O Slavii

Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

Martin Hurka skončil na druhém místě mezi staršími dorostenci. Výsledky byly dnes zveřejněny na galavečeru neprofesionální fotbalu na Žofíně. Stefan Simič skončil mezi mladšího dorostenci na třetím místě. Královnou ženského fotbalu se pro rok 2011 stala Veronika Pincová ze Slavie.

Fotbalistka roku:
1. Veronika Pincová, 2. Lucie Martínková (Sparta Praha), 3. Petra Divišová

Nečekaného prvenství se dočkala Veronika Pincová. "Je to skvělý, rozhodně jsem to nečekala, že můžu skončit první, když mezi třemi byla Petra Divišová či Lucie Martínková," svěřila se skromně chvíli po vyhlašování. "Jsem za prvenství moc ráda," dodala. Na pódium se dostala podruhé. "Dopoledne jsem byla nervózní, ale už jsem tu byla minulý rok, tak jsem to zvládla a už jsem věděla, kam jít," usmála se stoperka. Plány na tento rok jsou stejné. "Chtěla bych porazit Spartu a získal titul," uzavřela. Tak věřme, že se to splní.

Pincová za A tým Slavie poprvé nastoupila ve svých 15 letech na jaře 2005. Postupně se probojovala do základního kádru a stala se klíčovou postavou defenzivy Slavie. V dresu Slavie doposud odehrála 125 utkání a vstřelila 24 branek, převážně hlavou po standardních situacích. V reprezentačních výběrech získala pevnou pozici a zatím odehrála celkem 34 zápasů. V loňském roce se poprvé zaslouženě dostala mezi tři nejlepší fotbalistky a skončila na druhém místě, letos své umístění vylepšila.

Starší dorostenec roku:
1. Tomáš Kalas (Chelsea/Arnhem), 2. Martin Hurka, 3. Filip Twardzik (Celtic Glasgow)

Martin Hurka
cenu za druhé místo osobně nevyzvedl, jelikož je v současné době na kondičním soustředění se Slavií. Proto jsme nemohli získat rozhovor.

Hurka se narodil 20. dubna 1993 a už ve svých pěti letech jej rodiče přivedli do Slavie, kde působí dodnes. Prošel zde všemi věkovými kategoriemi a stejně tak patřil do všech mládežnických reprezentačních výběrů. V současnosti působí v reprezentační kategorii U19, v klubu však patří do ligového kádru, jako jediný hráč z kádru reprezentace U19 hraje ligu pravidelně. Ligovou premiéru si odbyl v zápase v Olomouci na jaře 2010, kdy jej na osm minut poslal do hry tehdejší trenér František Cipro. Pravidelně však v lize začal nastupovat až o rok a půl později, na podzim 2011, kdy naskočil do patnácti zápasů, v jedenácti byl v základní sestavě. Na své konto si připsal také první dvě ligové branky, když se trefil proti Českým Budějovicím a Plzni. Na podzim podepsal ve Slavii novou tříletou smlouvu s roční opcí. Martin Hurka je levonohým ofenzivním hráčem, kterému vyhovuje pozice pod hrotem nebo na levém kraji záložní řady, ve Slavii však několikrát nastoupil i na pozici levého obránce. Fanoušky Slavie potěšil vyjádřením, že zatím nepomýšlí na přestup do zahraničí a že je od malička slávistou.


Mladší dorostenec roku:
1. Dominik Mašek (1. FK Příbram), 2. Lukáš Buchvaldek (Sigma Olomouc), 3. Stefan Simič

Stefan Simič byl po vyhlášení spokojen. "Jsem mile překvapen, rozhodně jsem to nečekal. Byla tu velká konkurence. Do nového roku jsem tak dostal krásný dárek," řekl našemu webu. Každé ocenění navíc dodá motivaci. "Určitě, když budu makat dál, můžu se tady zase objevit. A do dalších let mě to dál motivuje, abych na sobě makal a zlepšoval se," uvedl. V A týmu jsme ho viděli poprvé v únoru v zápase ve Splitu. "Uvidíme, kdy se tam objevím. Teď jsem nastoupil do zimní přípravy s dorostem. Snad se tam brzy dostanu, abych hráčům Slavie pomohl k zisku dalšího titulu," přeje si. Jelikož Simič nastupuje na stoperu, mohl by se přirovnat k Marku Suchému, který anketu dokonce vyhrál. "Marek Suchý je jeden z mých vzorů, v mladém věku to dotáhl hodně daleko. Navíc nás trénovali stejní trenéři, tak věřím, že se mi něco podobného také podaří," uzavřel. A my mu můžeme jen přát, aby brzy vystužil naší defenzivu.

Simič se narodil 20. ledna 1995 působí podobně jako Martin Hurka celou svou dosavadní kariéru ve Slavii, kam jej rodiče, kteří pocházejí z Chorvatska, přivedli v šesti letech na nábor. Také on prošel ve Slavii všemi věkovými kategoriemi a na podzim působil ve starším dorostu U18, tedy o rok výše, než kam věkem patří. Trenéři české reprezentace o něj měli zájem již od jeho šestnácti let, ovšem vinou problémů s udělením českého občanství mohl začít reprezentovat Českou republiku až později. Slavia si jej pojistila profesionální smlouvou již na přelomu let 2009/10. I on má zkušenost s A týmem Slavie, ke kterému se připojil díky svému původu na zápas ve Splitu. V klubu i v reprezentaci hraje na postu stopera.

Trenér roku ženského fotbalu:
1. Vladimír Hruška (reprezentace ČR), 2. Petr Čermák (reprezentace do 19 a 17 let), 3. Jan Bauer

Jan Bauer po osmi měsících, co vede Slavii, získal první ocenění. "Za třetí místo jsem rád, je to velká pocta. Nečekal jsem, že po tak krátké době co vedu Slavii bych mohl být nominovaný mezi tři nejlepší trenéry, zvlášť když je tu řada dlouholetých trenérů," řekl. Bauer je zatím úspěšný trenér, se Spartou ve třech zápasech neprohrál po základní části, takže zřejmě i tento faktor rozhodl o umístění v první trojici. "Určitě to svou roli hrálo, ale pak je to i o kvalitním týmu, který trénuji, bez něho bych neměl šanci," uvedl. Slavii pod jeho vedením čeká těžké jaro. "Se Spartou se utkáme třikrát, možná i čtyřikrát díky poháru. Tyto zápasy budou rozhodující, určitě to nebude jednoduché hrát tolik zápasů v rozmezí dvou tří měsíců. Bude důležité se na to dobře připravit, nebude to jen o fotbalové stránce, ale i o psychické," uzavřel.

Bauer naskočil do A týmu Slavie na jaře, když před derby nahradil Martina Šerana. A hned se svým týmem sahal po vítězství, ale nakonec z toho byla remíza. Na podzim navíc se Spartou taky neprohrál, a tak jí proháníme v tabulce a o prvenství zatím rozhoduje rozdíl ve skóre. V dívčím fotbale však působí již delší dobu. Začal trénovat mladší žákyně Slavie a pak se přesunul jako asistent právě k Šeranovi. Bauer navíc vede ve Slavii žáky ročníku 2000. Ve fotbalové kariéře hrál v minulosti za B tým Slavie, kvůli zdravotnímu stavu již profesionálně nemůže hrát, takže nastupuje se Šmicerem či Vízkem za Chabry.

Komentáře (21)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 08.01.2012 21:02 |  
    0 0

    Blahopřeji Martinovi, doufám, že nám v sešívaném dresu udělá ještě mnoho radosti.

    • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

      petrjir     před 12 lety 09.01.2012 10:59 |  
      0 0

      Chtel bych se zeptat tech, co byli na setkani s fanousky, zda tam neprobehla diskuze o posileni kadru. Respektive vim, ze probehla, ale nikde jsem se nedocetl vice informaci. Nevite nahodou, zda jsme posilenim Bohma a Skody neskoncily s posilenim utocne rady. Protoze jsou vsichni utocnici (Pospech, Bohm, Skoda) stejneho typu a chtelo by to nekoho do utoku technictejsiho a behaveho (Ondrasek, Nespor). Ale mam pocity, ze temito utocniky skoncila utocne posileni pro jarni cast.

      • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

        slamacek (přítel SN)     před 12 lety 09.01.2012 11:52 |  
        0 0

        osbne si myslim ze nas ted vic trapi jina mista sestavy. jeden boric na hrot. dva podhroty, hurka z leva, blazek z prava, nahrada vlcek, nam urcite moznosti uz dava. slabinu vidim na levem obranci, ktereho proste nemame a stredni tvorivy zaloznik, ktery by dokazal dat tem chudakum v predu nejakou kloudnou prihravku :-)

        • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

          petrjir     před 12 lety 09.01.2012 12:36 |  
          0 0

          Bohuzel nepredpokladam, ze tvrivy zaloznik prijde, i kdyz po odchodu Kisela skutecne chybi (i v kabine). Milutinovic je porad takovej nevyraznej a nejde naplno do souboju a Jarolim 90% prihravek da dozadu. Ale myslim si, ze budou cekat, az se uzdravi Frejlach (coz muze byt klidne i pul roku) a shanet tvoriveho zaloznika nebudou. Ale je pravda, ze se jedna o post, ktery nas nejvice trapi. A leveho obrance muze delat i Trubila, s cimz se dle meho pocita, pokud ma prijit levy ofenzivni zaloznik Piliev.

          • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

            mirecek1111     před 12 lety 09.01.2012 12:54 |  
            0 0

            Tak konečně máme bijce do útoku ve více variantách. Přiznejme si, že ještě před nedávnem to byl jeden velký problém. Před Pospěchem a pak když byl zraněný. A myslím, že běhavý typ útočníka může být Blažek nebo Hůrka, takže i zde na výběr máme.
            Myslím, že hlavně potřebujeme posílit oba kraje zálohy a nejpozději v létě dovést alternativu k Trubilovi na beka.

            Když se ale podívám jací hráči přicházejí tak mi přijde, že řešíme pouze posty, nikoli opravdové posílení sestavy. Kdyby jsme místo Frejlacha, Bohma a Škody přetáhli Plzni toho útočníka Příbrami tak to bylo o nečem jiném,
            Přijde mi, že pokud má skutečně Řebíček v plánu vytáhnout v budoucích letech Slavii na špičku, a skutečně v létě přijde trenér s vizí toho dosáhnout, tak stejně bude muset půlku kádru povyhazovat včetně většiny posil posledních měsíců. Nitranský, Latka a Čontofalský...ostatní nejsou posily pro tým co chce bojovat o poháry. Pokud tedy přícházejí do základní sestavy. Nevím co si ten Straka maluje...

            • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

              Jiri1     před 12 lety 09.01.2012 13:35 |  
              0 0

              Zdravim, nema cenu se prilis rozepisovat, o nasi bide uz svedci fakt, ze na soustredeni je jen 19 fotbaliostu z toho dva jeste maji mirne zdravotni problemy, s tim se opravdu liga kopat neda a to nepocitam lazaret , kde pomalu uspesne polehavaji dalsi 2 a 3 hraci, jejichz navrat se do zacatku ligy tezko zralizuje. Piljev tady zatim neni, nektere domenky rikaji, ze chytraci , ze ceka jestli se neco neobjevi, protoze to co si vydela v Cesku muze mit i v 2 Ruske lize, zase podle jinych valny zajem o nej domaci Ruske kluby nemaji, doufam, ze se potvrdi info, ze se nejake prichody zrealizuji az okolo konce ledna , protoze zatim jde spis o dalsi vyrazne oslabeni, nakonec perlicka byvaly hrac Slavie hleda stesti na Strizkove, kde chce hrat pry ligu, jenom by mne zajimalo, kde protoze Strahov ma pro dlouhodobe uzivani tribun zakaz.

              • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

                Jiri1     před 12 lety 09.01.2012 13:36 |  
                0 0

                jedna se o Helda

          • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

            honzah (přítel SN)     před 12 lety 09.01.2012 14:05 |  
            0 0

            Dokud se neuzdraví Frejlach, můžeme tam zkoušet Petráka - dokud je tvárný, i když někdo ho bude muset zastoupit na DZ (Cicman?, Jarolím?). Nakonec při své univerzálnosti by něco mohl tvořit i Hurka (když uvolní kraj Pilijevovi).

            Ale možná je moje představivost příliš velká (skoro jako ta Strakova)...

        • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

          honzah (přítel SN)     před 12 lety 09.01.2012 13:59 |  
          0 0

          Optimální by byl nějaký univerzál, který by mohl hrát stopera i krajního beka (buď levého na alternaci s Trubilou nebo pravého na případné uvolnění Nitrianského pro případný záskok nalevo). Na jaře tam chci vidět stoperskou dvojici Latka - Nehubáček, i když Huba bych pro jeho bezproblémový charakter ponechal na jaro v kádru jako náhradníka.

      • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

        honzah (přítel SN)     před 12 lety 09.01.2012 13:55 |  
        0 0

        Z hlediska nízké ceny je škoda, že jsme nechali Veverku Budějkám, jeho půlroční hostování s opcí by asi nebylo na škodu. Taky Volek není marný hráč, ale ten je na jiný post.

        Jinak bych vzhledem k příchodům Böhma a Škody asi už nechal útok plavat. Fakticky se teď počítá s 1 - 2 příchody, z toho 1 bude asi Pilijev, takže to chce buď stopera nebo někoho na zvednutí zálohy, jestli tedy nezůstane Janda...

        • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

          Jiri1     před 12 lety 09.01.2012 14:12 |  
          0 0

          Tak bych to nevidel, proste Janda ikdyz zatim pry nemel nic pred vikendem upeceno, tak chce odejit za kazdou cenu, docela mne prekvapilo,ze vyjednavaj i s kluby z Turecka , ktery zrovna nepatrej k vzornejm pri vyplate mezd a s hraci defakto i dost mavali.

          • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

            slamacek (přítel SN)     před 12 lety 09.01.2012 15:08 |  
            0 0

            toho rusa a to se ne mne nezlobte jako posilu ja tedy nevnimam. info o nem moc nemam, ale co cekat od 20 letyho kluka, co toho v posledni dobe nahral tolik co on? mozna se chytne, ale ze by nas spasil? tomu moc neverim.

            • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

              Jiri1     před 12 lety 09.01.2012 15:30 |  
              0 0

              Podivejte , tezko rict, vsichni ze Slavie tvrdej ,jak z nej byli nadseny, uz jsme se tady o tom bavili, nic se o nem neda zjistt , zadne reference , no proste nic, jenze zatim je to to jedine , co klub odtajnil, ted i vikendu to same ,co Vy tvrdil i znamej, co dela skaiutink pro jeden ligovej klub, stejne jako rikal, ze Slavka zatim zadne vetsi jmena nehledala ze to na nej dela dojem, ze nechce utracet a na neco ceka , Ja na to nazor nemam, ndokazu to posoudit, co mohu napsat , vim ze by jako kazdej rok neco melo prijit do mladeze, ale taky nic svetobornyho, tvrdi onen znamy.

              • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

                slamacek (přítel SN)     před 12 lety 09.01.2012 16:25 |  
                0 0

                ja to beru, ze v situaci ve, ktere jsme, kdy nam k zachrane zbyva mozna 5 - 8 bodu, na lepsi umisteni to letos nebude, v lete by mel prijit TRENER, tak delat unahlene nakupy nema moc smysl.
                pro jaro tedy vidim ukol pro trenera vyzkouset co nejvic mladych kluku, s kterymi se da do budoucna pocitat a uhrat alespon 10 bodu. zadny dalsi cil pro jaro zrejme neni...

                • Re: Hurka druhý nejlepší dorostenec roku 2011

                  japhy     před 12 lety 09.01.2012 16:58 |  
                  0 0

                  Kéž by to tak bylo. Zatím jsem přesvědčen ale o tom, že Straka opět bude sázet na jistotu.

    • Re: On-line se strakou?!

      slamacek (přítel SN)     před 12 lety 10.01.2012 12:23 |  
      0 0

      a proc ne? je to nas trener. se muzes zeptat kam bude stavet kdyz nema levyho beka martina hurku, nebo jestli bude L. Jarolim hrat i kdyz nebude behat atp... :-)

      • Re: On-line se strakou?!

        slavoj71 (přítel SN)     před 12 lety 10.01.2012 12:54 |  
        0 0

        No nevím... Jelikož je asi celkem zřejmý, že určitý typ dotazů nebude adresátovi předán, přijde mi to celý jako zbytečná šaškárna a současně i jako další příspěvek k rozdělení slávistické obce... Nakonec to otisknou ve sportu jako ukázku smíření slávistů se škodnou a budeme zase všem pro smích. Já nevím, mě to prostě ve stávající (nenormální) situaci jako dobrý nápad nepřijde.
        To, že mě jakékoliv názory toho zoufalce absloutně nezajímají, je samozřejmě můj čistě osobní problém.

        • Re: On-line se strakou?!

          slamacek (přítel SN)     před 12 lety 10.01.2012 14:38 |  
          0 0

          tak ja jsem se treba zeptal. nemyslim si, ze mu budou urcite dotazy nepredany. ale uvidime. da se rict, ze je mi ho chudaka tak trochu i lito. kadr uzkej, navic tlak na to aby stavel dorostence a on pritom potrebuje predevsim vitezit. to se s mladezi nemusi podarit a tim padem bude tlak na nej se stupnovat. jaro bude divocina :-)

          • Re: On-line se strakou?!

            slavoj71 (přítel SN)     před 12 lety 10.01.2012 15:37 |  
            0 0

            Tak mě ho teda líto rozhodně není. :-/

          • Re: On-line se strakou?!

            japhy     před 12 lety 10.01.2012 22:20 |  
            0 0

            Líto? Jako sorry, ten člověk musel naprosto přesně vědět, do čeho jde. To byl ukázkovej náběh na vidle.