Mládež

O víkendu Fair Play Cup a Bican Cup!

Bohatý víkend čeká příznivce slávistické mládeže. V sobotu se v hale v Edenu uskuteční turnaj starších přípravek Fair Play Cup, v neděli pak fanoušci mohou přijít tamtéž na populární turnaj mladšího dorostu Bican Cup. Před finále Bican Cupu navíc proběhne exhibiční utkání slávistických legend.

V sobotu 10. prosince se ve sportovní hale Slavie v Edenu uskuteční už 22. ročník halového turnaje starších přípravek Fair Play Cup. Turnaje se zúčastní 8 celků z Česka, Slovenska a Rakouska: Bohemians 1905, Viktoria Plzeň, FK Teplice, Zbrojovka Brno, Sparta Praha, MŠK Žilina, Rapid Vídeň a samozřejmě hráči SK Slavia Praha. První zápas turnaje je na programu v 9 hodin, finále v 17:15 hodin. Slávisté byli nalosováni do skupiny A, kde je čekají Bohemians 1905, MŠK Žilina a Viktoria Plzeň. Vstup na turnaj je zdarma.

Letos bude na Fair Play Cupu Slavii reprezentovat tým U11 trenéra Jiřího Petroviče. Systém turnaje je následující: Hraje se ve dvou skupinách, v každé skupině se střetne každý s každým, dále následují semifinálová utkání "křížem" a následně zápasy o konečné umístění. O pořadí ve skupinách rozhodují následující kritéria: 1. počet bodů, 2. vzájemné utkání, 3. rozdíl branek, 4. poměr branek, 5. los. Při stejném zisku bodů tří družstev rozhoduje tabulka z jejich vzájemných utkání podle výše uvedených kritérií s výjimkou losu. Hrací doba je 1 x 20 minut. Mladé slávisty přijdou podpořit hráči A-týmu Martin Hurka, Matěj Paprčiak a trenér gólmanů Martin Vaniak.

Tradiční turnaj mladšího dorostu Bican Cup se koná v neděli 11. prosince také v hale Slavie v Edenu. Kromě dorostenců Slavie se prestižního mezinárodního turnaje zúčastní české týmy AC Sparta Praha, Bohemians 1905 a Sigma Olomouc, slovenské celky FC Nitra a MŠK Žilina, z Maďarska přicestuje Honvéd Budapest a z Rakouska Rapid Vídeň. Turnaj se hraje stejným systémem jako den předtím Fair Play Cup. Memoriál Josefa Bicana začíná v 9 hodin, finále je na programu v 18 hodin. Domácí slávisté se ve skupině A postupně utkají s Budapeští, Bohemians 1905 a s Nitrou. Vstup je zdarma.

V rámci Bican cupu proti sobě nastoupí také v exhibičním utkání legendy fotbalové Slavie. Na hřišti se fanouškům představí bývalí hráči sešívaných jako Roman Janoušek, Pavel Kuka, Jiří Lerch, Radim Nečas, Pavel Novotný, Michal Petrouš, Jan Suchopárek, Daniel Šmejkal, Vladimír Šmicer, Martin Vaniak, Petr Vlček, Martin Vozábal, nebo Luděk Zelenka. S otazníkem zůstává zatím účast Luboše Kozla a Martina Pěničky.

"Zápas legend dává dohromady Daniel Šmejkal. Já doufám, že přijdou všichni pozvaní. V dresu Slavie uvidíme na hřišti opravdu velké fotbalové osobnosti," pozval všechny fanoušky sešívaných šéftrenér sportovních tříd Slavie Miroslav Jíra. Ze současných hráčů A-týmu přijdou mladé fotbalisty na turnaj podpořit Ondřej Petrák, Martin Dostál a Václav Prošek. Přijďte fandit mužstvu Slavie U17, které bude bojovat za sešívané barvy, a zhlédněte exhibiční utkání legend červenobílého dresu. Zápas bývalých hráčů bude mít výkop přibližně v 16:45.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde