Rozhovory

Rozhovor s Jiřím Plíškem o mládežnické akademii Slavie

„Slavia a Sparta by měly být lídry ve způsobu, jakým chceme vychovávat fotbalisty,“ říká muž, který buduje červenobílou akademii

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Jiřím Plíškem o mládežnické akademii Slavie

    mpik     před 8 lety 02.11.2016 16:11 |  
    0 0

    Mě by docela zajímal rozdíl mezi tím, že máme mládež / akademii. Není akademie jen novější slovo pro to samé?

    V jakém věku lze rozpoznat talent? Například u těch nejmenších (U6-U8) leckdy zprvu talentovaný kluk uvadá, dříve nešika zase rychle roste. V tomto věku totiž děti rostou skoro skokově. A to nejen fyzicky, ale i mentálně.

    Dále je potřeba pro mládež výrazně vylepšit zázemí. Dvě hřiště pro všechny týmy, to je velké omezení (kdo byl v tréninkovém centru Sparty na Strahově rozumí), v zimě chybí krytá hala s umělou trávou, fajn by bylo i nějaké zázemí pro rodiče a děti, kde by se například dala koupit i zdravá strava (mnoho dětí se před/po tréninku stravuje v nedalekém McD, nebo si dá na hřišti párek v rohlíku a limonádu).

    O potížích s dodavatelem oblečení UMBRO jsem zde již psal (dlouhé doby dodání, omezená nabídka velikostí).

    S povděkem kvituji vysokou kvalitu trenérských týmů.

    • Re: Rozhovor s Jiřím Plíškem o mládežnické akademii Slavie

      EdCable     před 8 lety 02.11.2016 17:29 |  
      0 0

      Ale jo, nektere veci se i u malych deti vypozorovat daji, zejmena limity v oblasti centralni nervove soustavy, rizeni motoriky, hybnosti atd. Nicmene to, ze hrac A ma tyhle limity dal nez hrac B jeste neznamena, ze z nej bude lepsi fotbalista, protoze je v tom spousta faktoru. Ale zkratka urcite limitujici faktory lze videt uz v utlem detstvi.