O Slavii

Slávisté a slávistky získali prestižní ocenění

Fotbalistkou roku se podruhé za sebou stala slávistka Petra Divišová, následovaná na druhém místě Veronikou Pincovou. Mezi trenéry si ocenění převzali také trenér ženského týmu Martin Šeran, za žákovský Petr Karoch a dorostenecký Miloš Krucký. Miss fanynka 2010 se stala slávistka Veronika Blížkovská.

Petra Divišová je první slávistkou, která získala prvenství a navíc ho dokázala obhájit. "Za ocenění jsem moc ráda, každopádně cena patří všem, Slavii, hráčkám až po vedení," pronesla po předání cen. které obdržela z ruky předsedy ČMFS Ivana Haška. Pokud si klíčová hráčka Slavie a opora reprezentace udrží nastavenou laťku, může ocenění získat i v dalších letech. "Kdyby se to povedlo do třetice, tak bych byla nesmírně ráda. Ale nyní záleží na tom, jak se rok 2011 vydaří celému týmu," uvedla. Divišová je ve Slavii od roku 2007 a patří mezi nejlepší hráčky. Pravidelně se prosazuje jak střelecky, tak připravuje šance i spoluhráčkám. Do reprezentace se probojovala během svého působení ve Slavii.

Premiérové ocenění získala Veronika Pincová, která skončila ve fotbalistce roku na druhém místě. "Je to super, vůbec jsem to nečekala," uvedla stále překvapená slávistka. "Už umístění mezi třemi nejlepšími mě potěšilo. Ale dostat se před Pavlínu Ščasnou? To jsem byla opravdu hodně v šoku. Je to totiž velká fotbalistka, nikdo jiný na ní nemá," pronesla kompliment k třetí Pavlíně Ščasné, několikanásobné vítězce ankety. Slavii se poprvé v historii podařilo obsadit první dva stupínky. "Je to skvělé, přeji to i Petře. Je fajn, že jsme se sem obě dostaly. A snad se tu objeví příště i další slávistky," dodala optimisticky.

Pincová je ve Slavii od svých třinácti let. I přes svou nižší výšku se postupně vypracovala do sestavy Slavie, kde se stala klíčovou hráčkou defenzivy Slavie. Pracovitým přístupem si dokázala vybojovat taky místo v reprezentaci, kde se stala oporou a dokonce se prosazuje střelecky. Její předností je perfektní čtení hry a hra hlavou, díky čemuž je nebezpečná při standardních situacích a uspěje i proti vyšším protihráčkám.

Martin Šeran letos neobhájil prvenství mezi trenéry ženského fotbalu, skončil na třetím místě. Vítězem se stal Vladimír Hruška, reprezentační trenér A družstva.

Za žákovské trenéry obdržel ocenění současný trenér D dorostu Petr Karoch. "Cena je pěkná jako každá jiná, ale podobně oceněných by tu mělo být více, jenže nehrají žákovskou ligu, tak se o nich neví," prozradil po vyhlašování. A čím si ocenění zasloužil? "Dělám to dlouho, tak asi proto. A je pár kluků, kteří hráli za Slavii i reprezentaci, a já je trénoval," doplnil. Ve Slavii pracuje řadu let, proto padl dotaz na aktuální situaci ve slávistické mládeži. "Důležitá je práce na hřišti, není zas takový rozdíl zda máme o několik miliónů měně či ne. Teď je ale důležité, aby to Slavia zvládla a fungovala dále," věří Karoch. Dočkáme se v budoucnosti dalších skvělých fotbalistů? "Silné ročníky jako 88 a 89 tu teď nejsou v takovém počtu, ale občas se tu nadějný hráč objeví, třeba v ročníku 95 či 98. Ale bouráky, jako Milan Černý či Marek Suchý, teď nemáme," uzavřel. Ocenění své dlouholeté práce s mládeží převzal také letos osmdesátiletý Miloš Krucký.

Slavia získala ještě jedno ocenění. Miss fanynka 2010 byla vyhlášena slávistka Veronika Blížkovská, která před rokem získala prvenství v Miss Slavia 2010. "Vůbec jsem to nečekala, jsem překvapená. Měla jsem velké štěstí, oproti pěkným soupeřkám jsem si moc velké naděje nedávala. Teď jsem strašně šťastná. Moc děkuji fanouškům za hlasy a hlavně slávistům, kteří mi posílali hlasy a podpořili mě," svěřila se ihned po vyhlášení. V pondělní přineseme podrobnější rozhovor.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)