Fortuna liga

Statistické okénko - 17. kolo

Gambrinus liga na svém webu začala startem jarní části sezóny zveřejňovat podrobné statistiky k jednotlivým zápasům a hned jejich první vydání přináší velice zajímavé informace o zápasu Slavie v Olomouci, statistiky najdete zde.

Slavia v Olomouci prohrála 1:5 a jak už během zápasu připomněli někteří novináři prostřednictvím sociálních sítí, bylo to poprvé v samostatné lize, kdy Slavia inkasovala čtyři branky během prvního poločasu. Jak je vidět, ještě stále existoval negativní rekord, který Slavia v této sezóně nepřekonala. Snad už byl opravdu poslední. Zajímavé informace však přináší oficiální statistiky zápasu na webu Gambrinus ligy. Slavia byla v tomto kole střelecky daleko nejaktivnějším týmem celé ligy, když zaznamenala 22 střeleckých pokusů (tedy v průměru jedna střela každé 4 minuty zápasu). Pro srovnání druhé Teplice vystřelily sedmnáctkrát, Olomouci na pět branek stačilo deset střel a třeba Liberec v domácím zápase s Mladou Boleslaví vystřelil jen sedmkrát. Navíc, pokud mě paměť neklame, zdaleka nešlo o propagační střely ze 40 metrů, které by letěly deset metrů od branky. Slavia střílela velmi často z blízkosti hranice vápna a je vlastně paradoxem, že jedinou branku si připsala po střele Boudjemy z velké dálky. Další statistika ale ukazuje, proč Slavia nebyla úspěšná - mezi tři tyče totiž mířilo jen šest jejích střel (Olomouc z deseti pokusů trefila bránu osmkrát!), naopak celých devět dokázala obětavá obrana domácích zablokovat a ulehčila tak svému brankáři.

Slavia navíc vede ligovou statistiku tohoto kola i v počtu přihrávek (610), druhá Sparta, která doma deklasovala Brno, zaznamenala přihrávek 593, Olomouc jen 463 a zmiňme rovněž Liberec, který za celý svůj zápas měl jen 395 přihrávek. S vysokým počtem přihrávek souvisí i jejich vysoká úspěšnost - 83% (Olomouc 82%, Sparta 81%, Liberec 72%). To však dle mého názoru svědčí o jediném - mnoho přihrávek Slavie se odehrálo mimo prostor, který by obrana Olomouce považovala za nebezpečný, a právě to mělo za následek jak jejich vysoký počet tak vysokou úspěšnost.

Nakonec Gambrinus liga zveřejnila i dobu držení míče, kterou rovněž opanovala Slavia s 32 minutami (Sparta proti Brnu 31 minut, Olomouc 24 minut a Liberec doma proti Boleslavi jen 21 minut). Není tak od věci si myslet, že Slavia chtěla v českých podmínkách napodobit hru Barcelony, avšak fatálně selhala v konfrontaci s dobrou obranou Olomouce a její účelnou a účinnou ofenzivní hrou, která nepřinesla tolik střel a tolik držení míče, ale přesto přinesla pytel branek a na konci zápasu tři body.

Pro příští zápas Slavie je rovněž přínosné se podívat, jak si vedla v těchto statistikách Dukla v zápase proti Teplicím (3:1). Dukla vystřelila jen osmkrát, z toho na branku šestkrát, podobnost se statistikou Olomouce je zřejmá - nepříliš vysoký počet střel, ale velká přesnost. Počet 403 přihrávek je čtvrtý nejnižší z celé ligy a podobně jejich úspěšnost 71% dokonce třetí nejnižší. Držení míče 21 minut spolu s Libercem pak úplně nejnižší z celé ligy v tomto kole. Zpráva, kterou tyto statistiky poskytují, je jasná a čitelná - Dukla se nezdržuje neplodným držením míče a bezpečnými přihrávkami na polovině hřiště. Jde o brejkové mužstvo dokonce i v domácím prostředí, v zápase v Edenu pak lze očekávat úplně totožný projev hry. První konfrontace herního projevu Slavie založeného na mnoha přihrávkách a velkému procentu držení míče se soupeřem ochotným hrát roli brejkového mužstva dopadla katastrofálně, vše nasvědčuje tomu, že v pátek v Edenu uvidíme pokus o reparát, přičemž Dukla má svůj styl hry zažitý již o mnoho déle než Olomouc a je s ním velice úspěšná, což dokazuje třetí příčka v tabulce.

Tento statistický servis, který Gambrinus liga hodlá zveřejňovat pravidelně, hned ve svém prvním vydání nabízí pro fanoušky Slavie zdánlivě dobrou zprávu - Slavia se vrací ke svým kořenům a předvádí hru s mnoha přihrávkami, tedy bez nesmyslného nakopávání, a produkuje poměrně velké množství střel, minimálně ve srovnání s nedávnou minulostí. Srovnání statistických ukazatelů a výsledku z Olomouce však také obratem přináší klíčovou otázku - může být Slavia se stylem hry, který předvedla v Olomouci (samozřejmě při zlepšené defenzivní práci), v Gambrinus lize se současným kádrem úspěšná? Na tuto otázku ukáže odpověď s určitostí až čas, byť si na ni může každý fanoušek odpovědět už nyní.

Komentáře (66)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 11:36 |  
    0 0

    Tak snad se onu obranu podařílo zlepšit. Její výkon proti Olomouci byl do nebe volající...
    A všichni přece moc dobře víme, že od dobré obrany se odvijí výkon celého mužstva.

  2. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 11:38 |  
    0 0

    Tak se tady už začalo opět voalt po odvolání trenéra. Tedy jsem si udělal malou statistiku a zkusil jsem se s chladnou hlavou zamyslet nad tím co se v poslední sezóně událo. A zkusím nastínit svoje myšlenkové pochody a jak jsem došel k závěru.
    Sezónu začal Michal Petrouš. Do sezóny se šlo s tím, že se bude hrát do 5 místa. Plán to byl smělý ale papírově by jsme rozhodně měli být v té lepší polovině i vzhledem k tomu jak se hráči jevili na konci sezóny předchozí, kdy ukázali, že hrát fotbal jde.
    Začátek ovšem nenaplnil očekávání i když remíza s Baníkem a i prohra v Liberci se dala omluvit smolnými góly a na hřišti jsme byli proti Baníku lepší celý zápas a Liberec jsme v první půli také přejeli druhá byla vyrovnaná. Ovšem když se na to podívám s odstupem už tehdy se projevila to co nás trápí zatím v celém průběhu sezóny. Impotence v útoku a stupidní chyby v defenzivě ale i nahlodaná psychika hráčů. To vyústilo, přes malou vyjjímku na Dukle, až v ostudný debakl s Teplicemi, kdy se naplno projevila labilita našeho kádru. Mladá Boleslav byla jen třešinkou na dortu kdy už to psychicky nedal ani trenér Petrouš.
    Své působení ukončil s ligovou bilancí 8 zápasů 2-1-5 a skore 7:19 a dvěma průsery 0:7 a 0:4
    Takže se dostáváme k působení trenéra Koubka.
    Nezačal uplně špatně ale bod z Jablonce jsme opět ztratili při selhání nedůrazné defenzivy. Výkon nebyl špatný ani proti Spartě ale psychicky na to tým neměl. Pak přišla senzační remíza v Plzni, kde nás ovšem o výhru připravila opět neschopnost proměňovat jasné šance. Potom nezáživná serie zápasů a výsledky 1:0 0:0, ze kterých vybočil jen zápas na Slovácku 3:0 opět po nepochopitelných minelách obrany. A podzim jsme zakončili domácí výhrou na Libercem na podzim měl tedy Koubek po 8 zápasech statistiku 2 - 3 - 3 a skore 5:9 s jedním úletem na Slovácku 3:0 měl tedy za stejnou porci zápasů o 2body víc, o 10 obdržených gólú méně ale také o 2 vstřelené méně. Ale zase si myslím, že byl těžší los (venku Jablonec, Plzeň a pro nás zakleté Slovácko doma pak Spartu a Liberec). Zdálo se tedy, že se výsledky začnou pomalinku zlepšovat, vylepší se finální fáze a bude to dobrý. Bohužel se naprosto ignorovala jedna věc, která je při zpětné analýze vidět a ta o sobě dala vědět hned v prvním jarním kole v Olomouci, kde proběhl další průser a zesměšnění Slavie, tuto sezónu již 4.
    A co je ta věc? To je psychycká labilita velké části hráčů našeho týmu. Pokud je na tom náš tým tak špatně, že se celá obranná hra zhroutí jakmile dostanou lacinou branku tak nám nepomůže ani Sir Alex. Což dokresluje i počet ČK karet, které jsme od začátku sezony dostali. Z týmu na hřišti sálá neklid nepohoda a frustrace. Jakmile začneme prohrávat tak nejsme schopni ničeho. Vyjjímkou byl snad jen zápas v Jablonci kde jsme sice dokázali vyrovnat ale stejně jsme se nechali na konci přetlačit.
    To je vidět i na hráčích, jak je možné, že Gecov zapoměl hrát fotbal když ještě na jaře hrál dobře, to samé Nitranský, Neves, Lička nebo již odstavení Čonka, Škutka, Štěpán. Tým totiž ukázal, že když už o nic nejde - závěr minulé sezóny - tak umí hrát pěkně ofenzivně a dávat góly. Jakmile ale o něco jde tak se s prominutím poserou a je to čekání na první gól v naší síti. To bylo vidět i v Plzni, tam se jelo s tím, že se od nás nic nečeká povedlo se nám dát první gól a první poločas byl z naší strany perfektní ale tým neustál tu možnost porazit Plzeň to byla podle mě i příčina těch dalších neproměněných šancí a po vyrovnání už to byl zase ustrašený výkon ale se štěstím jsme to ubránili. A to není problém Koubka, to je problém který tu byl dávno před tím.
    Takže si nemyslím, že odvolání Koubka něčemu pomůže. Koubek je podle mě nejlepší trenér za posledních 5 let (Čímž neříkám, že nejsou trenéři lepší ale podle mě jsou také dost nedostupní). Narozdíl od Straky, Rady*, Poustky a Petrouše má za sebou celkem povedené působení v Baníku, Boleslavi či na Kladně a týmy pod ním hrály ofenzivní a koukatelný fotbal. Co by ale potřeboval to je pomoc mentálního kouče, protože v našem týmu je rozbitá hlavně psychika a těch nejslabších kusů se pak zbavit. Tohle je ale chyba celého sportovního úseku. Na tohle totiž měli celou zimu ale nic se nestalo. V kádru jsou ty kusy pořád a ještě za ně v podstatě není kvalitní náhrada (viz Nitranský za kterého už je jen Dostál a tim končíme).

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 11:42 |  
      0 0

      To je hodně zajímavý postřeh, se kterým se z velké části ztotožňuji. Ten jen co s tím psychickým blokem dělat? Doporučit na bázi dobrovolnosti hráče nějaký psychologický koučink?

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 12:45 |  
        0 0

        Já bych s tím moc neotálel. Když se nad tím zamyslím. Tak kdo hrál v Olomouci nejlépe? Nový hráči, kteří tady na podzim nebyli. Necid, Boudjama a celkem i Piták. Jen mám strach aby je to nepožralo jako Ličku, kterej po příchodu také nehrál vůbec zle ale jeho výkony šli dolu. Naopak Gecov, Nitrák, Lička, Škoda, Zmrhal i Neves se po první smolném golu rozložili a jakž takž se srovnali až po poločase kdy tam přišel Smejkal a Olo polevila v tlaku. V té kabině je něco zle, něco s čím nic neudělalo 5 trenérů. A technika asi zlá nebude, když dokážou držet úspěšnsot přihrávek přes 80%

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      naplavnik     před 10 lety 26.02.2014 12:43 |  
      0 0

      S tím bych taky souhlasil. Kde chybí sebevědomí, nemůže být ani nadstandardní výkon. Ale ono sebevědomí (nikoli pouhá namachrovanost) přichází i se získanou sebejistotou, a ta se prostě buduje zkušenostmi. A to bez série 5-7 dobře a výsledkově úspěšně odehraných zápasů nepříjde. Takže jak říkám, potenciál v tom týmu je, je jen otázka toho, aby to někdo z něj dostal.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 12:51 |  
        0 0

        Jenomže taková serie přišla na konci jara, a stejně když přišli zápasy kde už zase byl tlak tak stačilo málo a zase se rozložili. To bude hlubší. A krom toho mám takový pocit, že už je to tak hluboké, že taková serie sama rozhodně nepřijde. Takže ano potencial tam je, ale já veněřím tomu, že to z nich dokáže dostat trenér. Co by mohlo pomoct je okysličení kádru. Kéž by se rychle chytl Ritchie a Smejkal. Aby přinesli klid do obrany. V ofenzivní části už se to ukázalo. Tam ten klid Necid s Boudjamou a Pitákem přinesli. Pokud se sklidní defenziva tak pak by mohli přijít výsledky. Potom věřím, že se chytí i Gecov a možná i Nitrák, ale ten mě přijde nejlabilnější a ještě mu dozadu chybí kvalita toho bych nejradši vyřadil.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          naplavnik     před 10 lety 26.02.2014 13:15 |  
          0 0

          Ono tam kde nejsou ambice, nevyrostou, nebo naopak se snad i utlumí ty tzv. "vítězné typy". Takovým byl třeba Karol. Kdo takový byl v sobotu na hřišti, nevím. Necka se teprve zvedá, Piták si to už asi nějak odkope, Gecov do toho ještě nedorostl a Dostál naráží na své fotbalové limity. Prostě nyní tam nikoho takového až tak nevidím, rád se budu mýlit.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Emes     před 10 lety 26.02.2014 13:00 |  
      0 0

      Je naprostá pravda, že od té neslavné prohry s Tiraspolem je v kádru (ať už má jakoukoli podobu a ať už nás trénuje kdokoli) nějaká deka, kterou ne a ne se zbavit. Hráči a trenéři přicházejí a odcházejí, ale tohle se z nějakýho důvodu nemění. Otázka je, co s tím dělat. Jak už jste v diskuzi zmínili, mentální kouč by mohl pomoct, ale přeci jen to správné sebevědomí pochází z funkčního, dobře hrajícího týmu.

      Ještě k těm statistikám, já z toho dvakrát moc radost nemám. To, že máme spoustu přesných přihrávek a střel značí, že jsme utopený ve středu a nevychází nám kombinace směrem do vápna soupeře. Nevím, jak moc máme kádr na to, abychom emulovali hru Barcelony nebo současného Bayernu. I já bych tu rád viděl ten starý dobrý technický fotbal, co Slavia předváděla za KJ, ale nevidím nic špatného v současnosti víc spoléhat na protiútočný fotbal po křídlech a vycházet z konsolidované obrany. Přeci jen hráči jako Juhar, Prošek, Mičola, Vošahlík a snad i Boudjemaa by měli být schopní plnit roli dynamického křídelního hráče.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 13:12 |  
        0 0

        Ještě se nabízí jedno možné vysvětlení - Slavia je prokletá :-).

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 26.02.2014 13:16 |  
          0 0

          Ač nadpřirozeným věcem vůbec nevěřím, tak mám z posledních let stejný pocit. :)

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            naplavnik     před 10 lety 26.02.2014 13:22 |  
            0 0

            A to by vlastně mohla být taková pěkná tečka nad naší poměrně subtilní analýzou. :D

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          smely (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 15:42 |  
          0 0

          Slavia je budhisticky klub a dava svym priznivcum jedinecnou moznost poznat na vlastni kuzi 4 uslechtile pravdy o utrpeni 1.Pravda o utrpení (skt. dukkha - utrpení).
          2.Pravda o vzniku utrpení (skt. samudaja - původ, příčina).
          3.Pravda o ustání utrpení (skt. niródha - zánik, zrušení)
          4.Pravda o cestě vedoucí ke konci utrpení (Ušlechtilá osmidílná stezka) (skt. marga - cesta)
          Tam nekde ceka cervenobila nirvana.... :-)

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      PaoloRico     před 10 lety 26.02.2014 16:28 |  
      0 0

      Super rozbor! Každopádně mentální příprava na zápas je také též záležitost trenéra, tak že říkat, že Koubek za nic nemůže, je k němu velmi, velmi milosrdné.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 18:01 |  
        0 0

        To jsem zase nechtěl aby to tak vyznělo. Jsou věci, které Koubkovi lze vytknout. Např Zmrhala na beku nebo nedostatek odvahy s novými hráči neno s mladými hráči. Ale chtěl jsem poukázat na to, že různých trenéru se protočilo dost ale problém asi bude jinde a změna trenéra každých 6 měsíců tomu nepomůže.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Kornovo     před 10 lety 26.02.2014 17:46 |  
      0 0

      dobre napsane steve,souhlasim s vetsinou.myslis,ze slavia opravdu nevyuziva sportovni psychology?

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 17:58 |  
        0 0

        Tak Kisel říkal v rozhovoru, že o tom uvaužují, takže asi ne a nakolik je Koubek sám schpným psychologem to netuším.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Retos     před 10 lety 26.02.2014 20:36 |  
          0 0

          A když jsem TO, co píšeš,
          TADY PŘED 2 MĚSÍCI
          psal po Silvestrovském Derby!
          (že Slavia umí Přáteláky, ve kterých o nic nejde..)
          TAK SE TU MOHLI VŠICHNI ZJEVIT..
          +
          Totéž, když jsem navrhoval
          Mentální Koučínk..
          ..
          NO HLAVNÍ JE ALE PROZŘENÍ!!
          R.

  3. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    martyni (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 11:51 |  
    0 0

    Tak to jsou zajimava cisla. 22 strel, 610 prihravek, to je fakt hodne a je to urcite posun oproti minulosti, kdy jsme treba za Rady prakticky neohrozovali branu a mice ztraceli brzy. Je to ale taky dany brzky vedenim Olomouce, ktera se pak zatahla a nechala nas kombinovat v prostorech malo nebezpecnych. Nevim, co si myslet o tech strelach, ale asi nebyly z nejak dobre vykombinovanych pozic, vybavuju si, ze casto se strilelo proti pripravene obrane, ktera strely blokovala. To nasvedcuje tomu, ze jsme hrali dost pomalu a nicim jsme soupere neprekvapili. Kazdopadne zapas nam prohral silenej vykon v defenzive, zvlast na leve strane to byla hruza, Neves se Zmrhalem byli totalne zmateni, pohybovali se v hrozne divnych prostorech.. ani se mi nechce verit, ze by Neves byl tak tragicky, spis ta spoluprace mezi tema dvema vubec nezafungovala.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      naplavnik     před 10 lety 26.02.2014 12:34 |  
      0 0

      Taky mám důvěru v čísla, i když statistika umí být taky trochu slepá, neboť výsledek 1:5 hovoří sám za sebe. Ale uvedené statistiky ve mne budí určitý díl optimismu, že je zde potenciál, který se při zlepšení obranné části musí dle mého projevit. A za tu facku hanákům děkuju, bez trvrdé a poctivé práce to samo prostě nepůjde, i kdyby se nakoupilo x nových hráčů. To by měla být prostě pointa minulého příběhu. Don´t worry be happy (optimistic)!

  4. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 26.02.2014 12:36 |  
    0 0

    Diky za velmi zajímavé informace, Quelhare.

    z nich docela Jasne vyplývá, ze naše ofenziva je dost neproduktivní a neefektivní. Zajímavé rovněž je, ze střel je sice hodne, ale na bránu se jich dostane minimum a gol padl bez kombinace, po střele z dálky.

    uvidíme,cim se bude SKS prezentovat proti Dukle.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Jiri1     před 10 lety 26.02.2014 13:57 |  
      0 0

      Cisla ve fotbale nic neznamenaji, rozhoduje momentalni situace , motivace a stesti, aby jsme proti Dukle byli uspesni potrebovali by jsme vyciostit hlavu nejen hracu , ale vsech okolo nich, hlavne trenera Koubka a vedouciho tymu Vlcka.
      Take by to chtelo vice odvahy a sahnout pro behavejsi a tvrdsi hrace hlavne v obrane.
      Jit stesti naproti znamena i treba nechat hrace mezi blizkymi az do dne zapasu, nevozit je na soustredeni , proste zkusit vsechno.
      Jinak jen poznamka , rozdilne zajmy nekterych bafiku biji primo do oci, angazovat cizince , ktery nema potrebnou kvalitu a tvrdit pri jeho veku, ze jde o investici do budoucna , vyzaduje hezkou davku drzosti,, podobnych veci je tam vic , kdyz treba Kisel neni zcela otevreny , nazveme to takto.

  5. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Tonda     před 10 lety 26.02.2014 14:02 |  
    0 0

    Podle meho je nejvetsim problemem nasi hry rychlost. Nasi hraci ziskaji mic a snazi se prokombinovat pres 10 nahravek do strany nebo dozadu k vapnu soupere, tam neco chvili vymysli a nakonec vetsinou prijde k pokusu o centr, nebo prostup do vapna pres narazecku. Centry nam moc nejdou, a kdyz uz male procento centru projde, mame ve vapne 1 hrace. takze z toho v drtive vetsiner pripadu nic neni. pokus o prunik do vapna pres nejakou narazecku ala barca a nasledna strela je v zahustenem vapne taky velmi neproduktivni. nejvetsi usoesnost bych rekl ze mame ze strelby z poza vapna. Ale podle meho nazoru je to vse zpusobene hned na zacatku tou snahou o kombinaci. Ano, vsichni vidime ze kombinovat nasi hraci umeji, ale "herni inteligence" tymu je prachbidna. Hraci v nevhodnou chvili kombinuji, v nevhodnou chvili se snazi o brejk. Dalsi chybu vidim v tom ze do vapna se krajni zaloznici v podstate nedostavaji. Jak potom muze osamoceny utocnik neco vymyslet proti 3 a vice branicim souperum. Je to vsechno proste pomale a az moc na jistotu. Polozme si otazku. Kdyby nam v olomouci nevyhorela obrana, skutecne bysme tam bodovali? Ja si myslim ze reseni tohoto problemu neni nijak jednoduche. Pokud nasi hru ma svazovat skutecnost ze hraci jako zmrhal, gecov, nitriansky, neves musi hrat, potom nemuze byt rec o takovem hernim progresu, ktery by nam nosil body. Vzdyt taktika vsech souperu je v podstate jednoducha. Staci vystihnout nasi prihravku a z brejku , nebo nákopem za obranu nam celkem pravidelne gola daji. Souperi se s nama nechteji pretahovat v poli kdo bude mit vice presnych prihravek. na to my bohuzel hrajeme. hrajeme neproduktivni a profesorsky fotbal.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Jiri1     před 10 lety 26.02.2014 14:30 |  
      0 0

      Nebudu Vas urazet, jen bych konstatoval, ze nekteri hraci maji problem vubec k tomu vapnu dobehnout a chtit po nich jeste fotbalove mysleni je nad jejich uroven chapani.
      Jinak tedy rozmarily zivot neurcite necede jen Nitransky

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Jiri1     před 10 lety 26.02.2014 14:35 |  
        0 0

        Tak jeste jedna mala technicka. Uz je to tady v roli naborare Vizek, v roli reditele Rebicek a budou se dit veci,
        Zazranost ci nenazranost Berankovi nevycittam, sam vite , jak se mi Koubkovy metody nelibi, ale menit trenera po kazde byt velmi ostudne prohre , no to by se klub nedoplatit, pockal bych minimalne do derby, to je dost casu , aby si tym sedl a zacal neco hrat.

  6. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    slaviator     před 10 lety 26.02.2014 15:53 |  
    0 0

    22 střel celkem, z toho 6 na bránu = 1 gól. To je děsná produktivita....

  7. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    PetCC     před 10 lety 26.02.2014 16:21 |  
    0 0

    Tak k zápasu, zatím jsem nic nepsal, na to jsem neměl sílu.
    Ono se to na živo hodnotilo špatně, byl jsem nasranej a dlouho mi to zůstalo. Ale. Naše hra dopředu i do připravené obrany byly velice kvalitní, i během zápasu mě překvapilo, jak dobře jsme si přihrávali a dostávali se tak vcelku rychle před vápno soupeře. I ty střelecké pozice nebyly špatné. Čekal jsem na tyhle statistiky a ony to naprosto jasně potvrdily.
    Jenže. Už před zápasem mi bylo jasný, že bychom se v žádném případě neměli soustředit na útok, ale hlavně na pevnou obranu. Proč? Protože věřím, že bychom s touhle taktikou vydrželi se silami mnohem déle než Olomouc a ke konci zápasu bychom mohli zápas získat pro sebe.
    Bohužel, my jsme vzadu nebyli naprosto soustředěni a připraveni. Až po zápase mi došlo, že naprosto stejně to vlastně s Olomoucí bylo i na podzim, taky jsme dostali z protiútoků šílené góly, a to z naší levé strany. I díky tomuhle zápasu u nás Čonka vlastně skončil. Takže to není určitě náhoda.
    A teď k Dukle. Viděl jsem zápas s Teplicema. A já pořád nechápu, jak Dukla se svým antifotbalem může být tak vysoko. I ta statistika to dokazuje, Teplice hráli velice pěkný fotbal, Dukla klasickou nudu, na kterou se nedá koukat. No možná převzali starou klasickou taktiku Sparty.
    To, že jsme s nimi odehráli skoro všechny zápasy bez branek, to není žádná náhoda. Neočekávám v tomto od Dukly nějakou vetší změnu, výsledek zápasu závisí hlavně na nás. Nejvíc tedy na obraně, jestli se nějak dokážou vzchopit a hrát dobře takticky a důsledně. Takže bych se jich nijak moc nebál, to bych se spíš bál jen toho, co vyvedeme my sami :-)

  8. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    klimi     před 10 lety 26.02.2014 19:49 |  
    0 0

    Koubek chce stavět fotbal na dynamických hráčích. Jak to vypadalo v praxi?

    Stopeři:
    Škoda zas tak pomalý není, ale jeho pohyb a dynamika není nic moc, i když u stopera to zase tak úplně vadit nemusí, když to hraje dobře pozičně, což Milan trochu zvládá. Naopak Neves snad nemá ani jedno. Nejvíc mě Neves pobavil, když místo aby šel napadat hráče s míčem, tak od něj utíkal a běžel "chytat" za záda Rakovana.

    Krajní beci:
    Dobře, Nitrák i docela dynamický je. U Zmrhala snad nelze o dynamice ani mluvit, u Nevese v druhý půli to samé.

    DZ:
    Gecov je neskutečně pomalý, proto také jen fauluje, rozehrávka žádná. Lička je snad ještě pomalejší jak Gecov.

    Piták je také pomalý, Vošahlík když dostane míč, tak kolem něj jen skáče a když už dostane míč do běhu, tak ho ani nezpracuje, Boudjema byl v tom nejlepší.

    Necid jakž takž...

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      dArtagnan     před 10 lety 26.02.2014 20:57 |  
      0 0

      To přeci ale neznamená, že budou na všech postech. Dynamiku potřebuješ na křídlech, já tady typově těchto hráčů vidím dost, jejich výkonnost je ale samozřejmě věc druhá. Akorát na toho levého beka tu není vážně nikdo, ale to už se s námi táhne snad 10 let.

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Emes     před 10 lety 26.02.2014 21:52 |  
      0 0

      Dynamika je jedna věc, ale není to nakonec jenom o ní. Vemte si jakou rychlost a výbušnost má Juhar a zatím pořád ještě zaostává za očekáváním. Nemyslím si, že problém našich hráčů je nedostatečná dynamika. Spíš jde o to, že ji neumí správně využít.
      Třeba v případě Gecova - více/méně ten samý post hraje Horváth v Plzni a kromě defenzivy ve středu hřiště ještě zvládá rozdávat balony a taky to není ani zdaleka nějaký rychlík.
      Spousta lidí tu zmiňovala, že Zmrhal je na post krajního beka moc pomalý a kvůli tomu tam nemůže hrát. Dle mne to není o jeho rychlosti, ale spíše o tom, že prostě nemá defenzivní návyky, nikdy na tom postu předtím nehrál atd. atd.

      Long story short, dle mého názoru nejde jenom o to, jestli je hráč rychlý/pomalý, stejně jako rychlost je i důležitá poziční hra, fotbalové myšlení, technika a mnoho dalšího.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Barra     před 10 lety 26.02.2014 23:31 |  
        0 0

        Dobra analyza, Emesi, nic nez souhlas.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        martyni (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 10:40 |  
        0 0

        Je pravda, ze dynamika a rychlost neni vse, Juhar je toho jasnym dukazem. Na druhou stranu na urcitych postech se nedostatky dost tezko prekonavaji. Horvath je navic vyjimecnej hrac, tak pomalyho DZ jsem fakt nezazil a on to dava neskutecne, to ale neznamena, ze jinej fotbalovej, lec pomalej hrac by to na tom postu zvladnul. Nicmene urcite je to realnejsi nez u krajnich hracu, ani Horvath by nemohl hrat krajniho beka nebo kridlo. Souhlasim s tim, ze Vosahlik se Zmrhalem na tyhle posty vubec nemaji predpoklady a ze to lze tezko necim dohnat. Zmrhal nema ani pozicni hru, kde by mel branit spravne prostory a pri utoku mit odvahu jezdit po lajne. Vosahlik je staticky hrac.

  9. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    Borris     před 10 lety 27.02.2014 08:33 |  
    0 0

    Tak zítra máme šanci na reparát a jednoznačně musíme vyhrát! Možná dobře že hrajeme hned v pátek, aspoň se kluci dříve přestali v té Olomouci babrat a začali se soustředit na Duklu. Normálně to sice nedělám, ale hodím sem sestavu jak bych to postavil já.

    Rakovan-Dostál, Smejkal, Škoda, Tusjak (Ritchie)-Lička, Hrubý- Prošek, Piták, Boudjemaa-Necid.

    Ale jak bych to postavil já na tom nezáleží, takže řekl bych že to bude takhle:

    Rakovan-Dostál, Smejkal, Škoda, Neves-Gecov,Zmrhal-Vošahlík, Piták, Boudjemaa-Necid

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      Tomski     před 10 lety 27.02.2014 08:43 |  
      0 0

      pustil jsem si včera tu sobotní legraci a sledoval jsem Gecova...v první půli nezkazil míč...naopak Lička nahrál snad jednou přesně...první tři branky jdou kromě levé strany obrany hlavně na hlavu Ličky, který nechával své hráče na středu rozehrávat dle libosti...jenom takový poznatek...

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        edenian     před 10 lety 27.02.2014 08:49 |  
        0 0

        MK dekuje :-)

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Tomski     před 10 lety 27.02.2014 08:53 |  
        0 0

        ale to neznamená, že bych se chtěl někoho zastávat...Gecov by nás měl táhnout !!

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        Borris     před 10 lety 27.02.2014 09:03 |  
        0 0

        Nemůžu soudit, jelikož jsem tu tragikomedii neviděl. Ale když pominu zápas na Hané a porovnám Ličku a Gecova, tak to absolutně srovnávat nejde. Lička je skvěle technicky vybavený fotbalista, který se nebojí něco vymyslet, má fotbalové myšlení, dobrou přihrávku a dobrou střelu. Gecov? Kolikrát mu dělá šílený problém přihrát na pět metrů po zemi, vybojuje sice spoustu míčů ale dost jich dokáže ztratit a hlavně přesně jak tu psal myslím klimi, štítovej záložník už v dnešním fotbale neni jen bořič ale v podstatě takovej zataženej tvůrce hry. Musí mít hlavně taky dobrou rozehrávku. A to Gecov teda nemá. Jen tak mimochodem. Ten poznatek který jsi tu napsal, není to třeba hlavně tím, že zatímco Gecov volí většinou přihrávky na jistotu, tak Lička se pokouší něco vymyslet, zkouší kolmice dopředu, jde do většího rizika a má tak logicky více pokažených přihrávek?

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Tomski     před 10 lety 27.02.2014 09:11 |  
          0 0

          máš pravdu v tom, že Lička je kreativní, ale proti Olomouci když měl nahrávat na jistotu, tak výmýšlela a způsobilo to jen ztráty...to bych mu i odpustil, ale to že nedostupoval a když už se vracel, tak jen vlažně tomu odpustit nemůžu...Gecov proti Olomouci minimálně v první půli nezkazil snad jedinou přihrávku a vůbec to nebylo všechno najistotu...

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            Borris     před 10 lety 27.02.2014 09:20 |  
            0 0

            Tak jak říkám neviděl jsem to, takže ti to nemůžu potvrdit či vyvrátit. Ale pokud jde o srovnání těch dvou, dávám přednost jednoznačně Mariovi! Ten Marcela naprosto jasně převyšuje.

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              Tomski     před 10 lety 27.02.2014 09:22 |  
              0 0

              kdybych to neviděl, tak bych dal přednost Mariovi, bohužel jsem to viděl :-))

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                Borris     před 10 lety 27.02.2014 09:38 |  
                0 0

                No jo jenže nesmíš soudit dle jednoho zápasu. Zatímco Lička byl od svého příchodu be většině zápasů velkým přínosem ( i Vrba ho chválil, že je v naší hře jeho přítomnost znát ), tak Gecov zůstává od svého příchodu hodně daleko za očekáváním. A když k tomu připočtu jeho tři roky starou snahu odejít k rumunům, na základě čehož ho hodnotím o to přísněji, tak u mě zatím Gecov propadá na celý čáře. A řekl bych že nejen u mě.

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  Tomski     před 10 lety 27.02.2014 09:46 |  
                  0 0

                  v tom máš samozřejmě pravdu, ale Gecov byl prostě lepší než Lička v sobotu, proto si myslím, že bude lepší do základu on...uvidíme...třeba překvapí Lička...bohužel si myslím, že s Pitákem nebudou moct hrát spolu...v tý trojici středních záložníků je potřeba dvou co budou běhat dozádu a tady máme dva třicátníky co dozádu moc neběhají...víc nasazení do obrany dával i Piták než Lička...nejspíš i proto ho Koubek stáhl (možná tam mohlo být i zranění)...

                  • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                    Borris     před 10 lety 27.02.2014 09:59 |  
                    0 0

                    Tak uvidíme no, jak to Koubek postaví:-) třeba zase budou hrát oba. Ale já osobně bych to postavil tak jak jsem psal nahoře. To že to Koubek postaví úplně jinak, to už je druhá věc:-)

                    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                      Tomski     před 10 lety 27.02.2014 10:18 |  
                      0 0

                      ale Lička, Hrubý a před nimi Piták by dle mého dopadlo špatně (věřil jsem, že ten střed je v sobotu ideální, ale nebyl...tohle by byl extrém.. tři ofenzívní záložníci)

                      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                        Borris     před 10 lety 27.02.2014 11:02 |  
                        0 0

                        Je fakt že by to byla hodně ofenzívně laděná záloha, všichni jsou opravdu hodně ofenzívní. Ale podle mě by to za zkoušku stálo, kor když hrajeme doma. A Dukla podle mě nepřijede zase tak ofenzívně naladěná, jak by si leckdo mohl myslet. S bodem budou podle mě spokojený. Ale podle mě se podcenilo to, že se nepřivedla náhrada za Ondru. To nás ještě může hodně mrzet. A i když jsem to v sobotu neviděl, tak bych řekl že asi přecejen chyběl.

                        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                          klimi     před 10 lety 27.02.2014 11:39 |  
                          0 0

                          Já bych se nebál tam dát ofenzivnější zálohu, ale oba ty střeďáci prostě musí lítat nahoru a dolu, od toho je post SZ, "být téměř" všude (aspoň podle mě). Já bych se nebál tam dát Zmrhala s Hrubým, na křídla pak Proška s Boudjemou, obranu Dostál s Ritchiem. Ale vidím to tak, jak jsi psal výše, bohužel...

                          Ondra je přesně ten typ DZ, kterého mám rád! I přes svou výšku pohyblivý, s míčem si rozumí, nezmatkuje, umí dát dobrou přihrávku. Škoda ho, kluka!

                          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                            Borris     před 10 lety 27.02.2014 12:03 |  
                            0 0

                            Postavil bys to hodně podobně, jako bych to postavil já, jak píšu výše. Ale bohužel daleko pravděpodobnější ja ta sestava, kterou tam tipuju že postaví Koubek. Jojo Ondra byl pro nás hodně důležitý a podle mě se fakt trochu podcenil jeho význam tím, že se za něj nepřivedla náhrada. Aby nás to fakt ještě nemrzelo.

                • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                  Maeden (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 10:27 |  
                  0 0

                  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10114956110-fotbal/414232401122001-sk-sigma-olomouc-sk-slavia-praha
                  Můžeš se pokochat tady. Lička šel ke konci podzimu dolů s formou, viděl jsem ho i přípravě, kde to taky nebylo ono, kromě krásného gólu z trestňáku. Gecov naproti tomu neměl s rozehrávkou problém (na jeho poměry v pořádku), spíš s defenzivní prací - ale to Lička taky.
                  Mimochodem ten záznam i statistiky by měl povinně zhlédnout každý, kdo za střízliva tvrdí, že nebyl žádný systém ve hře dopředu a že v ofenzívě to byla stejná nekoukatelná bída jako za Rady. Jenom centrů do vápna bylo tolik, co za Rady za 5 zápasů, to samé co se týká střel. Tři úpěšné přihrávky po sobě jsme dřive dosáhli jen po ose stoper-druhý-Petrák-Zmrhal a to musel být soupeř zatažený. Nebýt děsivé obrany a celkového defenzivního výkonu pozičně i takticky, byl bych za ten "nesystém" docela rád. Akorát ten Necka se ještě v zakončení nechytá a přesnost střelby je holt problém, při tréninku se u nás nejvíc naběhá kustod, pro zakopnuté balóny...

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 10:50 |  
            0 0

            Myslim si taky, ze na Gecova obcas pada hnev neopravnene.. nehraje asi uplne tak, co bychom ocekavali, ale taky jsem se na nej parkrat zameroval a nektery vykony mi prisly v poradku. Neni tak elegantni jako Tavares nebo Petrak, takze ta prace na DZ vypada skutecne jako cerna, ale neprijde mi az tak tragicka, jak se rika. Vetsi problemy mame na vice postech. Obavam se, ze proti Dukle bude hrat neves na beku (takze tragedie - nestihacka dopredu ani dozadu) a Zmrhal vedle Gecova - tj. jeden klasickej DZ a druhej opatrnej hrac, kterej dopredu nevyleze. Znamena to oproti normalnimu fotbalu minus dva hraci v utocny fazi, takze tipuju 0:0.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          jarodo57     před 10 lety 27.02.2014 12:38 |  
          0 0

          Tenkrát jsme místo Gecova měli vzít D. Jarolíma a bylo by po problému.David je klasický moderní defenzivní halv.I když už mu taky někdy nestačí dech,ale Gecov s ním se srovnávat nedá.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        mike-k (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 09:26 |  
        0 0

        Děkuji za info, už jsem myslel jsem. že jsem jedinej kdo si myslí že Gecov nebyl tak tragickej, jak tu většina píše. Už jen to že měl v tomto kole 3. nejlepší úspěšnost přihrávek něco říká, ale samozřejmě že počítám, že se tu do mě obujete, jaké to byly přihrávky, ale on na place není proto aby tvořil hru.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Pepino44     před 10 lety 27.02.2014 10:42 |  
          0 0

          Tak tady se opět projevuje trend,který je u nás normální. Prostě Gecov má stigma někoho,kdo neumí nahrát ani na 5 metrů,a to tady opakuje snad každý,i ti,kteří třeba zápasy vůbec neviděli a obraz o hře si dělají podle zdejších komentů. Prostě není Hubáček,tak je na tapetě někdo jiný. V současné době jsou to Zmrhal,Gecov,Dostál a nyní se k nim již blíží Lička. Neříkám,že všichni odehráli zápasy na nejvyšší úrovni,ale mnohdá to není až tak hrozné. Holt u nás patří každý do nějaké škatulky (Zmrhal - Kyselovo dítě,Gecov - neumí nahrát na 5 metrů,Dostál-míč mu překáží) a když některý zahraje dobře,tak je to jenom náhoda a stejně patří do své škatulky. Nečetl jsem žádnou kritiku třeba na Necida,s tím je každý spokojen. Jaký je ale jeho přínos? Několikrát nepřesně vystřelil,několik střel mu zblokovali a jinak nic. Jo,abych byl spravedlivý,tak běhá a váže na sebe obránce. Ale efektivita (srovnej s Depetrisem.) Nechci Necida nějak hanit,svoje si uhraje,píši to jenom pro to srovnávání a škatulkování. Schalke nyní dostalo nářez no a co? To se ve fotbale stává,i když u nás je to nějak dost často. Od nás by to chtělo spíše podporu než vlnu negativizmu.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            klimi     před 10 lety 27.02.2014 11:31 |  
            0 0

            Kyselovo dítě, ten musí být hodně kyselý :)))

            Hodnotit Gecova podle počtu úspěšných nahrávek je nesmysl, když 90% jeho nahrávek jde dozadu a když už nahrává dopředu, tak je to tragedie...Nejvíce mě pobavila situace, kdy centroval z pravé strany z připravené pozice, ale míč trefil jak "vidlák" (vidláci mi prominou) a komentátor ho ještě omlouval slovy, že "Gecov není na hřišti proto, aby centroval", tohle je argument pro hráče okresního přeboru a ne pro fotbalistu trénujicího téměř každý den.

            K tomu Zmrhalovi:
            A kdy jsi ho naposledy viděl zahrát dobře? Je to stejný hráč jako Gecov, alibistické nahrávky, snaha tvořit žádná, i když on to v noze má, asi by spíš potřeboval toho psychologa, jak se tu pár lidí zmiňuje. Kdyby tolik prostoru jako on dostávali jini mladí hráči, tak věřím, že by se ukázali mnohem víc...

            Je smutné, že na DZ máme pouze tyto dva hráče...

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              Tomski     před 10 lety 27.02.2014 11:35 |  
              0 0

              tak v první půli dozadu snad nenahrál ani jednou...ten centr byl asi od něj to nejhorší za celý zápas...hned po naší brance...tam pěkně protáhl Zlámala...

              • Re: Statistické okénko - 17. kolo

                Tomski     před 10 lety 27.02.2014 11:42 |  
                0 0

                sorry...hned po naší brance protáhl Zlámala...

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              mike-k (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 12:06 |  
              0 0

              To je to co říkám. On není na hřišti proto aby tvořil hru. Já jeho úlohu chápu, že má odebírat míče a pokud možno přihrát někomu kdo něco dokáže vymyslet(v Olomouci to měl být Lička) stejně jako to bylo v repre za Galáska, který to měl co nejrychleji posunout na Rosickýho, Nedvěda nebo Poborskýho, samozřejmě že občas by se měl snažit někdy založit útok sám, ale prostě tam není od toho.

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              mike-k (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 12:06 |  
              0 0

              To je to co říkám. On není na hřišti proto aby tvořil hru. Já jeho úlohu chápu, že má odebírat míče a pokud možno přihrát někomu kdo něco dokáže vymyslet(v Olomouci to měl být Lička) stejně jako to bylo v repre za Galáska, který to měl co nejrychleji posunout na Rosickýho, Nedvěda nebo Poborskýho, samozřejmě že občas by se měl snažit někdy založit útok sám, ale prostě tam není od toho.

          • Re: Statistické okénko - 17. kolo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 12:15 |  
            0 0

            No myslim ze srovnani s Necidem tedy hodne kulha. Dyt za nas hral jeden zapas, zatimco u ostatnich to vychazi z dlouhodobeho sledovani.. a taky je treba se snazit rozlisit, zda je to predsudek nebo skutecnost. Treba u Zmrhala si nedovedu predstavit, ze by hral kvuli vykonnosti.

            • Re: Statistické okénko - 17. kolo

              Pepino44     před 10 lety 27.02.2014 12:54 |  
              0 0

              Já jsem nenapsal,že by zahrál špatně,jenom jsem napsal,že zatím nesplnil očekávání,které jsem na něho měl. A ještě jsem jej srovnal s Depetrisem,který byl s mužstvem dva dny a přesto dal dva goly. To bylo srovnání efektivity.

  10. Re: Statistické okénko - 17. kolo

    mart     před 10 lety 27.02.2014 09:27 |  
    0 0

    Zajimave informace.
    610 prihravek, uspesnost 83%.
    Je to jen jeden zapas, ale cisla jsou trochu podobna statistikam Liverpoolu z minule sezony.
    Prihravky, percentage, a zadny goly.
    Spousta lidi tady pred 16 mesici tvrdila, ze ten mrnous (Brendan Rodgers) na to proste nema, ze nehrajou to co hrali vzdycky (Chvala bohu :-), neb hrali povetsinou tuzku z Koh-i-nooru), a ejhle. Dneska se na to obcas da i docela koukat. Treba se nam to taky povede :D.
    A jina podobnost (ciste nahodna). Obrana, .... hruza!
    Zdravi mart

    • Re: Statistické okénko - 17. kolo

      SKS70     před 10 lety 27.02.2014 10:53 |  
      0 0

      Dobrý den,

      omlouvám se, že sem zatahuji hokej. Chci požádat někoho, kdo má zdroj o popsání současného stavu, resp. bude Slavia vůbec pokračovat v Extralize i příští rok, kde bude hrát, co bylo za odchodem VR atd.? Děkuji a ještě jednou se omlouvám, ale myslím si, že hokej je s fotbalem stejně populární, tudíž by to mohlo zajímat i zapřísáhlé čutálisty.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        leoneig     před 10 lety 27.02.2014 14:03 |  
        0 0

        Nějaké informace k hokeji mám. obávám se ovšem, že nikoho moc nepotěší. Spekuluje se, že Benýšek je nastrčenej Kellnerem, který má v plánu halu ovládnout a jeho cílem má být, aby se v ní hrálo pouze KHL, jestli by se jednalo o LVA či úplně nový klub to nevím.
        Každopádně my to asi nebudeme a že bychom tam hráli souběžně asi čekat nelze. To jsou spekulace a nevím, do jaké míry pravdivé.

        A teď již ověřené informace a skutečnosti. Kolem vánoc byla situace taková, že hráči nedostávali 3 měsíce výplaty, majitel nechtěl a taky nekoupil žádné z posil, o které Růža žádal. V současnosti už dluží i Růžovi a ten to celkově neblaze nese a nechce u toho být. Klub ovšem nedluží jen hráčům a trenérům, má dluhy i směrem k dodavatelům a to nikoliv malé, jsou to částky řádově přes 10 mil Kč.

        To, že v klubu něco pořádně smrdí dokazuje i náhlá ochota uvolnit Růžu k repre a především i reakce Růži samotného. V minulosti byla Slavia pro něj číslo jedna, ale teď? Nikdy nechtěl jít do KHL a najednou byl, než vzal repre, domluvenej se Slovanem Bratislava od příští sezony. Něco tam prostě smrdí a on pod to nechce být podepsán. Sečteno podtrženo, nevypadá to námi moc dobře a Slavia, která v hokeji vždy perfektně fungovala a šla fotbalu příkladem, se dostává do velmi podobné situace, to jest nejasné. Bohůžel

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          travel (přítel SN)     před 10 lety 27.02.2014 14:14 |  
          0 0

          Takže spino měl v tomto případě pravdu.

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          SKS70     před 10 lety 27.02.2014 14:55 |  
          0 0

          Díky moc. Bohužel, je to k pos...í. Sotva se ze srabu vyhrabe fotbal - a to ještě kdoví jestli, zahučí tam hokej. Právě Růže mě překvapil. To, že se naštval, tak nějak k němu sedí a nedivím se mu, ale, že by utíkal?? Nevěřím, že by utekl i kdyby se Slavia stěhovala do Edenu (samozřejmě za podmínky, že by dostala nějakou výjimku). Na mě to dělá dojem, že je to, jak řízená likvidace klubu.

          Kdybys Spino neco věděl, dej to sem, prosím. dík

        • Re: Statistické okénko - 17. kolo

          Pepino44     před 10 lety 27.02.2014 15:56 |  
          0 0

          Tak upozorňuji,že nejsem odborníkem na slávistický hokej,ale zdá se mi přemrštěné,že nás chce někdo vyštípat z haly. Pokud vím,tak Slávia několikrát uvažovala,že by se vrátila do haly v Edenu.(pokud je provozu schopná) V O2 aréně je drahý nájem a aby se tento nájem vrátil,muselo by chodit nejméně 4.500 diváků. A to by se zaplatil jenom nájem haly. Toto jsem kdysi četl. Jinak je vše o penězích,pokud nejsou,nejsou ani pořádní hráči a s tím nic neudělá ani Růža,vždyť se podívejte kdo dneska ve Slávce hraje. Asi dva nebo tři zkušení hráči (už za zenitem) a ostatní ? Tohle starší pamětníci zažili třeba se Vsetínem. Pokud byly peníze,byli mistři a to i junioři. Peníze došly a kde jsou nyní. Bojím se,aby to nedopadlo se Slávií jako se Vsetínem.

      • Re: Statistické okénko - 17. kolo

        leoneig     před 10 lety 27.02.2014 14:03 |  
        0 0

        Nějaké informace k hokeji mám. obávám se ovšem, že nikoho moc nepotěší. Spekuluje se, že Benýšek je nastrčenej Kellnerem, který má v plánu halu ovládnout a jeho cílem má být, aby se v ní hrálo pouze KHL, jestli by se jednalo o LVA či úplně nový klub to nevím.
        Každopádně my to asi nebudeme a že bychom tam hráli souběžně asi čekat nelze. To jsou spekulace a nevím, do jaké míry pravdivé.

        A teď již ověřené informace a skutečnosti. Kolem vánoc byla situace taková, že hráči nedostávali 3 měsíce výplaty, majitel nechtěl a taky nekoupil žádné z posil, o které Růža žádal. V současnosti už dluží i Růžovi a ten to celkově neblaze nese a nechce u toho být. Klub ovšem nedluží jen hráčům a trenérům, má dluhy i směrem k dodavatelům a to nikoliv malé, jsou to částky řádově přes 10 mil Kč.

        To, že v klubu něco pořádně smrdí dokazuje i náhlá ochota uvolnit Růžu k repre a především i reakce Růži samotného. V minulosti byla Slavia pro něj číslo jedna, ale teď? Nikdy nechtěl jít do KHL a najednou byl, než vzal repre, domluvenej se Slovanem Bratislava od příští sezony. Něco tam prostě smrdí a on pod to nechce být podepsán. Sečteno podtrženo, nevypadá to námi moc dobře a Slavia, která v hokeji vždy perfektně fungovala a šla fotbalu příkladem, se dostává do velmi podobné situace, to jest nejasné. Bohůžel