Rozhovory

M. Petrouš: Musíme zapracovat na obraně

Béčko je po podzimu v divizi na čtvrté příčce, trenér Michal Petrouš zhodnotil půl sezónu a naznačil, kde tým musí přidat.

Jak hodnotíte podzim béčka?

Jedna věc jsou výsledky, ale víc důležité jsou individuální výkony, aby byli co nejlépe připravováni na dospělý fotbal a ligu ti, kteří mají perspektivu. Jsou to mladí kluci, podávají kolísavé výkony, naším úkolem je, aby jejich výkony byly co nejvíc vyrovnané, aby individuálně docházelo ke zlepšení, připravujeme je na dospělý fotbal i z hlediska taktiky. Kluci jsou pracovití, i když někteří by mohli fotbalu dávat ještě víc. Konkurence je obrovská, nejen ve Slavii, jenom ti, co tomu dávají všechno, jsou pak odměněni. Máme v béčku hráče, kteří jsou perspektivní pro áčko, ale musí to potvrdit, dostat se tam a nehrát druhé housle. To je třeba případ Martina Hurky, který se s týmem jen neveze, ale patří k lepším hráčům a pomáhá Slavii v mladém věku i v době, kdy není na vrcholu.

Máte skóre 40:22, nejlepší ofenzivu a devátou nejhorší defenzivu, co to pro vás znamená?

Čtyřicet gólů je výborný výkon. Mohl bych říct, že když dáme více gólů než soupeř, tak vyhrajeme a jsme v plusu, nicméně na obranné činnosti chceme v pauze zapracovat a zlepšit skóre. Nejlépe tak, aby zůstal počet vstřelených gólů a snížily se ty inkasované.

Na podzim za béčko nastoupilo pět gólmanů, může to mít vliv na určitou nesehranost v obraně?

Po dorostech chceme, aby předváděly ofenzivní fotbal, v béčku je musíme přinutit k bránění, respektive pracovat na tom, aby i to v sobě našli. Určitě je důležité, aby byl brankář sehraný s obranou, ale my inkasovali hodně gólů, myslím, že určitě tak deset, po standardních situacích. Z mého pohledu jsou to zbytečné branky, hráči nebyli na místě, kde měli být.

Jaké to pro hráče bylo vystřídat tolik trenérů?

To byste se spíš musela zeptat jich, jak to vnímali. Nebylo to pro ně určitě jednoduché, jestli jsem jejich pátý trenér za půl sezóny, není to dobré. Každý z nás má trochu jiné tréninky, což pro ně byla asi vítaná změna. Na druhou stranu filozofie u béčka a cíl, kterého se snažíme dosáhnout, je stejný, a bylo by špatně, kdyby ho měl každý z trenérů jiný.

Který z podzimních zápasů se vám líbil nejvíc?

Asi nejvíc si vážím výhry na půdě lídra divize Benešova.

Jaké změny v kádru můžeme čekat v zimní přestávce?

O tom, kdo se bude připravovat s áčkem a kdo s béčkem se teprve rozhodne na poradě. V dorostu máme s Danem Šmejkalem vytipované dva až tři hráče, kteří by se k nám mohli posunout, jeden z nich přijde určitě.

Jaký je plán zimní přípravy?

Tento a ještě příští týden máme tréninky třikrát týdně. Potom budou kluci mít volno a od 27. prosince individuální program, 9. ledna pak fyzické testy na FTVS. Kondiční soustředění bude na boudě Máme v Krkonoších, jinak se budeme připravovat v Edenu, budeme střídat halu a umělku.

A jaké vy máte plány na dovolenou?

Po svátcích vyrazíme s rodinou na hory a budeme tam až do Silvestra.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: M. Petrouš: Musíme zapracovat na obraně

    schnaubi     před 12 lety 02.12.2011 19:11 |  
    0 0

    Fajn rozhovor děkuju :D