Přípravná utkání

Slavia - Dynamo Drážďany 1:1

V generálce vyzvala Slavia v téměř vyprodaném Edenu německé Dynamo Drážďany. Po slepených brankách v závěru skončil zápas smírně 1:1. Výkon domácích zůstal za očekáváním.

Před zápasem byla v okolí stadionu ve spolupráci s Pumou k dispozici fanzóna s bohatým programem. Také byly oficiálně představeny dresy pro nadcházející sezónu 2023/24. Pokud se nedostanete na zápas do Edenu, tak ho můžete živě sledovat na O2 TV Sport.

Dynamo Drážďany aktuálně hraje 3. německou ligu, ze které se neúspěšně snaží vrátit o patro výš. V nedávné minulosti u nich ze Slavie hostoval Josef Hušbauer, ale v jarní části sestup právě do 3. nejvyšší soutěže odvrátit nedokázal. Pro zajímavost, na specializovaném serveru Transfermarkt má Slavia téměř 7x vyšší hodnotu kádru než náš dnešní soupeř (54 vs. 8 milionů euro). Nejcennějším hráčem hostů je křídelník Borkowski (650 tisíc euro), zatímco u nás je to Lingr (4 miliony euro). Po fanouškovské stránce ale patří Dynamo k německé špičce, takže se dá v zaplněném Edenu čekat skvělá atmosféra!

A zápas také začal povedenou choreografií a pyroshow fanoušků Dynama. Co se týče fotbalu, tak do první gólovky zápasu se hnal v 8. minutě Jurečka, ale zastavil ho těsný ofsajd. V 11. minutě byl tentýž hráč ubráněn v těsném souboji na malém vápně. Na druhé straně pak po špatném bránění Kačaraby musel Kolář vyrážet nebezpečnou střelu z hranice vápna! Po kiksu stopera na druhé straně pak přišel samostatný nájezd Jurečky, ale nejlepší střelec uplynulé sezony pálil tváří v tvář brankáři vedle! V 16. minutě se pak po povedené ráně aktivního Pecha vyznamenal brankář Drljača! Úvod zápasu měl grády! Po divokém začátku se pak tempo trochu uklidnilo. Dynamo hrálo až překvapivě dobře a drželo s favorizovanou a mírně aktivnější Slavií krok. Ve 32. minutě pálil z dobré pozice Borkowski, ale jeho střela postrádala razanci a Kolář míč snadno lapil do rukavic. Ve 38. minutě pak Douděra pálil za vápnem razantně ale o několik metrů mimo. Z Juráskova zamýšleného centru se pak vyklubala překvapivá střela, kterou ale hostující gólman zvládl vytěsnit.

Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu. Slavia sice byla mírně lepší, ale vytvořila si jen jedinou opravdovou šanci, v samostatném úniku ale Jurečka minul branku.

Do druhé půle  v rámci představení nových dresů vyběhla Slavia v netradiční mentolovo-zlaté venkovní variantě. V brance pak vystřídal Koláře Mandous. Změnilo se také rozestavení, kdy se Holeš posunul do zálohy, hrálo se na dva stopery a na levého beka se přesunul Pech. Brankáře pak vyměnily i Drážďany. Po přízemním rohu Slavie pak měl právě Broll štěstí proti nenápadnému zakončení Van Burena z blízkosti, které skončilo na tyči! Po hezké individuální akci Juráska pak v tísni pálil z penalty Holeš. Jeho pokus byl ale sražen na roh! Slavia po změně stran viditelně zabrala! To potvrdila i následná standardka, kdy sražený míč jen těsně minul Brollovu branku! V 63. minutě došlo ke hromadnému střídání, kdy trenér Trpišovský vystřídal kompletní desítku hráčů do pole. Hned po pár vteřinách pobytu na hřišti pálil pohotově Zafeiris, ale s jeho pokusem doprostřed branky si brankář hostí poradil. V 70. minutě se těsně bráněný Chytil dobře dostal do zakončení, z úhlu ale pálil vedle. O minutu později mělo šanci i Dynamo, Mandous ale proti střele z voleje zasáhl jistě. Nadějný míč do Mandousova vápna pak hosté využít nedokázali a ani nezakončili. Jak se blížil konec zápasu, tak se trochu přiostřilo. Po zákroku na Provoda musel rozhodčí Klíma vytáhnout žlutou kartu. V 84. minutě připravil Tijani pozici ke střele Tomičovi, jeho razantní pokus z úhlu ale zvládl Broll vytěsnit. V 86. minutě pak v obdobné situaci na druhé straně zvládl zakročit i Mandous. Z rohového kopu ale Dynamo udeřilo. Schäffler hlavičkoval přesně k tyči a Mandous byl bez šance - 0:1. Odpověď Slavie ale byla bleskurychlá! Hned po nákopu z výkopu se za obranu dostal Schranz a míč napálil o tyč do sítě - 1:1! V závěru se slávisté tlačili za vítězstvím, při několika závarech ve vápně se ale k zakončení už nedostali.

Po slepených gólech v závěru tak zápas skončil remízou 1:1. Výkon Slavie zůstal za očekáváním a během týdne do prvního ostrého zápasu s Hradcem mají Trpišovský a spol. ještě na čem pracovat, aby projev mužstva vyladili.

Neděle 16. 07. 2023 14:00

Přípravné zápasy, 2023/2024
1 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

89. Ivan Schranz

Dynamo Drážďany
Dynamo Drážďany

87. Schäffler

Komentáře (261)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé