O Slavii

Fond na záchranu Slavie

Jsem už dost starý, zažil jsem s fanděním Slávii už skoro 40 let. To, co se děje dnes, je nehodné a nedůstojné jména a tradice Slavie. Abych neměl pocit, že jenom lamentuji, kritizuji a v němém úžasu zírám, navrhuji: Založme Fond na záchranu Slavie Praha.

Vyzvěme příznivce, aby dle svých možností přispěli na záchranu Slavie finanční pomocí. Slávistů je dle sčítání cca 40 000, minimální vklad by činil 1000,- Kč, já sám bych rád dal částku mnohem vyšší. V první fázi by se pouze sumarizovaly závazky členů fondu (příznivců Slavie) zaplatit do fondu částku, kterou by si každý příznivec stanovil (nahoru se meze nekladou). Po cca 1 měsíci by se vědělo, že je připraveno xxxx lidí zaplatit do fondu částku yyyyy,- Kč. Pokud by ta částka byla natolik zajímavá, aby to stálo za to, založena by byla nezisková organizace Fond na záchranu Slavie Praha, kam by lidé vložili tyto částky formou členského vkladu.

O nakládání s vybranými finančními prostředky by rozhodovalo představenstvo Fondu (cca 7 lidí), které by bylo zvoleno valnou hromadou. Kontrolu nad výdaji by měla dozorčí rada. Účetní a organizační služby a zázemí by mohla poskytnout sama Slavie. Představenstvo fondu by pak rozhodovalo, na jaké výdaje (úhrada dluhu ENIC, nákup hráčů, mládež, dlužné výplaty hráčům, apod.) spojené s činností Slavie a jakou formou (půjčka, dar, sponzoring, kapitálová účast) by se peníze z fondu pro Slavii uvolňovaly. Nemyslím to pouze jen jako jednorázovou akci, členské příspěvky by bylo možno průběžně zvyšovat a přijímat nové členy, takže by peníze byly generovány průběžně. Veškeré finance by byly pouze pod kontrolou Fondu a byly by pro Slavii použitelné výhradně účelově, tedy pouze na účel, na který by byly poskytnuty. Myslím, že při dobré propagaci a mediální prezentaci by bylo možno v první fázi získat takto desítky milionů korun, poté miliony korun ročně.

Mohlo by to pomoci Slavii zachránit, když to už nechce udělat majitel (licenční řízení klepe na dveře, druhá liga je těsně za nimi). Má něco takového cenu?

Komentáře (141)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fond na záchranu Slavie

    Corfe     před 13 lety 03.02.2011 11:18 |  
    0 0

    Má to cenu, pojďme do toho!

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      Ladineeek     před 13 lety 03.02.2011 13:04 |  
      0 0

      Já jsem taky pro!

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        Chlupp (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 17:06 |  
        0 0

        Výborný nápad, já jsem taky pro a kdo zaručí, že si za vybrané peníze nezajde naše tajné vedení na slušnou večeři?

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          bene     před 13 lety 04.02.2011 11:27 |  
          0 0

          1000 Kč dám hned jak bude známo číslo konta....

  2. Re: Fond na záchranu Slavie

    podol (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 11:19 |  
    0 0

    Dobrý den,konečně nějaká aktivní iniciativa příznivců Slávie.
    Zatím jsem si připadal,že stojíme jak bezberanné ovce a jen
    čekáme na konec.Jako důchodce bych dával každý měsíc 1000,-
    po dobu 12 měsíců.Potom bych uviděl co dál.Martine,nebylo by ale rychlejší a administrativně schůdnější využít organizace příznivců
    FK či OP.Mají zavedené IČO,bankovní účty a znalost prostředí.
    Jinak naprostý souhlas.
    Podol

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:03 |  
      0 0

      To je pravda, tyto organizace by se daly použít, mají právní subjektivitu, mají IČO atd. FK nevím, OP v pořádku.

  3. Re: Fond na záchranu Slavie

    Nax     před 13 lety 03.02.2011 11:20 |  
    0 0

    Ja myslim, ze je to uskutecnitelne. Jen musi za tim stat kredibilni osoby, musi byt jasna komunikace vuci verejnosti a pripadnym darcum. Musi byt pruhledne financovani smerem do klubu a jistota, ze v klubu bude s penezi dobre nakladano a jen k urcenym ucelum.
    Pak bych do toho sel.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:05 |  
      0 0

      Představoval jsem si lidi jako Kuka, Šmicer, F.R. Čech..

  4. Re: Fond na záchranu Slavie

    Viking     před 13 lety 03.02.2011 11:22 |  
    0 0

    Ač si těchto aktivit vážím, je to utopie. Není podle mě problém vybrat slušnou částku ale troufám si tvrdit, že drtivá většina nebude přispívat na chod něčeho, co ovládá současná partička akcionářů, tj. ta, která to do krachu poslala.

    My za ně vytrhneme trn z paty a oni Slavii budou dál vést? To je přeci blbost... Až budeme mít nového, transparentního vlastníka, klidně, žádný problém. Ale aby se cpali peníze někam, odkud klidně můžou jít přímo "tajemným" akcionářům, to už je masochismus... Nic ve zlém.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      sadlos (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 11:42 |  
      0 0

      Absolutní souhlas.

      Co mě osobně by nejvíce vyhovovalo, kdyby se prostě vydaly nové akcie, které by byly obchodovatelné pro fanoušky. Věřím, že tímto způsobem by se vybral pěkný balík. Bohužel tuto iniciativu od klubu nečekám. Ani nevím, jestli v ČR něco podobného někdy bylo.

      Stejně tak bych přispěl, kdyby slavia buď změnila majitele (a jednal s náma na rovinu) nebo (nedejbože) slavia padla úplně. Ale dávat prachy někomu, kdo prošustroval všechny prachy, jedná s náma všelijak a nebyl si 100% jist, jestli jdou peníze vůbec tam, kam mají jít, to je bláznovství.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        rudahvjezda     před 13 lety 03.02.2011 11:59 |  
        0 0

        Souhlas. Tohle neni sbirka na Slavii, ale na pomoc soucasnemu majitelo a o to nemam zajem.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          smichov_1     před 13 lety 04.02.2011 10:57 |  
          0 0

          Souhlas je nabiledni jak penize skonci. Vedeni je bude pouzivat pro bezny provoz a zdokladuje to, ale stejnou castku si pak muze z pokladny strcit do kapsy. Dokud nebudou verejne pristupna data o prestupech hracu, podminkach hostovani Bohemky, majitelich atd. atd. je to v podstate hazeni penez do zumpy. Nejvic me dostal navrh "Představenstvo fondu by pak rozhodovalo, na jaké výdaje (úhrada dluhu ENIC," !!! Dluh ENIC by se nikdy nemusel splacet (stejne jako se nikdy nesplacel, ENIC vzdycky v tezkych casech, jako jsou ted, napumpoval dalsi miliony a byl klid) kdyby podle Londynskeho soudu Slavia nebyla NEZAKONE odcizena neznamou osobou nebo skupinou osob. Nedosti natom ze 100 milionovy dluh za "povedenou akci" neznameho majitele nebo skupiny osob musi uhradit samotny klub z vlastniho chudeho rozpoctu, jeste jim nato mam prispivat?

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            smichov_1     před 13 lety 04.02.2011 12:19 |  
            0 0

            Pokud by ovsem slo o zalozeni druhe "ciste" Slavie, ktera by patrila fanouskum, pak ano, tam bych zasadni problem nevidel. Mohlo by to zacit odkoupenim nejakeho existujiciho prazskeho mancaftu ktery ma vlastni stadion a trochu vetsi pozemek kolem (to je dnes bohuzel nejdulezitejsi), treba Pocernic nebo podobne.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      slaviator     před 13 lety 03.02.2011 12:08 |  
      0 0

      přesně tak, nejhorší je, že lidi by mezi sebou vybrali miliony, dali to Slavii a vedení klubu by to rozfrcalo a zmizelo...

      Tohle je pěkná snaha, ale proč třeba od současného vedení spíše neodkoupit za ty prachy akcie? Než to jen tak dávat na dluh...

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        lados     před 13 lety 03.02.2011 13:34 |  
        0 0

        Jsem moc rád, že se konečně jako fanoušci Slavie snad trochu rozhoupáváme. Jsem taky pro nějakou formu aktivní finanční účasti na dění ve Slavii. Jde o to, abychom našli tu nejlepší formu. Osobně se mi moc nelíbí forma fondu, ale spíše bych byl pro nějakou formu akciové společnosti (bohužel nevím přesně, jak to funguje v Barceloně a o jakou formu "societas" tam jde), protože akciová společnost umožňuje časový posun mezi úpisem a splacením akcií. To znamená, že budoucí akcionáři přislíbí dodat finanční prostředky v předem stanoveném termínu v budoucnosti a je to docela flexibilní. Myslím, že bychom klidně mohli začít jen vstupním poplatkem na úrovni 100 kč na jednotlivce (to snad nikoho nepoloží) a spustit potřebné právní procedury. Muselo by se samozřejmě vyřešit vedení společnosti (tam bych spíše najal profesionály, které lze v případě nespokojenosti odvolat!) a samozřejmě všechny další otázky okolo fungování a další vize. Každopádně už musíme začít něco dělat. Voda stoupá a času je málo....

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:07 |  
        0 0

        Forma jak peníze do Slávie dostat by byla různá - půjčka, navýšení základního kapitálu apod., a zároveň by byla přísně účelová.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          smichov_1     před 13 lety 04.02.2011 11:09 |  
          0 0

          V pripade ze by slo o vlastnictvi casti Slavie, ktera by se postupne navysovala, pak by to melo logiku z duvoduucasti rozhodovacich procesech. Ovsem ma to dve uskali:

          1) Mame tady co do cineni s hodne nepruhlednou kalnou vodou ktera o podil na Slavii oskubala ENIC i s jeho velkym pravnim oddelenim. Jakou by praci asi bylo pro neznameho majitele nebo skupinu majitelu odcizit nas podil i kdyz bycho si mysleli ze porad neco vlastnime?

          2) Majitel EDENU ma Slavii v sachu a muze ji vysavat jak chce postupnym zvysovanim najmu. Bylo by proto nutne aby Slavia nejdriv odtajnila majetkove vztahy v Edenu i Slavii a smlouvy o pusobeni Slavie v Edenu. To se nestane. Vsechny penize ktere tedy jakykoliv naivni investor do Slavie da se daji majitelem jednoduse vytunelovat prostrednictvim stadionu.

  5. Re: Fond na záchranu Slavie

    LordEdmund     před 13 lety 03.02.2011 11:39 |  
    0 0

    "Účetní a organizační služby a zázemí by mohla poskytnout sama Slavie." Promiň,ale tohle ten jinak zajímavý nápad dost degradovalo.To by se rosenovi a spol hodilo.
    Když to teda shrneme, tak bychom dávali peníze někomu ,kdo Slavii vytuneloval,kdo neni schopen se ke slavii otevřeně pŕihlásit a ten někdo by navíc měl dokonalý pŕehled, kolik se toho již vybralo a jestli má cenu něco nalhat fanouśkům(představenstvu) a vytunelovat pod záminkou nějakých nutných výdajů i to co si fanouści odtrhli od huby.?..Ne dík.o takovou investici nemám zájem.
    ale abychom neseděli jen s rukama v klíně, tak by se dal ten tvůj nápad upravit na sbírku, ale UPLNĚ mimo současnou slavii. A to jestli by se peníze využili na pomoc klubu, nebo například ů prochlastali, propyrotechnili, procestovali za fotbalem..by se rozhodlo podle toho,jestli se odtajní Majitel.
    Současným vlastníkům nedám víc než stojí permice a pár pŕedmětů z fanshopu.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      LordEdmund     před 13 lety 03.02.2011 11:40 |  
      0 0

      sorry za pravopis:-) už z tý slávky bl bnu.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:12 |  
      0 0

      Myslel jsem že to bude výhodnější a levnější, ale není to důležité. Jak psal podol, máme OP, FK atd. Ona i tak ale bude muset být nějaká součinnost se Slávií.

  6. Re: Fond na záchranu Slavie

    jane (admin)     před 13 lety 03.02.2011 11:39 |  
    0 0

    Vitam tento napad, ale nedokazu si v realu predstavit, jak by to fungovalo. Jestli by nekdo z vedeni Slavie castku prijal, jak by se kontrolovalo, na co penize skutecne sly. Navic situace je ted hrozne neprehledna, nikdo asi presne nevi, kolik se komu dluzi penez. Nedokazu si predstavit, ze bysme my, fanousci, meli platit dluhy 150 milionu a ti, kteri to zpusobili, by se nekde v koutku smali.

    Myslim, ze s nejakou akci by se melo pockat az na konec teto sezony, kdy uvidime, jak vse dopadlo. Treba se cela situace uz brzo vyresi bez naseho pricineni.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      quelhar (admin)     před 13 lety 03.02.2011 11:50 |  
      0 0

      Souhlasim... Jen dodam, ze realne je takto vybrat (samozrejme po radnem zpropagovani) stovky tisic, vubec neverim, ze by se vybraly desitky milionu. Otazka kontroly, na jake ucely by tyto penize sly, je naprosto zasadni.

      A jen dodam, ze pokud se nakonec opravdu podari Platilovi najit noveho majoritniho vlastnika, tak by takovy napad stejne nemusel nutne utichnout a dokazu si predstavit takto vybrane prispevky investovat napriklad do vyzdoby Edenu (to vse samozrejme za predpokladu, kdy ligova budoucnost Slavie a jeji pusobeni v Edenu bude jasne).

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        slaviator     před 13 lety 03.02.2011 12:10 |  
        0 0

        nemyslím si, že nějaký investor se najde, natož nový majoritní vlastník

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        skman     před 13 lety 03.02.2011 12:55 |  
        0 0

        tezko rict jestli stovky tisic ci desitky milionu, podivej na bohemku ktera mela konto na zachranu dolicku a pred nedavnem (nevim jestli to konto jeste skutecne maji) tam bylo pres 20 milionu nekdy kolem podzimu 2010

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          quelhar (admin)     před 13 lety 03.02.2011 14:27 |  
          0 0

          Je treba rozlisovat mezi penezi skutecnymi a penezi slibenymi...
          Bohemka jednorazove pri prvotni zachranne akci, ktera mela diky medialnimu zajmu a zapojeni osobnosti jako Trojan ci Panenka bezprecedentni reklamu, vybrala jednotky milionu (tusim 3-5, nejsem si jisty). DFB pak samozrejme fungovalo dale a operovalo s prubezne vybranymi penezi radove ve stovkach tisicu, ktere obcas do klubu pujcilo/darovalo na konkretni veci - v tomto pripade kontrola byla snazsi, protoze reditel Pribyl byl zaroven priznivcem DFB.
          Jsem na 99,9% presvedcen, ze ony desitky milionu, ktere zminujes, jsou "slibene platby", pokud se najde nejaky projekt na zachranu Dolicku, ale na zadnem uctu ve skutecnosti vybrane nejsou.

          Obecne pri takovych uvahach je treba pocitat s tim, ze se muze vybrat treba jen 10% prostredku, ktere lide v diskuzich slibi poslat.

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            skman     před 13 lety 03.02.2011 14:57 |  
            0 0

            aha tak to diky za informace

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:15 |  
      0 0

      Například přímo z účtů fondu zaplatíš faktury, které vystavují hráči vůči klubu. To je jen ukázka. Hráč postoupí svou pohledávku za Slávií fondu a ter mu to proplatí a stává se věřitelem Slávie fond. Těch možností je opravdu mnohem víc.

  7. Re: Fond na záchranu Slavie

    urs (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 11:53 |  
    0 0

    nápad je to skvělý a jsem za něj rád, nicméně jak praví někteří fans v diskusi - málokdo dá peníze do "neprůhledného" podniku - musí se holt počkat jak se to všechno vyvrbí - počkejme tedy na konec sezóny, kdy budeme moudřejší..

  8. Re: Fond na záchranu Slavie

    Barlblog     před 13 lety 03.02.2011 12:26 |  
    0 0

    Děkuji za článek, naprosto souhlasím. Až na dvě malé drobnosti.

    Účetnictví by si tento subjekt musel vést sám, určitě bych neangažoval lidi z akciové společnosti. A pak forma příspěvku. Pokud se podíváme do zahraničí a je to i na internetu dohledatelné, všechny tyto cash-flow jsou realizovány jako "nevratná půjčka". Subjekt co půjčuje dostane, dle velikosti příspěvku, místo(a) v dozorčí radě, někdy i v představentstvu na určitou dobu. Díky tomu je možné kontrolovat naplňování smlouvy, která je sestavena jen na určitou pohledávku. Tak jak je to v článku - mládež, ENIC, mzdy hráčů atd.

    Problém je, že nikdo nebude chtít dávat peníze stávajícím "majitelům". Včetně mě. Zároveň je ale nesmysl čekat. Největší propagaci, bude mít Slavie během jarní části ligy. Musíme si uvědomit, že vybrání větší části peněz stojí spoustu času. Trvá to měsíce. Ćekat na léto, až už bude zvonit hrana je pozdě.

    Chce to oficiální cestou oslovit naše stávající organizace, které sdružují velkou část fanoušků. Udělat neoficiální průzkum, kolik by se vybralo a pak případně přistoupit k realizaci.

    Poslední poznámka. Nechci dělat z Čechů chudáčky, ale kupní síla obyvatel klesá. 1000 Kč je myslím optimální příspěvek. Pokud to vezmeme opět ze zahraničí. Dost často se to realizuje tak, že se ročně platí konstantní příspěvek, zvedající se o inflaci, díky kterému se stáváte členem organizace a pak máte právo volby statutárních a kontrolních orgánů.(1 hlas) Pokud někdo bude chtít dát víc peněz, měl by to provést darem organizaci, bez nároku na větší vliv.

    S tím souvisí i to, kdo bude v představenstvu? To bude mít taky dopad na objem peněz.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      slaviator     před 13 lety 03.02.2011 12:35 |  
      0 0

      tady by nikdy nemohlo fungovat "societas", který stejně funguje snad akorát v Barceloně... ale proč by klub nemohl vydávat obyčejné permanentky a "zlaté", které by byly na ty samá místa třeba dvojnásobně/trojnásobně drahé, dotyčný by pak měl zase třeba nějaký možnosti navíc - třeba by získal možnost hlasovat o kandidátovi na jedno místo v dozorčí radě, měl by nějaký výhody směrem dovnitř klubu, prohlídku stadionu a tak... zatímco obyč permice jen levnější lístky a bonusy u partnerů klubu. Rozdíl v ceně mezi obyč permicí a zlatou permicí by se mohl brát jako příspěvek klubu... Nikde by ses neregistroval navíc, kdykoliv bys mohl to přerušit a koupit si zase jen obyč permici... bylo by to možná lepší než vytvářet nějaké "societas"

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        Barlblog     před 13 lety 03.02.2011 12:54 |  
        0 0

        Nesnáším spojení "nikdy nemohlo fungovat". Proč by to nemohlo fungovat?

        Já nehovořím o SKS A.S., já hovořím o fondu, popřípadě družstvu fanoušků, ta struktůra se týká jen fondu. Kdyby ten fond vlastnil SKS, pak se to teprve může roubovat, po vzoru FCB na Slavii. Volby jen do fondu. Nevratná půjčka SKS.

        Jinak bychom museli koupit balík akcií a co dál? Miliardu Kč na nutné další investice nemáme...

        Societas má obrovský marketingový potenciál, je škoda se z takových projektů nepoučit.

        PS: Omlouvám se za plat Lukáše Jarolíma. Četl jsem to ve Sportu v souvislosti s platem Ragueda. Bylo to o něco méně, myslím 200, nebo 250 tisíc Kč. Vystřelil jsem to od boku, protože mě nadzvedla informace o Krasniqim.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          slaviator     před 13 lety 03.02.2011 13:00 |  
          0 0

          ok, tak ne "nikdy nemohlo fungovat", ale "na 99,99% by to nemohlo fungovat"

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:25 |  
      0 0

      I kdyby to trvalo, život jde dál a chtěli bychom například okamžitý postup z II. ligy, zajistit licenci atd. Jinak ta účelovost by se zajistila, že fond sám by přímo proplácel ze svého účtu výdaje Slávie, a to formou buď postoupení pohledávky nebo přistoupení závazku. Když to zjednoduším - fond zaplatí fakturu místo Slávie a stane se jejím věřitelem, a poté, až toho bude víc, navýší základní kapitál SLávie kapitalizací pohledávek.

  9. Re: Fond na záchranu Slavie

    taximan     před 13 lety 03.02.2011 12:35 |  
    0 0

    Zdravím přátelé v této přetěžké slávistické době,

    Nápad je to zajímavý a kupodivu u určitým způsobem životaschopný. Za těchto podmínek - finanční injekce do Slavie na základě majetkového podílu - což není zrovna pravděpodobné. Anebo formou půjčky, která by takříkajíc ležela ladem. V případě, že by se fanouškům nějaké kroky vedení nelíbily a přesáhlo to nějaké meze, tak by mohli tuto půjčku "aktivovat" a Slavia by byla povinná jí do půlroku splatit. Pokud by se tak nestalo, začalo by naskakovat vysoké penále. To by mohl být hezký způsob, jak by fanoušci takříkajích hezky půjčili Slavii - v ideálním případě nevratně s tím, že by existovala tato hrozba - tedy bič na vedení.

    Hlavní podmínkou je ale to, že musí existovat jasní transparentní majitelé, jako partner tohoto obchodu. V současnosti jsou tedy podobné myšlenky čirou utopií. Jestli něco můžeme udělat - tak najít nějaký způsob, jak podpořit Platila ve snaze změny majitelů. Jak to ale udělat?

    Dát skrytým majitelům jasně najevo, že do současné Slavie nejsme ochotni dávat žádné peníze. Aby pro ně prostě bylo lepší zadlužený klub, který již nevydělává, s protestujícími fandy - co nejdříve prodat.

    Taxi

  10. Re: Fond na záchranu Slavie

    mart     před 13 lety 03.02.2011 13:03 |  
    0 0

    zajimava uvaha, .... bohuzel v Cesku a zejmana ve Slavii neproveditelna. Nevim kolik by se vybralo, ale za to vim, ze by se to supem vytunelovalo. Vzpomente na nase akcie... puvodni hodnota 1000 Kc, dnesni oficialni hodnota 200Kc, fakticka hodnota 0, jesteli ne jeste mene.... Nastesti sem si jich koupil hodne :D
    Jeste k societas (nekde vyse se to zminuje). Je to dobry trik. Klub "pujcuje" tzv "nevydelecnemu spolku" sedadla na tribune (za minimalni poplatek nebo skoro jako chatritu). "nevydelecny spolek" sedadla proda, penize odevzda jinemu subjektu (danove neutralnimu) a ten je preda zpatky do klubu jako dar (minimalni az zadna dan). Problem v nasich podminkach by byl pouze jeden - proste by se tey prachy nekde po trase ztratily..... straaasna smula :).
    mart
    jeste jedna poznamka. Nekdo se tu zastaval pana Platila. Podotykam, ze ho neznam, nemam na nej vubec zadne reference. Nic. Pouze dojem. jestli dostal za ukol zestihlit Slavii, a pokusit se prolezt tim licencnim rizenim, tak si vede super zdatne. Nic vic nic min.
    A z jedny vody , ty Kukovo kecy v novinach ....., ze toho jako bafunar ale hooodne dokazal.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      slaviator     před 13 lety 03.02.2011 13:12 |  
      0 0

      to ztracení peněz na cestě je přesně ten důvod, proč jsem napsal, že societas by u nás nikdy nemohlo fungovat... Barblogovi se to "nikdy nemohlo fungovat" nelíbí, tak "na 99,99% by to fungovat nemohlo". Jestli by se ty peníze u nás neztratily v prvním kroku, tak by se ztratily o krok dále...

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        Viking     před 13 lety 03.02.2011 13:24 |  
        0 0

        Máš nějaké akcie Slavie Marte? Už nějakou dobu alespoň jednu sháním, pro účast na valných hromadách...

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          Khadgar     před 13 lety 03.02.2011 13:35 |  
          0 0

          A ty si myslíš, že i kdybys nějakou měl, tak by ti přišla pozvánka? :D

          Ad příspěvky a societas... mart to popsal dobře. Fungování u nás si dovedu představit jenom těžko. I kdyby v TV vystoupil Michal Horáček a prohlásil, že je 100% vlastníkem Slavie a doložil to příslušnými dokumenty, tak bych se velmi rozmýšlel jestli do toho dám byť jenom tisícovku, protože leváren už bylo víc než dost. A teď? Dát peníze klubu když se neví komu klub dluží, komu patří, kam z něj tečou peníze? Oceňuju aktivitu, ale tohle by bylo akorát vyhození peněz.

          Mimochodem, ten nový investor/majoritní vlastník do začátku jara, to je hezkej pokus :) Nalajnovaný to ale je jinak.

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            mart     před 13 lety 03.02.2011 15:06 |  
            0 0

            k prvnimu bodu - prisla.
            K poslednimu bodu - neni.
            mart

            • Re: Fond na záchranu Slavie

              Khadgar     před 13 lety 03.02.2011 15:20 |  
              0 0

              Já myslím, že je...rád bych se pletl. S pozvánkou se omlouvám.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          mart     před 13 lety 03.02.2011 14:39 |  
          0 0

          Máš nějaké akcie Slavie Marte?
          :D, jasne, ze mam :). A ucast na VH byla jednim z duvodu proc. Bohuzel, jsem povetsinu casu mimo Prahu..... Pro dobrou vec se nejake zreknu. Musis mi ale nabidnout vic nej je soucasna hodnota! Rekneme 250% ? To by slo, ne? Pockej 250% z 0....... jo na tom bych preci 150% vydelal :D. (teda pominu-li, ze my je v prvnim kole zkapitalizovali na 1/5 hodnoty, a ted na tom nejsem o moc lepe frajeri v Recku ci Irsku :)
          Az budu v Praze, tak se ozvu. mart

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            Viking     před 13 lety 03.02.2011 14:46 |  
            0 0

            Prdlajs, o nic jsi nepřišel, držíš sice menší procentní podíl, ale na větším celku:))))))))

            Jak tak koukám, tak ty akcie jsou na jméno a převoditelné se souhlasem představenstva, to je zajímavý:)

            • Re: Fond na záchranu Slavie

              mart     před 13 lety 03.02.2011 15:04 |  
              0 0

              Pravda, na to sem zapomnel. Vim ale, jak Ti prevest prinejmensim jednu akcii. Az budu, tak se ozvu. Nakonec, az se dohonem, tak to klidne muzu poslat do Lipy.... :). mart

              • Re: Fond na záchranu Slavie

                Gordon (host)     před 13 lety 03.02.2011 19:59 |  
                0 0

                Jak se da v dnesni dobe sehnat akcie Slavie? To si mam zaviolat do recepce nebo k Rosenovi domu? :D Nebo to jde pouze takhle kdo co uvolni pro nejake zname ci zdedi???

              • Re: Fond na záchranu Slavie

                Gino     před 13 lety 04.02.2011 09:43 |  
                0 0

                Připojuji se ke Gordonovi, marte. Prosím, jakým způsobem se dá sehnat akcie Slavie? :-) Kdyby to byla volně obchodovatelná položka na pražské burze, tak už bych jí držel :-)

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            Rottax (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 16:10 |  
            0 0

            Po dlouhé době pozdrav do Anglie. Zajímavé počty :). Já Ti za jednu akcii nabízím 500% z 0. A už bys vydělal :).

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 13:29 |  
        0 0

        Víš, že všeho moc škodí? I toho když si člověk myslí, že je moc chytrej. Vůbec nemůžeš mít žádný tušení jestli by něco takového mohlo nebo nemohlo fungovat ale víš to na 99,99% procent. Neuvěřitelný..

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          slaviator     před 13 lety 03.02.2011 13:34 |  
          0 0

          OK, tak fungovalo by to - do kapsy Platilovi, Rosenovi a spol... btw tím že říkám na 99,99% nevylučuju že by mohla být výjimka a mohlo by to fungovat tak, jako by mělo. Ale stejně tak u nás na 99 % prostě nemůže fungovat to, že se trenérovi dají de facto neomezené pravomoce ohledně kádru, to může vyjít ve vyspělé Evropě, kde toho Wenger, Ferguson nebo Mourinho nezneužijou, ale ne v Banánistánu zvaném Česká republika...

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 13:52 |  
            0 0

            Všechno může fungovat tam, kde lidí používají mozek, což je základ toho, aby se do projektu šlo..

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      vavicek     před 13 lety 03.02.2011 14:04 |  
      0 0

      Pokud myslíte španělské socios, tak ty fungují jinak. Tam žádné ztáty po cestě nejsou, nýbrž socio vlastní samotný klub nebo spíše tvoří klub. Nicméně u nás to nemůže takto fungovat z jiného důvodu. I ve Španělsku nemůžou vznikat kluby tímto způsobem a stavájící čtyři kluby, kde fungují socios mají vyjímku ze zákona. A i u nás by to nemohlo fungovat, protože nic takového český pravní řád nezná.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        slaviator     před 13 lety 04.02.2011 00:31 |  
        0 0

        sakra, socios jasně, societas je něco "trochu" jinýho

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      wymaz     před 13 lety 03.02.2011 16:25 |  
      0 0

      Dovolím si nesouhlasit ohledně Platila. Samozřejmě pokud má za úkol ono zaštíhlení, je jasné, že se zbavuje hráčů s vysokými platy a prodává koho může( o koho je zájem), to umíme my všichni. Já bych ho pochválil, kdyby prodal třeba Ragueda+Belaida a ne je pustil zadarmo. Prodat nadějné dorostence do Jablonce, Boleslavi atd. není umění. Nic z toho neodsuzuju a chápu to v souvislostech, ale Platila za to nechválím, jen bych mu to nevyčítal.

  11. Re: Fond na záchranu Slavie

    pasha     před 13 lety 03.02.2011 13:22 |  
    0 0

    Ahoj,
    nikdy se neúčastním diskuzí. Tentokrát udělám výjimku.

    Oceňuji nápad založit fond na záchranu Slávie. V této souvislosti máte mojí maximální podporu. V případě zájmu nabízím nefinanční pomoc. (jsem vysokoškolák, pracující v poradenství)

    Pro začátek přislibuji za sebe a otce přispívat do společného fondu 1000Kč měsíčně.

    Několik mých kamarádů Vás podpoří jednorázově 1000Kč.
    Slávii padnout nedáme.

    Pavel

  12. Re: Fond na záchranu Slavie

    kaisersose     před 13 lety 03.02.2011 14:06 |  
    0 0

    Sel bych do toho...a byl bych ochoten dat i mnohem vic nez 1000 Kč, ale jen zap odminky majetkoveho vstupu toho nove vznikleho vstupu do Slavie...pokud ma majitel/e ciste umysly, takovou iniciativu fanousku musi preci jen uvitat...

  13. Re: Fond na záchranu Slavie

    tantalos     před 13 lety 03.02.2011 14:07 |  
    0 0

    Domnívám se, něco takového opravdu cenu má, ale argumenty, které uvedla -jane-, jsou naprosto správné.
    Nedovedu si představit, že bych chtěl jakýmkoli způsobem dotovat akciovku Slavia-fotbal. Obávám se, že pokud se nestane zázrak a nenajde se sponzor, nezbývá nám než nechat celou záležitost vyhnít. Mám nepřekonatelný odpor vůči tomu, abychom spláceli dluhy spekulantům - a za ty považuji ENIC (jeho role v E-Side je stále nejasná), Karla jarolíma, Rosena a všechny ty neznámé "majitele".
    Platil pitomě kecal, když tvrdil, že zachraňuje Slavii před likvidací. On totiž zachraňuje pouze onu podivnou akciovku Slavia-fotbal.
    Slavia ale není jenom akciovka, je to i SK Slavia, je to Odbor přátel, Fanklub, hráči dnešní i minulí, fanoušci. A také dobrovolní funcionáři, kteří byli Rosenem a jeho chátrou odříznuti od klubu, vyhnáni a nahrazeni různými Platily, Držpytli, Kolečky, Tomasovými, Vrabci a Petrouši - sebrankou posbíranou po smetištích.
    Moje řešení:
    Viděl bych alternativní řešení: založit novou Slavii - nazvěme ji třeba FC Slavia Praha. Bylo by to občanské sdružení a třeba by se přihlísilo i do nejnižší soutěže - předpokládám, že 16 až dvacet totálních amatérů by se našlo.
    Tato FC by čekala na krach, shromážďovala by ty, co by byli ochotni se podílet na martinově Fondu, existovala by zatím jen stínově, ale byla připravena sebrat kolem sebe všechny věrné slavisty.
    FC Slavia by se dokonce mohla stát jedním z oddílů SK Slavia, pokud by s tím byl souhlas, snad by dokonce šlo i dohodnout, aby fotbalisté FC dočasně využívali i atletický stadion, kde by se snad pletli jen diskařům a jiným vrhačům.
    Jinak druhé ligy se nebojím, Slavia by ji přežila, možná nás čeká dokonce pád ještě níž. Ale pokud se dají fandové dohromady, není čeho se bát. Ostatně z mrtvých vstala i Bohemka a je na tom už mnohem líp než my.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      Citrus (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 14:48 |  
      0 0

      Nelze než souhlasit. Jsem připraven Slavii pomoct jakoukoliv částkou, která je v mých možnostech, ale nebudu je dávat těm, kteří už jednou naše peníze rozkradli. Takže tenhle způsob se mi líbí. Nechat současné hříšníky ať situaci napraví (jestli je to vůbec jejich záměr) a pokud se jim to nepovede tak budeme mít v záloze tento klub vlastněný fanoušky. Poté by to pak chtělo za vybrané peníze odkoupit historii Slávie a stát se nástupnickým klubem, aby se nám nestalo to co Dukle.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      slimak     před 13 lety 03.02.2011 15:28 |  
      0 0

      nevím tantale, uvahy o zalozeni jakési FC Slavia jsou možná logické, ale nemyslím si, že to je správná cesta. Víme, jak to dopadlo s klokanama, když existujou asi 3 nebo 4 bohemky. Fakt je ten, že nositel tradice je SK Slavia Praha -fotbal a s tou se musí něco udělat. Založení nové slavie by mohlo být kontraproduktivní v eventuelním řešení problémů Sk Slavia, navíc si lze těžko představit financování FC Slavia.
      Zkrátka si myslím, že dokud bude existovat možnost a vůle všech k zachráně původní Slavie, tak musí být zachráněna.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        tantalos     před 13 lety 03.02.2011 16:16 |  
        0 0

        Ono to s klokany dopadlo dobře. Jsou na to líp než my. Navíc Slavia Praha-fotbal už není nositel tradice, tu pošpinilo a uvedlo Slavii do nejhorší krize od 60. let.
        Pokud se najde lepší řešení, nejsem proti, naopak ho přivítám. Jenže se obávám, že Rosen a Platil vedou Slavii do likvidace. V takové situaci by FC Slavia mohla nastoupit a chránit tradici.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      bongor     před 13 lety 03.02.2011 17:33 |  
      0 0

      Tam by tantale bylo asi několik problémů:Zaprvé je těžko myslitelné, abychom Slavii nechali klesnout tak hluboko,že by se přihlásila někam do 4.třídy a hrála by proti venkovským strejcům co hrají imrvere pod vlivem.Zadruhé,kdo by za ní v tom případě hrál,aby si od těch umělců nechal zlámat nohy,zatřetí by návrat do 1.ligy trval tak 8 let.Dále kdo by platil nenažrané právníky,protože kdybysme si nechali v názvu cokoliv ze značky Slavia,tak by to byl soud za soudem,viz několik Bohemek ,protože a to jsem si nechal až nakonec,ale je to to hlavní,tak jméno Slavie je chráněná značka,nikdo jí nesmí používat bez svolení majitele té ochranné známky a to jsou právě ti podvodníci co náš klub bez skrupulí vytunelovali.A je to jedna z nej značek v Čechách v ceně nejmíň dvě miliardy-kdybysme jí chtěli od nich odkoupit,tak bysme museli pořádně sáhnout do šrajtoflí.
      Tak určitě bude lepší ta druhá liga a mezitím se najde nějaký investor,co bude chtít vlastnit nejslavnější český klub,aby z toho měl slávu,pocit nadřazenosti a konec konců,kdyby to byl schopný obchodník a nevzal by si do týmu marketingáře typu paní Tomasová,tak by na tom ještě mohl skvěle vydělat.
      Druhá liga není konec světa,už jsme tam byli a co?Druhý rok jsme postoupili,potom už jen o fous nezískali titul a fandů jsme měli
      ještě dvakrát víc.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        tantalos     před 13 lety 03.02.2011 18:50 |  
        0 0

        Chápu tě, uvažuješ střízlivě a správně. Přesto:
        1. Není podstatné, aby FC opravdu hrála pralesní ligu - podstatné by bylo, aby vznikla protiváha akciovce, cosi jako potenciální nátlaková páka.
        2.Těch 20 lidí, co mají rádi fotbal, by se snad našlo, snad už proto, aby mohli říkat, "Já jsem za Slavii hrál, byla to sice trucslavie, ale hvězdu na srdci jsme měli."
        3. Pokud by se sebralo několik set tisíc, ani ne miliony, licence třeba do ČFL by se koupila. A našli by se pak i sponzoři, zachánci Slavie.
        4. Právníci - myslíš, že Rosen má na právníky? Ostatně výraz Slavia není chráněný - co vím, tak je třeba Slavia Karlovy Vary, Hanácka Slavia atd. Nebo je i Slavia VŠ. Proto by také bylo dobré spojit se s SK Slavia a stát se její odnoží..
        A jak víš, existuje několik Bohemek, a taky to jse bez miliard za jméno.
        5. S druhou ligou jsem se smířil už dávno. Teď mi jde o to, aby to nedopadlo ještě hůř.
        6. Ostatně by to mohlo pomoct i akciovce při vyjednávání s Angličany: "Podívejte se, už jsou tady vlčáci, kteří se na krach těší, aby to převzali místo nás," mohli by argumentovat.
        Nicméně líbí se mi i návrh, abychom začali fungovat pod Odborem přátel. Co nejdřív se do něj přihlásím.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          bongor     před 13 lety 03.02.2011 20:29 |  
          0 0

          Možná jsem se blbě vyjádřil,ta ochranná známka bude asi SK Slavia Praha,to jsem měl na mysli.
          Odbor přátel mě taky docela překvapil,sháněl jsem se po svém registračním čísle,protože moje průkazka člena Odboru přátel se mi ztratila.Ale vůbec mě tam nenašli,tak jsem si to buď vymyslel,nebo
          tam mají trošku lógr.
          Já už tady v tý republice nemám důvěru skoro vůbec v nic.V krádežích jsme první v Evropě,tunelařinu jsme snad dokonce vynalezli,lže se v novinách,v patlamentě,v senátu,ve vládě.
          A naše babička říkala ,kdo lže,ten krade.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:33 |  
      0 0

      Jane jsem odpověděl, jak se to dá zajistit absolutně jednoznačně. Před výdejem peněz je vždy faktura hráč-klub, pohledávka hráče se postoupí na fond, ten ji proplatí a stane se věřitelem Slávie místo toho hráče. Nebude chtít, aby to ta SLávie fondu platila, ale aby po čase, až tam bude významná částka, se to zkapitalizovalo a fond by měl podíl.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:33 |  
      0 0

      Jane jsem odpověděl, jak se to dá zajistit absolutně jednoznačně. Před výdejem peněz je vždy faktura hráč-klub, pohledávka hráče se postoupí na fond, ten ji proplatí a stane se věřitelem Slávie místo toho hráče. Nebude chtít, aby to ta SLávie fondu platila, ale aby po čase, až tam bude významná částka, se to zkapitalizovalo a fond by měl podíl.

  14. Dobrý nápad, zoufalé cíle

    marek018     před 13 lety 03.02.2011 15:47 |  
    0 0

    na pomoc současným vandrákům nedám ani halíř, to je kravina, ikdyby to šlo na cokoliv.
    Ale rád bych klidně přispěl, pokud by se jednalo o odkup Slavie od tajemných majitelů.

  15. Re: Fond na záchranu Slavie

    guillermo     před 13 lety 03.02.2011 16:29 |  
    0 0

    Fandím Slavii od roku 1959. Ale té Slavii, jakou jsem znal v době, kdy se vzpamatovávala z neúspěšně snahy komunistů o fyzickou liokvidaci, kdy znovu vybojovalo své jméno a přestala být Dynamem, kdy sice strávila 3 roky v 2. lize, ale slavně postoupila, vrátila se zpět, a hned bojovala o titul. Fandím té Slavii, jejíž dres nosili Bican, Plánička, Kopecký, Jonák, Lála, Nepomucký, Šindelář, Veselý, Šmicer, a stovky, tisíce dalších sešívaných srdcařů. Slavii pana Josefa Laufera, Slavii nás desetitisíců opravdových Slávistů. Nemůžu ovšem fandit Slavii, kterou sui přivlastnilo několik podvodníků, darebáků, kteří si ji přivlastnili, ukradli a zničili. Ani jeden z těch Lešků, Rosenů, Doležalů, Platillů a anonymních parchantů, nemá právo říkat, že je Slávista. Vy, kteří jste dovedli Slavii na pokraj záhuby jste docela obyčejné SVINĚ!!!
    Ale jsem samozřejmě připraven nenechat Slavii padnout. Kdykoliv se připojím k této výzvě a peníze pošlu.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      bongor     před 13 lety 03.02.2011 18:14 |  
      0 0

      Na bývalého automobilového závodníka Martina Koloce je vydán mezinárodní zatykač. Soud ho v nepřítomnosti poslal na pět let do vězení za vytunelování Rubeny Náchod. Koloc má teď ale jiné starosti, trénuje hokejisty Malajsie.
      Jestlipak taky naši tuneláři umějí trénovat hokej?

  16. Re: Fond na záchranu Slavie

    eomer (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 16:45 |  
    0 0

    O něčem podobném jsem v diskusích psal.
    1) Myslím, že by bylo dobré odstartovat virtuální sbírku ( bez reálného cash-flow), abychom viděli o jakou částku se může jednat ( samozřejmě by se počítalo třebas se 70% této částky). Sekundární efekt by byl aktivizace sešívané obce, mnozí by začali více přemýšlet- což požaduji za neméně důležité.
    ( reálně odhaduji, že částka by ale nepřelezla 10 mio)
    2) Účelové placení- nákup akcií většího množství je nesmysl, protože do takových hodnot se sbírka nedostane, ale nějaký minipodíl by byl dobrý pro účast na VH. Z fondu by se mohly v budoucnu třeba proplácet některé jasné faktury (soustředění , ale i nákup hráče a třebas i participovat na zhodnocení- když můžou jiní.. Představte si , že by nastoupil hráč pořízený ze zdrojů fanoušků- kurňa to zavazuje/ pokud dotyčný hráč má něco v hlavě :-))
    3)Tento fond by pravděpodobně vygeneroval zdroje pouze jednorázově- paušálně ani omylem, stačí si připomenout problémy s permicemi. Tady musí být vklady v jiných ( násobných) řádech než je cena permic či býval lístek na EL. Z těchto důvodů může mít pouze podpůrnou roli, ale nikoli zásadní.
    4) Nevím jakou by to mělo mít hlavičku, pokud nejde nějak využít již založený fanklub nebo OP.
    5) Nemyslím, že je nejlepší čekat, protože to celé není úplně běh na krátkou vzdálenost a tu virtuální sbírku bych zavedl už včera. Ideálně tady na SN a registrace přes mail- jméno + adresa a příslíbená částka – podobně jako petice.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      brooklyn     před 13 lety 03.02.2011 18:26 |  
      0 0

      Dekuji za clanek a souhlasim s otevrenim jakehokoliv konta pro Slavii i toho virtualniho jak zde zminuje kolega i bez cash-flow. Nikdo z nas nechce davat penize na neco cemu neveri nebo do ceho nevidi ci do neceho co smrdi. Ale kazdy z nas chce pomoci Slavii Tak aby se ozdravila a fungovala tak jak chceme. Penize se musi zacit vybirat uz nyni ,tak aby byly k uziti az jich bude potreba a my sami potom rozhodneme kdy bude nejlepsi a nejvyhodnejsi pro Slavii je pouzit a jak s nimi nalozit. Podotykam tento ucet bude patrit nam fanouskum Slavie ne Slavii. Tento zminovany , zalozeny ucet bude Nas Slavisticke fanousky reprezentovat. Cim vetsi obnos se vybere tim vetsi budeme miti respekt u naseho vedeni,ostatnich klubu ci zdelovacich prostredku!

      Kdyz by tento ucet existoval uz nyni a vedelo se ze patri nam Fanouskum a ze my rozhodneme co se nim udela a neudela, jsem presvedceny ze uz nyni by se s nami komunikovalo uplne jinak. A meli by jsme pravdepodobne jine informace o nasem klubu, ktere v soucasne dobe nemame.

      Ano tyto sbirky a tento ucet se mel zakladat uz v dobe kdy se postupovalo pres Ajax do ligy mistru. Stale neni pozde ale musi se zacit!

  17. Re: Fond na záchranu Slavie

    podol (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 17:14 |  
    0 0

    Přátelé,peníze,které by se příp.vybrali v žádném případě
    nesmí přijít do rukou těch,kteří Slávii do podobné situace
    dovedli.Ani si nemyslím,že by se vybralo tolik,aby to nějakým
    způsobem stačilo na koupi Slávie.Já se domnívám,že to nejdůležitější je začít něco dělat.Ne čekat jako ovce na porážku.
    A začít něco dělat co nejdříve.Proto si myslím že nejrychlejší
    je využít OP a FK.Co znám,jsou tamSlávisté oddaní Slávii a dle
    příspěvků třeba člena výboru OP vím,že jsou silně znepokojeni.
    Navíc mají IČO,vytvoření nového účtu je otázkou dne a mají
    dohromady 3000 platících členů (můj odhad)po celém Česku.
    Když budeme zakládat nějaké nové združení,tak to je neskuečná
    práce s úřady,žádostmi,povoleními,doklady a trvá to minimálně
    půl roku.A to už Slávia nemusí být .To podstatné je zorganizovat
    Slávisty,připravovat veřejné akce,využít tisku,možná i televize
    ke kladení a vyžadování odpovědí na nesplněné sliby.
    Redaktory Slávistický novin znám jen pod přezdívkami,s vyjímkou
    jednoho.Jane děkuji,že výzvu Martina zveřejnila.Ze všech příspěvků sála touha Slávii nějak pomoci.Jane,přeci se znáte
    se zástupci FK i OP,jeden z Vás byl dlouho i ve výboru FK.
    Sejděte se s nimi,proberte to.Třeba se najde i jiné řešení,než
    navrhuje Martin.Ale něco bychom měli dělat co nejdříve.Ať
    žije Slávia!!Podol

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      quelhar (admin)     před 13 lety 03.02.2011 17:32 |  
      0 0

      Jen poznamku - souhlasim a myslim, ze z hlediska "PR" by bylo nanejvys vhodne, aby se zastresovaci organizaci stal Odbor pratel (a nebo byl alespon soucasti) - uz proto, ze se primo nabizi historicka paralela, ktera by se v mediich "dobre prodavala".

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      bongor     před 13 lety 03.02.2011 17:48 |  
      0 0

      Ahoj Podole,vidím,že budeme muset někdy zajít na pivo a pořádně to
      všechno probrat.Třeba nás napadnou myšlenky,které máme někde v sobě schované a nevíme o nich.To sedíš,dáváš si třetí a najednou se ti nad hlavou objeví něco jako zjevení,ale ne nějaký svatý František,ale hned Františkové dva Plánička a Veselý a mezi nimi kdo jiný než Pepi Bican."Teda podole a bongore trošku přemýšlejte hlavou,je to přece jednoduchý"..........a ti tři už nám poradí,co dělat.

  18. Re: Fond na záchranu Slavie

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 18:16 |  
    0 0

    Výborně, nápadu tleskám, bude to jistě mít mnoho detailů k dotažení, ale aspoň to je něco.

  19. Re: Fond na záchranu Slavie

    martin (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 19:54 |  
    0 0

    Myslím, že zkusit zjistit zájem zde na SN by asi bylo přínosem, o to musíme redakci poprosit.
    Věděli bychom kolik lidí to zajímá a o jaké částce se cca bavíme. Měli bychom to ale propagovat na webech o fotbale v diskusích pod články o Slávii, možná by to idnes nebo někdo sám otiskl jako článek? Do toho se musí zapojit tisíce lidí, jinak to nemá cenu.
    Souhlasím s OP, vše by bylo jednoduché. Jinak některé otázky jsem se pokusil odpovědět v průběhu celé diskuse, ale dostal jsem se k tomu až ve čtvrtek večer (jak zajistit účelovost, tipy na lidi co by to garantovali atd.)
    Bude tedy redakce SN tak milá a udělá tu anketu, nebo virtuální fond do kterého bychom virtuálně přispěli a skutečně tak někdy v březnu?

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      (host)     před 13 lety 03.02.2011 20:49 |  
      0 0

      Přečetli jsme si diskusi, momentálně to probíráme, nejpozději ráno bychom měli něco stvořit :)

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        eomer (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 21:13 |  
        0 0

        Díky. Jak je psáno výše bude se muset hodně věcí doladit, ale z počátku jen informativní a orientační čísla o počtu přispěvatelů a event částky by byla určitě užitečná. Třeba máme velké oči a třeba se naopak strašně podceňujeme.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      (host)     před 13 lety 03.02.2011 20:58 |  
      0 0

      Tak oprava, zítra to bohužel ještě nevydáme. Ale věnujeme se tomu, vyhasnout to nenecháme :) T.K.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        staroslavista     před 13 lety 03.02.2011 21:23 |  
        0 0

        Samozřejmě peníze bych dal, ale nevěřím tomu, protože vybereme pár mil. ale nikdy nemůžeme vybrat tolik , aby se něco zásadního změnilo. A akcie ty jsou vydaný za obrovské peníze, tam není žadná šance něco ovlivnit.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          Jachym     před 13 lety 03.02.2011 22:02 |  
          0 0

          A na dluh ENICU převyšující 100 mil. Kč to rozhodně stačit nebude...:-(

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        (host)     před 13 lety 04.02.2011 15:49 |  
        0 0

        Tak porad to resime, nekolikrat v diskuzi zaznelo, ze by byl zajem o koupi akcii, tak zkousime zjistit, jaka je v tomto ohledu situace. Takze trpelivost prosim. jane

  20. Re: Fond na záchranu Slavie

    Pedro08     před 13 lety 03.02.2011 21:44 |  
    0 0

    Upřímně: Kdo dá hráčům, majitelům či komukoli, kdo bude nějak smluvně nebo majetkově spojen se současnou SK Slavia Praha Praha - fotbal,a.s., je naivní blb. Je to jako poslat peníze Koženému na Bahamy a zachránit HIF nebo Stehlíkovi a zachránit Poldi.
    Rosen a Doležal se směje.

    Nikomu nepomůžete, akorát budete zklamaní.

    Radši to dejte na slepecké labradory.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      Jachym     před 13 lety 03.02.2011 22:00 |  
      0 0

      Přesně tak, jak se říká, cesta do pekla je dlážděna šlechetnými úmysly. Tato sbírka by byla k ničemu. Vybraná suma by stěží pokryla provoz Slavie na pár dní... Vždyť současná Slavia je bezedná díra, něco jako České dráhy, a.s. Osobně nejsem lakomý, Slavii miluji, ale než cpát (ať přímo nebo nepřímo) do chřtánu peníze nějakým lumpům, to raději na dálku adoptuji nějaké dítě v Keni. Slavii pomáhám, myslím, dost tím, že pravidelně kupuji permanentku, suvenýry, v hledišti fandím, Slavii propaguji všude ve svém okolí a ke Slavii jsem pevně přivedl i své malé děti.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        wymaz     před 13 lety 03.02.2011 22:11 |  
        0 0

        Otázkou je,jestli to malé dítě v Keni není budoucí lump, daleko větší než si dokážeš představit(vzhledem k našim lumpům)!
        Obecně jsem přesvědčen,že člověk si váží jen toho, za co musí něco dát(obětovat!!!), a ne toho co má zadarmo!!!

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        martinmc     před 13 lety 04.02.2011 16:02 |  
        0 0

        Skvělý nápad za vybraný peníze založíme v Keni fotbalovou školu budeme mít odchovance možná i ty peníze zhodnotíme, ale je to na dlouho :-).

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      dejva     před 13 lety 03.02.2011 22:14 |  
      0 0

      tvrdě,ale přesně napsáno. a netýká se to jen sbírky, ale i vstupenek či permic.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      bongor     před 13 lety 03.02.2011 22:43 |  
      0 0

      Na labradory dávám každý měsíc.jmenuje se to akce pomocné tlapky.Psi jsou vůbec skvělí.Přesto bych rád pomohl naší Slavii,která je neméně skvělá,ale jak už jsem tady napsal,žijeme v nejzločinečtější zemi v Evropě,alespoň co se krádeží týká-je to tak-viz.statistiku.A jakmile by se rozkřiklo,že se někde shromažďuje dost peněz,tak okamžitě by naskočily spoustě mozků nápady,jak se k těm penězům dostat.
      Takže asi hlavní bude vymyslet,jak to udělat,aby se to prostě nedalo rozkrást.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        eomer (přítel SN)     před 13 lety 03.02.2011 22:47 |  
        0 0

        Tak, tak, ale jde i o tu negativní reakci. I ta je důležitou zpětnou vazbou. Aspoň se zase prokáže, že ( jako vždy) nejsme jednotní a že nemá cenu za Slavii bojovat. Že nás nejsou desítky nebo dokonce sta tisíce, ale jen stovky. A nebo ne ? !

  21. Re: Fond na záchranu Slavie

    Orlik66     před 13 lety 03.02.2011 22:45 |  
    0 0

    Nadšení je krásné, ale musí tu být jasný a dlouhodobý investiční záměr. Jím řeč o záchraně není.

    Ale mohl by

    a) vzniknout ACOS jako amatérský klub
    b) propracovávat se výš a výš
    c) a zajistit si takové financování, které by neleželo na prodeji hráčů
    d) zavedla by se přitom pravidla, díky nimž by hráči byli klubu věrní, nebyli by předmětem finančních machinací - a pokud by například měli na angažmá v cizině, uvázali by se k němu jen omezeně, aby se vrátili zpět se zkušeností - výsledkem by byl kompaktní a dobře sehraný hráčský kádr, žádná slepenina a uplácanina jako dosud

    Bláznivá fikce? To si myslím taky.

  22. Re: Fond na záchranu Slavie

    martyni (přítel SN)     před 13 lety 04.02.2011 00:31 |  
    0 0

    Diky martinovi za zahajeni diskuse.. je nejvyssi cas neco delat. Je otazkou, jakym zpusobem. myslim, ze na sbirku je jeste nejaky cas. Nejdriv by muselo byt zrejme, na co se penize pouziji.. lide zacnou prispivat jen v pripade, ze budou vedet, na co.. Problem je, ze soucasne akciovce penize davat nemuzeme, proplacet konkretni naklady take ne.. zatim nelze nikomu verit, byli bychom pro ne jen dalsim zdrojem, ktery se da vycucnout. Museli bychom si klast podminky jako majetkova ucast ve slavii a nahlizeni do ucetnictvi a to by pro tyto lidi bylo neprijatelne.. nepochybne by se plno lidi vystavilo nebezpeci trestniho stihani..

    Driv, nez se zacne se sbirkou, myslim, ze by bylo lepe zacit vytvorit sdruzeni na zachranu slavie. Bud nove, nebo na pude odboru pratel, jak to nekteri navrhuji. Organizovat lidi, kteri jsou ochotni se na pomoci podilet a treba v budoucnu i prispet. Zahajit verejnou debatu o situaci ve slavii a nutnosti jeji zachrany.. chtelo by to, aby nas v takovem sdruzeni bylo co nejvice.. aktivity by mohly byt ruzne, od komunikace s akciovkou, s medii, zapojeni verejne znamych osobnosti, jednani s moznymi investory.. podle vyvoje situace by se vytvoril plan na zachranu a mohl by zacit tez vyber penez, az by bylo jasne, na co konkretne by se pouzily..

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      qazwerty     před 13 lety 04.02.2011 08:34 |  
      0 0

      Pokud to tak opravdu je, tak je to ubohost na entou...Akorát dělají Slavii mezinárodní ostudu...

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        Gino     před 13 lety 04.02.2011 10:03 |  
        0 0

        Souhlasím, ale Jarda taky nemusí hned všechno dávat k arbitráži, když ví v jaké jsme situaci. Tohle prostě není uplně fér ani z jedné strany.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        slimak     před 13 lety 04.02.2011 11:20 |  
        0 0

        Jak píše Gino, Černý musí nejlíp vědět, jak na tom jsme a hlavně má hodně dobrou smlouvu v Turecku. Ví, že peníze dostane, i když s větším zpožděním..
        Chápu, že je mnohem důležitější platit ted nasim hráčům, nez Cernymu.
        btw. Tijany taky souhlasil se snížením své pohledávky, nemluve o tom, kolik musíme dlužit třeba Raguedovi nebo asi i Hlouskovi...

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          Troubi     před 13 lety 04.02.2011 13:32 |  
          0 0

          tak tady jde spis o to,ze mu neposlali tu kartu a tudiz smrdi v turecku a nemuze hrat.... uz za to,ze rok a pul drzel s prachama hubu, by mu ji meli poslat

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            slimak     před 13 lety 04.02.2011 13:38 |  
            0 0

            já vím, ale kdyby nedal klub k arbitáži (i kdyz na ni ma samo pravo), tu kartu by dostal..já rozumim tomu, ze to neni od vedeni uplne fer..
            ale preci jenom, jak by se citili nasi hraci, kterym dluzime spoustu penez a chcem od nich, aby hrali naplno..na druhe strane Cerny, ktery hral blbe, podepsal luxusni smlouvu v turecku a jeste dostane dluh zaplacenej..

            • Re: Fond na záchranu Slavie

              lassiter     před 13 lety 04.02.2011 13:51 |  
              0 0

              úplně fér? pokud je to tak, jak říká JČ, je to hnusná sviňárna. někomu dlužit rok a půl a pak mu snad za trest nedat transferkartu, když si dovolil JČ dát nás k arbitráži? ach jo.

            • Re: Fond na záchranu Slavie

              slaviator     před 13 lety 04.02.2011 15:25 |  
              0 0

              je jistota, že by tu kartu dostal bez průtahů? To říká Platil, ty mu věříš že by mu ji dali bez průtahů? Jako Černý hrál blbě, podepsal luxusní smlouvu v Turecku, ale my mu prostě dlužíme za dva roky, my mu dlužíme ještě z mistrovské sezony a ted Platil říká, že mu to chtěli poslat zrooooooooooovna ten den kdy se dozvěděl o tý arbitráži, jaká "náhoda"

              • Re: Fond na záchranu Slavie

                slimak     před 13 lety 04.02.2011 15:40 |  
                0 0

                možná to vyznělo trochu blbě, jasně že Černý má nárok na svoje peníze i může dát Slavii k arbitráži, ovšem stejně tak Slavia podle řádů nemusí kartu poslat ihned...

                Bral jsem to spíš z pohledu klubu, kdy peníze zrovna pro Černého by mohli být využity lépe (pro hráče, co jsou v kádru)

                • Re: Fond na záchranu Slavie

                  DrFe1     před 13 lety 04.02.2011 18:27 |  
                  0 0

                  Nezlobte se na mě, ale tohle je opravdu dost podrazácké uvažování. Slávia má podle řádů a hlavně podle obyčejné lidské slušnosti platit svoje závazky ihned ke dni splatnosti. Pokud to nedodržuje, tak je jen na dobré vůli hráče, pokud dává klubu čas a nedá to hned k arbitráži. Černý dal Slávii dva roky ..... to je sakra hodně. A Slávia se mu teď odmění tím, že zneužívá možnost protahovat úřední řízení i když k tomu nemá žádný "slušný" důvod ... pro mě opravdu těžký hnus.

                  • Re: Fond na záchranu Slavie

                    Troubi     před 13 lety 04.02.2011 18:46 |  
                    0 0

                    tak a hlavne uplne zbytecnej,protoze tim nedosahnou niceho dobryho...

  23. Re: Fond na záchranu Slavie

    frolek     před 13 lety 04.02.2011 00:47 |  
    0 0

    Tak kvůli tomuhle tématu jsem si tu i pořídil účet. Pokud to bude realisticky nastaveno, může to mít jistý úspěch. Koupě akcií je nesmysl, protože podíl bude vždy velmi malý. Základní kapitál je dnes přes jednu miliardu (!), takže i 40 milionů je nanic. Naopak reálná je varianta, která se zde objevila - pohledávky a práva na hráče. Vlastně se dostaneme do pozice Pelty, ale neziskově. To může fungovat již při stotisícových částkách, i když pak se bude jednat o minimální položky, buď malé pohledávky nebo práva na hráče nejlíp tak z Béčka. Ale při řekněme 2 milionech a více to již jistý vliv má. Pravidla by mohla být taková, že každý člen má tolik hlasů, kolik dal tisíc, avšak nejvýše někde mezi 10-100 hlasů. Zákony to umožňují a běžně se tak děje (např. v zemědělských družstvech, se kterými mám osobní zkušenost). Osobně bych přispěl 5.000 Kč.
    Pro řadu organizací a drobných i velkých podnikatelů se to může stát i malou reklamou, na Praze 10 i jinde se jich pár desítek a možná i stovek najde.
    Organizovat by to měl Richi, a taky lidi co byli zvolený do zastupitelstva Prahy 10 za "desítku" apod. (co tam dnes dělají?). Určitě bude potřeba taky někdo s právním a ekonomickým zázemím.
    Konečně, pokud se to dostane do médií, tak těch co dají tisícovku by mohlo být dost. Na stránkách DFB vidím, že už přesáhli 2tisíce členů. Dali dohromady přes 5 milionů (průměr 2.500 na člena), to kdybychom dali, tak určitě Slavii pomůžeme, aniž bychom si zadali s vedením.
    Pohledávky se samozřejmě dají kupovat i od hráčů. Mnozí, hlavně ti co odešli, je rádi prodají. Buď s námi bude Slavia spolupracovat, a budeme financovat přímo ji, nebo spolupráci odmítne, a můžeme se domluvit např. s bývalými hráči.
    A taky by mělo být ve stanovách, že na internetu bude veřejný přístup k účetnictví. To není nijak technicky složité.

    Nepochybně budeme schopni vymyslet mnoho dalších detailů, jak pokračovat. Doufám, že tato aktivita nezapadne!!!

    Pěkný den všem.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      pasha     před 13 lety 04.02.2011 08:51 |  
      0 0

      Souhlasím,
      a doufám jen, že tato iniciativa brzy nezkončí...

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      Gino     před 13 lety 04.02.2011 09:42 |  
      0 0

      frolku, nejsem o základní kapitál, ale tržní hodnotu... nemyslím si, že by současná tržní hodnota Slávie byla 1mld kč - tedy hodnota, za kterou by ji musel někdo koupit, kdyby jí chtěl. Myslím si osobně, že tržní hodnota je někde hodně pod polovinou!

      Jinak co se týče příspěvků, rád bych do toho šel také. Klidně přispěji i mnohem více, než 1000kč, klidně dám i 10000kč, ale chtít za to budu, pokud by to tak bylo, rozhodovací právo úměrné vloženým prostředkům - to mi přijde fér. Tedy jak psal frolek: kdo dá 1000 - jeden hlas, kdo dá 20000 - dvacet hlasů.

      Osobně si myslím, že takových lidí, kteří by byli ochotni dát i více než 5000, bude docela dost, pokud za to něco dostanou (vliv). Pro každého by byla čest "vlastnit" něco ze slávie... práva na hráče by byla asi nejlepší, ale netuším, zda je to možné. Jinak samozřejmě nějaký akciový podíl (pokud by se dosáhlo třeba na 10%, tak by to marné nebylo).

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        Nax     před 13 lety 04.02.2011 12:09 |  
        0 0

        Trzni hodnota muze byt i nula:-) No ten usmev se tam nehodi spis je to k placi.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        frolek     před 13 lety 04.02.2011 12:29 |  
        0 0

        Jenže český právo neumožňuje emisní disážio, pokud vím. Tedy nejdřív by se musel snížit základní kapitál, což není problém, ale i kdyby se snížil o 90 procent na 100milionů, tak by tam Fond měl jen pár procent.
        Proto bych šel stejnou cestou jako DFB, tedy družstvo, s omezením hlasování aby to nikdo nemohl ovládnout.
        Navíc, při další kapitalizaci kdovíčeho viz poslední prapodivná kapitalizace prapodovných práv by se podíl fanoušků začal prudce smršťovat.
        Proto preferuju cestu pohledávek a práv na hráče - jak jsem řekl, jako Pelta. Pokud si bude družstvo brát 5-10 procent úrok (např. bude kupovat pohledávky za 90-95procent), tak se "uživí" ve smyslu provozních nákladů, např. účetnictví.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          Nemo     před 13 lety 04.02.2011 13:04 |  
          0 0

          Taky si myslim, že by to byla jedna z jistějších cest jak pomoc slavii a nějakým vychcánkům. Dávám k dobru jednu z možných alternativ i když není z mojí hlavy ( překopírovaná část mojí komunikace na tohle téma s kamarádem).

          Já bych čoveče do slavie nenacpal ani korunu dokud nebudeme vedet kam peníze jdou a to ze slavii tahnou ke dnu dluhy proste nezachranis nejakou zbirkou na hrace a na jejich platy. Pokud by se vedelo kdo slavii vlastní a byli by ochotni za utrzene peníze od nas např pustit nejake akcie do světa klidne bych si koupil kousek i trebas za 100 litrů, ale dávat i trebas jedinou korunu na zalepení nejaké černé díry to se mi nechce čoveče. A hlavně, abys mohl jako společnost nebo OP nebo fanklub kupovat z těchto penez hrace nebo je jen platit (vyplaty) musis mít licenci od UEfy a tu nedostaneš jen tak, takže bys to musel delat přes slavii a to jsme zase v te cerne dire....Problematika je v tomto ohledu velmi široká!!!
          Ale jako iniciativu chválím, ze s tim něco chtej delat!!!

          Já bych založil Družstvo (SLAVIA Believe d.s.) normalne by se zvolili organy (musí být min 5 clenu) predseda a 4 mistopredsedove. Poté by se udelal normalne stanovy družstva, kde by se zacalo resit jak přibírat nove cleny a jak nakladat s temi prostředky a na co mohou byt vyuzite.......no a kdo by chtel byt clenem musle by dát např. 10 000 a rocne by pak za sve členství platil např. 1000,-. Zajistila by se profi licenci od UEFY (nebo využil třebas Pavla Kuky, kterej ji má). No a pak by se na schůzích normalne rozohdovalo koho koupit apod...takhle by se krasne dali pujcovat hraci do slavie apod.. dobry ne....

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            Nemo     před 13 lety 04.02.2011 13:06 |  
            0 0

            sory za první větu, má tam být samozřejmě pomoc slavii a ne nějakým vychcánkům

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            slaviator     před 13 lety 04.02.2011 14:07 |  
            0 0

            družstvo musí mít podle ObchZ 2 orgány, představenstvo a kontrolní komisi... v představenstvu stačí 3 lidi, předsedu může podle Stanov volit členové představenstva nebo ho může volit přímo členská schůze, místopředseda být určen ani nemusí být... a pak musí být kontrolní komise, pokud není ustanovena podle Stanov, může ji podle ObchZ vykonávat sama členská schůze...

            u větších družstev (podle zákona nad 50 členů) může být vytvořena i fce ředitele družstva...



            osobně jako nejvhodnější bych viděl to úzké představenstvo (nebo právní ukony, vyžaduje-li to zákon, musí podepsat dva členové představenstva, klidně i řadoví!) a široké představenstvo může paradoxně zapříčinit problémy (dva členové představentsva podepisují za družstvo smlouvy!, když je třeba deset členů představenstva, tak dva z nich se nějak mohou domluvit a i proti vůli většiny členů něco podepsat a bude to platný!!!)

            kontrolní komise by pak měla být volená, členská schůze ji v takové míře jako když je to samostatný orgán vykonávat nemůže... a kontrolní komisi bych naopak ustanovil širší než tříčlennou...

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            slaviator     před 13 lety 04.02.2011 14:10 |  
            0 0

            Jinak 10.000,- na vstup není zas tak málo, to tam přece jen tak moc lidí nevstoupí...

            přece by klidně mohlo být 1.000,- vstup za jeden členský podíl a ročně pak dalších třeba těch 1.000,- poplatek...

            podle Stanov družstva mohou mít jednotliví členové družstva hlasů podle toho, jakej maj podíl, takže kdo by zaplatil 1.000 za jeden podíl by měl 1 hlas, kdo by dal 10.000 za 10 podílů by měl 10 hlasů, kdo by dal 200.000 za 200 podílů by měl 200 hlasů...

            • Re: Fond na záchranu Slavie

              Nemo     před 13 lety 04.02.2011 14:40 |  
              0 0

              Jasan, s tim absolutně souhlasim, je logický že spousta lidí si nemůže dovolit dát takovou částku a přesto se chtěj zapojit a pomoc, bylo to jen pro příklad.
              Myslim ta počáteční částka 1.000 by byla o.k. pak eventuelně může v budoucnu navýšit když bude nějaká kačka doma navíc a manželka to nebude vědět :). Zároveň by si myslim nebylo od věci počet hlasů jednotlivce nějak omezit nehledě na to kolik si vložil aby někdo nezačal mít nějaký mocenský choutky. Ale něco podobnýho tu už mysim někdo vše psal.

              • Re: Fond na záchranu Slavie

                slaviator     před 13 lety 04.02.2011 15:22 |  
                0 0

                tak členská schůze pak klidně může po roce odhlasovat, že tisíc ročně je málo a že se to zvýší ročně na třeba 4.000...

                jinak nemyslím si že by bylo vhodný to nějak omezovat, proč když by to bylo dle toho jak by tam kdo vložil prachy, tak někdo dá 1.000 a bude mít 1 hlas, někdo dá 10.000 a bude mít 10 hlasů, tak někdo kdo dá 100.000 a někdo kdo dá 200.000, proč by měli mít taky jen 10 hlasů?

                ono něco jinýho totiž jsou hlasy a něco jinýho je ustanovit do Stanov určitý věci, který musí schválit většina družstevníků - a pak at někdo má při procedurárních hlasováních 1, 10 nebo 200 hlasů, tak při tomto /třeba změna stanov/ je to pak fuk a musí s tím souhlasit třeba 75% družstevníků..

                • Re: Fond na záchranu Slavie

                  Gino     před 13 lety 04.02.2011 15:31 |  
                  0 0

                  Pak jde taky o to, slaviatore, aby se těch 75% (a je jedno jaké to bude číslo) vůbec dokázalo dohodnout. Ať už jde o změnu stanov, nebo uvolnění finančních prostředků na nákup hráče (pokud by to šlo) - dohodnout se na tom, zda a pokud ano, tak jakého - 1000 lidí = 1000 názorů a pokud by náš fond měl třeba 4000 členů s průměrnxm vkladem 2000kč, tak už se za to dá koupit pár zajímavých a perspektivních mladých hráčů.

                  • Re: Fond na záchranu Slavie

                    slaviator     před 13 lety 04.02.2011 17:58 |  
                    0 0

                    Ano, a o to ale jde, aby to nešlo měnit pro každej rozmar počasí a nálady a taky aby stanovy nemohlo změnit 5 lidí z 1000, i kdyby drželi většinu podílu... Obchodní zákoník je v tomhle benevolentní, klidně to může prohlasovat těch 5 lidí majících většinu, když to neupravujou samy Stanovy jinak....

                    Ale pak tam může přijít nějakej bílej kůň ENICu/Rosena/..., vloží milion a všichni budem skákat jak on bude pískat. Proto je imho lepší těch 75% lídí mající nějakej podíl, to se pak hůř, daleko hůř zneužívá....

                • Re: Fond na záchranu Slavie

                  bongor     před 13 lety 04.02.2011 15:52 |  
                  0 0

                  Švagr se švagrovou byli taky družstevníci a hrozně si to pochvalovali.
                  Když my jsme vydělávali 2800-měsíčně oni brali 10 tisíc.Takže družstvo určitě ano.Teď jenom kam bysme dali ty kravičky,aby si lidi z okolních paneláků na nás nestěžovali.

                  • Re: Fond na záchranu Slavie

                    slaviator     před 13 lety 04.02.2011 18:01 |  
                    0 0

                    :-)

                    Tak ono je družstvo a družstvo :-) Tyhle JZD, to byl taky jeden velkej podvod, kdy vesničtí rolníci "dobrovolně" vkládali do jednotného družstva svoji zemědělskou půdu a když z něho vystoupili po letech (což mohli), tak dostali půdu někde úplně jinde, s úplně jiným účelem, naprosto špatnou. Holt když všechno je všech...

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          skman     před 13 lety 04.02.2011 13:16 |  
          0 0

          jak to myslis ze cesky pravo neumoznuje emisni disazio?

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            frolek     před 13 lety 04.02.2011 23:06 |  
            0 0

            to je v týhle diskusi celkem jedno, nemůžeš tam dát 10 milionů a mít akcie za 20 milionů základního kapitálu. Ale naopak to lze (možná se to v posledních letech změnilo, ale tady je fakt celkem jedno).

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      frolek     před 13 lety 04.02.2011 23:11 |  
      0 0

      Jen se pokusím shrnout co tu vidím:
      Akcie - největší blbost, jsou to vyhozený peníze z okna. Žádný vliv, prostě nic.
      Pokud se podle UEFy nedají kupovat práva na hráče, tak lze kupovat pohledávky nebo přímo půjčovat SKS. Ale dát jim ty peníze, a jak vidím většina hlasuje pro, jsou vyhozený prachy.
      Upozorňuju, že valný hromady mohou být zcela formální, když to většinový majitel bude chtít. Vše důležité se bude odehrávat na představenstvu. Akcionáři sice mají jistá práva, ale ta se dají taky odbýt formálně.
      Jak to udělat - proč to všichni řeší, když DFB funguje v pohodě? Stačí okopírovat vzor vzdálený 500 metrů.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        slaviator     před 13 lety 04.02.2011 23:43 |  
        0 0

        On ani ten DFB nefunguje tak moc v pohodě, ne?

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          frolek     před 13 lety 05.02.2011 11:04 |  
          0 0

          Tak o tom nic nevím, bydlím u Plzně, a Bohemku se prakticky vůbec nezajímám. Ale dokonalý to nikdy nebude. Spíš mi šlo o to, že to chce někdo kopírovat vzory ze Španělska a tak, přitom družstvo je jednoduchá věc, jak jsi tu dobře popsal. Hlavně ať se nekupujou ty akcie. Skoro jako by to organizoval někdo zevnitř a chtěl z nás jenom vytáhnout peníze.

  24. Re: Fond na záchranu Slavie

    laki     před 13 lety 04.02.2011 11:21 |  
    0 0

    jsem rád že se něco začíná dít a i já se určitě přidám.o víkendu se přihlásím za člena OP, protože to se mi zdá nejschůdnéjší a nejrychlejší řešení.

  25. Re: Fond na záchranu Slavie

    LukySKS     před 13 lety 04.02.2011 12:49 |  
    0 0

    Taky určo pošlu 1000 Kč není problém, klidně i 2000 Kč:) ale hlavně aby nás bylo víc

  26. Re: Fond na záchranu Slavie

    alim13     před 13 lety 04.02.2011 15:38 |  
    0 0

    Jenom si vemte minulej rok. Bylo prodáno 8000 permic. Kdyz si to vykrátíte průměrnou cennou 2500Kc, tak nám to dá nějakých 20M. Tak proč by ty stejný lidi nedali stejnou částku na záchranu Slavie?! Podle mě by dali a bylo by jich mnohem víc.

    Problém je v tom, že nikdo nebude dávat nějaké peníze těm lidem co dostali SKS tam kde ted je. Ale je zde mnoho dobrých nápadů, proč ty peníze poslat. Třeba založení nové Slavie, nebo odkup akcii atd.

    Pokud by vlastnili Slavii fanoušci, tak by mi ani nevadilo kdyby jsme začali třeba od té 3ligy. Aspon bych měl jistotu, že to co se děje v současné Slavii se už nestane... A třeba by jsme jednou dopadli jak Barcelona, kterou vlastní taky fanoušci:)

    At' žije Slavia

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      eomer (přítel SN)     před 13 lety 04.02.2011 16:04 |  
      0 0

      Fandové můžou vlastnit jen omezený podíl akcií (pokud by jim ho vůbec někdo prodal), protože do fotbalu bude potřeba pořád pumpovat peníze a na tomusí být silnývlastník. Ale jako účelová podpora určitě ano. Fandové se třebas složí vyberou základní obolus, ale jakmile to bude fungovat, tak další prostředky už nepošlou. Pokud bude forma nějakého pravidelného členského příspěvku tak to postupně vyšumí.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        bongor     před 13 lety 04.02.2011 16:17 |  
        0 0

        Já to věděl,že nás ten platil co neplatí nakonec zachrání.Posílá Duranského do Bolky.Správně,musíme všechny starce nad dvacet
        rozdat.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          Barlblog     před 13 lety 04.02.2011 16:28 |  
          0 0

          Tady už opravdu přestává legrace. Jak na tom asi jsme, když odchází hráči s talentem a řekl bych i na pomezí A-týmu?! Velké přísliby do budoucna!

          Kdo bude hrát ve Slavii dál? Vlček, Hubáček, Kisel, Jarolím, Naumov, Janda a další, kterým končí smlouva?

          To co se děje je cesta do sportovního pekla.

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            bongor     před 13 lety 04.02.2011 17:21 |  
            0 0

            Připrav si kopačky Barblogu,já už začínám běhat,do roka budu ve formě.No jo,ale to je dost pozdě že jo,ten blázen to rozdá dřív.
            Tak možná by šlo vzít futsalisty,třeba jim to půjde a můžou hrát zadarmo.Rozhodíme si služby na praní dresů a lajnování hřiště.
            Mluvčího taky najdem,třeba pan Jiří,Strašák nebo Kaufman,vedoucí mužstva paní Ziková.Že nás to nenapadlo dřív!

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          wymaz     před 13 lety 04.02.2011 16:31 |  
          0 0

          Jsou potřeba peníze, tak se prodává ten, o koho je zájem.
          Jsou potřeba peníze?
          Pokud to bude i
          dále pokračovat,
          tak pro koho,
          jsou ty peníze
          potřeba???
          Pro Slavii, pak už asi ne:-(((!!!

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        alim13     před 13 lety 04.02.2011 16:59 |  
        0 0

        (Pro eomer)
        A třeba právě kvůli tomu, že by něco konečně fungovalo, tak by ty peníze poslali. Je jasný, že se do fotbalu musí pumpovat peníze. Ale vlastnit klub zas taková utopie není. Dyt' každej fotbalovej fanda musí mít sen vlastnit a podílet se na chodu nějakého klubu.

        Každej by musel překousnout třeba to, že by Slavie(nebo nějaký vytvořený, odkoupený klub) začal hrát třeba třetí ligu a nějakou dobu by trvalo než by jsme hráli třeba o poháry. By se začínalo úplně ode dna, ale s podporou několika tísíc fandů by to určitě šlo.

        Proč čekat na to jestli přijde novej vlastník. Třeba přijde a třeba nás zas vrátí tam kde jsme byli ale na jak dlouho? Za 15let tato situace nastane znova a my si tu budem zase jenom psát a budem si říkat PROČ jsme tenkrát něco neudělali.

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 04.02.2011 17:12 |  
          0 0

          Já jsem rozhodně pro, jen se bojím , že není ve finanční možnosti fandů dlouhodobě rozhodujícím způsobem klub financovat. Právě třeba na základě brečení nad cenou permic či lístků v minulosti. A to byl proti tomu co by se mělo zajistit opravdu pakatel. Většina nejspíš nepochopí, že je potřeba si koupit permici za x tisíc a další sta a tisíce dát vedle toho na chod klubu každý rok.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      martinmc     před 13 lety 04.02.2011 16:44 |  
      0 0

      Vrtá mi hlavou komu dát tu částku která by se vybrala.
      majitel neznámí
      hospodaření neznáme
      dluhy známe?

      Nevím jak pomoct a nenaletět

      sehnat někoho kdo tomu dá rozum (př. Petr Zahradník )
      -měl dost dobrý komentář ke článku v MfDnes 17.1.

      pokud začneme vybírat peníze v téhle situaci Slavii bych peníze pouze půjčil třeba na 0,1% na 3roky protože jestli nedej bože Slávka padne budeme to my kdo jí zvedne potom na nohy.

      • Re: Fond na záchranu Slavie

        (host)     před 13 lety 04.02.2011 16:44 |  
        0 0

        Mnohem zajimaveji ted vypada moznost odkoupit akcie...

        • Re: Fond na záchranu Slavie

          eomer (přítel SN)     před 13 lety 04.02.2011 17:00 |  
          0 0

          to je nějaká reálná úvaha z probíhajících jednání jak si včera psal ?

          • Re: Fond na záchranu Slavie

            (host)     před 13 lety 04.02.2011 17:01 |  
            0 0

            JJ.

  27. článek, s kterým bude někdo souhlasit a někdo stejnou mírou odsuzovat

    Ladineeek     před 13 lety 04.02.2011 18:08 |  
    0 0

    http://isport.blesk.cz/clanek/redaktori-jakub-konecny-komentare/101168/polemika-svedomi-cerny-zadne.html

    Jarda mě taky trochu zklamal a napadly mě trochu podobné věci, jako tohoto "oblíbeného" redaktora, ale asi ne takto natvrdo a krom jednoho slávisty jsem se o tom radši s nikým nebavil. I tak mě tento článek šokoval, ale asi to nemá ze své hlavy. Je vidět, že Konečnej je za tyhle "senzace" placenej

    • Re: článek, s kterým bude někdo souhlasit a někdo stejnou mírou odsuzovat

      Troubi     před 13 lety 04.02.2011 18:51 |  
      0 0

      ja jsem mozna jeden z mala, co Platilovi "fandi" a nevidi v jeho krocich pouze snahu o devastaci slavie, ale tohle je proste humus prvniho kalibru, kterej ke vsemu nevede k nicemu uzitecnymu pro slavii. Nehlede na to, ze slavii dal k arbitrazi davno po tom,co mu tu kartu slibili X krat poslat.....

    • Re: článek, s kterým bude někdo souhlasit a někdo stejnou mírou odsuzovat

      slaviator     před 13 lety 04.02.2011 18:56 |  
      0 0

      no a kdyby dostal transferkartu a druhej den by dal Slavii k arbitráži že mu Platil od léta slibuje doplatit prachy co mu Slavia dluží už skoro dva roky a pořád nic, tak by to podle Konečného asi bylo v pořádku a Černý by měl svědomí... ?

  28. Re: Fond na záchranu Slavie

    ano     před 13 lety 05.02.2011 18:27 |  
    0 0

    Když Slavia prodávala akcie, tak je v zápětí Enic znehodnotil 1: 5. Mám původní akcii 100.000 Kč, dnes 20.000 Kč, ale nevadí, díval jsem se na věc jako sponzorský dar. Uvádím to jako příklad toho jak se dají vložené peníze administrativně, v souladu se zákonem znehodnotit. A to nemluvím o tom jak se snadno dají tunelovat, což se děje. Založení záchranného fondu je dobrá myšlenka ale musíme promyslet jak pomoci aby na naše peníze nemohli tuneláři.

    Dovolím si navrhnout využití peněz na nákup hráčů s tím, že hráče poskytneme Slávii a v případě jejich přestupu budeme inkasovat přestupovou částku. Přirozeně by to vyžadovalo souhlas Slavie a těsnou spolupráci a její výběr hráče. Přirozeně i právní záštitu. Ale to důležité, o penězích rozhodujeme my, neriskujme nákup akcií, nefinancujeme provoz. To je bezedné.

    • Re: Fond na záchranu Slavie

      eomer (přítel SN)     před 13 lety 06.02.2011 17:55 |  
      0 0

      Taky myslím, že je to nejlepší volba.

  29. Adam Hloušek v 1.FCK

    Dobi     před 13 lety 05.02.2011 19:08 |  
    0 0

    Poslal jsem to i na "ankétní" příspěvek, kam jsem dodal i svůj názor na záchrannou akci... Snad najdeme řešení, kdy jsme žel tááááákhle malinkatí! Ale nesmíme hledat i tu nejmenší šanci. Slavii máme v srdci!

    Tak jsem, přátelé, juknul na kicker.de a dověděl se že Adam střídal
    v 28.minutě Kircha. Kaiserslautern hrál proti Hoffenheimu (tak trošku německé Blšany..) a prohrál 2:3, bez gólové prezentace Adama. No, upřímně řečeno, se nezlobím... 1.FCK mi byl sympatický za Pavla Kuky. Byl tam i Horst Siegl a za perličku považuji sdělení, že měl jazykové problémy... Nejen jméno napovídá, táta byl sudetský Němec z Perninku... A on problémy? Ale jinak je mi Horst sympatický, i tím, že dodnes se synem válejí za Blšany KP. Hůře bylo později, kdy nás v UEFě prakticky vyřadil Lokvenc a dal nám to sežrat.Odpustil jsem mu,až když bu "svatoušek" Lubina zabil tátu... Ale nic nemaže můj dojem z tiskovky, kam jsem se dostal. V neoficiální části některý funkcionář 1.FCK prohlásil něco ve smyslu - stále ten zasraný východ. Dnes Slavia, v neděli neznámá trpasličí Chotěbuz (...centrum Dolní Lužice má mnohem více památek i obyvatel než Kaiserslautern...). To se nějak ve mně zažralo a i dnes mám radost, že rupli v Hoffenheimu.. I s Morávkem a naším Adamem. Snad se Stuttgart zmátoří a 1.FCK zamíří do Aue, na Union Berlín či opět do Chotěbuzi, pokud nepostoupí. Omlouvám se za emoce, ale je to tak!