B-Tým

Juniorka: Slavia - Jablonec 0:2

Juniorka hostí Jablonec jen den před zápasem A týmu proti stejnému soupeři. Po porážce 0:2 však dnes zřejmě definitivně přišla o šanci ještě ohrozit v tabulce první Brno.

Slavia - Jablonec 0:2 (0:1)
Branky:
 18. Kubista, 50. Ledecký 

Slavia: Malina - Herc, Kolařík, Čepelák, Malcharek - Smolák (65. Prošek), Šimeček (46. Hrubý), Bazal - Hurka (78. Veselý), Vondráček (55. Červenka), Tusjak (65. Zámečník)

Nový trenér juniorky Milan Titěra měl k dispozici velice podobný kádr, s jakým na jaře pravidelně pracoval Michal Petrouš, který v minulém týdnu nastoupil k A týmu. V juniorce však pro nejbližší zápas nechal hráče A týmu Hurku, Šimečka i Tusjaka. Z hráčů, kteří za juniorku nastupují pravidelně, tak v základní sestavě tentokrát chyběl jen Mikula. Slavia měla velmi silnou i lavičku, na které byli například Hrubý, Prošek, Veselý, Červenka nebo uzdravený Zákostelský.

V prvních minutách zápasu předvedly oba týmy po jedné šanci, bohužel ze strany slávistů to bylo, co se týká vytváření brankových příležitostí, na dlouhou dobu vše. Hrálo se hlavně od vápna k vápnu a v 17. minutě se soupeř dostal do vedení - Ledecký na hranici vápna prostrčil balón Kubistovi, který ho bez problému umístil k levé tyči. Další tutovku si vytvořil Jablonec ve 33. minutě, Čepelák ve snaze odebrat míč před pokutovým územím podklouzl a Ledeckého ránu tečoval Malina na roh. Ještě do konce poločasu Malina dvakrát vybíhal k zákroku až za hranici pokutového území.

Ve druhé půli zmrazila slávisty druhá inkasová branka, ve 49. minutě nádhernou střelou z 20 metrů do levého rohu brány překonal Malinu Ledecký. Divákům zatrnulo o čtyři minuty později, točená střela z kopačky Kubisty ale jen těsně minula pravou tyč. V 64. minutě se vyznamenal Malina, po nahrávce se Skwarczekem ve vápně zblízka hlavičkoval Ledecký a slávistický gólman balón z pravého horního rohu brány vyškrábnul! Horko před slávistickou svatyní bylo opět v 71. minutě, kdy míč po kombinaci hostů zazvonil o tyč. Slavia si vypracovala dvě příležitosti až v posledních deseti minutách a pokaždé u nich byl Červenka. Nejdříve se v 83. minutě sám snažil přehodit brankáře, který však velice dobře míč rukou odvrátil, a podruhé v 90. minutě propásnul nejlepší okamžik na přihrávku a míč "zadrbal". Slavia tak zaslouženě prohrála a čeká ji boj o druhé místo v tabulce. Připomínáme, že ve středu od 17 hodin se hraje na Xaverově derby se Spartou.

"Jablonec v zápase uplatnil svou fyzickou sílu, zejména ve vysokých míčích, následkem toho jsme se v prvním poločase prakticky nedostali do žádné gólové šance. Ve druhé půli jsme hru zlepšili, donutili jsme Jablonec k chybám, několik šancí přišlo, bohužel se nám nepodařilo žádnou z nich proměnit, abychom vstřelili kontaktní gól. V závěru už se hrálo nahoru dolu. Jablonec svě brankové příležitosti proměnil a tak zaslouženě vyhrál," zhodnotil průběh svého prvního utkání coby kouče juniorky trenér Milan Titěra. Podělil se i o osobní dojmy z utkání. "Juniorskou ligu zatím detailně neznám, překvapilo mě ale množství vysokých hráčů, kdy v soubojích, ať už ve hře nebo při standardkách, měli převahu. Snažili jsme se to eliminovat tím, že jsme nabádali hráče, aby se snažili získat odražené míče, někdy se to dařilo lépe, někdy hůř. Chtěli jsme uplatnit proti více fyzicky vyspělým hráčům naši fotbalovost, ale to se nám hlavně v prvním poločase nedařilo. Ačkoliv měl Jablonec mladší hráče než my, tak to občas vypadalo, že hrajeme spíše s muži než s juniorským týmem."

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Jablonec 0:1 v 1. pol.

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 04.05.2013 17:29 |  
    0 0

    Samozrejme v brance juniorky je patrik malina. Honza mikula je naopak na tribune a pravdepodobne bude nominovan k zitrejsimu utkani A tymu.

    z twitteru Michala Býčka

    • Re: Juniorka: Slavia - Jablonec 0:1 v 1. pol.

      Alanor (admin)     před 11 lety 04.05.2013 17:34 |  
      0 0

      V základu ale nebude. ;) Jinak se ale jeho nominace dala čekat, když není jiný pravý obránce na lavičku.

      • Re: Juniorka: Slavia - Jablonec 0:1 v 1. pol.

        subHuman     před 11 lety 04.05.2013 19:16 |  
        0 0

        Nemel by hrat vubec, ptal jsem se ho. A vzhledem k tomu, ze hrali Hruby, Simecek, Tusjak i Hurka, nenastane zitra moc zmen v sestave, prekvapeni necekejte. Hub je nesmrtelny!

      • Re: Juniorka: Slavia - Jablonec 0:1 v 1. pol.

        subHuman     před 11 lety 04.05.2013 19:16 |  
        0 0

        Jane udelala zajimavy rozhovor s trenerem Titerou :)

  2. Re: Juniorka: Slavia - Jablonec 0:2

    ccocoo (host)     před 11 lety 18.05.2013 04:33 |  
    0 0

    You possibly can make using discount ray ban sunglasses [www.cheapsunglassesvogue.co.uk] throw away contacts to ensure a person's little brown eyes are usually free from 80% OFF Cheap Ray Ban Sunglasses [www.cheapsunglassesvogue.co.uk] just about any an infection. You employ all these contacts http://www.cheapsunglassesvogue.co.uk [www.cheapsunglassesvogue.co.uk] and dried out down these after utilize.