Domácí pohár

Brno - Slavia 0:1, 5:4 pen.

Slavia v Brně opět předvedla špatný výkon, přesto dokázala zvítězit 1:0 brankou Škody. V následujících pokutových kopech však selhal Martin Juhar, domácí byli stoprocentní, a proto postoupili do semifinále. Slavia tak zpackanou sezónu nezachrání ani v poháru.

Brno - Slavia 0:1 (0:0), 5:4 pen.
Branka:
 80. Škoda
Penalty proměnili: Zavadil, Šisler, Keresteš, Markovič, Skalák - Necid, Gecov, Hrubý, Nitrianský
Penaltu neproměnil: Juhar

Slavia: Černý - Dostál, Gecov, Neves, Nitrianský - Lička (27. Škoda), Zmrhal (90. Čonka) - Juhar, Hrubý, Prošek (75. Vyhnal) - Necid

Trenéru Pastoorovi chybělo velké množství hráčů, a tak se na lavičku opět dostali věkem ještě dorostenci Souček a Sodoma, kromě nich také poměrně překvapivě Čonka, kterého se chtěla v zimě Slavia zbavit. V základní sestavě nastoupil na levém beku místo zraněného Ritchieho Nitrianský, na stoperu opět hrál Gecov a ve středu zálohy hrál poprvé pod Pastoorem od první minuty Lička. První zajímavou akci zápasu si připsali domácí, Šislerovu střelu Černý kryl. Pak se dlouhé minuty na hřišti nic nedělo, už vůbec pak nebyla k vidění převaha Slavie. Ve 27. minutě musel odstoupit Lička, na hřišti jej nahradil Škoda, který se postavil na stopera, do zálohy se pak posunul Gecov. Slavia sice v zimě deklarovala, že je pro ní pohár prioritou, na hřišti to však nebylo poznat ani minulý týden ani dnes. Naopak, další šanci si opět připsali na své konto domácí, Kerestešova tečovaná střela skončila jen těsně vedle. Slávisté se za celý poločas do šance nedostali a pokračovali tak v nedůstojném výkonu z prvního zápasu.

První šanci pohárového dvojzápasu si připsali sešívaní až na začátku čtvrtého poločasu. Necid připravil míč pro Zmrhala, ten poslal míč za obranu na nabíhajícího Gecova. Kapitán Slavie však zvolil jako zakončení lob, který brankář Doležal lapil. Na druhé straně pronikal Skalák, míč mu na poslední chvíli ukopl Neves. V 67. minutě zachránil Slavii dobrým zákrokem na brankové čáře Černý po hlavičce Košťála. Tlak Slavie jako projev snahy postoupit, se bohužel ani vzdáleně nekonal. Naopak, šance si dále připisovali domácí, Zavadilovu ránu zblokovala obrana na rohový kop. Deset minut před koncem zápasu přišel nečekaný gól sešívaných! Po standardní situaci rozehrané Juharem se hlavou trefil Škoda a vybojoval šanci na postup! Domácí však nechtěli připustit penalty a zatlačili v závěrečných minutách Slavii do defenzivy, kopali několik rohových kopů. V závěru vystřídal na hřišti Zmrhala Čonka, který se tedy plnohodnotně vrátil do A týmu. Brno branku vstřelit nedokázalo a následovaly tak pokutové kopy.

V nich jako jediný neuspěl Juhar, a protože Radek Černý nechytil ani jeden pokutový kop, do semifinále postoupilo domácí Brno.

Komentáře (368)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé