O Slavii

Proběhla řádná valná hromada

Dnes proběhla v 27. patře budovy City Tower v Praze na Pankráci řádná valná hromada společnosti SK Slavia Praha - fotbal, a.s. Ta mimo jiné rozhodla o snížení základního kapitálu o více než 60%.

Valná hromada, na které se sešlo kromě zástupců majoritního akcionáře společnosti Viscontia několik desítek drobných akcionářů, začla s mírným zpožděním v 10:25 standardními procedurami, schválením předsedy VH, skrutátorů, zapisovatele a ověřovatelů, následovalo schválení jednacího řádu. Dále valná hromada zvolila za členy dozorčí rady Jiřího Hodače a Vlastislava Přečka a za člena představenstva Martina Malíka. Ti už ve svých funkcích působili před touto valnou hromadou, jelikož byli příslušnými členy orgánů kooptováni.

Dále se valná hromada věnovala "restům", které vinou komplikované situace ve společnosti nebyly řešeny včas. Přednesla a schválila se zpráva představenstva o podnikatelské činnosti za sezónu 2009/10, která skončila deficitem 163 milionů Kč. K této sezóně se také schválila zpráva dozorčí rady o výsledcích kontrolní činnosti, účetní uzávěrka a zpráva o vztazích mezi propojenými osobami. Valná hromada schválila, že úhrada ztráty za tuto sezónu bude kryta snížením základního kapitálu společnosti.

Poté proběhla podobná procedura v souvislosti se sezónou 2010/11. Ta skončila účetní ztrátou 476 milionů Kč, z čehož velká část jde na vrub účetnímu odpisu práv, jejichž hodnotu auditor označil za nulovou. Opět se schválila příslušná zpráva dozorčí rady, účetní uzávěrka a zpráva o vztazích mezi propojenými osobami. Úhrada ztráty společnosti bude z velké části kryta snížením základního kapitálu a menší zbytek byl přesunut do budoucího období a bude kryt z výnosů podnikatelské činnosti. Protinávrh jednoho z přítomných drobných akcionářů, aby byla ztráta kryta z emisního ážia (tedy aby každý akcionář zaplatil část ztráty odpovídající jeho akcionářskému podílu), byl zamítnut.

Valná hromada dále schválila odměňování členů představenstva, ti tak nebudou brát mzdu za své posty ve vedení klubu (tj. za pozice gen. ředitele, obchodního ředitele, atp.) ale za své členství v představenstvu. Rovněž bylo schváleno, že členové dozorčí rady nebudou dostávat za své působení v tomto orgánu žádné odměny.

Po krátké přestávce na občerstvení valná hromada schválila snížení základního kapitálu o více než 634 milionů Kč na novou hodnotu 405 785 640 Kč a to způsobem poměrného snížení jmenovité hodnoty akcií. Akcie v dosavadní hodnotě 200 Kč bude mít novou hodnotu 78 Kč a příslušně se snižuje hodnota akcií s vyšší hodnotou. Následovalo schválení drobných technických změn stanov společnosti, u kterých se rozproudila diskuze plynoucí z nepochopení některých zmíněných změn. Po vyjasnění situace tedy změna stanov prošla, stejně jako následně změna sídla společnosti, to je nyní pouze "Praha", výhody této technické změny byly drobným akcionářům vysvětleny. Na závěr valná hromada schválila auditorem pro pravidelný zákonný audit společnost Auditing Plus s.r.o. se sídlem v Hradci Králové a rovněž schválila rozhodnutí o přesunu povolení užívání ochr. známek v běžném obchodním styku do rozhodovacích pravomocí představenstva společnosti; i tato změna byla akcionářům vysvětlena.

Valná hromada, která proběhla v poměrně klidné a věcné atmosféře, nakonec skončila konstatováním, že všechny body byly schváleny více než 99% přítomných hlasů.

Komentáře (23)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Proběhla řádná valná hromada

    Ladislav (přítel SN)     před 12 lety 21.11.2011 17:35 |  
    0 0

    Ondro, ty seš rychlej jak vítr. Ještě jsi mohl rozvést, jakou kalorickou hodnotu mělo občerstvení. Měj se.

  2. Snížení základního kapitálu o 634 mil. Kč

    Jachym     před 12 lety 21.11.2011 21:59 |  
    0 0

    Tato částka zhruba odpovídá sumě, která se za produktové éry Doležala a Rosena "ztratila"... Tak hlavně, že je to takto matematicky vyřešeno bez nutnosti auditu a z něho vyplývajících nepříjemností, a může se jet dál...

    • Re: Snížení základního kapitálu o 634 mil. Kč

      capi (přítel SN)     před 12 lety 22.11.2011 09:40 |  
      0 0

      Tak tohle je hlavně škrtnutí toho velkého kulového, čímž Key Investments navýšil základní kapitál a co nemělo v rozvaze co dělat. Doplatil na to pouze ENIC a drobní akcionáři, kteří se na této prasárně nepodíleli.

      • Re: Snížení základního kapitálu o 634 mil. Kč

        smichov_1     před 12 lety 22.11.2011 11:48 |  
        0 0

        Ano, "vekslácká Rosenovina" je přesný vědecký termín.

        • Re: Snížení základního kapitálu o 634 mil. Kč

          stefi     před 12 lety 22.11.2011 13:45 |  
          0 0

          Však taky byl řádně potrestán. Podle vyjádření p. Řebíčka dostal spolu s Francem čestnou permanentku a teď se za trest musí na tu bídu, do které dostali Slavii, dívat každé 2 týdny na vlastní oči /i když pro něj je to asi skutečně trest/. Bohužel my s nimi.

  3. Re: Proběhla řádná valná hromada

    Nemo     před 12 lety 22.11.2011 08:18 |  
    0 0

    Jen jedno aktuální info, předesílám prodávám jak sem nakoupil. Před chvilkou jsem slyšel v autě na radiožurnálu, že se budou A. Řebíčkovi šťourat v majetkových poměrech jako prvnímu z bývalých politiků. Údajně snad z důvodu, že na setkání fanoušků řekl, že prodal svůj podíl ve viamontu za cca 750 mil. A hrubě to nesouhlasí s tím co dříve přiznal.

    • Re: Proběhla řádná valná hromada

      marek018     před 12 lety 22.11.2011 09:16 |  
      0 0

      jj, někdo to musel naprášit idnesu a hned po setkání tam byl článek. Docela jsem čuměl, jakej to byl fofr. Btw, žádnýho politika nikdy neodsoudili, takže by bylo směšný, kdyby udělali obětního beránka zrovna z Řebíčka, když je tam xy okatějších případů.

      Jinak se všude spekuluje, že v zimě přijde Brabec? Ví o tom někdo něco? Může to někdo dementovat? Že to by mi fakt po Strakovi přišlo jako další velký výsměch fanouškům.

      • Re: Proběhla řádná valná hromada

        samciz (přítel SN)     před 12 lety 22.11.2011 18:20 |  
        0 0

        To je blbost, že žádnýho politika nikdy neodsoudili!

        • Re: Proběhla řádná valná hromada

          bongor     před 12 lety 22.11.2011 19:55 |  
          0 0

          Jo ,odsoudili Slánskýho

          • Re: Proběhla řádná valná hromada

            samciz (přítel SN)     před 12 lety 23.11.2011 10:38 |  
            0 0

            Nemusíme chodit tak hluboko do historie (a jiných režimů), co např. Ivo Svoboda?

    • Re: Proběhla řádná valná hromada

      lassiter     před 12 lety 22.11.2011 09:55 |  
      0 0

      No všechny sněmovní komise mají jedno společné, že nevyšetří nikdy nic. Já jenom nechápu proč soukromé kšefty pana Řebíčka a nesrovnalosti v jeho majetkových přiznáních vysvětluje České televizi mluvčí Slavie.

      • Re: Proběhla řádná valná hromada

        Gino     před 12 lety 22.11.2011 09:59 |  
        0 0

        Protože je to JEHO zaměstnankyně a mluvší společnosti, kterou ON nyní vlastní, kde je ON předsedou představenstva/prezindentem a na JEJÍŽ tiskové konferenci k údajně skandálnímu zjištění došlo? Je ti to málo? :)

        • Re: Proběhla řádná valná hromada

          lassiter     před 12 lety 22.11.2011 10:06 |  
          0 0

          Je to zaměstnankyně nikoli JEHO ale Slavie, v níž ON vlastní jen 98%, kde ON není předsedou představenstva a k odhalení nedošlo na její tiskové konferenci. Ale hlavně je to jeho soukromej byznys, s kterým nemá Slavie vůbec nic společnýho. Mám taky jednu akcii Slavie, dneska večer jdu na pivo, můžu zavolat Soně, aby o tom vydala tiskovou zprávu?

          • Re: Proběhla řádná valná hromada

            Gino     před 12 lety 22.11.2011 11:27 |  
            0 0

            Jsi opravdu tak zaujatej, nebo v čem je tvůj problém? Řéba se prostě momentálně realizuje ve Slávii a nemám ani tušení, jestli ještě jinde. Každopádně Slávie je jeho největší (alespoň mediálně) nynější akvizicí a tak není divu, že ze zahraničí vzkázal svůj postoj přes tu tiskovou mluvčí, kterou mák dispozici.

            Opravdu se chceš hádat, že když vlastní 98%, nejsou to JEHO zaměstnanci?.... Opravdu nevím, kde je tvůj problém. Stejně ti nezbyde, než to spolknout, takže se s tím nějak poper.

            • Re: Proběhla řádná valná hromada

              Citrus (přítel SN)     před 12 lety 22.11.2011 14:40 |  
              0 0

              Já to tedy chápu tak, že lassiterovi vadí, že soukromé problémy Řebíčka jsou skrz tiskovou mluvčí spojovány se Slávií, která už si té negativní reklamy za poslední roky užila dost a dost.

              • Re: Proběhla řádná valná hromada

                Gino     před 12 lety 22.11.2011 18:07 |  
                0 0

                Já jsem ten dotaz pochopil :) Myslím, že možné vysvětlení jsem ale už dvakrát napsal :)

                • Re: Proběhla řádná valná hromada

                  lassiter     před 12 lety 22.11.2011 23:30 |  
                  0 0

                  Zaujatý nejsem, i když s pány Řebíčkovimi problém mám, to přiznávám. Každopádně fakt, že mluvčí Slavie komentuje jakási sokukromá majetková přiznání pana Řebíčka a pohyby peněz na jeho soukromých kontech mi přijde prostě absurdní, a to i s ohledem na výši jeho majetkového podílu ve Slavii, který je v této souvislosti naprosto irelevantní.

    • Re: Proběhla řádná valná hromada

      Gino     před 12 lety 22.11.2011 10:00 |  
      0 0

      Řéba se tohodle opravdu bát nemusí. Bylo, tuším, řečeno, že neprodal vše najednou, tudíž je jasné, že v přiznání z doby, kdy působil ve vládě, nemůže zahrnovat celou částku.

      • Re: Proběhla řádná valná hromada

        PetCC     před 12 lety 22.11.2011 11:53 |  
        0 0

        Rozhodně, kdyby v tom měl nějaký problém, tak by to veřejně nevyhlásil mezi lidi. Zas tak blbej není :-)

        • Re: Proběhla řádná valná hromada

          vavicek     před 12 lety 22.11.2011 12:07 |  
          0 0

          Samozřejmě je tak blbej, protože kdyby neprodal všechno, tak by musel uvést akcie.

          • Re: Proběhla řádná valná hromada

            Khadgar     před 12 lety 22.11.2011 12:24 |  
            0 0

            Bylo to v postupných splátkách.

    • Re: Proběhla řádná valná hromada

      bongor     před 12 lety 22.11.2011 19:52 |  
      0 0

      To má z toho,že pomáhal Slavii.To se v téhle bolševické kotlině sakra nevyplácí.

  4. Re: Proběhla řádná valná hromada

    Alfabet     před 12 lety 22.11.2011 13:22 |  
    0 0

    Audit bude provádět opět (po Auditu Dykast) "renomovaná" společnost: Auditing Plus s.r.o., Hradec Králové, založena 10.11.2010, oprávnění Komory auditorů ČR č. 508 k 01.01.2011, auditor Ivan Murko, oprávnění Komory auditorů č. 2187 z 20.10.2010...