Fortuna liga

Statistické okénko - 26. kolo

Před dost možná klíčovými zápasy celé sezóny nemá Slavia dobrou formu. Dokáže v posledních čtyřech kolech udržet za sebou Brno a obhájit páté místo, na kterém se nacházela po podzimu? Zda bude páté místo stačit k postupu do předkola Evropské ligy, o tom hodně napoví již dnešní první semifinále Mol Cupu.

Před posledními čtyřmi ligovými koly se situace v tabulce hodně vyjasnila. Titul prakticky jistě získá Plzeň, druhá Sparta má pět bodů náskoku a lepší vzájemný zápas s třetí Mladou Boleslaví, čtvrtý Liberec ztrácí na Spartu šest bodů a ještě bude na jejím hřišti hrát. Mladá Boleslav pak hostí v posledním kole právě Liberec. Ačkoli tým z Letné není v optimální pohodě, musel by pravděpodobně prohrát oba nadcházející ligové zápasy (v Teplicích a doma s Libercem), aby se dostalo jeho druhé místo do reálného ohrožení. Poslední dva zápasy odehraje Sparta v Brně a doma s Jihlavou.

Slavii nic z toho už nemusí zajímat, protože na čtvrtý Liberec ztrácí po třech remízách v řadě už prakticky nedostižných devět bodů (+ horší vzájemný zápas). Naopak se musí nervózně ohlížet za sebe, protože šesté Brno z posledních sedmi zápasů uhrálo 15 bodů (Slavia jen devět) a stáhlo rozdíl mezi oběma týmy na pouhé dva body. Ve prospěch Slavie naštěstí hraje lepší vzájemné zápasy (0:1 venku, 2:0 doma), i tak je to ale aktuálně rozdíl, který lze smazat během pouhého jednoho ligového kola. Sedmý Jablonec ztrácí na Slavii osm bodů a asi nikdo nepočítá, že by byl schopný takovou ztrátu ve čtyřech zbývajících kolech dotáhnout.

Je tak nyní prakticky jisté, že Slavia skončí buď pátá nebo šestá. Nesplní se tak přání a očekávání většiny fanoušků po podzimní části sezóny - tedy přeskočení alespoň jednoho z dvojice Boleslav, Liberec. Nejenže tyto týmy na jaře ztrácejí naprosto minimálně a mají průměr získaných bodů vysoko přes 2 body na zápas, Slavia navíc neboduje zdaleka tolik, jak mnozí čekali. Je tak už jasné, že evropský osud Slavie v příští sezóně má ve svých rukou nyní Sparta, která hraje v semifinále domácího poháru s Jabloncem. Pokud postoupí do finále Sparta, zajistí, že páté místo ligové tabulky zaručí účast ve druhém předkole EL. Pokud postoupí Jablonec, o tom, zda páté místo bude stačit na Evropu nebo ne, se rozhodne definitivně až po skončení ligové sezóny ve finále Mol Cupu, ve kterém by se Jablonec utkal s Mladou Boleslaví. Obě semifinále Sparty s Jabloncem vysílá v přímých přenosech ČT Sport, to první v Jablonci již dnes od 17:00, to druhé za týden rovněž ve středu v 17:30.

Připomeňme tedy program následujících tří týdnů, které rozhodnou o tom, zda se sešívaní podívají po šesti letech opět do Evropy nebo si na to budou muset ještě minimálně rok počkat.

středa 27. 4.: SF Mol Cupu Jablonec - Sparta
sobota 30. 4.: 27. kolo Synot ligy Liberec - Brno
neděle 1. 5.: 27. kolo Synot ligy Bohemians - Slavia
středa 4. 5.: SF Mol Cupu Sparta - Jablonec
pátek 6. 5.: 28. kolo Synot ligy Brno - Jihlava
neděle 8. 5.: 28. kolo Synot ligy Slavia - Slovácko
středa 11. 5.: 29. kolo Synot ligy Příbram - Slavia, Brno - Sparta
sobota 14. 5.: 30. kolo Synot ligy Slavia - Plzeň, Baník - Brno
středa 18. 5.: finále Mol Cupu (Teplice)

Jak už jsme napsali výše, Slavia se musí jednak sama vyhrabat ze srabu, do kterého se dostala vinou posledních výsledků, a jednak se musí ohlížet, jak bude bodovat Brno. To čekají dva těžké zápasy proti týmům z čela tabulky (Liberec venku, Sparta doma) a dva lehčí zápasy proti týmům z chvostu tabulky (Jihlava doma, Baník venku). Slavia oproti tomu doma hostí tým ze středu tabulky Slovácko a tou dobou bezpochyby již jistého mistra Plzeň, venku hraje s týmy namočenými do sestupových vod, Bohemians a Příbramí. Z porovnání obtížnosti soupeřů asi vyjde papírově malinko lépe Slavia, to však samozřejmě není žádná záruka úspěchu. Troufnu si tvrdit, že dvě vítězství by Slavii měla páté místo téměř zaručit. Nejjednodušším zápasem na zisk tří bodů je jistě Slovácko, jenže podobně to bylo i toto kolo s Teplicemi a Slavia přesto získala jen bod.

V komentářích pod předchozími články se objevilo přirovnání této sezóny Slavie s Plzní v sezóně 09/10, tedy před jejím ziskem prvního titulu. A podobnosti tu jsou rozhodně pozoruhodné. Plzeň tehdy měla po podzimu 26 bodů, stejně jako letos Slavia. Navíc se stejnou bilancí 7-5-4. A v této fázi sezóny na tom Plzeň byla rovněž totožně, tedy 42 bodů s bilancí 11-9-6. A také skóre obou týmů je téměř stejné, Slavia má aktuálně 35:24, Plzeň tehdy měla 32:25. Ve zbývajících čtyřech kolech ligy pak Plzeň třikrát remizovala a jednou vyhrála (doma nad Slavií 4:2, obě branky sešívaných vstřelil Mirko Ivanovski) a s 48 body obsadila konečné páté místo (bod před šestou Olomoucí). Plzeň tehdy postoupila do Evropské ligy, nikoli však díky ligovému umístění ale jako vítěz domácího poháru, když ve finále porazila Jablonec 2:1. Dodejme, že při první účasti v Evropě pak Plzeň hned vypadla v prvním dvojzápase, tedy ve třetím předkole EL, když s Besiktasem doma (ve skutečnosti ale ne v Plzni, ale v Praze na Letné kvůli neodpovídajícímu stadionu) remizovala 1:1 a venku pak prohrála 0:3.

Srovnání s Plzní se tedy tak trochu nabízí, ale osobně bych raději podobné myšlenky krotil. Plzeň totiž už v sezóně 09/10 měla v kádru kromě klíčového hráče Pavla Horvátha mnoho budoucích reprezentantů (Limberský, Kolář, Petržela, Rezek, Jiráček, Rajtoral). Dle mého názoru Slavii aktuálně nejen chybí klíčový hráč do středu pole - i s vědomím, že Horváth byl unikátní hráč - ale i další potenciální reprezentanti. Slavii čeká dlouhá a nelehká cesta zpět ke slávě. A dost by pomohlo, kdyby v sobě objevila nyní dostatek kvality a psychické síly k tomu, aby odvrátila útok Brna na pátou ligovou příčku. Pozitivní impulsy potřebuje červenobílý národ jako sůl.

Komentáře (117)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    kobo (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 13:57 |  
    0 0

    Nejhorší na tom je, že desítky milionů za nákupy v zimním přestupovém byly vyhozené peníze. Žádný posun v tabulce, žádné zlepšení hry.
    OT: Kdy bude nový web?

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Gino     před 8 lety 27.04.2016 14:09 |  
      0 0

      Tak ještě, že jste je nevyhodil Vy ;-) Nebo já :D

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Barra     před 8 lety 27.04.2016 14:26 |  
      0 0

      Priprava, kdyz jsme hrali v plnem poctu a to s hraci, kteri byli na 100% fyzicky k dispozici, se ti nelibila? Kdyby jsme netrefili proti Jablonci 3 x tyc a v poslednim zapase promenili penaltu, a meli tedy o 4 body vice, bys take nebyl spokojeny? Budu ten posledni abych tvrdil ze vse je v poradku, ale budme realiste. Proti Teplicim nastoupilo v zaklade 5 hracu, kteri prisli teprve v lednu, 2 dalsi novacci stridali. Netusim jake zazraky bychom meli ocekavat. Beres vubec v uvahu pocet hracu, ktere Quelhar nedavno vyjmenoval, a kteri nebyli k dispozici kvuli nemoci, zraneni nebo kartach, a dale ze rada hracu musela pravidelne nastoupit, i kdyz nebyli uplne vyleceni nebo kteri temer nemohli trenovat pred zapasem|?

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        mirecek1111     před 8 lety 27.04.2016 15:03 |  
        0 0

        Ty bys byl dobrý trenér Barro. Přesně takto mluví většina trenérů, kteří se dostanou to toho „šedého“ období, které předchází jejich pádů. Do období, kdy se špatné výkony ještě dají omlouvat těmito různorodými výmluvami, protože jim veřejnost ještě věří. No ale pak to období skončí, výmluvy se stanou trapnými i tomu největšímu zabedněnci a trenér je vyhozen. Mám pocit, že je Uhrin na počátku této cesty, která stejně po několika dalších „šedých“ měsících letargie skončí jeho odvoláním.

        Protože naprosto racionálně řečeno nefunguje vůbec nic.

        Vůbec nebudu rozebírat hru týmu jako takovou, protože nedokážeme přehrát ani slabé týmy ligy, ještě navíc zmítané krizí… Ale k těm posilám.

        Opravdu kvalitní hráč by měl být schopen zapadnout a hrát dobře okamžitě. Samozřejmě se někdy stane, že to hráči trvá déle, ale u kvalitních hráčů je to jeden z pěti.

        Šural okamžitě zapadl a byl vyhlášen jako nejlepší hráč února, Zahustel okamžitě zapadl a to ještě na postu, na kterém dříve nehrál. Jánoš z MB zapadl a okamžitě roste, Kalabiška v letech, z SK ligy bez problému hraje, Takacz hraje, Vůch, v Plzni hráč na odpis táhne Liberec.
        My koupili skoro deset hráčů a až po několika měsících doslova dolujeme naději, že snad ten Pavlenka jo…

        Já osobně nejsem pro odvolání Uhrina, ale uhájit páté místo je doslova povinnost. Pokud by to nedokázal, tak není o čem mluvit. A až bude sportovní rada v létě vybírat nové hráče, tak to musí dopadnout úplně jinak. Protože to není o žádných virózách jak píšeš….zimní posily jsou velký průser. A herní projev týmu ještě větší.

        Ale Uhrin je po jaru velké zklamání. Dám jedno srovnání. Hušbauer a Vůch, oba kvalitní hráči v těžké krizi. Obrovský risk je kupovat. Uhrin si ho koupil, Trpišovký si ho koupil. A podívejte, jak hrají..

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          japoko     před 8 lety 27.04.2016 15:07 |  
          0 1

          pro mireček1111 - to je velmi kvalitní a zasvěcený komentář!

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            kleofas     před 8 lety 27.04.2016 16:19 |  
            0 0

            +1

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 15:17 |  
          0 0

          Jsem rád, že tu jsou i realisté bez růžových brýlí a hromady výmluv. Ještě k tomu nutno podotknout – Vámi zmiňovaní hráči zapadli do nějakých systému, které ty týmy hrají. U nás do žádného systému zapadnout nemohli, žádný totiž nemáme. To je podle mě jeden z důvodů, proč se nikomu nedaří. Protože nikdo neví, co komu kdy má hrát. Tady by se ztratil i sebelepší hráč se sebelepšími kombinačními dovednostmi. A bohužel, opět to padá na vrub trenéra.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            kleofas     před 8 lety 27.04.2016 16:20 |  
            0 0

            +1

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Gino     před 8 lety 27.04.2016 17:35 |  
            0 0

            Systém, systém.... ty a pár dalších tu pořád volají po nějakém tom systému, který prý nemáme a Vám chybí. Vypadá to spíš jako "hra našeho týmu se mi nelíbí, to znamená, že nemáme systém"... co to vlastně ten systém je? 4:4:2 - 3:5:3, takže rozestavení? Nebo snad jakési secvičené signály a formace? Myslíte tedy, že naši hráči na tréninku žádné akce nenacvičují? Já sám nevím, trénink áčka jsem nikdy neviděl... ale ptám se Vás. Já tomu totiž nerozumím, proto berte můj dotaz vážně, děkuji.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 18:15 |  
              0 0

              No podle předvedených výkonů to nevypadá, že by jej trénovali. A pokud jej trénují, tak se jim nějak nedaří přenést jej do mistráku.

              Rozestavení je součástí herního systému. Co je systém? Tak např. naše hra v zimě měla systém. Vysunuté bránění protivníka, napadání, rozehrávka po zemi, snaha o přihrávání po zemi.

              Takže já za sytém považuji, že hráči o sobě budou vědět, neboť mají a) secvičené herní situace, narážečky, autová vhazování atd., b) vědí, kdo se pohybuje v jakých prostorech. c) Hráči mají určené takové herní role, v nichž mohou uplatnit své přednosti. Vhodně seskládaný tým si tak může dovolit mít ofenzivního záložníka, který se nemusí vracet s každou útočnou akcí soupeře, protože ho zastoupí hráč, jehož úkolem je zachytávat tyto akce, atd.

              Já při zápasech Slavie vidím bohužel nakopávání na náhodu, nulovou snahu o přehrání protivníka konstruktivně po zemi. Například Hušbauer, kterého jsme kupovali kvůli střelám z větších vzdáleností, se pohybuje mezi stopery. Ale o tom tu už psali jiní.

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          Barra     před 8 lety 27.04.2016 15:34 |  
          0 0

          Mirecku, tvoji pravdu ti neberu. Nema smysl reagovat na kazdy bod zvlast, jen vseobecne. Ano, dobry hrac zapadne ihned, za podminku ze ma kvalitni spoluhrace, kteri pochopi co ma na mysli. A to podle me napriklad v pripade Husbauera chybi, mam pocit ze hraci nevedi co ma na mysli. A to chce cas, netrenovat automatismy. Sural a Zahustel zapadli do sestavy Sparty, ktera je ale o neco vice kvalitni nez ta nase. Sparta si dovoli pravidelne nechat Matejovskeho na lavicce. Myslis ze by u nas byl jen nahradnikem? Jiracek? Konate? Fatai? Sparta ma pretlak v zaloze s Dockalem, Frydkem, Jirackem, Konate, Krejcim, Mareckem, Matejovskym, Suralem, Vachou - 9 hracu kteri by v jinem muzstvu hrali, u Sparty jsou mista omezene. Takze tam zapadnout je o neco snadsi nez u na. Mimochodem, Sural hrac mesice unora - ano, protoze dal v utoku 2 branky, ale o to ted nejde.

          Trenerem jsem nikdy nebyl, s fotbalem jsem nejakych 50 let uzce spojeny, a to ne jen jako fanda. Opakuji, i ja jsem ocekaval vice na jare. Snazim se ale byt objektivni a mit pochopeni proc nam to nejde. Kdyz vezmu v uvahu slusny podzim, dobrou pripravu na jedne strane, na druhe ze proti Teplicim nastoupilo pul muzstva slozenych z novych hracu a zamyslim se na tom, co nas za tech poslednich 2,5 mesicu od zahajeni jarni casti potkalo at se to tyka nemoci, zraneni, karet nebo smuly, tak budu ten posledni abych zapomnel na vse dobre, z ceho jsem naopak mel dobry pocit. Ja tvrdim ze mit cele jaro k dispozici naseho osteostrelce Skodu, meli bychom o par bodu vice, o to vice lituji ztracene body proti Jablonci a Teplicim, kde nas zastavil pech.

          Tvoji pravdu ti neberu, chapu ze se libi kolegovi JS a spol, ale vidim to jinak. Soudit a kritizovat je tak snadne.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Barra     před 8 lety 27.04.2016 15:38 |  
            0 0

            Omlouvam se za preklepy, mel jsem si to po sobe precist. Ale kazdy urcite pochopi ze 'netrenovali' ma byt natrenovali atd.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              japoko     před 8 lety 27.04.2016 15:52 |  
              0 1

              A jak dlouho tedy trenér+ hráči budou v "ochrané lhůtě"? Až se to opět totálně rozhádá?

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                Barra     před 8 lety 27.04.2016 16:05 |  
                0 0

                Nevim co bych ti na to mel odpoveded, protoze at reknu, co reknu, stejne to bude spatne. Ja v kazdem pripade nebudu po 4 mesicich volat aby prisel novy trener, jak je tomu ted. Okruh tech treneru ktere Slavie jeste nezamestnala za poslednich 6 let, se nebezpecne zmensuje. A byt trenerem, tak abych ne 2 x 0, ale snad 100 x hluboce premyslel o tom, jestli bych chtel do klubu, kde za poslednich 6 sezon jen jeden trener dostal saci trenovat 12 mesicu, a kde se bezne behem jedne sezony stridali 2 az 3 kolegove.

                • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                  JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 16:15 |  
                  0 0

                  Porovnáváte neporovnatelné situace. Trenéři se tu střídali jako ponožky ze všeobecně známých důvodů. Neustálé hrozby sestupu, neustálé hrozby krachu, neustálé spekulace o odprodeji, předjednané a nedokončené kšefty atd.

                  Ale teď má Slavie (doufejme) stabilní vedení s vizí. Když ji nějaký trenér neumí naplnit, tak ho i přes to budeme držet? Nyní si nikdo nemusí přeci 100x rozmýšlet, jestli sem půjde. Nehrozí tu neustálá finanční a personální krize. Vše záleží na trenérových schopnostech. Naplní očekávání klubu a fanoušků, nebo ne. A sezona je dost dlouhá na to, aby trenér s kádrem (a jeho herním projevem) něco provedl.

                  • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                    Gino     před 8 lety 27.04.2016 17:37 |  
                    0 0

                    Trenéři se tu střídali, protože ani jeden neměl systém.... tak byste to řekl Vy, myslím si... nebo ne? Prosím, opravdu bych rád věděl, co to ten tajemný systém ve fotbale znamená.

                  • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                    Barra     před 8 lety 27.04.2016 20:34 |  
                    0 0

                    Ale jdi. Ocekavani klubu bylo s 3-letym planem velmi realisticke. Kdyby jeste fandove chteli projevit trochu smyslu pro realitu, bylo by fajn.

                    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                      JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 20:53 |  
                      0 0

                      Takže když jste ve třetině posuzovaného období, a vidíte, že váš zaměstnanec na daný úkol nestačí, tak ho necháte ve firmě dál, i když vydíte, že to povede k finančním ztrátám?

                      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                        Barra     před 8 lety 27.04.2016 22:32 |  
                        0 0

                        Mozna ze jsi pan dokonaly a ocekavas perfekci take od jinych, ja ale tezko budu za podzimni cast neco jak DU, tak hracum vycitat. Zimni priprava probehla podle me take velmi dobre. A co se tyka tech 10 zapasu, ktere jsme na jare hrali - o to se uz dost psalo. Ja bych bral pri posuzovani zamestnancu v uvahu externi faktory jako nemoc, zraneni, dlouhodoba absence Milana Skody, karty, a v neposledni pripade patricna smula, ktere meli vliv na jeho vysledky, ty jak se zda ne. V tom je ten rozdil mezi name. A jinak mame na jare bilanci 16 bodu z 10 zapasu. Takovy prumer se rovna zisku 48 bodu na celou sezonu. O tom jsme si do nedavna jen mohli nechat zdat. Vysledkove to neni spatne, s trochu stestim jsme mohli mit z tech 3 tyci proti Jablonci a kvuli nepromenene penalte proti Teplicim o 4 body vice, tedy 20 bodu z 10 zapasu. A tomu bych rikal sakra uspech.

                        Nikde jsem ani ja ani kolegove, kteri se koukaji na zalozitost vice strizlive, netvrdili ze predvadime akademicky fotbal na vysoke urovni. Jinak se v nedeli se do zapasu zapojilo celkem 7 novych hracu. A to take beru v uvahu. Ale je vlastne zbytecne o tom diskutovat. Mas tvoji pravdu, ja to vidim jinak.

                      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                        sasky     před 8 lety 28.04.2016 09:10 |  
                        0 0

                        To jestli na to DU stačí nebo ne je věc názoru. Já např. beru jako omluvu zdravotní stav hráčů a tím pádem jejich nesehranost. Tak to prostě je. Ale jestli se tím nespokojenci chtějí užírat a vykřikovat tady:"Uhrin ven" po každém zápase. Budiž, já jsem rád, že Slavia před sebou má budoucnost, že jsou nějaké peníze a ono se to časem projeví.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Travinho     před 8 lety 27.04.2016 16:14 |  
        0 0

        Promiň, ale píšeš tu páté přes deváté. V přípravě jsme hráli dobře, jenže už jen proto, že v lize naprosto nejsme schopni opakovat výkony z ní a herně jdeme neustále dolů, jsme pro odvolání Uhrina. Nehledě na to, že je pro neakceptovatelné, že jsme v zimě hráli úplně jiný styl hry, než kterým se prezentujeme nyní, z čehož vyplývá, že jsme celou přípravu zahodili. A těch 4 bodech se také raději nezmiňuj, protože objektivně vzato jsme měli ve více zápasech štěstí než smůlu.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 09:54 |  
        0 0

        Barro, poslední dobou jsou tvé příspěvky strašně alibistické.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Ferguss     před 8 lety 27.04.2016 14:41 |  
      0 0

      Asi takhle, na podzim hrál kádr nad svoje možnosti, teď hraje lehce pod ně. Troufám si říct, že pokud bychom neposílili, tak jsme na tom jako Zlín. Navíc minimálně zápas v Jihlavě a s Jabloncem jsme byli o parník lepší, x šancí, ale prostě to tam nepadlo. Měli bychom o 4 body víc a Brno by nemělo nárok. Ale to je tak se Slávií vždycky.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 10:01 |  
        0 0

        Být to spravedlivé, tak na druhé straně proti Dukle bereme pouze bod.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      honzah (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 15:11 |  
      0 0

      Takhle silné soudy po 10 zápasech jsou nesmysl.

      Kdyby posily v zimě nepřišly, vyhýbala by se nám v důsledku zranění stejně jako na podzim?

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Barra     před 8 lety 27.04.2016 15:41 |  
        0 0

        Kdyby posily neprisly, nastoupili by Milan Cerny a Karel Pitak v zaloze.

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          smely (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 15:53 |  
          0 0

          a tim nejhure 6.mistem jsme se tedy uz jiste umistili NEJLEPE od posledniho mistrovskeho titulu a zacatku naseho propadu....co bychom za to jeste loni dali, ze ? Ale , tak co, pojdme si tu zaremcat...pro ty , kteri si to nepamatuji :
          2009–10 · 7. místo v Gambrinus lize
          + Účast v Lize mistrů UEFA (3. předkolo)
          + Základní skupina Evropské ligy UEFA
          2010–11 · 9. místo v Gambrinus lize
          2011–12 · 12. místo v Gambrinus lize
          2012–13 · 7. místo v Gambrinus lize
          2013–14 · 13. místo v Gambrinus lize
          2014–15 · 11. místo v Synot lize

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Barra     před 8 lety 27.04.2016 16:11 |  
            0 0

            A ti kteri maji dobrou pamet si zajiste vzpomenou ze v obou pripadech, kdyz jsme po ere Jarolima koncili na leve strane tabulky, tedy na 9 (2010-11) a 7 (2012-13) miste, nas trenoval Michal Petrous. Na jare 2013 sice jen behem 5 zapasu, kde jsme ale ziskali dulezitych 12 bodu z 15 a silne finisovali.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Mac     před 8 lety 27.04.2016 16:21 |  
            0 0

            Právě proto už je většina fandů netrpělivá a chce rychle nahoru. Už jsme bez pohárů moc dlouho, účast v Evropě byl před jarem jasný cíl, vzpomeňte všichni na článek http://www.slavistickenoviny.cz/clanek/8104-jaro-2016-navrat-do-evropy-

            Ty největší pesimisté tam tipovali 4. místo. Říct tehdy, že se budeme klepat, abychom uhájili před Brnem 5. místo, nevěřím tomu. Bohužel z hlediska významu se počítá umístění na pohárových příčkách, mezi 6. a 14. místem není pro příští sezonu prakticky rozdíl. ;-)

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              smely (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 16:51 |  
              0 0

              jde o to jak moc ten cil byl realisticky :-) . ja jsem tu v zime taky vykrikoval, ze jdeme po titulu a dame si posledni kolo s Plzni primej souboj, nicmene to bylo v ramci jakesi nadsazky, realita je jina, ale stale se da sezona hodnotit pozitivne, pokud se na to budeme chtit pozitivne divat, tot vse. Priznam se, ze me to vecne mrmlani nekterych do omrzeni stalych mrmlalu uz ani nebavi cist a v podstate to uz ani nectu...samozrejme, ze bych byl rad za pohary, ale zase , ze bych kvuli tomu stal frontu na konopnej provaz ,kdyz to nedopadne, tak to asi ne :-)...jinak at si pochopitelne kazdej pise co chce, vo tom zadna...

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          mirecek1111     před 8 lety 27.04.2016 16:18 |  
          0 0

          Nevím, jak to myslel Kobo, ale myslím, že spousta fanoušků včetně mě nemyslí v mezích jestli měly/neměly přijít posily ale tak, jak to už někdy v únoru prezentovat do medií Cipro, a to, jaké posily měly přijít/jaké skutečně přišly.

          U Hušbauera si Uhrin zřejmě řekl, kvalitní hráč, něco má za sebou, pořád mladý, relativně dostupný….všechno OK. Ale také si měl před jeho nákupem rozebrat, proč se mu v té Spartě nedaří a co udělá jinak, aby tomu tak na jaře ve Slavii nebylo. A jestli to udělal, tak se to evidentně nejenže zcela míjí účinkem, ale přijde mi, že toho Hušbauera ještě víc zadupal úkoly, které na hřišti ve Slavii má. Trpišovský s Vůchem je přesný opak, ostatně jako u Bakoše.

          Dle mého, když řekl A a koupil Hušbauera, tak měl říct B, a koupit si běhavého středního záložníka místo Pitáka, který by hrál vedle Součka a z Hušbauera udělat klasickou desítku. A o to víc, když má evidentně s Keniou plány jaké má.. Místo toho si Hušbauer dává na hřišti narážečky s Delim a Bílkem… A ještě stáhne zálohu na čtyři, takže nejenže jsme jaloví do útoku, ještě propadáme v záloze, protože hráči s parametry Součka a Hušbauera to stíhat ani nemůžou.

          Já nejsem naštvaný proto, že se posily nepovedly, nakonec to dokážu pochopit. Jen to po čtyřech měsících už nedokážu omlouvat nějakým sehráváním a virózami jako ty. Mě spíš štve to, že to prostě nefunguje tak nějak globálně.

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          kleofas     před 8 lety 27.04.2016 16:24 |  
          0 0

          Bylo by to opravdu horší než nyní? Byl by tu Hrubý, Švec,

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      jane (admin)     před 8 lety 28.04.2016 07:45 |  
      0 0

      Dělali jsme testování v rámci redakce, během kterého jsme zjistili, že je tam spoustu nedodělávek - vše jsme připomínkovali, takže se ještě teď pracuje na všech funkcích, které chceme, aby web měl. Je tam potreba doplnit nejaka statisticka data za letosni sezonu, staticke clanky, je to narocne. Kdyz budeme mit kompletni obsah a otestovane v ramci redakce, pak se pustime do testovani v ramci nekolika vybranych uzivatelu.

  2. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    homerinho     před 8 lety 27.04.2016 14:59 |  
    0 0

    Zdravim, docela mě zaujal včerejší příspěvek s odhadem šance postupu do pohárů. Z legrace jsem si to zkusil spočítat taky, jestli dojdu k podobným číslům. Navíc ke statistickému okénku se to celkem hodí :). Pro pravděpodobnost výsledků následujících dvou kol jsem použil kurzy Fortuny. Pro zbylé 2 kola jsem je odhadl. Pravděpodobnosti (výhra domácích, remíza, výhra hostů) jsou následující:

    BOH-SLA 0,33 0,28 0,39
    SLA-SLO 0,55 0,25 0,20
    PRI-SLA 0,28 0,27 0,45
    SLA-PLZ 0,32 0,28 0,40

    LIB-BRN 0,59 0,24 0,17
    BRN-JIH 0,59 0,24 0,17
    BRN-SPA 0,28 0,27 0,45
    OST-BRN 0,30 0,27 0,43

    Výsledky metodou brute force, tj průchod všemi možnými kombinacemi jednotlivých výsledků:

    Pravděpodobnost bodového zisku Slavie:
    0b: 0,74%
    1b: 2,78%
    2b: 3,86%
    3b: 7,04%
    4b: 13,32%
    5b: 11,48%
    6b: 13,74%
    7b: 18,28%
    8b: 7,97%
    9b: 9,52%
    10b: 8,18%
    11b: 0,00%
    12b: 3,09%

    Pravděpodobnost bodového zisku Brna:
    0b: 1,35%
    1b: 4,49%
    2b: 5,20%
    3b: 10,37%
    4b: 17,50%
    5b: 11,54%
    6b: 15,46%
    7b: 16,52%
    8b: 4,92%
    9b: 7,32%
    10b: 4,12%
    11b: 0,00%
    12b: 1,21%

    P(SLA = 0b & BRN >= 3b) = 0,66%
    P(SLA = 1b & BRN >= 4b) = 2,19%
    P(SLA = 2b & BRN >= 5b) = 2,36%
    P(SLA = 3b & BRN >= 6b) = 3,49%
    P(SLA = 4b & BRN >= 7b) = 4,54%
    P(SLA = 5b & BRN >= 8b) = 2,02%
    P(SLA = 6b & BRN >= 9b) = 1,74%
    P(SLA = 7b & BRN >= 10b) = 0,97%
    P(SLA = 8b & BRN >= 11b) = 0,10%
    P(SLA = 9b & BRN >= 12b) = 0,11%
    P(SLA = 10b & BRN >= 13b) = 0,00%
    P(SLA = 11b & BRN >= 14b) = 0,00%
    P(SLA = 12b & BRN >= 15b) = 0,00%

    Brno skončí před Slavií: 18,17%

    Odhad výsledku poháru je už čistě věštění budoucnosti ale dejme tomu:
    Na první zápas semifinále na hřišti Jablonce je kurz u Fortuny vyrovnanej, z čehož se dá usuzovat že favoritem je Sparta. Řekněme, že šance postupu Jablonce je 40:60. Pokud postoupí, s Boleslaví bych to viděl 50:50.
    Tím se dostáváme k pravděpodobnosti 65% že pudeme do pohárů.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      honzah (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 15:08 |  
      0 0

      +10 :-)

      Skvělý, skvělý, to je konstruktivní přístup. Odhad 18,17% je natolik přesvědčivý, že ho zahrnu do případného dalšího modelu. (Teď jsem tam měl 25%.)

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Karlsson (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 15:40 |  
        0 0

        Co přesně myslíš tím modelem? Z tvých komentářů se mi jako model jeví pronásobení jednotlivých pravděpodobností.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        postovni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 17:02 |  
        0 0

        Jenom pro příští referenci - tohle, co udělal homerinho je model, to co jsi udělal ty, je rozepsání složené pravděpodobnosti na dílčí a ty dílčí sis vycucal z prstu. Takže tipér si nejspíš dobrej, ale modelář mizernej.

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          Gino     před 8 lety 27.04.2016 17:41 |  
          0 0

          Tak to udělej líp a přestaň remcat na ostatní.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            postovni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 19:12 |  
            0 0

            Líp to udělal homerinho a to je to co píšu. Honzah říká : Mám super model, ale neřeknu jakej, musíte mi věřit. No a já mu nevěřím.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              Gino     před 8 lety 27.04.2016 19:40 |  
              0 0

              No a mě je to jedno :-) Jen nevidím důvod mu to říct pod každým příspěvkem.

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                postovni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 20:01 |  
                0 0

                Tak všude se s tím chlubí, ale nic nezveřejnil.

                • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                  Barra     před 8 lety 27.04.2016 20:29 |  
                  0 0

                  Trochu posedlost z tve strany, zda se mi. Jak rika Gino, nemusis souhlasit, ale je zapotřebí vzdy opakovane protestovat a kritizovat? Mysli si sve, je to tak jednoduche.

                  • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                    postovni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 21:01 |  
                    0 0

                    Díky za laskavé svolení myslet si své :-). Na konstruktivní kritice nevidím nic špatnýho. A přijde mi vtipný, že o posedlosti píše jeden z největších grafomanů místní diskuze. Já se vyjadřuju jen k oblasti, který rozumím. A výpočet, kterej tu kvalitně provedl homerinho jsem honzahovi navrhoval už na začátku.

                    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                      Barra     před 8 lety 28.04.2016 07:51 |  
                      0 0

                      Budu ten posledni abych ti bral pravo se vyjadrit. Konstruktivni kritiku si ale predstavuji jinak, nez na 3 ruznych mistech v tuctu prispevku se obouvat do kolegy Hanzahy. Tesim se na nejaky originalni prispevek z tve strany à la Honzah, misto jen kritiky tech kteri prispivaji.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              honzah (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 10:49 |  
              0 0

              Možná je slovo model příliš vzletné, ale jsem velmi otevřen jakýmkoliv konstruktivním kvantifikacím - jako je ta homerinhova. Své postupy se snažím otevřeně objasnit.

              (Tipovačka je jiná věc a vzoreček tam nemám - trochu blufuji, samozřejmě. Opět jenom promyšlené odhady, ale věřím, že celkem dobře.)

              Postovni tady použil krásné ,,šesté řečnické figury´´ :-)

              http://nepovinna-cetba.webnode.cz/news/karel-capek-dvanactero-figur-zapasu-perem-cili-prirucka-pisemne-polemiky/

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                Karlsson (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 20:25 |  
                0 0

                Skvěle by ses uplatnil u tvorby finančních derivátů, které způsobily finanční krizi.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 16:35 |  
      0 0

      Vypadá ti sice pěkně, ale
      29. kolo, my hrajeme proti Příbrami a Brno proti spartě. Pokud Příbram nebude mít jistotu záchrany, tak ta pravděpodobnost u Příbrami bude vyšší než 28% (minimálně na úkor remízy, protože 1 bod v té situaci může být málo (pro Příbram a vlastně i pro nás)). sparta v 29. kole už může být jistě 2. a ten zápas může vypustit + hraje venku a Brno bude hrát proti spartě, takže budou namotivováni, takže tam se mi taky těch 28% moc nepozdává... A takhle bych mohl argumentovat u každého zápasu a nakonec místo 65%, že půjdeme do poháru, to nakonec může být třeba ''jen'' 40%.
      Za pár dní se dozvíme výsledek, tak doufám, že bude nakonec příznivý pro nás!

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        el_moscardon     před 8 lety 27.04.2016 16:48 |  
        0 0

        Nic lepšího nevymyslíte. Taky se Brnu může zranit Řezníček a bude vymalováno. Je to jen výhled, nic víc. Ale také vidím šance Brna zhruba 20%...

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 17:17 |  
          0 0

          Ono je to stejně jedno, protože sralta už prohrává v Jablonci.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            postovni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 19:38 |  
            0 0

            Pelta na modely kašle, jestli mi jako rozumíš. :-)

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      honzah (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 10:52 |  
      0 0

      Po včerejšku bohužel...

      Šance Jablonce už vidím na 51% (85% na postup a 60% na vítězné finále).
      S uvážením homerinhových 82% na 4. místo potom připadně 40% na Slavii a 9% na Brno.

      Můžu tomu říkat fuzzy-model (s homerinhovým zpřesněním), anebo to někoho pohoršuje?

  3. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    goop     před 8 lety 27.04.2016 15:47 |  
    0 0

    Skvělý rozbor včetně toho historického ohlédnutí.

  4. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    Borgetti     před 8 lety 27.04.2016 16:45 |  
    0 0

    Zdravím zde všechny slávisty,
    udělal jsem si takovou prognózu jak by to mělo skončit. Tak když tak připojte svůj názor.

    Tak že, teď je to takhle:

    Slavia 42b.
    Brno 40b.

    27.kolo:
    Liberec - Brno (tip 0)
    Bohemians - Slavia (0)

    Slavia 43b.
    Brno 41b.

    28. kolo:

    Brno - Jihlava (1)
    Slavia - Slovácko (1)

    Slavia 46b.
    Brno 44b.

    29. kolo:

    Příbram - Slavia (0) i když by tady Slavia měla rozhodně vyhrát, forma domácích doma je strašná
    Brno - Sparta (2) rozdíl v kádru bude znát, Sparta bude bojovat o 2.místo

    Slavia 47b.
    Brno 44b.

    30. kolo:

    Slavia - Plzeň (2)
    Baník - Brno (2)

    Slavia 47b.
    Brno 47b.

    Skončil jsem bodově shodně, ale Slavia díky Bohu porazila doma Brno 2:0, zaco Brno vyhrálo jen 1:0 se Slavii, tak že vzájemné zápasy při bodové shodě hrají pro náš klub.

    Dnes se musíme překonat a fandit Spartě, věřit, že vše dobře dopadne a 5. místo bude pohárové a pro nás. Byl bych za něj i nejradši, protože by se hrálo už od 2. předkola v EL, kde by Slavia byla s národním koeficientem ještě nasazena a mohli tak hrát proti výrazně slabšímu soupeři, krom Glasgow Rangers, který bude nenasazen ve 2. předkole.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      smely (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 16:52 |  
      0 0

      radsi uvidim vlastni mamu v bordelu, nez bych fandil Sparte a to za jakejchkoliv okolnosti...

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Eluin (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 17:40 |  
        0 0

        Já rozlišuji fandit a přát vítězství.
        Pokud Sparta v sérii s Jabloncem uspěje, výrazně Slavii pomůže, to je podle mě důležité. Osobně jsem větší slávista než antispartan.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Gino     před 8 lety 27.04.2016 17:43 |  
        0 0

        Ty kráso, tak to seš "dobrej"... i když (doufám) nadsázka, tak fakt hodně ošklivá...

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Borgetti     před 8 lety 27.04.2016 18:01 |  
        0 0

        Já jen chci pohárovou příčku pro Slavii a raději se přenesu přes to, že dnes budu přát Spartě, než zas čekat celý dlouhý rok na poháry!

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        hiker42     před 8 lety 27.04.2016 19:16 |  
        0 0

        :-) rozhodně nebudu Spartě fandit proto,aby se do poháru dostalo Brno :-)

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          smely (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 06:15 |  
          0 0

          :-)))))))

  5. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    zeleznik2     před 8 lety 27.04.2016 17:29 |  
    0 0

    Jablonec zatím jde za pohárem....vede 1:0

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 18:16 |  
      0 0

      2:0

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        zeleznik2     před 8 lety 27.04.2016 18:17 |  
        0 0

        jojo teďka jsem si všiml..

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        martyni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 18:19 |  
        0 0

        to sparta fakt vypousti?

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          Rottax (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 18:21 |  
          0 0

          To ne! Pár hráčů Sparty se i někdy snaží! Třeba takový Mareček by si měl vzít na sebe zelený dres!

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Kara (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 18:31 |  
            0 0

            To si snad ti blbouni z Letné dělají legraci...já jsem teda znechucená

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              Wommi     před 8 lety 27.04.2016 18:47 |  
              0 0

              ...já bych tedy čekal, že Sparta bude chtít získat alespoň pohár, když ne ligu:) asi ne, škoda.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              martyni (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 18:53 |  
              0 0

              To jo, ubožáci.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              malan (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 19:13 |  
              0 0

              a naivni...

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                Kara (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 19:39 |  
                0 0

                Tak předpoklad, že budou chtít vyhrát aspoň pohár, když už nhe titul, není zase tak neivní nebo jo?

                • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                  malan (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 22:39 |  
                  0 0

                  Spolehat se na rudou bidu proti cinkle dvojici v jablonci je naivita,promin.Nechapu proc si nekteri malovali,ze by nam rudokozci meli pomoct.Prohlaseni toho liliputa ve spartu je jasne,jedine co je zajima je titul,pohar pro ne nema zadnou hodnotu. U MB je to jinak,ti by ten pohar mozna opravdu chteli ziskat,ale kdo vi,v kapr lize se neda nikomu verit ani "dobry den".
                  A jeste jeden detail,nikde neni napsano,ze skoncime pati...

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      laurus     před 8 lety 27.04.2016 18:29 |  
      0 0

      Už 2:0!

  6. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    Robinator     před 8 lety 27.04.2016 18:18 |  
    0 0

    Ja psal ze Jablonec vyhraje pohár na 80% , nepotrebuju k tomu žádný složitý výpočty :)) stačí mi selsky rozum a znalost fotbalu, dámy a pánové ;)

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      donford     před 8 lety 27.04.2016 18:28 |  
      0 0

      Ono je hezké dělat početní prognozy, ale když jsem si teď pustil televizi, tak vidím, nejen stav 2:0, ale že jabka mohly dát právě teď třetí gol a Spartu drtí. (72. minuta)

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Robinator     před 8 lety 27.04.2016 18:31 |  
        0 0

        Tak tak..ja už ho tam taky viděl :)

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          donford     před 8 lety 27.04.2016 18:49 |  
          0 0

          Když jsem viděl, jak se Šťastný vesele směje na alvičce, tak je to myslím jasný. Sparta beze snahy, jen lítali v poli jak po poli, aby se neřeklo. Na vítězství jim houby záleží. Ale uvidíte, jak proti Teplicím zapnou.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Robinator     před 8 lety 27.04.2016 18:53 |  
            0 0

            Ja tam taky viděl situace asi dvě kdy mohl sparťan střílet,byla to dobra pozice a místo toho to zadrbal

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            afro     před 8 lety 27.04.2016 19:05 |  
            0 0

            Taky jsem sledoval Ščasnýho a vypadal šťastně. Snaha takřka nulová. Nezbývá nám, než věřit KJVCD.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        zeleznik2     před 8 lety 27.04.2016 18:41 |  
        0 0

        A Tecl v první půli zahodil jasnou gólovku, takže už to mohlo být dávno 3:0

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          donford     před 8 lety 27.04.2016 19:05 |  
          0 0

          Pánové, velmi slušně, další rok je v pr.... Jablonec to nepustí, i kdyby Horník s Peltou měli osobně zaletět na koštěti na pálení čarodějnic do Bolkya nechat se postavit pro smích všem na pranýř. Jaro bude v tomto směru zase cinklý. Hlavně se na nikoho nespoléhat a nejmíň ze všech na Spartu. Tohle utkání bylo po sportovní stránce výsměch.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            japoko     před 8 lety 27.04.2016 20:28 |  
            0 1

            Každá prohra Sparty potěší a my s tou holomajznou do Evropy zatím nepatříme!

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              afro     před 8 lety 27.04.2016 20:33 |  
              0 0

              Ja si naopak myslim, ze kazdy zapas v evropskych poharech je i z duvodu nabitych zkusenosti nesmirne dulezity, a to i za predpokladu, ze bychom v nich nehrali uplne dustojnou roli.

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                Robinator     před 8 lety 27.04.2016 20:46 |  
                0 0

                přesně tak, i kdyby jsme měli vyhořet,jsou to zkušenosti + naka ta koruna k dobru a aspoň se do Edenu vrátí poháry, byt asi jen na chvíli,ale rád se zajdu podívat.. ale je jasný, že na základní skupinu EL to bude tak za pár let.. jinak já budu rád když to vyhraje spíš Sparta než Plzeň..ale já to tu už psal,někdo si naivně myslel,že Sparta bude chtít udělat aspoň nějakou trofej a že to nepustej,hovno..oni udelali úspěch v EL,pohár jim je u prdele..to spíš ta Plzeň bude chtít Double..MB je schopna to taky pustit

                • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                  Robinator     před 8 lety 27.04.2016 20:49 |  
                  0 0

                  joo tak já sem dobře mimo..vždyť MB už je ve finále :)))

                  • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                    afro     před 8 lety 27.04.2016 21:01 |  
                    0 0

                    To jsou jeste dozvuky ty operace zlucniku, asi. ;-)

                    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                      Robinator     před 8 lety 27.04.2016 21:23 |  
                      0 0

                      asi jo:D jsem se v tom úplně ztratil.. :)

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Mac     před 8 lety 27.04.2016 19:26 |  
      0 0

      Základy pravděpodobnosti, logika, statistika a další vědy prostě ve sportu (a v českém fotbale zvlášť) neplatí. Složité výpočty kolegů zcela rozboural pohled na vysmátou dvojici Sčasný - Otava.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Barra     před 8 lety 27.04.2016 22:09 |  
        0 0

        ?? Jablonec ma sice bliz sice do finale, prognoza kolegu se tykala predikci jestli vyhraje pohar ci nikoliv a bude tedy hrat Evropsky. Myslenka ze MB by nemela zajem vyhrat pohar a ho prenechala Jablonci se mi zda celkem usmevna.

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          Mac     před 8 lety 27.04.2016 22:39 |  
          0 0

          Nemyslel jsem to na nikoho konkrétního, spíš obecně. Ve sportu prostě nelze nic vypočítat a je docela zbytečné házet procenty, když do výpočtů vstupují proměnné typu vypuštění poháru od Sparty (proto ty úsměvy Ščasného).

          Samozřejmě věřím KJ, že bude chtít získat trofej, ale pokud bych si musel vsadit, jednoznačně peníze dám na Jablonec.

  7. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    ElvisPresley     před 8 lety 27.04.2016 20:31 |  
    0 0

    Vítěz poháru je jasný jablonec boleslav už teď postupuje do poháru zatřetí příčky bude to jenom o tom zda bude chtít trofej nebo ne.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 20:57 |  
      0 0

      Zase neblázněte, MB samozřejmě bude hrát na pohár, ale nejspíš i proti rozhodčím. Navíc 0-2 je pořád hratelné, pokud by to tedy soudruzi z Letně přehodnotili a byl zájem.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Kara (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 21:40 |  
        0 0

        Tak Vácha v rozhovoru pro Sport konstatoval, že fanoušky stejně zajímá titul a ne pohár...

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          JS (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 21:45 |  
          0 0

          Je to jasně dohodnutý a vůbec bych si nedělal iluze, kdyby to KJ a spol. za nějakou přilepšenou pustili taky. Evropu mají jistou.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            slamacek (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 21:53 |  
            0 0

            aspon nemusi trapit ze skoncime sesty

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              ElvisPresley     před 8 lety 27.04.2016 22:15 |  
              0 0

              Třeba se bude konečně něco dít a přijdu kvalitní hráči a změní se celá koncepce působí to na mě že je to všechno že to je horkou jehlou úspěch za každou cenu bezkoncepční řešení.

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                Dresco     před 8 lety 27.04.2016 22:47 |  
                0 0

                Jenze pokud se tym kvalifikuje do poharu, tak je to s tim vyjednavanim o poznani jednodussi. Kdyz nemas pohary, tak na tebe ti kvalitni hraci kaslou. Bude potreba poslat Karlovi nejaky motivacni balicek.

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                sasky     před 8 lety 28.04.2016 09:06 |  
                0 0

                Co bys tak jako čekal, že se začne dít? V zimě přišlo 8 hráčů zejména jako doplnění kádru. Mmch, kdyby nepřišli a řádila stejná viróza jako teď, tak bude hrát kdo? Juniorka? Byli byste pak spokojení?

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              Fallen (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 23:00 |  
              0 0

              6. místo by bylo to nejlepší umístění od poslední vyhrané sezóny. To by tě ani trápit nemělo. Příští ročník už je jiná věc...

              • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 27.04.2016 23:09 |  
                0 0

                Že to dnes rudí chlapci "odchodili" je fakt, ale podsouvat to i na MB ve finále je nesmysl. Jiná věc je, zda se jim ho skutečně podaří vyhrát, ale určitě by hodně pomohlo, kdyby byl v pořádku Milan Baroš.

                • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                  Robinator     před 8 lety 27.04.2016 23:31 |  
                  0 0

                  čím pomůže Milan?to spíš doufám,že nastoupí od začátku :D

                  • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                    Robinator     před 8 lety 27.04.2016 23:32 |  
                    0 0

                    teda doufám že nenastoupí vůbec :D

                • Re: Statistické okénko - 26. kolo

                  Dobi     před 8 lety 28.04.2016 08:24 |  
                  0 0

                  Když hrál KJ za Českou Lípu, prý vážně hrozilo, že by prodal i Máchovo jezero, takže si iluze nedělám. Prý má od Peltaven slíben nároďák, stejná paní povídala, že Vrba odejde po ME do ciziny.. Tak si vyberme, já osobně jsem skeptik. Ale považte - kdyby nebyla ta lumpárna na Dukle, tak Boleslav by měla ještě šanci na 2.flek a tím i QLM... I se svými několika stovkami diváků. Je něco shnilého ve státě fotbalovém...

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      patras     před 8 lety 27.04.2016 23:36 |  
      0 0

      Tajně sem doufal.. asi jako každý z nás. Myšlenky, doufání, víra a i to tajný přání někde v dušičce je PRYČ!
      Nechci si dělat nějaký iluze o poháru(v tuhle chvili na to nemáme) liga dopadne tak, jak je namalovaná...(pohár dopadne zrovnatak)
      My se musíme připravit na následující ročník !

      Slavie(my) musí být připravná.... Čeká nás hodně trnitá cesta....

      ... i s penězma

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      honzah (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 11:04 |  
      0 0

      Bolka trofej bude chtít, ale Jablonec bude MNOHEM motivovanější. A silnější pes...

      Já finále vidím na 60% pro Jabka (dotažení semifinále je pro ně na 85%).

  8. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    tantalos     před 8 lety 28.04.2016 00:50 |  
    0 0

    Nemá cenu obviňovat sparťany, že to pustili, stejně jako nemělo dělat nějaké výpočty. Rozhodly peníze. Podle zaběhnutých zvyklostí lze předpokládat, že jejich hráči dostali na odměnách třetinu příjmů z EL, a tam by se prémie mohly počítat v milionech na hráče. Na druhé straně jejich prémie za vítězství v poháru by byly mnohonásobně nižší. Peníze od UEFY chodívají pozdě, takže hráči na velkou část prémií teprve čekají a peníze za český pohár jsou nezajímavé.
    Navíc čeští fotbalisté nejsou zvyklí na "anglické" dva zápasy v týdnu, jsou unavení, uspokojení a každý jim s fotbalem může vlézt na záda.

  9. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    Petr9608     před 8 lety 28.04.2016 03:12 |  
    0 0

    Když ten pohár vyhraje Peltonec, tak to bude znamenat, že si už šestou sezónu v řadě zahraje poháry neustále stejná pětice mužstev - PLZ, SPA, MBO, LIB, JAB

    PLZ + SPA je hrály vždy, MBO, LIB, JAB podle situace, dokud nepostupovalo pět týmů

    Pokud se podíváme do minulosti na předchozí "šestiletku" (tj. 2005/06 - 2010/11), tak si poháry zahrála SLA, SPA, PLZ, JAB, MBO, LIB, OLO, TEP, OST

    Sakra práce, tak snad zase to nebudou hrát opět dva kluby z malosměst, co nemaj fanoušky.

    Když si to vemu, tak mi to přijde strašně, strašně ponižující, aby tyto podkluby hrály pravidelně EL a my ne.

    No, tak uvidíme. Pokud my neselžem a rudí neobživnou, tak nastane velice zvláštní situace - nebudem po 30. kole vědět, jak to na tom jsme a jestli ten hlavní cíl je splněn či ne.

    Ani tedy nebude možné případný postup nijak oslavit...

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      Betynka58     před 8 lety 28.04.2016 10:08 |  
      0 0

      Slavia se teď musí hlavně soustředit na udržení pátého místa, pohár ovlivnit nemůže, tak nač se stresovat. Vzhledem k jarním výsledkům Bolky a Liberce by stejně stávající umístění bylo maximum dosažitelného, takže pokud ho Slavia udrží, budu s touto sezónou spokojen, i kdyby poháry nedopadly. I když vzhledem k tomu, že jsme se teď na jaře na další výsledky vůbec nemohli spolehnout, si také říkám, že by trochu toho sportovního štěstí (třeba v podobě výhry Bolky ve finále) neuškodilo. Rozhodně nepatřím k těm, kterým je už dopředu jasné, že je vše domluvené.

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        honzah (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 10:53 |  
        0 0

        Kdosi tu jednou napsal, že do pohárů nás vrátí až Karel Jarolím. Chtělo by to už nyní! :-)

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          Mac     před 8 lety 28.04.2016 12:00 |  
          0 0

          Ještě větší náboj by pohárovému finále dala fáma, že v případě našeho nepostupu do EL skončí Uhrin a nahradí ho právě KJ. :-)

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            JS (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 13:59 |  
            0 0

            Hlavně to ne, proboha. Karel bohužel selhával co se týmové i individuální hráčské psychiky týče. Uznávám, že naučil hrát Slavii pěkný fotbal, a svou práci následně také řádně rozmetal, viz vyhození Brabce a další případy. Navíc ty jeho Vasiljevićové. Fakt podruhé ne.

            • Re: Statistické okénko - 26. kolo

              martyni (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 15:02 |  
              0 0

              S penezma od CEFC by to byl tady raj pro KJ.

    • Re: Statistické okénko - 26. kolo

      honzah (přítel SN)     před 8 lety 28.04.2016 11:02 |  
      0 0

      Jak říká Felix Holzmann: ,,Sestře se narodilo dítě. Ani mi neřekla, jestli kluk nebo holka. A já teď nevim, jestli jsem strejček nebo tetička.´´

      U nás asi takto: 30. kolo, skvělý zápas s Plzní, 5. místo, závěrečná děkovačka. A my teď ani nevíme, zda křičet ,,Dušan Uhrin!´´ nebo ,,Uhrin ven!´´ :-D

      • Re: Statistické okénko - 26. kolo

        Betynka58     před 8 lety 28.04.2016 17:42 |  
        0 0

        Jak jsem psal před jarní sezónou: Cíl je jasný - probojovat se do pohárů, takže v tomto kontextu může být pátá příčka znamenat úspěch stejně jako neúspěch. To jsou ale paradoxy.

        • Re: Statistické okénko - 26. kolo

          kobo (přítel SN)     před 8 lety 29.04.2016 08:30 |  
          0 0

          Pokud skončíme pátí a postoupíme do pohárů jen díky jinému týmu, tak jsme se z mého pohledu do poháru sami neprobojovali a tím bychom nesplnili úkol.
          Po zimních nákupech všichni očekavali max 4 místo, které by opravdu znamenalo probojování do poharů.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            Betynka58     před 8 lety 29.04.2016 11:08 |  
            0 0

            Úkol zněl dostat se do pohárů, nebylo řečeno, z jakého místa.

          • Re: Statistické okénko - 26. kolo

            honzah (přítel SN)     před 8 lety 29.04.2016 21:42 |  
            0 0

            Souhlas, byl by to postup do pohárů díky mimořádné shodě vnějších okolností. Ve spojení s rozpačitou hrou celého jara by to pro Uhrina pořád byla spíše špatná vizitka. Přesto bych s jeho odvoláváním spíše posečkal...

  10. Re: Statistické okénko - 26. kolo

    Lovver     před 8 lety 29.04.2016 12:17 |  
    0 0

    Tak na Bohemce bude chybět Železník, ale nejspíše i Vuki a Zmrhy. Nebo tedy minimálně nebudou začínat. Mně se rýsuje docela zajímavá sestava, co myslíte?

    Pavlenka
    Bořil - Deli - Bílek/Latka - Jabloň
    Kenia - Barák - Souček - Mihalík
    Hušby
    Škoďák