubika proboha ne. Kvalitní fotbalista neznamená kvalitní manažer nebo trener.

                  • Re: Slavia hraje o záchranu

                    martyni (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 15:21 |  
                    0 0

                    Automaticky ne, ale za nim je uz celkem solidni kariera, nemyslis? Dostat se na misto asistenta americky repre asi neni jen tak..

                    • Re: Slavia hraje o záchranu

                      vavicek     před 14 lety 21.09.2010 15:26 |  
                      0 0

                      Dvakrat hlavni trener, dvakrat rychle vyhozenej. U americanu byl nějaký třetí asistent. USA neni Španělsko, USA je průměrná fotbalová země.

                      • Re: Slavia hraje o záchranu

                        martyni (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 15:29 |  
                        0 0

                        A my podprumerna.. no jen tak pro nic za nic se tam asi nedostal, ne? nevim, myslim ze je to osobnost, ktera by mohla slavii hodne pomoci. A nejen jako trener. Pokud jde o Beranka, obavam se, ze uz je za zenitem.

                        • Re: Slavia hraje o záchranu

                          vavicek     před 14 lety 21.09.2010 15:33 |  
                          0 0

                          Beranek rozhodně za zenitem není. Kubík se tam dostal díky byvalemu spoluhráči. My jsme samozřejmě fotbalová země na vyšší urovni než USA.

                          • Re: Slavia hraje o záchranu

                            martyni (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 15:39 |  
                            0 0

                            tak treba nasi repre se o takovych vysledcich na MS muze jen zdat. uroven ligy srovnat neumim, nevidel jsem.. nicmene nase je hodne slaboucka..

                            • Re: Slavia hraje o záchranu

                              vavicek     před 14 lety 21.09.2010 15:43 |  
                              0 0

                              Jake vysledky? Z jejich kvalifikacni skupiny bychom postoupili v prstem v nose. To ze nas trenuje momentalně traged Bilek nic neznamená. Tohle, ale stejně nemá smysl řešit.

              • Re: Slavia hraje o záchranu

                Khadgar     před 14 lety 21.09.2010 15:13 |  
                0 0

                A chtělo by se mu odejít z Hradce? A chtělo by se vlastně vůbec někomu do Slavie?

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              vavicek     před 14 lety 21.09.2010 15:13 |  
              0 0

              Ja vám nevim, ale Kuka, Kubík, Šmicer se ukazují jako krajně neschopní na poli manažerském či trenerskem. Kozel vyhořel v Jablonci v Liberci nic moc a Dukla je uspěšná díky velké tlačence u rozhodčích. Jejich "potenciál" bych tedy ve Slavii nerad uplatnoval. Jako idealní osobnost ve sportovním useku vidím Beránka.

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              staroslavista     před 14 lety 21.09.2010 21:39 |  
              0 0

              Kuka a marketing, myslite že na to má do Příbrami si přivedl svého kamarada ekonoma jmeno už nevím, protože nerozumněl ekonomice.Taky ta jejich anabáze rychle skončila.

          • Re: Slavia hraje o záchranu

            martin (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 14:15 |  
            0 0

            Dobrý den,
            jestli by ten spasitel Slavie mohl přivést nějaký kapitál, tak si myslím, že by musel Slavii koupit, protože peníze dávat do akciovky vedené těmito lidmi nejde. Držím mu palce, ať se rozhodne dobře pro Slavii.

          • Re: Slavia hraje o záchranu

            whitesnake01     před 14 lety 21.09.2010 14:31 |  
            0 0

            Zdravím, Slovácko doma před svými fanoušky neprohrává a myslím že jsme tam snad nikdy nevyhrály, navic chytá formu. Plzen si na nás asi smlsne, protože je o parník před náma. Težko teď čekat body, navíc po prohraném derby kdy je sebedůvěra v pytli.
            Jinak o panu Kubíkovi toho moc nevím co se týče trénování, v týmu USA co sem četl spíše sleduje hráče a soupeře, jinak v podstate netrénoval...

            • Re: Slavia hraje o záchranu

              vavicek     před 14 lety 21.09.2010 15:16 |  
              0 0

              Trenoval dvakrat a pokaždé se ho rychle zbavili.

              • Re: Slavia hraje o záchranu

                tantalos     před 14 lety 21.09.2010 16:39 |  
                0 0

                Velmi snadno se hledají argumenty proti tomu či onomu. Jenže mám takový pocit, že lepší než nynější squadra by byl kdokoli z mládežnických trenérů a bafíků. Ostatně když tady začínal Petržela, neměl za sebou vůbec nic než kariéru hráče.
                Kdyby byl k dispozici třeba Erich Brabec, by to asi zvládl hned.
                Ale jedno jméno bych chtěl získat, a to pana Říčku jako sportovního ředitele.

                • Re: Slavia hraje o záchranu

                  slaviator     před 14 lety 21.09.2010 16:51 |  
                  0 0

                  jedině, že by se změnili majitelé a že by šel za srdcem, protože jinak po fotbalové stránce je Chelsea opravdu "jinde"

                  • Re: Slavia hraje o záchranu

                    tantalos     před 14 lety 21.09.2010 19:53 |  
                    0 0

                    V tom máš bohužel pravdu. Ryba smrdí od hlavy a ve Slavii ta hlava páchne hrozně...

  12. Re: Slavia hraje o záchranu

    BlodyFox     před 14 lety 21.09.2010 13:15 |  
    0 0

    To, že Slavia hraje o záchranu je předčasný dárek k Vánocům. Jak krásný pohled na tabulku:-)))

  13. Re: Slavia hraje o záchranu

    FrancoisMerlin     před 14 lety 21.09.2010 14:22 |  
    0 0

    Na trenéra bych nejraději viděl duo Janů, Kozel a asistenty můžou dělat Suchopárek, Bejbl... . Marketingovým managerem by se mohl stát Kuka, který by mluvil s veřejností, sháněl sponzory, práce s fanoušky.... Šmíca by byl maskot :-) - asi nepřichází v úvahu nějaká fce dokud je v repre. Po jaru bych na hlavního kouče přivedl Lavičku a Janů by se přesunul na sportovního ředitele. Pořád vidim reálně s tímto kádrem 4 . místo a vítězství v poháru, ne ale s Jarolímem.
    V zimě bych prodal - vyměnil M.Černýho(na Slavii je moc dobrý), Ragueda, J. Černýho, Belaida, Stnadu a nakoupil nějaké dostupné mladé, dynamické čutálisty z týmů jako Ústí, Hradec, Slovácka.... , kteří dokáží za 10x menší gáži získat stejný počet bodů jako ti naši současní. Kostru týmu bych postavil na Zlámal- Trapp - Kisel - Hloušek
    Bohůžel včerejší prohrou jsme Spartě asi přihráli titul, jelikož v Plzni a Olomouci nastane v zimě výprodej a hráči jako Kolář, Navrátil,Petržela, Limberský, Hořava,Dreksa.... půjdou sedět na lavičku do zahraničních lig.

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      bongor     před 14 lety 21.09.2010 15:42 |  
      0 0

      To mi na tom taky mrzí nejvíc.Teď pomalu abysme fandili Plzni,až k nám za dva týdny dorazí-

  14. Re: Slavia hraje o záchranu

    jiras     před 14 lety 21.09.2010 15:02 |  
    0 0

    !!!Pouze pro silné povahy!!!

    „Samozřejmě že to naše plány nabourává. Představoval jsem si, že po devíti kolech budeme mít na kontě bodů daleko víc. Před derby jsme měli v tabulce pravdy alespoň jeden plusový, teď jsme ovšem v mínusu,“ uvědomuje si slávistický kouč Karel Jarolím, že situace začíná být krajně prekérní.

    „Těžko z toho ovšem vyvozovat nějaké závěry, natož si brát poučení. Každé předchozí utkání mělo jiný průběh,“ odmítá Jarolím názor, že by Slavia nebyla natolik silná a odolná, aby slibně rozehraných duelů využila a závěry zápasů zvládala. Poukazuje spíše na střeleckou impotenci a bídnou koncovku, která mužstvo sráží.

    „Nepřemýšlím o tom,“ odpověděl Jarolím po prohraném derby na přímý dotaz, zda se necítí v ohrožení.

    Zdroj: http://fotbal.sport.cz/fotbal/gambrinus-liga/175587-slavia-se-propadla-mezi-ligove-nuzaky-jarolim-se-presto-v-ohrozeni-neciti.html


    Jestli existuje Bůh, tak na KJ asi musí spadnout nějaká traverza nebo tak něco

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 15:05 |  
      0 0

      na druhou stranu se to dá až obdivovat, málokdo by takovej tlak a tak mizernou hru unesl a Karel pořád dělá jako by ani o nic nešlo , prostě rozhodně zajímavej unikát

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        Viking     před 14 lety 21.09.2010 15:11 |  
        0 0

        Je to blázen, hoďte na něj síť.

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        FrancoisMerlin     před 14 lety 21.09.2010 15:13 |  
        0 0

        Zapadá to do českého koloritu - držet se u koryta, co to dá. Jarolím je stejně jen špička ledovce a dokud se nevymění majitelé, tak se nic nezmění. Opravdu bych chtěl vidět krizovou strategii, jak situaci řešit, jak dostat Slavii zpět na vrchol. Tu by měl ukázat Platil.

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          bongor     před 14 lety 21.09.2010 15:40 |  
          0 0

          Ty jsi vtipálek.Sparťan zachraňuje Slavii,to je science fiction jak od Verna.

  15. Re: Slavia hraje o záchranu

    slaviator     před 14 lety 21.09.2010 15:56 |  
    0 0

    "Proč však píšu tento článek? Abych opět připomněl statistiku trenéra Jarolíma. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale úpadek hledejme (znova se opakuji) již na jaře 2009. Tu sezonu jsme sice ještě získali mistrovský titul, ale jen díky nemohoucnosti ostatních celků a hlavně skvělému podzimu 2008, kdy zářil Necid či Tavares. A i první titul jsme urvali se štěstím, díky Řepkovi."


    přesně. Ale když to někdo řek už tehdy, tak...

  16. Re: Slavia hraje o záchranu

    podol (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 16:15 |  
    0 0

    Přátelé,jsem smuten jako Vy,ale ze všech signálů,které jsou,jsem
    přesvědčen,že bude hůře.Pan Jarolím jako trenér prostě nemůže
    situaci již řešit.Jsem pamětník těžkých chvil Slávie za totality,a
    cesta ven vede přes semknutí mužstva,jednotnou vůli a maximální
    úsilí a snahu.To je základ,z kterého se musí vycházet.Podívejte se
    na poměry v mužstvu-chaotické střídání,osočování hráčů,že jsou
    moc drazí,nevybudování základního kádru mužstva,dlouhodobá
    sehranost,strategie.To všechno nyní Slávie nemá.Ani já se nedomnívám,že by pan Jarolím sám odstoupil a udělal pro Slávii
    v současné době to nejlepší,co by mohl,kdyby mu její osud ležel
    nějak na srdci.Myslím si,že uslyšíme to,co používají neúspěšní
    řiditelé,vedoucí a manažeři - nemohu nyní odejít,když se nadaří,
    to by bylo zbabělé atd.......Je to z.zv.nemoc ze slávy a moci,která postihne většinu lidí,když ji dostanou.Osvícených vladařů bylo velmi málo.
    Slávia je nyní ve stádiu podobném tunelované společnosti.Nejasní a neznámí vlastníci,nejasné hospodaření a finance,začínají soudy,ukazují se dluhy.Kdo se asi stydí za to,že vlastní Slávii,
    nejstarší a nejslavnější český klub?To již musí být tedy důvod.
    Uvědoměme si,že ten kdo ji koupil,to nebylo z lásky k Slávii,k
    její historii,slávě a snahou ji pomoci.Asi chtěl využít vlny euforie
    tisíců příznivců,radosti z nového stadionu,viz počáteční návštěvy
    ku 20tisícům.Potom i 2 mistrovské tituly,hodně radosti i finanční
    zisky z LM,EL,sponzoři,televize,reklamy......To vše Slávie během
    roku nepochopitelně prohospodařila,její vedení si začalo hrát na
    český "katalánský velkoklub",s nesmyslnými,předraženými nákupy,
    opomíjení vlastních odchovanců,zpupnými prohlášeními o vládě
    Slávie nad čs.fotbalem,bez skromnosti a katarse,že vybudovat
    velkoklub není otázkou 1 roku,ale desetiletí.To vše je vina samozřejmě vlastníka,ale i vedení klubu,které se nyní snaží
    přesvědčit příznivce,že nyní již bude už jen lépe.Vlastník,stejně
    jako investoval do Slávie s vidinou zisku,stejně ji nyní může opustit bez jakýchkoliv skurpulí.A před odchodem si vzít vše,
    co lze zpeněžit,využít půjček,úvěrů od ochotných bank.Potom ji
    ponechat jejímu osudu.Moc rád budu,když se zmýlím,poto zde
    veřejně napíši omluvu.Podol

    • Re: Slavia hraje o záchranu

      jiras     před 14 lety 21.09.2010 16:31 |  
      0 0

      Jen tak mimochodem - onen katalánský velkoklub svoje odchovance nikdy neopomíjel, jejich počet v základní řekněme patnáctce hráčů mluví za vše.

      • Re: Slavia hraje o záchranu

        marcocruz (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 18:01 |  
        0 0

        No skvrnka se také najde - Fabregas

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          Navar (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 23:59 |  
          0 0

          Na druhou stranu - Valdes, Pinto, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Sergio, Bojan, Pedro, Messi, Jeffren... 11 hráčů :)))

        • Re: Slavia hraje o záchranu

          jiras     před 14 lety 22.09.2010 12:16 |  
          0 0

          Jenže on chtěl jít sám v hodně mladém věku, Barca ho chtěla udržet. To je ta Wengerova klasika - krást jiným talenty kolem 15, 16 let.

  17. Re: Slavia hraje o záchranu

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 21.09.2010 16:34 |  
    0 0

    Včerejší zápas nebyl z naší strany vyloženě herně bídný, nicméně v druhém poločase Sparta rozhodla svým důrazem a faktorem Wilfried.
    Z našich kluků se mi líbil Koubský a docela i ten Vyhnal, snad bude hrát častěji a za rok se z něj může stát docela slušný útočník.
    Nevěřím, že budeme hrát o záchranu. Přes zimu se s týmem jistě "něco" stane a skončíme na krásném pátém místě :-).

  18. Buď a nebo !?

    Kunetice     před 14 lety 21.09.2010 17:08 |  
    0 0

    Aby se JK když se necítí v ohrožení jako trenér , brzo necítil v ohrožení jako člověk až se mu stane nějaká nehoda!!!!!!!!!!

    Čeho je moc toho je příliš!!!!!!!!!!!

    • Re: Buď a nebo !?

      staroslavista     před 14 lety 21.09.2010 21:47 |  
      0 0

      Ty asi nejsi moc normální že?

  19. Re: Slavia hraje o záchranu

    5094     před 14 lety 22.09.2010 11:34 |  
    0 0

    Ač jsem velkým zastáncem pana Jarolíma, tak mi nezbývá, než s vámi všemi souhlasit. Ale bylo by zajímavé vědět, co se ve vedení Slavie děje a zda celé snažení slávistických majitelů není jeden velký tunel. Koho na místo pana Jarolíma v této finanční a hráčské situaci. Já osobně žádného vhodného kandidáta, který by, ideálně, byl i slávista, neznám. Čekají nás zlé časy, resp. oni už jsou aktuálně tady a pravděpodobně budou mít dlouhé trvání. Já jsem takovou dobu v 70 a 80tých letech zažil a je to fakt hnus.