Fortuna liga

Olomouc - Slavia 5:1

Místo vykročení k rychlé záchraně hrozivý debakl. Slavia naprosto selhala v defenzivě a odvezla si z Olomouce bůra, Nitrianský navíc dostal červenou kartu. Jedinou branku Slavie zaznamenal Boudjemaa.

Olomouc - Slavia 5:1 (4:0)
Branky:
 8. a 87. Zahradníček, 12. a 29. Depetris, 45. Pospíšil - 54. Boudjemaa
ČK: 69. Nitrianský

Slavia: Rakovan - Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička (46. Smejkal) - Boudjemaa, Piták (90. Hrubý), Vošahlík - Necid

Miroslav Koubek při tvorbě základní sestavy překvapil, když místo Martina Juhara postavil na post levého křídla Jana Vošahlíka a na pravé křídlo Damiena Boudjemu. Zbytek sestavy byl podle většinového očekávání, tedy s Rakovanem v bráně a Zmrhalem na postu levého beka. Olomouc nasadila do základní sestavy nejčerstvější posilu, Davida Depetrise, o kterého měla před rokem zájem i Slavia.

Sešívaní zahájili zápas aktivně a byli na hřišti lepším týmem, po zajímavé akci dělal kličku do vápna Boudjemaa, soupeř jej zastavil na hranici pravidel, ale přímý kop se nepískal. Sigma se sedm minut téměř nedostala k Rakovanovi, ale když se tak stalo, hned se radovala z branky. Míč dostal na pravou stranu Zahradníček, chtěl z první centrovat před bránu, ale ukopl se a míč skončil za zády zkoprnělého Rakovana - 1:0. Vyrovnat mohl Vošahlík, jenže jeho střelu obrana domácích zblokovala, Sigma přešla do protiútoku, který skončil gólem Depetrise, kterého ve vápně neuhlídal Škoda - 2:0. Nadějný úvod sešívaných tak vyšel naprosto vniveč, naopak domácí byli na koni. Slavia měla šance na snížení, jenže Necid střílel jen do středu brány a Vošahlík se špantým prvním dotykem připravil o možnost jít sám na bránu Zlámala. Na druhé straně po dalším kiksu v defenzivě vychytal Rakovan Pospíšila, to stále ještě neuběhlo ani 20 minut hry. V obraně Slavie zavládl chaos, sám před Rakovanem naštěstí přestřelil Javůrek. Lépe si však vedl Depetris, který chytrým koníčkem překonal Rakovana po odraženém míči - 3:0. Snížit mohl Piták, který sebral míč Fallovi, místo přihrávky spoluhráčům zakončoval sám a trefil jen couvající stopery Sigmy. Slavia střílela často, jenže všechny střely i z velmi nadějných pozic dokázali buď ztlumit obránci nebo vyrazit Zlámal. Na druhé straně Rakovan vyrazil parádní střelu Depetrise zpoza vápna. Poločas hrůzy završila branka Pospíšila na 4:0, kde opět naprosto selhala defenziva Slavie a záložník Sigmy zakončoval úplně sám z bezprostřední blízkosti.

Do druhé půle nastoupil místo Maria Ličky Michal Smejkal, Neves se posunul na levého beka a Zmrhal do zálohy. Druhou půli zahájila zajímavá střela Boudjemy, která ale Zlámalovu bránu minula. Jeho druhá střela už ale našla síť, francouzský záložník střílel asi z 25 metrů a Zlámal jeho přízemní střelu nedokázal vytěsnit mimo tři tyče - 4:1. Vzápětí střílel velmi dobře Gecov, Zlámal tentokrát nechyboval. Poté hlavičkoval vedle Necid. Další nadějná akce Slavie skončila střelou Vošahlíka zpoza vápna, která opět minula branku. Slavia měla převahu, ale naději na to, že zápas zdramatizuje, jí snížil na minimum Nitrianský, když zbytečně fauloval a dostal druhou žlutou a tedy červenou kartu. Domácí se do šance ve druhé půli dostali až 13 minut před koncem zápasu, Rakovan ale vychytal Zahradníčka. Když už to vypadalo, že jsou oba týmy smířeny s tím, jak zápas skončí, přidal Zahradníček ještě pátý gól, tentokrát jej neuhlídal ve vápně Neves.

Komentáře (373)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé