Fortuna liga

O titul v sobotu v Boleslavi!

Liga se nám blíží do samého závěru. Však již zbývají jen dvě kola. K tomu předposlednímu zajíždějí slávisté na skromný stadionek v Boleslavi, kde vyhráli naposledy skoro na den přesně před 7 lety. Pokud si chtějí uchovat naději na titul ve svých vlastních rukou, budou muset podobný počin znovu zopakovat i před kamerami O2 Sport.

To bylo slávy. Plzeň v pátek ztratila a slávisty zalila velká vlna optimismu. Jak by taky ne, titul se zdál již tak blízko. Stačilo vlastně porazit Duklu, říkalo se. Pak už by se to přeci nepustilo. A vypadalo to nadějně. Přiznám se, že po proměněné penaltě Antonína Baráka jsem ani netlačil pomyslné ručičky ke konci zápasu. Věřil jsem, že přidáme ještě jednu branku a Eden bude slavit. Chtěl jsem si užít tu euforii. Jaký to pak ale byl šok, když přišla další nečekaná série chyb, které Dukla využila k vyrovnání a následně slávisty nepustila prakticky ani do platonického tlaku. Kdepak, tato sobota hodně zhořkla, přesto jsem si říkal, že zdaleka není všemu konec. Však kolo předtím měla vše ve svých rukou naopak Plzeň a vše se zdálo daleko těžší. Začal jsem se tak těšit na zítřejší utkání, 29. kolo v Boleslavi. Těm s lepší pamětí jistě vyvstane na mysli, že 29. kolo v Boleslavi znamenalo de facto zisk titulu před 9 lety, tehdejší euforie byla snad srovnatelná s postupem přes Ajax, páč se titul zdál tehdy již nadobro ztracený. Co vám budu povídat, rád bych si něco podobného zítra zopakoval.

Soupeřem k tomu se však nakonec neukazuje jen samotný fotbalový kádr Mladé Boleslavi, ale i jejich vedení. O nesmyslné obstrukci s lístky si asi každý již udělal obrázek sám, o to sladší by bylo, kdyby se podařilo zítřejšího soka zdolat. Nebude to ale vůbec jednoduché, Středočeši ukázali svoji sílu dostatečně ostatně v minulém kole, kdy našemu soupeři o titul vstřelili tři branky jako by se nechumelilo. Jistě, v poli to asi až zas tak závratný výkon nebyl, avšak svěřenci Martina Svědíka dokázali parádně využít nervozity, která vázla na kopačkách soupeře. Ne nepodobné nervozity, která byla k vidění u slávistů například s Jabloncem či Duklou, je třeba dodat. Každopádně stejně jak Bolka dokázala tři branky vstřelit, tak, jak jistě víte, dokázala i tři dostat. A to velmi lacino, což s týmem asi taky zamává. Jen málokterý jedinec je totiž tak psychicky silný, aby ho něco podobného dokázalo ještě více nabudit do dalšího týdne, naopak, to vstávání asi nebylo úplně příjemné.

Boleslavská sezóna je navíc trochu atypická tím, že modrobílí sbírají více bodů venku než doma. Pravda, rozdíl to není nijak velký (konkrétně jen 1 bod), ale i tak, domácí stadion v Boleslavi není žadná nedobytná tvrz. Bolka si zde totiž připsala stejný počet výher jako remíz (6:6) a pro srovnání nasbírala hned o 8 bodů méně než Slavia. Pokud však mluvíme o nedobytné tvrzi, musíme vzít v potaz jen obecné výsledky. Pokud bychom se totiž bavili čistě o zápasech se Slavií, tam to bude již jiná. V perexu je zmíněné, že sešívaní naposledy vyhráli kousek od Prahy v roce 2010. No jo, to je samo o sobě dost špatné, ale co teprv, když k tomu dodáme, že všech 6 následujících zápasů skončilo výhrou Boleslavi! Třikrát z toho navíc slávistický gólman musel, jak příhodné, lovit i třikrát míč ze své sítě. Mimochodem, tehdy léta páně 2010 dával jedinou branku Jarda Černý z penalty a za Slavii hráli třeba ještě "amsterdamské" legendy Vlček s Vaniakem.

Mladá Boleslav bojuje o čtvrté místo s Teplicemi, nelze tak říci, že by si mohla dovolit zítřejší zápas jak se často říká užít. Tím spíš, když rozdíl mezi čtvrtým a pátým místem je z hlediska hodnocení sezóny ohromný (vzhledem k účasti v Evropě). U domácích se s lehkými zdravotními problémy potácí Kysela, Magera nebo Fabián. U slávistů lze těžko odhadovat.

Zápasy Boleslavi a Slavie, to je většinou záruka branek. Však celkový historický průměr dělá prakticky tři góly na zápas (přesně 2,96). I z tohoto pohledu bychom si zítra měli užít dobrou podívanou, i když, pravda, asi velmi nervózní. Jelikož však jde prakticky o vše, je jasné, že by si zápas neměl žádný slávista nechat ujít. A jak to dopadne? To již nechejme na jiných.

Tip na sestavu: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Sýkora, Ngadeu, Hušbauer, Zmrhal - Škoda, Mešanovič

Komentáře (68)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    SKS JWM     před 7 lety 19.05.2017 16:21 |  
    4 2

    A jeeedem,mi ten Titul stejne Vyhrajem!!!

  2. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    Ados     před 7 lety 19.05.2017 16:31 |  
    1 0

    Zrovna dnes jsem si pročítal příspěvky z dob přesně před 3 roky. Je až neuvěřitelný, že za tak krátkou dobu můžeme zítra teoreticky slavit titul? Celý týden jsem otrávenej z toho zpackanýho zápasu s Duklou, tak doufám, že podobný stav už tuhle sezónu nebudu muset zažít a dotáhneme to do vítězného konce.

  3. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    sTizz (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 17:32 |  
    1 0

    Juan Olivier Simo Kingue ..pry nas novy obrance.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      Kmotr (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 18:15 |  
      1 0

      Rikal kdo?

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        sTizz (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 19:05 |  
        0 0

        twitter:)

          • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

            sTizz (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 20:16 |  
            0 0

            ja to neoveroval

          • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

            Borgetti     před 7 lety 19.05.2017 21:16 |  
            1 0

            Díval jsem se na FAČR zda už je hráč zapsán a pobavilo mě, jak tam maj ještě SYNOT liga :D

            Jinak hráč ještě zapsán u Slavie není, jestli tedy přišel volně nebo přijde až k 1.7.

            • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

              Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 21:27 |  
              0 0

              Já se v těch jejich stránkách ( https://is.fotbal.cz/ ) moc nevyznám. Ano, najdu si Slavii, ale abych to měl seřazené dle datumu zapsání to ne... A toho hráče jsem tam také neviděl, ani když jsem psal jeho jméno, tak mi to nikoho nenašlo.
              Ale ten Mara13v (Twitter) psal, že tam je ode dneška zapsaný, tak tímpádem by měl být dohledatelný.
              Jinak dle TM má hostovat do konce sezóny v Olhanense, ale asi je možné hostování ukončit...

              • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

                MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 22:09 |  
                2 0

                ( https://is.fotbal.cz/ ) -> přehled hráčů -> vyplnit číslo klubu -> dej si filtr "pohlaví Muži" + třeba min. věk -> vyhledat a najde ti to všechny hráče, kteří jsou ve Slavii registrovaní, komplet historie jednotlivých hráčů (přestupy, hostování, od kdy jsou registrovaní ve Slavii, atd.)
                Stejně jako zmiňovaný Kingue, je tam napsaný taky Petar Musa (od 26.04.2017), nebo Mboup Souleye (od 19.04.2017). Ale jestli je to registrace jen kvůli testům v juniorce, nebo jsou to opravdu už hráči Slavie, to netuším. Třeba ten Mboup Souleye hrál jen jednou asi 20 minut za juniorku a od té doby o něm není zmínka.

                • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

                  Tochal (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 23:43 |  
                  0 0

                  Pak je to (ne)jasné: vůbec nemusí jít o přestup, hráče je třeba registrovat, aby mohl nastoupit ke zkoušce za juniorku. Vsadím se, že za ni bude hrát v neděli proti Boleslavi.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      TSeguinTS     před 7 lety 19.05.2017 18:25 |  
      3 0

      To vypadá spíš na obránce dva

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 20:01 |  
        2 0

        Deli taky zrovna nemá nejkratší jméno... Simon Desire Sylvanus Deli.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 18:35 |  
      0 0

      Dle TM hráč, co nehraje ani za Olhanense... (2. portugalská, poslední v lize a jistý sestup o ligu níž) za 41 ligových utkání se dostal 4x na hřiště s 251 odehranými minutami.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      Borgetti     před 7 lety 19.05.2017 18:39 |  
      0 0

      Kamerunec, o tom by něco mohl vědět Ngadeu.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      qwertz0099     před 7 lety 19.05.2017 19:21 |  
      1 1

      Doufám, že nejde na okamžitý přestup. Ty čísla na TM nejsou nejúchvatnější, takže doufám, že pokud přijde, tak na hostování s opcí nebo se pouze zapojí do
      přípravy a na základě jeho výkonů by se pak domlouvilo co a jak.

  4. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    Sedrousek     před 7 lety 19.05.2017 17:57 |  
    0 0

    Moc me tesi ze zitra u toho
    muzu byt osobne. Hrrrr na ne!!

  5. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    Kmotr (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 18:17 |  
    1 0

    Kluci fandete zitra i za me a dotlacte ty nase kluky ke trem bodum! Spolu jsme silnejsi! At zije Slavia!

  6. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 18:35 |  
    2 0

    Zítra to všichni hráči musí odmakat naplno, bojovat, jezdit po zadku a snad se i to štěstí v koncovce přikloní na stranu Slavie !

  7. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    Ladislav (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 18:53 |  
    0 0

    Tak náš trenér si myslí, že bude plný stadion, to bude zítra překvápko. Bude poloprázdno, předprodej tentokrát neudělali a v úterý u stolu rozhodli, že je vyprodáno a tečka. Tzn., že vůbec žádný oficiální prodej nebyl, pouze do Edenu poslali 600 lístků. Naprostý nezájem o lidi, místní jim nechodí, tak hlavně, aby nepřišlo moc fanoušků Slavie.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      asanin     před 7 lety 19.05.2017 19:29 |  
      1 1

      Sehnal jsem pro slávisty navíc 11 lístků... 6 od jednoho mládežnického trenéra a dalších 5 protože firma kde dělám je partner klubu MB... Ve čtvrtek jsem je tam vyzvedával a dělal jsem blbého s tím, že je divné, že je tak brzy vyprodáno... Řekli mi, že je to skutečně tak, že na tento zápas byl nebývalý zájem právě ze strany partnerů a že spoustu lístků šlo tam a fakt už nic nemají... Je jasné, že z těch 3 000 permanentkářů tam třeba 1000 lidí nedorazí a stadion tak bude vypadat nezaplněný, ale s tím se nedá nic dělat... Osobně to vidím tak, že by klidně ještě tisíc lupenů prodat mohli, kdyby chtěli, ale bylo jim to zakázáno právě z řad bezpečnostních složek... Stejně si myslím, že kromě těch ofiko 600 lupenů bude na tribunách dalších cca 500 slávistů, takže nás tam bude přes tisíc...

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        Ladislav (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 19:42 |  
        0 0

        Nějak to samozřejmě zdůvodnit museli, že žádný prodej nebyl. A těch 500 slávistů navíc by si muselo sehnat lístek přes známosti, momentálně jiná cesta není. Uvidíme zítra.

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        Travinho     před 7 lety 19.05.2017 21:00 |  
        0 0

        Oni i partneři klubu, to pak mohli distribuovat pomocí různých soutěží atd. a skončilo to u Slávistů. Já si myslím, že klidně i 1500 nás tam bude...

        • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

          Ladislav (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 21:22 |  
          0 0

          Oni kluci z TS určitě taky něco vykoupili, ale těžko odhadovat kolik lupenů to bude.

          • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

            Travinho     před 7 lety 19.05.2017 21:58 |  
            0 0

            Přesně, ty cesty byly různé... Zase tolik bych se toho nebál.

            • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

              Ladislav (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 22:28 |  
              0 0

              Podpora bude dobrá, o tom žádná, ale mohla být ještě lepší, kdyby domácí nedělali obstrukce. Holt fotbal pro fanoušky.

  8. Boleslav sestava

    Mike     před 7 lety 19.05.2017 20:11 |  
    0 2

    Na zitrejsim souperi je podle me nejzvlastnejsi to, ze se neda absolutne odhadnout sestava, jako u jedineho tymu. Pokud nekdo nema zranene nebo vykartovane hrace, tak u kazdeho ligoveho tymu se trefite tak z 85-90 %. U Boleslavi to nejde. Oni maji kadr 20 vesmes nadprumernych ligovych hracu, vyjimkou neni zmena treba 5 hracu ve 2 zapasech. Chramosta treba v jednom kole v zakladu, v dalsim je na tribune. Takze se neda na ne ani moc takticky pripravit.

  9. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    Tomas943 (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 20:30 |  
    1 0

    Zdravím všechny slavisty....kdyby měl náhodou někdo 1 lístek na víc na prodej dejte vědět (nebo mi napište do emailu - tomasklaban@seznam.cz ), moc bych chtěl zítra do Boleslavi ale nebylo kde koupit lístek. Díky moc chlapy...a zejtra to rozhodném!!! ;-)

  10. Bystroň se insipiroval Rajtoralem

    Petr9608     před 7 lety 19.05.2017 23:26 |  
    1 4

    To už fakt neni normální. Dva mrtví, jeden na smrt nemocný, třetí ovdodvělý vinou onkochoroby.

    • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

      Travinho     před 7 lety 20.05.2017 07:19 |  
      0 1

      ALS nemá s Onkochorobou nic společného. Je ještě horší...

      • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

        Fallen (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 07:57 |  
        1 0

        Já myslim, že sis to blbě přečet...

        • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

          Travinho     před 7 lety 21.05.2017 10:27 |  
          0 0

          Ježišmarja, poslední dobou vůbec neumím číst, sorry...

      • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

        Jakob     před 7 lety 20.05.2017 07:59 |  
        1 0

        Onkochorobu měla Kolářova manželka. A horší, o tom se dá celkem spekulovat.... Není nádor jako nádor...

    • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

      honza_sl     před 7 lety 20.05.2017 09:00 |  
      0 0

      Na to se už dá říct jediný. To je prostě blbý, Bůh s nimi...

    • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

      Fačín     před 7 lety 20.05.2017 09:45 |  
      3 1

      Tohle patří do offtopicu bych řekl. Ne do článku k jednomu z nejdůležitějších zápasů za posledních 10 let.

      • Re: Bystroň se insipiroval Rajtoralem

        jufoun (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 10:43 |  
        0 0

        100% souhlas

  11. Tři body nebo jděte do háje.

    Petr9608     před 7 lety 19.05.2017 23:32 |  
    0 10

    Nic víc.

  12. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    JS (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 02:52 |  
    5 5

    Ščuk na plac. Proti "vlastním" má o motivaci navíc. A hlavně si zaslouží stejnou porci důvěry, jako nejistý MNN.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      martyni (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 12:44 |  
      1 1

      Scuk zahral dobre jediny zapas v sezone. Chapu, ze v tvych predstavach hraje skvele, ale dneska to bude realita.

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        Sracken     před 7 lety 20.05.2017 12:53 |  
        0 3

        Nejlepší ale je, když se zde vzývá Alvir. To je plejmejkr, jakého svět neviděl.

        • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

          Lovver     před 7 lety 20.05.2017 13:03 |  
          3 0

          Mně nepřijde, ze by ho někdo oslavoval víc než jako "hráče, který se jevil dobře v přípravě a bylo by zajímavý ho vidět v ostrým zápase".

          • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

            Dobi     před 7 lety 20.05.2017 13:41 |  
            1 0

            Já jako chorvatofil bych mu přál "naskočení" do sestavy asi dvojnásob, ale ten kluk celou sezónu nehrál a nyní v nejdůležitějším (či přesněji v jednom z nejdůležitějších) zápase ho "hodit lvům"? Kdo si dnes vzpomene na další kariéru Tafata a jednu z nejkardinálnějších blbostí KJVCD???

        • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

          JS (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 13:42 |  
          0 1

          Přesně tohle psali rudokožci o Vatajeluovi, dokud ho ten lampas neposlal na hřiště. Ale předtím musel čtyři měsíce chodit za juniorku. Protože to jsou pitomci, koupí hráče a nedají mu šanci. Tak asi tak.

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        JS (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 13:39 |  
        0 1

        Scuk dostal prilezitost asi ve 3 zapasech v sezone. MNN ve zbytku. Prestoze jeho forma je nyni dost podprumerna. I kdyby hral Scuk stejne spatne, mel by dostat moznost svou formu nabrat, napriklad ve trech ctyrech zapasech za sebou. Nebo si myslis, ze se ta herni forma bere jen tak z niceho nic? JŠ ho pul sezony nestavi, pak ho hodi jednou do zakladu, kdyz se MNN vykartuje, a Scuk ma predvest nadpozemsky vykon?

      • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

        JS (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 13:41 |  
        3 6

        Realita je takova, ze (i) diky MNN vubec nefunguje souhra zalohy. Takze si myslim, ze je nejvyssi cas nechat ho sedet.

        • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

          vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 13:51 |  
          2 1

          nesmysl

          • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

            JS (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 14:01 |  
            2 4

            Tak si dneska poradne prohlidni MNN, jak rozehrava.

        • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

          iwanowicz     před 7 lety 20.05.2017 14:25 |  
          2 0

          Trener tvuj nazor zjevne nesdili a Ngadeua neustale stavi do zakladu. Jasmin ted dostal 2x prilezitost v zakladu a myslim, ze nepresvedcil o tom, ze je lepsi defensivni zaloznik nez Ngadeu.

        • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

          donford     před 7 lety 20.05.2017 15:26 |  
          0 0

          Pánové, hoďte na to kabát! Dnes je potřeba, abychom v jednotě všichni drželi palce a uvěřili sestavě, kterou JŠ postaví. Ať bude jakákoliv.

  13. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    wotlemburg     před 7 lety 20.05.2017 10:48 |  
    2 0

    Fuck off Ticketportal. Takovej bordel a chaos jsem ještě nezažil.

  14. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    jufoun (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 11:16 |  
    3 0

    Boleslav letos prohrála v lize dva zápasy doma oba 1:2 se Zlínem a s Karvinou.
    Pokaždé vedli 1:0 po poločase. Bude to hodně zajímavé. Věřím ve tři body.

  15. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    LA11     před 7 lety 20.05.2017 11:54 |  
    4 0

    DNESNI VECER BUDE PATRIT NAM

  16. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 13:50 |  
    1 0

    Jak M+ napsal jeden kolega dnes je soudný den,ja podotykam,ze jsem jich zazil povícero a většinou to neklaplo,ale tak uvidíme.Samozrejme se úcastnim.

  17. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    sTizz (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 14:58 |  
    0 0

    Hosi bojovat! Verim,ze to dnes dopadne a na hristi predvedete to nejlepsi,co ve vas je.

  18. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    travel (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 15:53 |  
    0 0

    Tak se dívám na hokej Canada-Rusko,ale myšlenkama jsem úplně jinde.

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      Fačín     před 7 lety 20.05.2017 16:17 |  
      0 1

      Mám to stejně. Jak kdyby to byl pouťák mládežníků, a ne semifinále MS..

  19. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    fredydj (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 16:02 |  
    2 1

    tak Teclík v základu :)))))))

  20. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    mihaly     před 7 lety 20.05.2017 16:03 |  
    2 2

    Tecl v základu, tak to o nás dneska nemám strach...

    • Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

      Fačín     před 7 lety 20.05.2017 16:06 |  
      0 2

      Tak to moc gólů nedáme...

  21. Re: O titul v sobotu v Boleslavi!

    Hlavis     před 7 lety 20.05.2017 16:20 |  
    2 2

    Doufám ze vyhrajem, ale tohle smrdí prokaucovanym zápasem ze strany JS nic budu doufat, ale ze sestavy jsem zklamaný....