Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Info o SN

Šťastné a veselé Vánoce

Slávistické noviny přejí všem fanouškům Slavie šťastné a veselé Vánoce, hlavně hodně klidu, pohody, plno splněných přání a také hodně odpočinku do těžkých časů, které máme za sebou a které nás ještě čekají. Získejte během následujících dní potřebnou sílu!

Redakce SN
Quelhar, Jane, Richi, TKutnik

Komentáře (16)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 24.12.2010 08:34 |  
    0 0

    Přeji mnoho štěstí a dobrých nápadů při tvorbě článků pro rok 2011.

    • Re: Šťastné a veselé Vánoce

      slavia4ever     před 13 lety 24.12.2010 16:11 |  
      0 0

      Připojuji se k přání hezkých svátků a pro všechny Sešívky malá vzpomínka a víra v lepší časy:
      Nedobrá situace nedá spát věrným příznivcům Slávie a prostřednictvím umělců zakládá v roce 1964 Odbor přátel Slavie. Dne 18. září téhož roku je docílena změna názvu z Dynama na TJ Slavia.
      Odbor přátel pomáhá sehnat nové hráče: Kadrabu, Píšu, Veselého, Šindeláře, Berana, Ledeckého a mužstvo je konsolidováno. Vyhraje II. ligu v letech 1964-65, když v Praze před 42 000 diváky (rekord II. ligy) vyhrává nad Plzní 4:1..
      Je přece supr bejt sešívanej-my věrní zůstanem!!!

      • Re: Šťastné a veselé Vánoce

        Dobi     před 13 lety 26.12.2010 10:25 |  
        0 0

        VĚRNI A SVORNI!!!!!

  2. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 24.12.2010 10:57 |  
    0 0

    Díky.. Vám samozřejmě také přeji hezké svátky ale hlavně bych chtěl poděkovat, za vaši práci, kterou pro nás děláte.

    Tak na lepší časy!

  3. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    DrFe1     před 13 lety 24.12.2010 13:46 |  
    0 0

    Taky se připojuji, přeji hodně štěstí v osobním životě a děkuji za vaší nelehkou práci, kterou pro nás děláte. A to "nelehkou" myslím bez nadsázky. Ono není jednoduché psát stále články o věcech, které nejsou příjemné, o zápasech kdy jsme prohráli a podobných věcech, o kterých by člověk nejraději nepsal..... takže přeji nám všem, aby Vaše práce s články byla v dalších letech jen příjemnější.

  4. PF 2011

    dejva     před 13 lety 24.12.2010 14:32 |  
    0 0

    V roce 2011 oslaví SN 10 let. Přeji redakci vše dobré a hlavně chuť pokračovat v práci i v těchto zlých časech.

    • Re: PF 2011

      bongor     před 13 lety 24.12.2010 16:38 |  
      0 0

      Dík za přání.Já taky přeji všem,SN,i kamarádům co sem přispívají jen to nejlepší.Pod stromečkem nenajdeme Messiho,ba ani Forda.ale přes to se nezneklidňuju.Za těch x let co jsem slávistou jsme podobné excesy,zvláště pak pokusy o ponížení Slavie zažili mnohokrát.Proto úplně jistě vím,že srazit červenobílé barvy úplně,není v možnostech nikoho.Ten kdo by to dokázal se ještě nenarodil.Do dvou let budeme opět hrát LM,tentokrát ale mnohem úspěšněji a hlavně si už snad dokážeme pohlídat kdo škodí,pojmenovat ho a nakopat.

  5. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    edenian     před 13 lety 24.12.2010 17:14 |  
    0 0

    Heavy New Year zvladneme. Kdyz budeme jednotni a nebudem se babrat v prkotinach. To si o vanocich ulozme do hlavy. Tak caooo vsichni a hezky vecer. Redakci dik!

  6. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    podol (přítel SN)     před 13 lety 25.12.2010 08:05 |  
    0 0

    Přátelé,slávisté v redakci SN.I já děkuji za Vaši práci,jste mé
    ranní,polední i večerní každodenní čtení.Moc bych si přál,aby
    optimistických základních zpráv o Slávii bylo co nejvíce,aby jsme
    se opět mohli na stadionu i mimo radovat z vítězství.Aby pro hráče
    byla čest hrát za Slávii.Aby se vrátila mezi největší kluby Evropy.
    S tím souvisí i návrat k základním vlastnostem Slávie,provázející
    ji od založení-slušnosti,dodržování slibů,které dá,smluv,které uzavře,otevřenosti vůči svým příznivcům a profesionalitě vedení
    na všech úrovních.
    Bylo zde zmíněno Slávistů z r.1964,i já jsem té doby pamětník.
    Musím na ně s láskou a vděkem vzpomenout.Navzdory nenávisti
    režimu vůči buržoasnímu klubu vykonali neskutečnou práci a
    Slávii zachránili.Domnívám se,že i v současné době by podobná aktivita ve spolupráci FK,OP,kotle,společně s význačnými osobnostmi kulturního,sportovního i veřejného života nemohla uškodit.Vnesla by více respektu od tajemného majitele k příznivcům Slávie,k veřejnosti a úctě k její tradici a historii.
    Podol

  7. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Dobi     před 13 lety 25.12.2010 09:23 |  
    0 0

    I já se připojuji k přáním všeho dobrého! Rdakci za neúnavnou činnost, diskutujícím za (většinou) věcné a oddané příspěvky, všem čtenářům za pozornost a vše slávistům za věrnost!
    Díky i za připomínku OP v roce 1964, i proto zde hledejte mou hlavní oddanost tomuto sdružení, kde vše pamatuji. To ale neznamená, že bych se necítil dobře mezi ostatními slávisty, ale je toho teď na práci dost-stále držíme náš časopis Červenobílé listy, který je určitým pojítkem hlavně s "neinternetovými" čtenáři. I když se snažíme i o vlastní web www.fo-slavia.cz, kde se nám tu a tam také povede něco pěkného a originálního. Nejnověji jsem si teď dal práci se 6 nejvážnějšími boji o záchranu - 3 neúspěšnými:1951, 1961 a 1963 a třemi úspěšnými, byť s pořádně odřeným hřbetem - 1956, 1969 a 1973! Třeba bylo kuriozitkou, že v roce 1956 nás vlastně neprohrou se Žilinou zachránila Sparta nebo pár perliček ze zázemí a zákulisí (účast herců na rozhodujícím zápase, sudí dobří i méně dobří)... Asi nejkrutější byl sestup v roce 1951, kdy sestupovaly čtyři(!) týmy a Slavia Dynamo už byla v nemilosti poúnorových mocných hlavně všemocného a všehoschopného generála Čepičky. Slavia přitom v posledním kole vyhrála v Teplicích a jediného soupeře přeskočila o bod! ALE. Po skončení ligy se ještě hrál pro "národní směnu v Ostravě"odložený zápas Vítkovice-Teplice. Sudeťákům stačil bod a ten také získali... Ale Boží mlýny mlely hned za rok - Teplice ze 3.místa, Vítkovice z 9.místa byly z ligy vymazány, protože za resort mohl být jediný reprezentant, a tak byla například v lize zachována účast Tatranu Prešov na úkor Tatranu Teplice, prý aby lidé chodili v neděli na fotbal a ne do kostela... Naštěstí žádné jiné Dynamo nebylo zárukou reprezentace energetiky (uvažovalo se jen o Dynamu ČB), a tak se Slavia jako suverénní vítěz nižší soutěže mohla i administrativně vrátit.. Přece jen bylo to Dynamo aspoň chloupeček prospěšné! Takže hlavy vzhůru, palce do dlaní a držme se!
    A ještě jedna připomínka. Nejlepší sekretář,jakého jsem poznal, byl jistý Augustin Mička.. Původem sparťan... Většího obětavce si nemohla Slavia přát!! Takže suďme až za činy! A pokud Vás zajímají podrobnosti, jukněte na www.fo-slavia.cz! Dobi

    • Re: Šťastné a veselé Vánoce

      Eluin (přítel SN)     před 13 lety 25.12.2010 11:32 |  
      0 0

      Tak jsem "juknul" na stránky červenobílých listů a musím říci, že se mi moc líbili. Přidám si je ke své ranní četbě.

      • Re: Šťastné a veselé Vánoce

        Eluin (přítel SN)     před 13 lety 25.12.2010 11:56 |  
        0 0

        Ehm, "líbily"...

  8. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    wymaz     před 13 lety 25.12.2010 18:33 |  
    0 0

    Přeji vám všem štastné a veselé vánoce. Děkuji redakci za vše co pro naši informovanost dělá. Děkuji všem přispěvatelům za jejich příspěvky, které pomáhají rozšiřovat mou informovanost o dění ve Slávii. Všichni vytrvejme a doufejme v lepší zítřky, vždy se to tak děje vždy, že léta hubená střídají léta skrovná. Osobně věřím, že po prvních pěti jarních zápasech budeme v pohodě a začneme se dohadovat, koho v létě prodat a koho koupit. Tak hodně štestí v novém roce nám všem!!!

  9. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 26.12.2010 17:42 |  
    0 0

    Dobrý vánoční podvečer Vám všem,
    také chci poděkovat celému kolektivu SN, který pro nás dělá někdy i divy :-)).
    Jak řekl pan Dobiáš, buďme věrni a svorni v tom, co Slávii vždyky dělalo a to už tu bylo napsáno. Znovu jsem si přečetl při té příležitosti úvodník p.Rosena k vydání knihy "Věčná Slavia" a jen smutně podotýkám, jak se to celé jaksi pokakalo............ i Ty jeho moudrosti. Ikdyž na druhé straně, p.Rosenovi bych to zase až tak nevyčítal, měl okolo sebe mnoho těch, co chtěli mlaskat a teď bohužel ve Slávii nemlaská nikdo a jen k obyčejné kůrce chleba máme daleko.
    Mrzí mně, že jsme na chvostu a hrajeme o záchranu, ale s tím se poperu. Daleko více mně štve, že se dost lidí přestalo chovat jako slávisti a hráli si na "mocipány". A tak nás to prostě seklo přes prsty. Slávista nikdy nechodil s "rypákem nahoru" a ctil soupeře.
    Quelharovi, Jane, Richimu i TKutnikovi a všem ostatním co spolu tady mluvíme přeji hodně zdraví, pohodu a snad i lepší příští rok.
    Poslechl jsem si v kostele "Hej Mistře" na Štědrý den večer a to si při těch krásných tónech připadáte tak pěkně. Kéž si i nám, Slávistům, ten orchestr zase naladí a zahraje na jaře bez falešných tónů. Díky zato.
    Sokrates55

  10. Re: Šťastné a veselé Vánoce

    Sokrates55 (přítel SN)     před 13 lety 26.12.2010 17:42 |  
    0 0

    Dobrý vánoční podvečer Vám všem,
    také chci poděkovat celému kolektivu SN, který pro nás dělá někdy i divy :-)).
    Jak řekl pan Dobiáš, buďme věrni a svorni v tom, co Slávii vždyky dělalo a to už tu bylo napsáno. Znovu jsem si přečetl při té příležitosti úvodník p.Rosena k vydání knihy "Věčná Slavia" a jen smutně podotýkám, jak se to celé jaksi pokakalo............ i Ty jeho moudrosti. Ikdyž na druhé straně, p.Rosenovi bych to zase až tak nevyčítal, měl okolo sebe mnoho těch, co chtěli mlaskat a teď bohužel ve Slávii nemlaská nikdo a jen k obyčejné kůrce chleba máme daleko.
    Mrzí mně, že jsme na chvostu a hrajeme o záchranu, ale s tím se poperu. Mrzí mne, že se dost lidí přestalo chovat jako slávisti a hráli si na "mocipány". A tak nás to prostě seklo přes prsty. Slávista nikdy nechodil s "rypákem nahoru" a ctil soupeře.
    Quelharovi, Jane, Richimu i TKutnikovi a všem ostatním co spolu tady mluvíme přeji hodně zdraví, pohodu a snad i lepší příští rok.
    Poslechl jsem si v kostele "Hej Mistře" na Štědrý den večer a to si při těch krásných tónech připadáte tak pěkně. Kéž si i nám, Slávistům, ten orchestr zase naladil a zahrál bez falešných tónů. Díky zato.
    Sokrates55

    • Re: Šťastné a veselé Vánoce

      lassiter     před 13 lety 27.12.2010 13:14 |  
      0 0

      Obdržel jsem k vánocům knížku, kterou zmiňujete, a musím říct, že předmluva p. Rosena mě také velmi zaujala. Raději jsem zkontroloval datum vydání, jestli to není z roku 2008 či tak něco, ale opravdu vyšla letos... No, na druhou stranu v ní jsou i mnohem inspirativnější pasáže, z kterých člověk získá trochu optimismu, že i když v minulosti bylo špatně, tak nakonec se z toho Slavia vždy dostala, a že tomu tak bude i tentokrát...