O Slavii

Juniorka se představí na Trofeo Dossena

Po několika letech, které uplynuly od poslední účasti slávistického béčka na turnaji ve Viareggiu, se opět do Itálie vrací a v červnu bude reprezentovat sešívané barvy na mládežnickém turnaji Trofeo Dossena.

Od roku 2000 se slávisté představili ve Viareggiu třikrát, v letech 2002 - 2004, nejdříve se dostali do osmifinále, o rok později všechny šokovali druhým místem, které získali po prohře s Juventusem. Naposledy se v Itálii hráli ve čtvrtfinále 2004, poté na turnaji chyběl tři roky český zástupce, v roce 2008 si ho vyzkoušela Sparta a tu vystřídala Dukla, která však za čtyři roky ani jednou nepostoupila ze základní skupiny.

Proč Slavia přestala do Viareggia jezdit? Důvody jsou podle manažera slávistické mládeže Petra Hurycha dva. "Viareggio je turnaj, na kterém platíte startovné a všechny další náklady včetně ubytování a cesty, podle mých informací je to zhruba půl milionu korun. Navíc se hraje týden až 14 dní v únoru, což nám termínově nevyhovuje." Oba tyto důvody v případě Trofeo Angelo Dossena odpadají. "Celý je víceméně na náklady pořadatel a soupeři jsou v podobné kvalitě jako ve Viareggiu, loni byl ve finále Bahía z Brazílie, který porazil japonský výběr." Letos přijede osm týmů, včetně loňského vítěze, a to pět mužstev z Itálie (AC Milan, AC Chievo Verona, Atalanta Bergamo, FC Parma, UC AlbinoLeffe), které doplní Slavia, Real Bahía a FK Crvena zvezda Beograd.

36. ročník turnaje se hraje v termínu 8. - 16. června, což zasahuje do termínové listiny zápasů divize a dorostu, ale týmy si dva své zápasy předehrají. Zápasy turnaje se v minulosti hrály na hřištích v okolí severoitalské Cremony. "V Itálii se představí hráči ročníku 1992 a mladší, tedy víceméně hráči, kteří budou tvořit juniorku v sezóně 2012 / 2013," říká Hurych. Zahrají si tedy jak hráči béčka, tak i dorostu. "Bude to šance pro kluky se ukázat, porovnat se s ostatními týmy, turnaj jistě bude sledovat i mnoho skautů," uvedl kouč B týmu Michal Petrouš, který mužstvo na turnaji povede

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)