Fortuna liga

Slavia - Žižkov 2:0

Slávisté dnes vstoupili vítězně do nové ligové sezóny. Na Strahově je čekalo nelehké malé pražské derby...

sestava: R. černý - L. Došek, A. Petrouš, R. Bejbl, T. Hrdlička - K. Piták, P. Gedeon, R. Dostálek, R. Skácel (83. Milan Zachariáš) - P. Kuka (76. P. Fořt), E. Adauto da Silva (62. T. Došek)

góly: Piták, Skácel

Na úvodní kolo jsme se všichni těšili. Slavia přes léto posílila nejlépe, jak mohla - udržela tým pohromadě a vhodně doplnila. I to bylo příslibem pokračování v kvalitních domácích výkonech. Navíc i počasí se vydařilo. Hned to bylo na Strahově znát, pobavit se přišlo více než 5000 lidí, což je na Strahov velice solidní ligová návštěva.

Slávisté nastoupili v očekávané a sehrané sestavě. Kapitánskou pásku oblékl Kuka, který přes léto změnil číslo dresu na střeleckou devítku. I gólman Radek černý nechtěl zůstat pozadu, a tak nastoupil s novým dresem a jedničkou na zádech.

V dresu hostů nastoupili hned dva bývalí slávisté - záložník Hottek a útočník Mikolanda.

Před zápasem jsme krátce zavzpomínali na poslední ligové utkání, kdy Slavia totálně vymazala svého soupeře ze Žižkova a vyhrála 3:0. Domácí hráči se na soupeře hned od začátku vrhli, takže to vypadalo, že by se vzpomínka mohla přenést i na dnešní zápas. Jenže vždy chyběl poslední krok. Nejdříve zahrozil Dostálek, pak svou šanci zahodil Kuka a za chvíli i Skácel.

Kolem poloviny poločasu slávisté v aktivitě mírně polevili, navíc několikrát byl tvrdě faulován Adauto, což vyvolalo vlnu nevole na rozhodčího Vidláka. Již to vypadalo, že poločas skončí bez branek, ale ve 45. minutě se prosadil Karel Piták, který využil zaváhání hostující obrany po závaru ve vápně. A hned bylo veseleji.

Do druhé půle jsme vstoupili nejlépe, jak se dalo. V 47. minutě se dostal do brejkové situace Kuka se Skácelem, slávistická kapitán přesně načasoval přihrávku a Ruda rozvlnil sí?. Další vývoj utkání byl již vcelku jasný. Hosté se marně snažili o alespoň snížení a slávisté zahazovali šance. Opět Kuka, Piták, Lukáš Došek.

Ke konci utkání se na hřiště dostal i Pavel Fořt, nová posila do útoku oblékla poprvé v lize červenobílý dres. Ligový trávník si vyzkoušel i mladík Milan Zachariáš, který se postavil na několik minut na levý kraj obrany.

Dnešní výkon i předvedená hra je rozhodně příslibem do budoucna, určitě se máme na co těšit.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)