Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 6. kolo

Slavia nedokázala venku zvítězit ani napotřetí a lídr tabulky jí uniká. Již příští týden nás navíc čeká vstup do Evropské ligy a očekávané derby.

Bohužel tu máme další ztrátu venku. Soupeř navíc na rozdíl od Baníku a Bohemky sympaticky nezalezl a rozhodl se hrát naprosto otevřenou útočnou partii, ani tak ale Slavia nebyla úspěšná. A přiznám se, že celkově se mi výkon moc nelíbil. Ačkoliv jsme v závěru měli tlak a vyložených šancí nakonec nebylo vůbec málo. Při vší úctě, Sigmě se sice daří a i včera hrála velice pohledný fotbal, ale pořád jde o nováčka, který neměl žádné finance na posily. Naopak Slavia sestavila kádr, který v Edenu nemá obdoby za dlouhé roky. Podle mého názoru jde papírově o jeden z nejsilnějších týmů historie, ale hra ani výsledky tomu zatím neodpovídají. A nevidím ani potřebný posun vpřed.

Přijde mi, že se trochu motáme v kruhu. Jasná výhra proti Boleslavi nás měla zvednout, ale nestalo se tak. A včerejší zápas mi přinesl více otázek než odpovědí. Proč nastoupil v základní sestavě Altintop, který dosud nic neukázal? Proč při svém tragickém výkonu vydržel na hřišti do 70. minuty? Proč byl jako první stažený jeden z nejaktivnějších hráčů Stoch? Proč hraje Van Buren v základu na křídle, když mu to tam v ostrých zápasech nejde? Proč nedostane víc prostoru dobře se jevící Sobol, když zatím není Frydrych v takové formě jako na jaře? Proč hráči v závěru působí až nezdravě frustrovaným dojmem (zakopnutí míče Jugase, spousta zbytečných faulů a žlutých karet)? Navíc si srovnejme herní projev s dosavadním lídrem tabulky z Plzně. Tým trenéra Vrby zatím hraje lepší fotbal a utíká nám zaslouženě.

Jasně, změn bylo v Edenu víc než ve Štruncových sadech a je možné, že je třeba ještě čas, aby si to sedlo. Ale nejen ve světle výše zmíněných otázek ze včerejšího zápasu začínám mít pochybnosti. Trenér Šilhavý je bezpochyby skvělý trenér, ale jeho četné úspěchy z minulosti se vždy vyznačovaly sázkou na rychlý přechod do útoku a na jasnou základní sestavu, kterou příliš neměnil. Teď chce hrát Slavia dominantně a hráče navíc kvůli účasti v Evropě a našlapanosti kádru točit musí. Je pro tuto filosofii kouč Šilhavý tím správným mužem? Doufám, že ano, ruku do ohně bych za to ale nedal. Ostatně dost napoví už příští týden, kdy nás čekají dva důležité a těžké zápasy s Maccabi Tel Aviv a se Spartou. Pro klid potřebujeme alespoň 4 body.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 6 - V první půli velice dobře vytěsnil střelu Plška. Ve druhé včas vyběhl proti Manziovi. Sebral i několik centrů. Na druhou stranu i jednou namazal soupeři při rozehrávce a byla z toho nebezpečná situace, kterou naštěstí domácí nedotáhli ani k zakončení. Celkově ale dobrý výkon.

Michal Frydrych - 4 - Není zdaleka v takové formě jako na jaře, kdy klepal na dveře reprezentace. Souhra s Van Burenem vázla, několikrát měl Michal i problémy při bránění. V závěru ukázal svou silnou stránku, když se dokázal prosadit k útočné hlavičce, Buchta bohužel výborně zasáhl.

Jakub Jugas - 4 - Stopeři nechali vzadu až příliš mnoho oken, viz hned úvodní tutovka Zahradníčka. Hned poté Jugas dobře zblokoval šanci Falty. V zápase si celkově vedl průměrně. Nehořel, ale ani nedominoval, viz třeba problémy v hlavičkovém souboji s o hlavu menším Manziou. Nesmyslným zakopnutím míče si navíc koledoval o červenou kartu a vykartování na derby.

Michael Ngadeu Ngadjui - 4 - Včera to nebyl Michaelův zápas a jeho výkon byl až překvapivě nejistý. V obraně několikrát zaváhal, hned v úvodu nezachytil náběh Zahradníčka a byla z toho tutovka. Celkově mi přišel vzadu o něco horší než Jugas. Na druhou stranu byl ale vidět při útočných standardních situacích. Jeho akrobatické zakončení ve druhé půli mělo oči, Buchta byl ale připraven. Přiznám se, že bych byl rád, kdyby se příští týden už mohl do základu vrátit Deli. Ten je na stoperu přeci jen o něco lepší a stejně tak je Ngadeu lepší v záloze než Souček.

Jan Bořil - 5 - V úvodu prohrál silový souboj s Chorým a byla z toho šance Falty. Celkově ale měla levá strana méně potíží než pravá. Bořil také tentokrát předvedl více faulů, než by bylo optimální, s čímž má někdy problém.

Mick Van Buren - 5 - Pětka je pro Micka celkem benevolentní, ale je pravda, že zahrál lépe než třeba Souček. V zápase měl jednu výbornou akci, kdy unikl po své straně a přesným centrem našel v gólovce Škodu, který bohužel trefil jen břevno. Jinak Mick vidět nebyl a na křídle se mu v dosavadním průběhu sezony nedaří. Stoprocentní není ani dozadu, když třeba v úvodu zápasu při bránění podklouzl a byla z toho šance. Slabší pětka.

Tomáš Souček - 4 - Ne že by očividně kazil a hořel, ale Tomáš celkově podal hodně nevýrazný výkon. Olomouc se úspěšně snažila o rychlý přechod a Souček její snahu nedokázal zastavit. Střed hřiště, který by měl pokrýt, byl až příliš často otevřený. Připočtěme si k tomu, že dopředu nepředvedl nic a neuhlídal Jemelku při sporném gólu. Výsledkem je horší čtyřka. Tomáš zatím bohužel není na postu defenzivního záložníka tak platný jako Ngadeu a myslím si, že ačkoliv celkově nehraje špatně, tak dosud nedokázal plně navázat ani na své povedené jaro v Liberci.

Josef Hušbauer - 6 - Opět patřil k hráčům, kteří snesli přísnější měřítko. Vynikající přihrávkou připravil naši první trefu pro Škodu. Velice hezkým dlouhým míčem pak stejného hráče vyzval k zajímavé střele z voleje. Ačkoliv hrál i poté dobře, tak nebyl ve zbytku zápasu až tak výrazný, jak umí. Proto jsem se nakonec přiklonil k nadprůměrné známce jen o jeden stupeň.

Halil Altintop - 3 - U Halila řeknu tvrdě a naplno, co si myslím já a asi i většina slávistických přiznivců. Jakkoliv mohu jen smeknout před jeho dosavadní kariérou, tak ve Slavii se zatím prezentuje jako hráč, který má sotva na ligu. Do toho zapadl i jeho včerejší výkon. Pomalý, v soubojích nedůrazný a dopředu nepříliš viditelný. Nechápu, proč dostal šanci v základu a jak je možné, že vydržel na hřišti tak dlouho, když prakticky jen ztrácel míče. Myslel jsem si, že během reprezentační přestávky zapracuje na fyzičce a zvedne se, ale ten problém je očividně hlubší. V současnosti nemá vzhledem k svým výkonům a konkurenci v kádru na hřišti co pohledávat a začínám silně pochybovat, že vůbec kdy bude pro Slavii přínosným hráčem. Zatím obrovské zklamání.

Miroslav Stoch - 6 - V první půli patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Výtečnou přihrávkou poslal do šance Škodu, byl aktivní a jednou se bojovností málem dostal do úniku. Vstup do druhé půle se mu sice zdaleka tolik nevydařil, i tak jsem ale jeho střídání nechápal. Zatím na mě dělá dobrý dojem.

Milan Škoda - 6 - Odehrál dobrý zápas a byl hodně vidět. Při svém gólu perfektně převzal míč a prostřelil Buchtu. V závěru také skvěle našel v tutovce Necida. Rád bych mu dál vyšší známku, ale fakt je, že další dvě gólovky zahodil. Ačkoliv u té s břevnem výborně odskočil obránci, tak ještě alespoň jednu proměnit měl.

Jaromír Zmrhal - 5 - Nezklamal. Snažil se být aktivní a několikrát vystřelil. Škoda hlavně rány v samotném závěru, ta se určitě dala umístit lépe.

Tomáš Necid - 4 - Vidět byl, ale co je to platné, když zahodil rozhodující ohromnou příležitost. Sám na malém vápně, čas si zpracovat míč - co víc může útočník chtít?

Eduard Sobol není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

6. kolo - Sobota 09. 09. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 1
1 - 1
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

40. Jemelka

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

9. Milan Škoda

Komentáře (322)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé