Fanoušci Slavie

Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

Vážení příznivci Slavie, vím, že byste si tu raději přečetli článek, ve kterém se vám představí majitel Slavie. Než se tak na sv. Dyndy stane, vezměte prosím zavděk alespoň představením předsedy fanouškovského hnutí Desítka pro domácí.

Jmenuji se Miroslav Pomikal, je mi 37 let a jsem slávista. Ačkoli vám moje jméno nic neříká, znáte mě díky tomu, co pro Slavii řadu let dobrovolně dělám. Znáte moji práci - od kalendářů přes pozvánky na utkání až třeba po koláž Pepi Bicana na průčelí stadionu - pohříchu to jediné připomínky, že v Edenu hraje Slavia.

Důvod, proč píši následující řádky, je jednoduchý. Chci získat vaši důvěru, vzbudit sympatie a nadšení pro "Desítku". Chci vás požádat o vaše hlasy v podzimních komunálních volbách. Dokonce chci, abyste pomohli získat hlasy i dalších voličů. Kde se ve mně bere ta drzost chtít po vás tolik? Nedělám to pro sebe, ale pro Slavii.

Blížící se komunální volby představují unikátní možnost, jak změnit doposud přezíravý postoj radnice ke Slavii a naopak zajistit její aktivní podporu a angažovanost v dění kolem Slavie.

Proč chci "tahat politiku do fotbalu" a fanoušky do politiky?
Budoucnost Slavie totiž nemají ve svých rukou jen její majitelé. Nelze se spoléhat na to, že jsou stejní srdcaři jako my fanoušci a budou vždy dělat jen to, co je pro klub nejlepší. Nejsou to majitelé, ale právě fanoušci, kteří dědictví slávistických generací vnímají jako hodnotu, které jsou schopni přinést oběti. Slavia je věčná právě jejich zásluhou.

Nejsem revolucionář, ale konzervativec a tak se profiluje i Desítka pro domácí. Jako hnutí, které chce bránit tradice, napomáhat stabilizaci situace vytvářet lepší podmínky pro budoucí rozvoj.

Nejsem sám, kdo nechce sedět se složenýma rukama. Na kandidátce Desítky pro domácí najdete slávisty tělem i duší, kteří jsou odhodláni jít do voleb pro dobro svého klubu, svého města. Neumím si představit reprezentativnější průřez "slávistickou obcí".

Volte nejvěrnější slávistickou fanynku - paní Zikovou, rozhodněte se pro vedoucí ženského fotbalu paní Rinnerovou, hlasujte pro energii mládí - Strašáka nebo důvěřujte dětské lékařce - mamince Marka Suchého. Na výběr máte řadu dalších osobností. Nemusíte mít strach, že nám jde jen o fotbal - v našem programu najdete i další zajímavá témata: podívejte se na www.desitkaprodomaci.cz.

Termín voleb se blíží. Tentokrát nebudou o těch druhých, ale přímo o nás. O tom, na čem nám opravdu záleží. O Slavii a její budoucnosti. O tom, jestli se budeme moci cítit v Edenu jako domácí, nebo jen jako hosté.

Volte slávisty na kandidátce Desítky pro domácí!

Děkuji

Miroslav Pomikal, předseda Desítky pro domácí

Prohlédněte si fotografie z tvorby Miroslava Pomikala - ZDE.

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

    jiras     před 14 lety 21.09.2010 23:03 |  
    0 0

    Nic proti paní Zikové, beru to obecně, ale co chtějí dělat lidi v 79 letech v politice?

  2. ??????????????????

    Kunetice     před 14 lety 22.09.2010 07:58 |  
    0 0

    Co chcete měnit mezi politikama jsou větší gauneři než JK a tomu nikdo ve slavii nedokáže utnout tipec tak se vzpamatujte aj ten "staroslavista" ten může JK vylízat prdel!!!!

    • Re: ??????????????????

      tantalos     před 14 lety 22.09.2010 09:05 |  
      0 0

      O tom, kdo komu má vylízat prdel, zde nediskutujme. Proti tvému gustu, žádný dišputát. Ale podstatné je, že do Desítky nejsou profesionální politici, ale lidé, kteřé chtějí Slavii a Bohemce pomáhat.

  3. Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

    tantalos     před 14 lety 22.09.2010 09:02 |  
    0 0

    Mé zkušenosti s MČ Praha 10 jsou takové, že i kdyby tam přišel Babinskej, starej lotr mexickej, byla by to změna k lepšímu.
    Velká část profesionálních fotbalových týmů se opírá o pomoc svého města, Praha 10 naopak Slavii a Bohemce škodí. Její postoj k likvidaci Dolíčku a neochota dovolit konání akcí v Edenu po 22.00 jsou toho zcela jasným důkazem.
    Jedině ČSSD a Dienstbier ml. prokázali ochotu tento stav změnit k lepšímu. Ostatním partajím jde o jiné zájmy. Za vlády ODS na magistrátu v Praze vznikly jen dva sportovní stadiony - O2 aréna a Eden. Oba projekty vznikly bez pomoci města a dodnes se topí v dluzích. Zatímco jiná města stavbu sportovních zařízení podporuji, ODS stadiony likviduje
    Chápu ale, že ČSSD je pro mnohé - a přiznám, že i pro mě - nepřijatelná. V této situaci, byť třeba o perspektivnosti paní Zikové coby radní oprávněně pochybuji, vidím v podpoře Desítky podporu Slavie, gesto jedině správné. A věřím, že opravdoví slavisté ji budou volit a přesvědčí své blízké, aby učinili totéž.

    • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

      slaviator     před 14 lety 22.09.2010 10:05 |  
      0 0

      neochota dovolit konání akcí v Edenu po 22:00 vyplývá z kolaudačního řízení, ovšem očividně se to E Sidu vyplatí pořádat i přes tu "neochotu"...

      • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

        Wommi     před 14 lety 22.09.2010 11:14 |  
        0 0

        ..no primarni problem je ale prave v radnici, ktera jde tvrde proti e-side!!!! Udajne je to jediny pripad v evrope, kdy radnice jde proti sportu, vsude jinde s tim nemaji problem...

    • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

      Max1     před 14 lety 22.09.2010 11:50 |  
      0 0

      No, O2 a Eden je podle mě dostačující pro Prahu, pořád je to v celovětovém meřítku menší město a více toho tu není potřeba, jedena velká multifunkčí otevřená a jedna krytá hala, zde stačí....ještě tu je Tesla aréna, které ovšem je ve stavu polorozpadu, ale i tak se tam akce konají. Je totiž třeba si uvědomit, že češi a hĺavně lidí z Prahy sportovní akce moc nenavštěvují a stavět zde dvě hokejové haly pro 20 tis. je zbytečný, stejně tak fotbalový stadiony pro 30 tis., když se to vyprodá na 1-2 zápasy. TAkže s tou likvadiací stadionů zase opartně, Ďolíček je strochu specifická záležitost, kde magistrát může říci svůj názor, ale pokud majitel pozemků bude chcít prodat, tak prodá a pokud tam někdo bude chtít postavit byty, tak postaví. Pomoc města by určitě byla vhodná, ale vzhledem ke způsobu financování např 02 se nedivím, že město do toho nešlo, já být na místě radních, taky bych nešel, o Edenu se ani zminovat nebudu, tam ten problém byl obdobný. K Dienstbierovi...je to šašek, měl jsem možnost ho slyšet a nevim, zda se smát, nebo brečet, nebot opět socialisti hrajou na populistickou notu a hlavně v P10 je otázka ďolíčku aktuální téma. Ta neochota konání akcí po 22 hodině je ze strany magistrátu oprávněná, protože Eden doposud nebyl zkolaudován, otázka je proč to E-Side doposud neučinil.

      • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

        tantalos     před 14 lety 22.09.2010 12:47 |  
        0 0

        Pokud jde o Prahu 10, zmínil bych například i likvidaci hřišť na Hagiboru, kde zůstala pidihala a pár kurtů. Je tu sice pár komunistických stadionů určených spíš pro dojezd Závodu míru, ale ty jsou v rozpadu. Viděl jsi někdy, jak vypadá velký stadion na Strahově? I ten fotbalový je už téměř na nic.
        Představa, že Praha potřebuje radši desítky nákupních center, prosazovaná ODS, je ještě směšnější - podívej se, jak zkromírá to v Edenu.
        Jako odpůrci socanů bych ti chtěl poukázat na Margaret Thatcherovou a Johna Majora,za komunisty je určitě považovat nebudeš, kteří zavedli mírnou daň z výher v sázkových firmách, a všechny peníze z ní dali na přestavbu stadionů a sportovišť, aby se pak v Anglii mohlo hrát ME.
        Kdyby se dalo na sport v Praze jen desetina toho, co se protunelovalo (ne prostavělo) na tunelu Blanka, bylo by dost peněz na obnovu sportovišť.
        Eden stačí? Když ani nesplňuje normy na pořádání větších akcí UEFA, tam se musí vejít třicet tisíc lidí. A kolikrát by nároďák takový stadion vyprodal.
        Tvá argumentace, že jedna hala a jeden stadion stačí, mi připomíná komunisty - že stačí jedna Bílá labuť a Kotva.

    • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

      jiras     před 14 lety 22.09.2010 12:05 |  
      0 0

      Jak já nemám rád ČSSD (to samý lze říct o ODS a dalších zaběhlých stranách), tak komunální volby jsou trochu jiné než parlamentní, jak se říká, tam je to o lidech. U nás jsem taky minule volil dva lidi z ČSSD, kteří u nás byli známí, byla za nima práce a dělali dobru práci i minulé 4 roky. Bohužel se opět potvrzuje, že lidi vůbec neumí volit. Facebook byl poprvé užitečný, když se mezi lidi dostal pojem kroužkování. Teď lze kroužkovat také, dokonce napříč víc stranama a to do počtu zastupitelů v dané obci. Hlavně po zakroužkování jednotlivých kandidátů neudělat tu blbost a nezakroužkovat i stranu, to se pak jakékoli preference ruší.

      • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

        slaviator     před 14 lety 22.09.2010 12:50 |  
        0 0

        Nemas pravdu, zakrouzkovanim strany se preference kandidatu nerusi. Priklad - zakrouzkuju pet kandidatu ze strany A, pet ze strany B a deset ze strany C a zakrouzkuju stranu D. Treba v Moste je 45 zastupitelu, nevim kolik v Lounech. Nejdrive jsou zvoleni ti preferovani, tzn 5 z A, 5 z B a 10 z C, do 45 se to pak dopocita ze zakrouzkovany D...

        Jediny preference co se rusi, kdyz ve strane D si vyberu 25 lidi a pak ji zakrouzkuju, tak pak se ohled na preference, ale jen uvnitr ty strany, nebere ohled. Jestli si myslel toto, tak promin, ja pochopil, ze myslis ze zakrouzkovanim strany D zrusis preference vsem... :)

        • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

          jiras     před 14 lety 22.09.2010 17:14 |  
          0 0

          Myslel jsem to přesně jako v tom druhém odstavci, právě to kroužkování strany když už člověk z ní vybere preference.

  4. Pane Pomikale,

    jarmik     před 14 lety 22.09.2010 09:02 |  
    0 0

    ze srdce Vám přeji úspěch.

  5. Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

    Viking     před 14 lety 22.09.2010 09:15 |  
    0 0

    Obávám se, že po změně volebních pravidel je šance dostat se na Magistrát nízká. Snad zaboduje pan Dienstbier i když jeho partaj je pro mě nepřijatelná.

    • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

      tantalos     před 14 lety 22.09.2010 09:35 |  
      0 0

      Vzhledem k předpokládané nízké volební účasti bych to neviděl tak černě. Ale nenajde se mezi diskutujícími někdo, kdo by vysvětlil, zda je možné dostat volební průkaz tak, aby v Praze 10 mohli volit i slavisti a behemáci odjinud?

      • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

        lassiter     před 14 lety 22.09.2010 10:07 |  
        0 0

        není

      • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

        slaviator     před 14 lety 22.09.2010 10:11 |  
        0 0

        nejde - do obecních zastupistelev můžeš volit jen v místě trvalého bydliště... což je podle mě osobně trochu diskutabilní, jsou lidi co bydlí v Praze několik let a trvalé bydliště mají pořád v rodném městě, třeba v Orlové, v Hodoníne... přitom žijou pět let v Praze, pracujou tam, platí řádně nájem, ale jen si nechtějí měnit trvalé bydliště (třeba už jen kvůli papírování - občanka, řidičák, zdravotní pojištovna a já nevím co všechno, ... tak se to někomu nechce oběhávat. Osobně bych teda byl pro, aby mohl volit i v místě přechodného trvalého bydliště, což by však stejně znamenalo, že třeba slávista z Prahy 2 nebo slávista z Čelákovic by stejně volit DPD nemohl, tak, jako nemůže ani dnes...

        • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

          Viking     před 14 lety 22.09.2010 10:21 |  
          0 0

          Tak hlavně je to různý přístup od voleb parlamentních - tam je možné volit jinde, volíš sice jenom jednu stranu, ale různé kandidáty (dle kraje).

          Ale je to pochopitelné, u parlamentních voleb, kde se sčítají hlasy za celý kraj je riziko manipulace minimální což při komunálních volbách může dělat vítr třeba v obci o 500 obyvatelích, kam se jim najednou přihlásí volit stovka černých duší...

        • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

          Khadgar     před 14 lety 22.09.2010 11:18 |  
          0 0

          To není o papírování, to je o tom, že jako majitel bytu bych nikdy nájemníkům nedovolil dát si tam trvalé bydliště. To je kokotina na entou. Co vás na těch právech učí, proboha...

          • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

            Viking     před 14 lety 22.09.2010 12:12 |  
            0 0

            Přesně tak, v Praze bydlí stovky tisíc lidí v podnájmech a majitel nemovitosti by byl blbej aby něco takového udělal. Na občanku a ostatní doklady si nepotřebuješ brát ani dovolenou na zařizování, aby jsi se přehlásil, na každou věc stačí jednostránkový formulář.

          • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

            slaviator     před 14 lety 22.09.2010 12:46 |  
            0 0

            Muzes ale mit vice nemovitosti ve vice mestech/obci... A bohuzel prihlasit se natrvalo do pronajmuteho bytu jde i bez souhlasu majitele. Nase rodina pronajima v Moste sousedni byt, pres realitku, a bez souhlasu majitele bytu se tam dva najemci prihlasili natrvalo a dalo furu casu, aby je po vystehovani majitel bytu odhlasil...

          • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

            slaviator     před 14 lety 22.09.2010 13:01 |  
            0 0

            A treba tech vic nemovitosti ve vice obcich dnes ma celkem dost lidi... A sice Viking pise, ze na prehlaseni je treba jeden formular, ale podivejte se do dokladu kolik ceho vseho mate... od pojistovny pres obcanku, ridicak a ja nevim co, s kazdym bezet na jinej urad, vsude vyplnovat "jenom" maximalne dvoustranu, vystat frontu, ne kazdymu se do toho chc z casovejch duvodu, ac ma tu moznost. Ale nejsmutnejsi je, ze kdyz mas byt, pronajimas ho, tak te najemce muze obejit a dat si tam trvaly i bez tvyho vedomi jako se stalo nam, nechapu jak to udelal, ale bylo to docela neprijemny zjisteni... Holt majitel neceho nema takovy prava, jaky by mel mit, vzdyt si svuj majetek ani nemuzes poradne ochranit pred zlodeji - nedavno byl souzenej clovek, ze ho v noci vzbudil zlodej, ten zlodej ho prastil nejakym tezkym svicnem nebo cim po hlave, ten majitel ho rucne bez pouziti noze nebo pistole prepral, clovekby rek ze primerena obrana, no a on dostal deset mesicu za ublizeni na zdravi, zlodej-recidivista nedostal nic, protoze nic ukrast nestihl....

            • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

              Viking     před 14 lety 22.09.2010 13:29 |  
              0 0

              1. Člověk si nemění trvalé bydliště třikrát do roka aby jednou za pět či deset let neobětoval dvě odpoledne na doklady - občanku stačí nahlásit v novém bydlišti, do starého už nemusíš. Vyplníš formulář a vyzvedneš si za tři neděle. Řidičák úplně to samé. Atd atd. Rozhodně v tom nevidím nějaké papírování, navíc to má v sobě nevýhodu vyzvedávání doporučeného pošty na starou adresu.

              2. Do tvého bytu se nikdo přihlásit nemůže, ať už jako trvalé, či přechodné bydliště. K tomu on musí dodat na magistrát nájemní smlouvu, do které si samozřejmě každý pronajímatel uvede, že nájemce si nesmí na tuto adresu zřídit trvalý pobyt...

              • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

                slaviator     před 14 lety 22.09.2010 14:39 |  
                0 0

                Tak to by me teda zajimalo, jak jsme pred rokem mohli mit v pronajimanem byte natrvalo hlaseny dva najemniky... ;)

                Btw vis o tom, ze vlada chce zrusit rodna cisla? Pry ze se z toho da vsechno vycist a je diskriminacni, kdyz vidis, jak se kdo narodil... kdyz je to preoperovanej chlap na zenskou, porad mu zustane uprostred to 01-12 a ne 51-62, takze je poznat, ze je to transexual hned z rodnyho cisla.... a zavede se x cisel misto toho, na elektronickou obcanku. Ta rodna cisla se maj zacit pomalu systemove rusit uz v roce 2012 :-o Uz vidim, jak pak nekde ve smlouve misto "rodne cislo" uvadis treba cislo pojistky nebo adresu... kdyz fce prechodneho bydliste se ma taky zrusit. No, dalsi usnadneni pro "podnikatele", jak neplatit dane.

                • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

                  Viking     před 14 lety 22.09.2010 15:01 |  
                  0 0

                  Jednoduché, byl to šlendrián někoho z obce (magistrátu), nebo jste si tu podmínky do smlouvy nedali, potom je to možné, když na magistrátu uvidí, že v nájemní smlouvě takové ujednání není, může si klidně nájemce to trvalé bydliště na vás napsat. A dostat ho odtud - žádná sranda, správní řízení, dokazování že už tam nebydlí... A když má člověk hodně štěstí, naseká si dotyčný dluhy, přijde exekuce a je veselo.

                  • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

                    slaviator     před 14 lety 22.09.2010 15:37 |  
                    0 0

                    Dluhy mel vuci nam, resp realitce pres kterou to pronajimame... a realitka na hovno...

              • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

                jiras     před 14 lety 22.09.2010 17:17 |  
                0 0

                Jen tak mimochodem s tou doporučenou poštou - stačí dojít na poštu s občankou a nechat si to zadarmo doručovat na novou adresu. Aspoň to tak vždycky fungovalo.

            • Re: Představení předsedy DPD slávistické veřejnosti

              Khadgar     před 14 lety 22.09.2010 14:59 |  
              0 0

              Proč pořád opakuješ vlastnictví nemovitostí ve více obcích?
              A o tom, že se ti někdo nezákonně přihlásí do bytu, o tom jsme se nebavili. To není správný předpoklad.