Ženský fotbal

Slávistky vyhrály nad Slováckem

Fotbalistky Slavie zvládly důležitý zápas v boji o titul, když na hřišti Slovácka jednoznačně vyhrály 4:0! Dvakrát se prosadila Svitková, jednou Kožárová a Pěničková. Tři kola před koncem máme stále čtyřbodový náskok!

V důležitém zápase jsme nastoupili ve stejné sestavě jako před týdnem se Spartou. Slovácko jako vždy hrálo kombinačně, ale do vážných možností se nedostávalo. Holky neměly v úvodu očekávanou převahu, ale šance si přesto vytvořily. Po pěkné přihrávce Szewiczkové se před brankou ocitla Kožárová, ale trefila jen brankářku. Ze standardní situace se málem do zakončení dostala Kožárová, ze skrumáže nakonec slabě střílela Bartovičová, pohotová Růžičková chytla. Do prázdné branky málem zakončovala Necidová, ale těsně předtím přihrávku obrana odvrátila na roh. V dobré pozici se ocitla opět Kožárová, ale míč jí nesedl. A neuspěla ani křižná střela Svitkové, skončila mimo tyče. Rozhodující okamžik nastal ve 33. minutě, po dobrém presinku získala míč Divišová a hlavou se prosadila Kožárová. Hned poté zabojovala opět Divišová, tentokrát ve vápně přihrála Svitkové, jejíž střela k tyči byla nechytatelná.

Ve druhém poločase jsme si nadále vytvářeli šance, častokrát i díky dobrému presinku, po kterém domácí fotbalistky dělaly chyby. Jenže v koncovce se nám moc nedařilo, buď jsme byli nedůrazní nebo tomu chyběla lepší předfinální přihrávka. Co je hlavní, hosté se prakticky k ničemu nedostali. V 63. minutě jsme si pojistili vedení, Svitková získala míč po chybné rozehrávce Kamily Dubcové, dvakrát si zasekla a přesnou střelou k tyči překonala Růžičkovou. V 68. minutě jsme vystihli další rozehrávku a tentokrát sama před brankářkou byla Pěničková, kterou prostřelila. Závěr zápasu si holky užily i za podpory slávistických fanoušků z Nivnic, kteří přijely holky povzbudit.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály nad Slováckem

    buri     před 7 lety 07.05.2017 19:47 |  
    0 0

    Holky paráda!!!

  2. Re: Slávistky vyhrály nad Slováckem

    Dobi     před 7 lety 07.05.2017 20:12 |  
    0 0

    Já moc děkuji za bezprostřední zprávu! Dobrou zprávu! Výbornou zprávu! Měl jsem z toho obavy, vždyŤ Slovácko na podzim porazilo Spartu! Ale 4:0? Takže už to echci tźakřiknout a jen zvolávám - bravo, holky!