Evropská liga

Besiktas Instanbul - Slavia 4:2

Slávistické putování pohárovou Evropou bylo dnes krutě ukončeno a na tento den jen tak nezapomeneme...

sestava Slavie: R. černý - L. Došek, M. Müller, A. Petrouš, R. Bejbl (67. P. Kuka) - K. Piták, R. Dostálek, P. Gedeon, R. Skácel - T. Došek (72. E. Adauto da Silva), Š. Vachoušek (78. T. Hrdlička)

góly: Dostálek z pen., Hrdlička

lavička: M. Václavík, J. Suchopárek, T. Šilhavý, M. Krajčík

O čtvrtečním zápase se mně píše velmi těžko, bylo a stále ještě je to velké zklamání. Již jsme plánovali cestu do říma, ale najednou je vše pryč. I sen o Liverpoolu si budeme muset splnit někdy jindy, nejdříve však v další sezóně. Navíc vše začalo tak nadějně...

...Slávisté vstoupili do tureckého pekla plni odhodlání a v tradiční sestavě. V prvních minutách byli aktivnější než soupeř a zdálo se, že vše pracuje tak, jak by mělo. V 7. minutě skvěle přihrál Vachoušek na Dostálka, ten se ocitl sám před brankařem, ale bohužel přestřelil. Zdálo se, jako by ho situace zaskočila. Sešívaná obrana pracovala spolehlivě a odrážela útočné náznaky domácích. Navíc ve 14. minutě utekl po pravé straně Piták a přihrál do vápna T. Doškovi, který přízemní střelou z voleje jen lehce minul. Měli jsme za sebou čtvrt hodinu a hned dvě stoprocentní gólové šance. V té chvíli jsem si říkal, že góla evidentně dáme a nutné tři góly určitě nedostaneme.

O pár minut později se situace na hřišti začala pomalu obracet. Domácí se probudili a začali vystrkovat růžky. Ve 32. minutě Radek černý poprvé lovil míč ze sítě, ale gól to nebyl. To si jen jeden z domácích hráčů zahrál na Maradonu a míč dopravil do branky jasnou rukou. Obdržel za to odměnu - žlutou kartu. Ve 41. minutě branka bohužel platila, když se k odraženému míči dostal Pancu, který se z 25 metrů trefil přesně k tyči. V tu chvíli se vlastně začalo hrát od začátku, jelikož domácí smazali náskok Slavie z domácího utkání. Jediným cílem bylo přežít do konce poločasu, což se podařilo.

Do druhého poločasu vstoupili slávisté podobně jako do prvního a během první desetiminutovky si vypracovali několik malých šancí. Z dalšího gólu se však radovali domácí, v 61. minutě nezvládli sešívaní odvrátit centrovaný míč a bylo to 2:0. V tuto chvíli postupoval Besiktas, ale pro Slavii se skoro nic nezměnilo, stále stačilo vstřelit jeden gól. Přesto slávisté evidentně znervózněli a kazili. To byl začátek čtvrteční tragédie. Za pár minut to již bylo 3:0, kluci hráli velmi nesoustředěně. Trenér Beránek se rozhodl pro zvrat a stáhl hru na tři obránce a ofenzivu přišel posílit Pavel Kuka. Bohužel hned v 70. minutě jsme dostali z brejku branku na 4:0 - černý sice vychytal nájezd Ilhana, ale míč se odrazil od Petrouše.

Všichni jsem byli na dně a hráči v těžkém útlumu. Nikdo již nevěřil v postup a jen jsme se modlili, a? to není ještě větší debakl. O zvrat se měl pokusit střídající Adauto. V 76. minutě se tento logický tah vyplatil, po spolupráci s Kukou byl právě Adauto faulován a kopala se penalta, kterou Dostálek s přehledem proměnil. Slávisté lehce ožili a využili toho, že domácí se již viděli v dalším kole. V 84. minutě se po rohovém kopu trefil nikým nehlídaný Hrdlička - 4:2. Stačil pouze gól na postup, nervozita stoupala. Na klidu nám nepřidal ani Radek černý, kterého po jeho totální hrubce zachránila jen tyč.

Již v nastaveném čase rozehrával standardní situaci Karel Piták. Jeho centr skončil v brance a vypukla červenobílá euforie...bohužel následoval krutý pád až na dno. Ačkoliv se míče nikdo jiný nedotkl, sám doplachtil až do branky, tak byl nesmyslně odpískán ofsajd na Hrdličku. Zklamání, nadávky a plno emocí, nic jiného nám nezbylo. Ještě několik hodin po zápase jsem si tu situaci přehrával v hlavě a nenáviděl rozhodčího. Ale to je fotbal, i to se může stát a nic s tím nenaděláme. Alespoň v našich hlavách kluci postoupili do čtvrtfinále poháru UEFA. Vypadli jsem se ctí. Tak snad za rok...

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Besiktas Instanbul - Slavia 4:2

    Richi (admin)     před 21 lety 28.02.2003 01:39 |  
    0 0

    Moje srdce malem puklo, soucasna nenavist je nevidana. Z teto bolesti se asi tak brzo nevyhrabu. Proc neuznal ten gol? Vzdyt mel platit, Hrdlicka se mice nedotknul. A ze ovlivnil brankare? Moc to tak v televizi zas nevypadalo. Je to jednoznacna krivda, ktera bude dlouho bolet. Stat se to za jineho stavu, nebolelo by to tolik, jenze kdyz to bylo par sekund pred koncem, tak je to hrozny. SMRT ROZHODCIMU.
    Na druhou stranu je fakt, ze jsme si to prohrali sami. Nemeli jsme dostat tolik branek, navic tak lacine! A taky se potvrdila nase nejvetsi slabina, promenovani sanci! Proti Besiktasu jsme si jich vypracovali pomerne mnoho a nevyuzit je byla velka chyba, ktera ovlivnila zapas. Kdyby Dostalek v seste minute dal gol, tak postoupime. To jsou ale kdyby a nic uz to nezmeni. Ani pripadny protest. Proste muzem jen brecet, tentokrat na to mame pravo :-(.
    Ted se aspon muzeme soustredit jen a jen na ligu a vyhravat, abychom tu nenavidenou Spartu predehnali a ziskali tak vysneny titul, ktery bychom po delsi odmlce opet chteli mit.
    I pres vsechny hrubky si Slavia zaslouzi uznani. HOSI DEKUJEM ZA DUSTOJNE UCINKOVANI V POHARU UEFA!!

  2. Re: Besiktas Instanbul - Slavia 4:2

    Chopik     před 21 lety 28.02.2003 07:27 |  
    0 0

    Já smrt rozhodčímu nepřeji, chybu může udělat každý (věřím, že to byla chyba) a naši hráči udělali minimálně čtyři hodně hrubé chyby. Ale stejně jim děkuji za účinkování v poháru UEFA a těším se na příští ročník Ligy mistrů!!! A taky na titul, na který se teď mohou plně soustředit.

    • Re: Besiktas Instanbul - Slavia 4:2

      (host)     před 21 lety 28.02.2003 09:42 |  
      0 0

      Zkurvenej rozhodčí!!!!!!!! Tohle by neudělal ani Colina!!!!!!!!!!!!!! Nazgul

  3. Hrozný Bosákův komentář

    (host)     před 21 lety 28.02.2003 09:50 |  
    0 0

    Na včerejší "černý čtvrtek" asi jen tak dlouho nezapomeneme. I zarytý Spar?an snad musí uznat, že náš třetí "postupový" gól byl zcela regulérní. Že jsme dostali 3 góly během 10 minut, to je špatné a také se všude o tom píše. V pořádku. Ale to, že jsme ty 3 góly v již téměř beznadějné situaci dokázali "smazat", je myslím obdivuhodné. česká povaha je však holt taková, že tenhle fakt se přejde téměř s ledovým klidem. Nevím jak vy, přátelé, ale já byl velmi zklamán i z komentátorského výkonu pana Bosáka, kterého jsem až do včerejška považoval za bezkonkurenční jedničku. Už od začátku byl jakoby otrávený, přestože téměř celý první poločas a začátek druhého hrála Slavia až na výjimky velmi dobře. Šance Dostálka, Doška a nakonec Pitáka (o níž se jacko zmiňuje jako o malé - no dovol!) jsou toho důkazem. Pan Bosák to však odbýval, podobně jako i jiné vydařené slávistické akce, s ledovým klidem. Ve chvílích, když jsme prohrávali 0:4, to opravdu vypadalo beznadějně a Bosákovu kritičnost považuji za pochopitelnou. Přiznejme si, že např. takový Vachoušek či Dostálek hráli celý zápas velmi špatně. Nicméně ani náš druhý gól, kdy už stačilo dát jeden jediný a času na to bylo ještě poměrně dost (i s nastavením 9 minut), "Míru" nevyvedl z míry a vedl si svou. Prostě pro něho už jsme byli vyřazení a hotovo. Hrůza, hrůza. říkám si tak, že i Poulíčkův komentář by snad byl včera lepší...

    • Re: Hrozný Bosákův komentář

      Chopik     před 21 lety 28.02.2003 12:42 |  
      0 0

      Bosák mě taky zklamal, ale možná to bylo tím, že nebyl přímo na stadionu.

  4. Re: Besiktas Instanbul - Slavia 4:2

    Richi (admin)     před 21 lety 28.02.2003 10:30 |  
    0 0

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, to je hruza. Kdyz ctu dnesni noviny, chce se mi opet brecet. Ta nespravedlnost z neuznani regulerni branky. Vsichni potvrdili, ze mel platit! :-((((((((((((((((. PROC? PROC jsou rozhodci tak blbi? Jen at Slavia protestuje, i kdyz to nepomuze. Slavia je stejne nejlepsi!!!!!!

    • Re: Besiktas Instanbul - Slavia 4:2

      (host)     před 21 lety 25.03.2003 13:05 |  
      0 0

      Ten gol měl ale opravdu platit.Je škoda že nebyl uznán.Příště vyhraje celý pohár.