Mládež

Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

Jaroslava Peřinu, který ze Slavie odešel do Kladna, nahradí ve funkci trenéra A dorostu Daniel Šmejkal. Tento bývalý hráč Slavie už dříve vedl dorosty Slavie i její B tým.

Fanouškům Slavie není jméno Dana Šmejkala neznámé. V klubu působil jako hráč v letech 1994 - 1996 a má tedy na kontě také mistrovský titul. O deset let později se do Slavie vrátil ve funkci trenéra, v sezóně 2006/07 vedl dorostenecké týmy, nastoupil k B dorostu a posléze se posunul k A dorostu. Ten pod jeho vedením skončil v sezóně 06/07 třetí, v jeho kádru působili například bratři Hoškové, Kovařík, Š. Šimeček, Berkovec nebo Dostál, který se nyní připravuje s A týmem.

V létě 2007 se pak Šmejkal přesunul k B týmu, tomu se však pod jeho vedením nedařilo a v březnu 2008 jej vystřídal Miroslav Janů, když bylo béčko na předposlední pozici. Naposledy působil jako asistent trenéra Urbana v Jihlavě.

Z oficiálního webu přebíráme s novým trenérem krátký rozhovor:

Jak k vašemu návratu do Slavie došlo?

"Dostal jsem o Slavie nabídku převzít ve Slavii A-dorost po odcházejícím trenérovi Jaroslavu Peřinovi a vůbec jsem se dlouho nerozmýšlel. Už jsem tu dva roky působil, byla to tehdy pro mě výborná zkušenost, krásná práce. S mládeží se ve Slavii vždycky dobře pracovalo. Jsem rád, že se můžu vrátit."

 Situace je jiná než před dvěma lety, mladí hráči dostávají velký prostor, řada z nich už je v kádru áčka...

"Kádr áčka je užší, mladí hráči se mohou mnohem dřív uplatnit. Já věřím, že v týmu budu mít všechny fotbalisty s velkou motivací se do áčka dostat. Kádr je dlouhodobě při sobě, je tam celá řada hráčů s velkou perspektivou. Naším cílem bude dorostence připravit co nejlépe na to, aby zvládli přechod do dospělého fotbalu. Navíc myslím, že bude výborně fungovat i naše spolupráce s Michalem Petroušem, známe se dlouhá léta, jsme ze stejného ročníku, mnohokrát jsme proti sobě hráli."

 Jak bude vypadat zimní příprava A-dorostu?

"Teď končí soustředění na horách, po návratu odjedeme na víkendový halový turnaj do Německa, pak se budeme připravovat v Edenu. Herní soustředění absolvujeme na Slovácku."

 V tabulce jste na druhém místě, budete usilovat o to první?

"Kádr máme silný, je sehraný, po podzimu máme výbornou výchozí pozici. Ale jsme v dorostenecké kategorii, hlavním cílem musí být příprava fotbalistů na jejich přechod do dospělého fotbalu, který je samozřejmě rychlejší a náročnější. Velkou roli hrají také zkušenosti a psychika. Dávám si za cíl, aby taková adaptace pro každého byla jednodušší. Když budeme naše zápasy navíc vyhrávat, tak z toho samozřejmě budu mít radost. Slavia vždy patřila v dorostenecké kategorii ke špičce, věřím, že to potvrdíme i v jarní části dorostenecké ligy."

Komentáře (19)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

    Viking     před 13 lety 06.01.2011 15:56 |  
    0 0

    Dobrá volba.

    • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

      edenian     před 13 lety 06.01.2011 16:35 |  
      0 0

      No nevim, becko po nem zachranoval kdo jinej nez Janu.
      Tak ja znovu volam " MIREK JANU NA LAVICKU". Ale Acka !!!!!!!

      • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

        martyni (přítel SN)     před 13 lety 06.01.2011 17:06 |  
        0 0

        no ano, ale ... to je stejne vsechno nanic a marny.. jedina otazka je, zda lide, kteri o slavii rozhoduji, vubec usiluji o jeji zachranu..

    • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

      vavicek     před 13 lety 06.01.2011 17:01 |  
      0 0

      Dobrá volba? V Béčku prokázal totální neschopnost, navíc měl prý nezáživné treninky a hráči ho nesnášeli. Trénoval vůbec od té doby někde?

      • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

        dejva     před 13 lety 06.01.2011 18:06 |  
        0 0

        Tři nejdůležitější týmy ve Slavii trénují Petrouš, Řehák, Šmejkal. To je katastrofa.

        • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

          martyni (přítel SN)     před 13 lety 06.01.2011 18:28 |  
          0 0

          Katastrofa je predevsim to, ze vysledky tymu jsou tomu, kdo o tom rozhoduje lhostejne.. jinak by to nemohl pripustit, a to ani v ramci setreni.

          • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

            dejva     před 13 lety 06.01.2011 18:42 |  
            0 0

            Ano, tak to přesně myslím, začalo to příchody (jak nejednou napsal Tantalos) secondhandových hráčů a pokračuje angažováním stejně takových trenérů. Vedení se drží hesla; Když do pekla, tak na pořádným koni!

            • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

              martyni (přítel SN)     před 13 lety 06.01.2011 18:55 |  
              0 0

              a ze slavie se stava secondhandový klub, o který nebude mít nikdo zájem ani v secondhandu .. chci rict v konkurzu..:-(

              • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

                slaviator     před 13 lety 06.01.2011 20:01 |  
                0 0

                aby ze Slavie nebyl nakonec self-made klub a hráči se neměli trénovat sami....

  2. Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

    Barlblog     před 13 lety 06.01.2011 19:14 |  
    0 0

    Zdravím v novém roce. Pověst věru nevalná Dana předchází. Každopádně Šmejkala si netroufnu odhadnout po těch pár zápasech co jsem viděl. Osobně bych se asi porozhlížel trochu jinde, ale já ten klub nevedu...

    Chtěl bych se zeptat Quelhara, jaký má názor. Chápu, že aby měl neustále přístup k mládeži, musí být diplomat, ale přecejenom, mohl by v Cimrmanově vlasti alespoň naznačit, co si skutečně myslí. Je tu nejzpůsobilejší v otázce mládeže. :-)

    • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

      quelhar (admin)     před 13 lety 06.01.2011 19:47 |  
      0 0

      Zdravim.
      Predne - ja jsem uplynuly rok nemel zadny specialni pristup k mladezi krome nekolika malo mailu s jednotlivymi trenery pri priprave unorovych clanku o dorostech. Od te doby jsem temer vyhradne cerpal z verejne dostupnych zdroju a obcas jsem jako divak zasel na nejaky zapas. Tot vse. Nejsem zadny mladeznicky expert, jen se pri priprave "vikendu" zajimam o to, kdo za ty tymy hraje.

      A co se tyce odchodu Periny a prichodu Smejkala: Nejprve bych pripomnel, ze pri prichodu trenera Periny do Slavie na prelomu let 08 a 09 se odehrala kratka, ale pomerne ostra vymena nazoru v diskuzi na oficialnim webu. Ta je jeste porad dohledatelna - zde - http://old.slavia.cz/novinka.asp?id=15009&typ=diskuse

      Pri jeho odchodu, pokud uz se nekdo vyjadruje, tak jen ve smyslu, ze je skoda, ze odchazi, protoze odvedl dobrou praci. Ja sam jsem s nim mel po mailu jen tu nejlepsi zkusenost, odpovidal ochotne, obsahle a rychle.

      Dana Smejkala jsem trenovat nevidel ani jednou, v dobe, kdy pusobil u dorostu nebo u becka, jsem ani na jeden z techto tymu nechodil. Treti misto s A dorostem povazuju za dobry vysledek, kdyz clovek zpetne prihledne k tomu, s jakym kadrem toho dosahl - nejlepsi mladi hraci uz byli pryc a z tehdejsiho kadru temer nikdo nyni nehraje ligu. Co se tyce dalsiho pusobeni u becka - kdyz si clovek prohledne tehdejsi sestavy, tak se tam narazove posilali ruzni hraci acka a nejaka stabilni sestava prakticky neexistovala. Z tech "beckovych" hracu se opet malokdo prosadil nekam vys. Smejkal od becka tehdy odesel mimo jine take proto, ze byl proti nemu KJ.

      Abych to shrnul - absolutne si netroufam hodnotit, protoze jsem neznal ani odchazejiciho Perinu a neznam ani Smejkala. Myslim, ze A dorost je v soucasne sestave velmi silny tym, tak se uvidi, jak jim to bude slapat na jare...

      • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

        vavicek     před 13 lety 06.01.2011 20:48 |  
        0 0

        Ja jsem se podíval na sestavu v jaké tehdy Béčko nastupovalo a pravidelně tam hráli - Necid, Černý, Kovařík - všichni hrají ligu. Dost často tam za ně hrál i Jablonský taktéž hraje ligu. Hanuš s Divišem taky chytají. Neřekl bych, že by počet ligistů byl za Janů vyšší, takže formulace malokdo se prosadil mi příde celkem nepatříčná.

        • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

          quelhar (admin)     před 13 lety 06.01.2011 21:03 |  
          0 0

          Mno, Kovarik s Divisem nastupovali pravidelne, Necid casto, Cerny jen prvnich par zapasu (pak byl zraneny), Jablonsky taky jen parkrat. Zato temer pravidelne hrali hraci jako Kopriva, Gabriel, Kobler nebo Svamberg. Kazdopadne jsem to nepsal proto, abych nejak srovnaval kvalitu hracskeho kadru pod Janu a pod Smejkalem. Spis proto, ze s odstupem dvou tri let uz je patrne, jestli tam bylo mnoho velkych talentu (a v tom pripade by byla prace trenera logicky hodnocena spatne) a nebo to proste byl jen soupis hracu, kteri prosli beckem a nasledne nekde zapadli...

          • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

            vavicek     před 13 lety 06.01.2011 21:22 |  
            0 0

            To ses asi dívál na jinou sezonu, protože Černý chyběl v prvních dvou zápasech, potom hrál pod Šmejkalem pořád. Necid na podzim krom dvou zápasů taky hrál pořád.

            • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

              quelhar (admin)     před 13 lety 06.01.2011 21:39 |  
              0 0

              Omlouvam se, v nekolika zapasech jsem Cerneho prehledl a uznavam, ze hral casteji, nez jsem psal, byt na podzim odehral jen ctyri cele zapasy, petkrat chybel uplne a ve vetsine, kde nastoupil, stridal. Necid chybel sestkrat.

              • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

                bongor     před 13 lety 07.01.2011 07:49 |  
                0 0

                Já jsem se nikdy neodvážil pasovat na odborníka,tím méně na odborníka přes dorost.Ale zajímají mě výsledky úplně každého mužstva,které nese náš název.Co se týká naší mládeže,myslím,že jsme soustavně patřili mezi nejlepší a z našich mláděžnických mužstev pochází mnoho renomovaných hráčů.Dovolím si tvrdit,že jsme v tomhle takový český Ajax.
                To,že se začalo šetřit právě na mládeži mě utvrdilo v názoru,že se
                ve Slavii děje něco nepatřičného a jednoznačně proti zájmům Slavie.
                Teď odešel i trenér A dorostu a to do nijak zázračně bohatého Kladna.Při vší úctě ke kladeňákům by A dorost Slavie měl být přece jen zajímavější adresou než A mužstvo Kladna.

                • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

                  Barlblog     před 13 lety 07.01.2011 12:16 |  
                  0 0

                  A-tým Kladna, zatím ve II. lize, je určitě posun, oproti Dorosteneckým soutěžím.

                  Děkuji Quelharovi. Já jsem viděl asi 3 zápasy pod Šmejkalem a byl to docela chaos, ale nechtěl jsem tady přispívat k všeobecné histerii okolo Slavie. Radši jsem se zeptal.

                  Co se ostatních věcí týká, tam se radši vyjadřovat nebudu. Naprosto nesmyslné vytypování "posil". Hloupé, finančně náročné hostování, bez dalšího užitku. Platilovi řeči o stabilizaci už nikdo nemůže brát vážně. Přitom je zde několik jasných věcí, které je nutné realizovat. Neudělalo se nic.

                • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

                  Gordon (host)     před 13 lety 07.01.2011 17:10 |  
                  0 0

                  Pro me teda cesky ajax je spise osterava, tam mi prijde ze nove talenty tam maji kazdy rok a opravdu jim davaji prilezitost....

                  • Re: Novým trenérem A dorostu Daniel Šmejkal

                    bongor     před 13 lety 07.01.2011 22:20 |  
                    0 0

                    tak se podívej Gordone třeba na sestavu české dvacítky.75% hráčů je od nás,bývalých nebo současných.Bohužel většinou bývalých a neperspektivních.