Ženský fotbal

Slávistky přehrály Slovácko 5:0

Slávistky generálku na středeční Ligu mistryň proti Lyonu zvládly, třetí Slovácko doma porazily jasně 5:0.

Do zápasu nastoupily slávistky v kombinované sestavě, na lavičce se po delší době objevila po zranění Benýrová. První vážnější šance se zrodila ve 21. minutě, kdy po centru Malinové sklepla Svitková míč na Kožárovou, jejíž ránu pod břevno Bednaříková s námahou vytlačila na roh. V další akci pak Bartovičová centrovala do velkého vápna,  kde pro změnu Kožárová sklepla na Pěničkovou, ta pronikla až do malého vápna, kde nadělala velké problémy Bednaříkové, která neměla míč pod kontrolou a z brankové čáry ho nakonec odklidily až hostující hráčky. O přestávce udělal domácí trenér Mišovec hned tři změny v sestavě.

Čtyři minuty po pauze přihrála Kožárová Pěničkové, jejíž střela levačkou trefila tyč, od které se míč odrazil právě ke Kožárové, která otevřela skóre zápasu - 1:0. V 54. minutě tu byl druhý gól, po standardní situaci Pěničkové se Strnadelová snažila odhlavičkovat míč z vlastního pokutového území, trefila ale přitom pouze Kožárovou, od které se balon odrazil do sítě. Třetí gól padl po rohovém kopu Svitkové, když si ve skrumáži před brankou našla míč Necidová a umístila ho k levé tyči. Nejlepší moravský celek pořádně zahrozil až v 74. minutě, Molková však po průniku z pravé strany střílela nad branku Sladké. Následně se hra přesunula opět na polovinu Slovácka, po přihrávce od Cahynové zkompletovala hattrick Kožárová - 4:0. Deset minut před koncem si na jaře poprvé v ostrém zápase zahrála i Benýrová, když vystřídala kapitánku Pěničkovou. V poslední minutě pak Divišová ve vápně vymotala několik obránkyň, sama se pokusila o zakončení, to bylo zablokováno, míč se k ní ale odrazil zpět a tak Divišová mohla zvolit přihrávku doleva na volnou Cahynovou, které uzavřela gólový účet zápasu - 5:0.

Slavia - Slovácko 5:0 (0:0)
Slavia:
Sladká - Bartovičová, Necidová, Budošová, Juračková (46. Tomášková) - Malinová (46. Divišová), Pěničková (81. Benýrová), Němečková (46. Cahynová), Svitková (71. Matějková), Chlastáková - Kožárová
Slovácko: Bednaříková - Lysáková, Sedláčková, Strnadelová, Chlumová - Lyun Skogerboe, Janíková (69. Kubicová), Marada - Smetková (58. Paz), Fabová, Sedlačíková (58. Molková)
Branky: 49., 54. a 77. Kožárová, 59. Necidová, 90. Cahynová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)