B-Tým

Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

Juniorka Slavie porazila v pátém ligovém zápase sezóny České Budějovice vysoko 4:1, v základní sestavě opět nastoupil Dame Diop, který si tentokrát připsal dvě vstřelené branky.

Slavia - Č. Budějovice 4:1 (3:1)
Branky:
13. a 55. Diop, 22. Zámečník, 44. Souček - 16. Pasecký

Slavia: Soukup - Dostál (61. Möglich), Souček, Pelikán, Bejbl - Salašovič (46. Brož) - Zámečník (68. Hurka), Hrubý, Mysliveček (61. Batka), Zdichynec (46. Vitarigov) - Diop

Lavička: Fialka, Janalík

Proti soupeři ze středu tabulky, u něhož trenéři Jiří Lerch a Karel Vácha zvolili poměrně mladou sestavu, začala Slavia hodně zostra. Už ve 2. minutě měl na noze gól po Diopově centru zprava do vápna Mysliveček, ale zblízka mířil vysoko nad bránu. V 9. minutě se za vápnem napřáhnul Hrubý a jeho dělovku vyrazil Coufal do hřiště. Další gólovku vytvořil pro Zámečníka Mysliveček ve 12. minutě, ale jeho hlavička balón do sítě neuklidila. Třináctka byla dnes pro slávisty šťastné číslo, protože právě v této minutě vstřelili první gól. Po Hrubého nahrávce krásně přeloboval Coufala Diop - 1:0. Hosté vstřelili gól ze své první akce - na půlící čáře vhazoval aut směrem na polovinu Slavie Bejbl, přímo k nohám Helda - ten se prosmýknul mezi stopery, jeho střelu sice Soukup vyrazil, ale následnou dorážku nabíhajícího Paseckého už nikoliv - 1:1. Vcelku pohledný fotbal z úvodu zápasu se na několik minut změnil v nakopávanou vzduchem, hosté narušovali kombinaci Slavie, ta však hrála většinou na polovině Budějovic. I přes mladší věk byli Budějovičtí v osobních soubojích poměrně důrazní, i když často tahali soupeře za dres a ruka na ohryzku asi také nebyla pro slávisty nic příjemného. Slavii se podařilo vstřelit další vedoucí branku ve 21. minutě po krásné akci Zámečníka, který sám prošel středem hřiště, obhodil si Křiváčka a pod padajícím Coufalem našla jeho střela tu správnou cestu - 2:1. Hosté vyslali pěknou tvrdou střelu ve 27. minutě ze standardky, ale Soukup míč ztlumil ve svém náručí. Další příležitost se naskytla Slavii ve 32. minutě, ale ve vápně si dávali tak dlouho přednost, až Mysliveček střílel jen vedle. Další dobře zahranou standardní situaci předvedli hosté ve 34. minutě, dělovku Horáka vyrazil Soukup do břevna, dorážka pak mířila úplně mimo bránu. Do přestávky si Slavia ještě pojistila vedení, ve 44. minutě zahrával trestňák Mysliveček, Salašovič tečoval balón, který Coufal vyrazil, na dorážku Součka už byl krátký - 3:1. Diváci mohli být spokojení, první poločas nabídnul spoustu gólů i dalších šancí.

V tom druhém už zůstali v kabině Salašovič se Zdichyncem, které na hřišti vystřídali Möglich a Vitarigov. Právě druhý jmenovaný byl u další gólové akce, v 55. minutě proniknul podél pravé lajny a nacentroval balón před bránu, kde Diopovi stačilo jen nastavit nohu - 4:1. Došlo k dalšímu dvojitému střídání a v 62. minutě Hrubého střela ze standardky prošla až do levého růžku brány, odkud se odrazila ven! Branková konstrukce cinkla ještě jednou v 82. minutě, kdy Hurka nastřelil z dvaceti metrů tyčku. Poslední čtvrthodinku tempo hry viditelně opadlo, nicméně Slavia udržela konečný stav 4:1. Slavia zůstává na druhém místě společně s Mladou Boleslaví, tabulku vede zatím suverénní Jablonec.

"Myslím, že od začátku mělo utkání jednoznačný průběh, měli jsme celý zápas pod kontrolou. Soupeře jsme přehrávali, měli jsme pěkné akce, mohli jsme vstřelit víc gólů. Využili jsme našeho vedení a o poločase jsme vystřídali dva hráče, ve druhém poločase další tři, aby si zahráli všichni. Ke konci utkání už jsme polevili, v pondělí jsme hráli s Plzní a přeci jen to bylo znát," zhodnotil zápas asistent Ivo Knoflíček.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

    hamlo1 (přítel SN)     před 10 lety 21.08.2014 19:50 |  
    0 0

    jane, chvátej

    • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

      (host)     před 10 lety 21.08.2014 20:39 |  
      0 0

      Mam to hodinu domu a jeste jsem se musela rychle najist, abych neomdlela, ale uz jdu psat :) jane

  2. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

    ortevor     před 10 lety 21.08.2014 20:05 |  
    0 0

    pochvalu si zaslouzi Zamek, Diop a Salasovic
    Zamek nadherny solo, nekolik dalsich super individualnich akci, byl velmi aktivni, hlavne v prvnim polocase, zaridil nekolik sanci..

    Diop - neustale chtel hrat, porad si rika o balon, bojuje, hodne toho na hrotu obehal i v zaloze si porad rikal o balon...krasne prehodil golmana pri prvnim golu, mohl mit v pohode hattrick

    Salasovic v prvni puli kdy hral, tak v zaloze tradicne veliky prehled, v pohode odebiral mice a kraloval ve stredu pole, zaridil Souckuv gol..

    dalsi co stoji za zminku je to co predvedl Bejbl, za tohle by ho profackovali i v nejnizsi tride...z naseho autu na polovine hriste vyslat soupere do precisleni a uniku na golmana, tomu se rika umeni...

    pochvalu zaslouzi i hrac CB, ktery krasne z tresnaku trefil brevno, stejne jako Hurka za nadherny obstrel plackou, ktery skoncil na tyci a sel ven...
    celkove pekny fotbal, hodne sanci, pekne goly..

    Oba nasi stoperi kralovali ve vzduchu, jenom ta rozehravka byla spatna, hlavne Pelikan odevzdaval mice..

    ps. twitterova hvezda Vitarigov neviditelny, i kdyz Zdichynec a Myslivecek na tom byli stejne..a predpokladam, ze tema narazkama myslel jednoho z nich :)

  3. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 10 lety 21.08.2014 20:57 |  
    0 0

    První poločas hrál na pravé straně Zdichynec, ve druhém Vitarigov a podle mě, byl lepší Vitarigov, hodně se nabízel, chtěl hrát, ale nic extra to nebylo...

    Dame Diop se mi líbil, bylo vidět že ještě pořádně nezná spoluhráče jmény a v několika situacích si nemohl pořádně zařvat o míč, jinak ukázal kvalitu v zakončení, rychlostně je na tom taky dobře.

    Stopeři a v podstatě celá obrana i s brankářem neměli moc práce. Souček vyhrál snad každou hlavičku, Pelikán občas kazil v rozehrávce, Bejbl "zkušeně" namazal soupeři přímo z autu a z toho byl jediný gól soupeře. U Dostála nebylo moc vidět že je to hráč, co má už něco v lize odkopáno...

    Ze zálohy se mi líbil Zámečník a Salašovič, oba by už dávno měli hrát dospělý fotbal.

    Soupeř byl hodně slaboučký a mohlo to skončit daleko větším rozdílem, kdyby tam padlo všechno co mělo (Zámečník sám na bránu, Hurka tyč, Souček taky tyč...

    • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

      ortevor     před 10 lety 21.08.2014 21:39 |  
      0 0

      myslim, ze se v hodnoceni na 100% shodujeme :)

    • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

      Travinho     před 10 lety 22.08.2014 12:36 |  
      0 0

      Hlavně s větou, že Salašovič se Zámečníkem by měli hrát dospělý fotbal musím souhlasit. Vůbec netuším co by jim juniorská liga, potažmo soupeři jako byly včera Budějovice, měla dát.

  4. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

    JaNoSlavista     před 10 lety 23.08.2014 10:40 |  
    0 0

    Zdravím, budu souhlasit s hodnocením Hrubého, Salašoviče, Zámečníka a Diopa. Historicky se zajímám o brankáře a obranu. Pelikán sice měl několik špatných útočných rozehrávek, ale co ho sleduju je v obraně absolutní jistota. Minulou sezónu chodil on hrát za Juniorku ne Souček ani Kodr, ale oni tam pak šli na poslední západy a oni byli mistři za Juniorku. Souček ovšem, a troufnu si tvrdit stále, dělá hrubé chyby v obraně. Ve vlastním vápně, nikým neobtěžován hlavičkuje kolmo vzhůru, z čehož následně vzniknul trestňák, který šel do břevna, a následně dorážel hráč, kterého opět ne pokryl Souček, ne Pelikán jak řval Soukup. Gól soupeře samozřejmě zavinil Bejbl, ale kdyby byl Souček rychlejší a lépe četl hru mohl včas pokrýt odrážejícího hráče. Mimochodem Zámečníkovi na gól nahrál hlavou Pelikán, ale dost on něm je to hráč, který určitě ze Slavie zmizí, když o něj není zájem jako o Proska (je fakt Zdichinec nebo Vitarigov lepší? Určitě ne!), Čepeláka a další.
    Ve Slavii by zrušili Ronalda i Messiho, kdyby neměli ten správný marketing!

    • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 4:1

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 10 lety 23.08.2014 13:53 |  
      0 0

      Prosek hostuje ve Štěchovicích (ČFL), nevím kde jsi vzal, že o něj Slavia nemá zájem... Čepelák zase hostuje ve Vlašimi/Louňovicích.