Domácí pohár

Náchod - Slavia 1:2 pen.

Po nepřesvědčivém výkonu a štěstí při penaltách nakonec Slavia postoupila do třetího kola čMFS. V článku si můžete prohlédnout i pár fotografií ...

Sestava:
Kozáčik – Kratochvíl, Müller, P. Novotný (63. Hrdlička), Sedláček – Sláma (46. Piták), Kalivoda, Mil. Zachariáš, Skácel – Fořt, Hašler (46. Kuka)

Branky:
54. Hájek - 76. Kuka

Penalty Slavie:
Kuka, Skácel, Piták (nedal), Hrdlička, Fořt, Müller, Zachariáš, Sedláček, Kalivoda (nedal), Kratochvíl

Jelikož náš pohárový protivník nebyl příliš daleko, rozhodl jsem se na zápas vydat. Chtěl jsem po delší době opět vidět Slavii v akci. Na zápas jsme vyrazili dvě hodiny před začátkem, takže jsme předpokládali, že to v pohodě stihneme. Jenže byl poměrně velký provoz, a tak se cesta prodlužovala. Navíc za Jaroměří byla jedna vesnice za druhou a kdo řídí, tak ví, že tam se může jet pouze 50km v hodině, což není moc pohodlné. Přestože se jednalo o krátký úsek, jeli jsme s kamarády poměrně dlouho. Nakonec na předměstí Náchoda jsme dorazili asi deset minut před začátkem zápasu, ale jelikož jsme nevěděli, kde se nachází hřiště, hned jsme se zeptali. Zastavili jsme u jednoho domku s terasou, kde bylo několik půvabných dívek, mít více času, asi bychom se vyptávali delší dobu :-). Když jsme věděli kam jet dál, najednou se před námi objevila kolona, takže bylo jasné, že nepřijedeme včas. Po všech strastech jsme nakonec dorazili na stadion, ale to již běžela sedmá minuta.

Hned jsem začal zjiš?ovat, kdo vůbec nastoupil. Byl jsem docela překvapen, jelikož některé hráče jsem ani pořádně neznal, až poté co mi Jane poslala sestavu, jsem se více zorientoval a došlo mi, že trenér Beránek nebral utkání příliš vážně a myslel si, že tým náhradníků zápas zvládne. Nesmí však zapomenout, že týmy v poháru čMFS proti ligistům vždy předvádí nadprůměrné výkony a jestliže v našem týmu bylo několik bývalých hráčů z béčka, tak se nedalo čekat, že můžeme až moc excelovat, přestože byl v sestavě Müller, Skácel či Fořt.

První poločas nebyl vůbec dobrý, Slavia nehrála moc aktivně, hráči v útoku byli bezradní, rychle ztráceli míč. Není se co divit, v záloze nastoupili Sláma, Kalivoda, Milan Zachariáš a Skácel. A posledně jmenovaný přeci nemůže na vše stačit sám, v první půli byl jednoznačně nejlepší. Ostatní mladíci prostě ještě nemají na to, aby dirigovali utkání. Moc se nevedlo Pavlu Novotnému, který působil nepřesvědčivě. Myslím, že na první ligu ve Slavii nemá, třetí je na něho v současné době akorát.

Jelikož byl po půli stav pouze 0:0, bylo jasné, že do druhé půle nastoupí zkušenější hráči. Také se tak stalo. I proto jsme se přemístili před domácí branku v domnění, že uvidíme několik gólů. Noví hráči Pavel Kuka a Karel Piták výrazně změnili hru Slavie. V útoku najednou byl Kuka – Fořt, na pravou zálohu se přemístil Kalivoda, ve středu zůstali Piták s Milanem Zachariášem a nalevo nadále Skácel. Útočná aktivita byla hned lepší, trojice Piták, Skácel, Kuka hned více hrozila a po pár minutách jsme si vypracovali několik nadějných šancí. V útočných akcích ožila i pravá strana s Kratochvílem a Kalivodou. Bohužel tito hráči hráli dopředu, soupeř však taky hrozil a tam byl náš problém. Domácí hvězda Hájek alias Štajner si v pokutovém vápně pohrál s míčem, zbavil se tuším Müllera a Novotného a brankáři Kozáčikovi nedal šanci. V té chvíli situace rozhodně nebyla růžová, zvláš? když soupeř začal betonovat.

Přestože se noví hráči snažili zvrátit průběh utkání, nedařilo, sami na to nestačili. Proto na hřiště přišel další hráč, Tomáš Hrdlička, který vystřídal dnes velmi špatně hrajícího Pavla Novotného. Do obrany se stáhnul k Müllerovi Milan Zachariáš a ve středu zálohy byla teď nová dvojice, Piták s Hrdličkou. Tím se opět zvýšila útočná síla. Dokázali jsme se prosadit až patnáct minut před koncem! Branku dal Pavel Kuka po nahrávce Pitáka. Hned to bylo lepší, ale stále jsme museli dát gól, abychom se vyhnuli penaltám. Jenže soupeř byl dost povzbuzen a podával bojovný výkon. Bohužel se nám již nepodařilo dát vítěznou branku, proto se muselo jít na ošidné penalty!

Měli jsme štěstí, že se kopali zrovna u nás. V té chvíli též začalo pršet, což možná naše hráče probudilo. Ale byly to nervy. Museli jsme totiž vždy dotahovat. Navíc soupeř první čtyři série bezproblémově proměnil, Kozáčik si ani nešáhl na míč. První naši penaltu mazácky proměnil Kuka střelou do šibenice. I druhá byla v pohodě, Skácel byl bezchybný. Šok však nastal ve třetí sérii, šel kopat Piták, který si však myslel, že je tak dobrý hráč, že si může dovolit kopnout penaltu alá Panenka. Jenže to by to musel umět. Jeho dloubáček doprostřed brány byl velmi pomalý, proto i když brankář šel k zemi k pravé tyči, stihl se vrátit a míč chytit. To pro Slavii nebyla lehká chvíle, musel totiž jednu penaltu chytit Kozáčik, který však do té doby neměl šanci.

Začala pátá série a domácí vedli a šli na penaltu. Stačilo jim dát a postoupili by. Celý tým se u laviček držel za ramena, stadion byl napnutý, všichni skandovali jméno hráče, který šel kopat. Kozáčik tedy neměl jednoduchou situaci, musel chytit. A podařilo se. Vybral si správnou levou stranu a soupeřovu střelu po zemi zlikvidoval. Radost byla velká. Poté nastala náhlá smrt, všichni exekutoři však byli až do deváté série úspěšní. Až nyní se opět blýskl Kozáčik, střelu opět po zemi k levé tyči chytil, a tak jsme byli na koni my, stačilo proměnit. Jenže Kalivoda nás chtěl asi nervovat ještě o něco déle. Jeho dělovka lízla pouze pravou tyč. V desáté sérii opět náš gólman exceloval a do třetice ránu k levé tyči po zemi chytil a nervový zápas tak mohl ukončit Karel Kratochvíl, který se již nemýlil.

Měli jsme radost, že jsme postoupili, i když to bylo dramatické. V té době již vydatně pršelo, takže kapky nám nakonec opravdu přinesly štěstí. Všichni nakonec byli spokojeni, domácí, že dokázali potrápit Slavii, i my, že jdeme do třetího kola. Během zápasu jsme si museli vychutnat několik urážek na náš milovaný klub. Je ale pravda, že Slavia se zde nepředvedla v dobrém světle, je vidět, že ne všichni hráči zatím mají na ligu. Na druhou stranu sestava byla až dost mladá a nezkušená, že není divu, že se nedaří, mladí hráči potřebují hrát vedle více zkušených, pak jejich výkony určitě porostou.

Co mě ale po návratu domů potěšilo byl fakt, jak hrála Sparta. Sice vyhrála, ale pouze 1:0, ale co je více podstatné, hrála téměř v základní sestavě! S plno svými novými hvězdami a přesto nedokáží převálcovat třetiligový tým! A proto mě náš výsledek s náhradníky tolik netrápí, jsem si jist, že Slavia, která nastoupí proti Žižkovu, bude úplně jiná, mnohem lepší. A jak asi nastoupí? Je možné, že nenastoupí ani jeden hráč z dnešního zápasu, jestli se tak stane, tak sestava by byla asi následující:
černý – L.Došek, Bejbl, Petrouš, Hrdlička – Lukeš, Dostálek, Gedeon, Piták – Adauto, Kuka (T.Došek)

Každopádně se můžu mýlit, zda takto budeme hrát či budou nějaké kosmetické změny, ale to vše se prokáže až 26.7. v 17:15.

Ještě možná takový dodatek. Pokud hráči budou mít stejná čísla na ligu jako měli dnes, tak nastanou změny. Devítku po Vachouškovi si vezme Pavel Kuka, který ji měl velmi dlouho. Jeho jednadvacítku si naopak dnes vzal Tomáš Hašler, šestnáctku měl Fořt. Jaké budou mít čísla se však přesně dozvíme ve čtvrtek, kdy se koná tisková konference před sezonou.



Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

    gary     před 21 lety 22.07.2003 23:06 |  
    0 0

    Trenérský mág Beránek opět čaroval se sestavou .Jen doufám, že mužstvo bude dostatečně sehrané k zápasům o LM.

    • Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

      bojler     před 21 lety 22.07.2003 23:57 |  
      0 0

      Cvachu, nech už toho...

  2. Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

    slaviaman     před 21 lety 23.07.2003 00:22 |  
    0 0

    Na tom zápase jsem také byl. A se vším výše napsaným naprosto souhlasím. Je tam vystiženo vše, co se událo. A přesně. Včetně formy Novotného. Stadion opravdu plný k prasknutí, svátek celých (severo)východních čech. A jediný opravdu zářnmý moment Slavie? To když Pavel Kuka na konci rozcvičení před zápasem překopl branku, sí? i ohradu... Pro míč ale doběhl. A přinesl jej zpět. Toho si lidi moc cenili!!! Jinak výkon i sestava Slavie je zklamala. Moc zklamal. A proto si přáli vyřazení Slavie.

  3. Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

    mpik     před 21 lety 23.07.2003 09:59 |  
    0 0

    Skácel by snad základní sestavě na ligu být měl. A přál bych si, aby šanci v lize dostal i Kozáčik, zatím působí velmi dobrým dojmem! Jen už prodejte (pokud je vůbec prodejný) Pavla Novotného!!! A co je s tím brazilským obráncem???

    • Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

      Richi (admin)     před 21 lety 23.07.2003 19:15 |  
      0 0

      To taky doufam, ze bude v zakladni sestave. Ja vychazel pouze z toho, ze v teto sestave byli v podstate nahradnici a jelikoz se s Lukesem pocita jako hotovy hrac, tak nekdo ze zalohy by v pripade jeho nastoupeni musel chybet. Kazdopadne je tam jeste varianta skacela do obrany a chybel by Hrdlicka. No uvidime, jak to pan Beranek vyresi.

      O brazilskem obranci si budeme moci povidat po kvalifikaci LM.

  4. Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

    Mihajlovic     před 21 lety 23.07.2003 13:52 |  
    0 0

    RICHI,
    z té sestvy v dodatku mi vychází spekulace o Jinochově poznámce k té jedné přestupové bombě. Netýká se to náhodou odchodu Skácela. Máš snad nějaké informace??? ;)

    • Re: Náchod - Slavia 1:2 pen.

      Richi (admin)     před 21 lety 23.07.2003 19:12 |  
      0 0

      Zadne informace nemam a neverim, ze v nejblizsi dobe Skacel odejde. A ta prestupova bomba, sice jsem to na Nove nevidel, ale urcite to moc nafoukli. Budme zatim v klidu.