Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 3. kolo

Slavia porazila Zlín jen nejtěsnějším rozdílem, výsledek ale tentokrát neodráží dobrý výkon.

Papírově nás čekal jeden z nejlehčích zápasů v lize. Kombinace domácího prostředí a soupeř, co se dlouhodobě trápí a přes léto spíš ještě oslabil, měla dle papírových předpokladů přinést sešívaným pohodlnou a vyšší výhru. Ale realita je věc druhá a z minulosti víme, že Slavia až příliš často ztrácela právě v těchto "snadných" zápasech (byť loni se tak dělo na venkovní půdě).

A ani nedělní výhra 2:1 se nakonec nerodila zdaleka tak lehce, jak by předzápasový kurz 1,1 naznačoval. Slavii přitom nemohu kárat za nepodařený výkon. Kromě hektického závěru se nepodařila snad jen pasáž zhruba mezi 10. až 25. minutou, kdy jsme hráli pomalu a sterilně, jinak jsme ale Zlín ždímali okolo jeho vápna a vytvářeli si velké množství šancí. Trochu se od nás ale odvrátila štěstěna, protože trefit 3 tyče za poločas je už opravdu věcí smůly. A když jsme začali trefovat zařízení, tak se naopak ke skvělému výkonu rozchytal hostující brankář Dostál. Jistě, vyčítat se dá sešívaným i efektivita a je pravda, že Van Buren v první půli neproměnil tutovku, stejně jako za stavu 1:0 pak dvojšanci Lingr a následně Jurečka. Ale celkově bych byl v hodnocení výkonu pozitivní.

Velkou změnu oproti loňské házené jsem viděl hlavně ve střelbě ze střední vzdálenosti. Pálili jsme často a navíc většina střel měla velmi slušné parametry. Dvakrát zazněla v takovém případě tyč (skvělé rány Provoda a Zafeirise), několik dobrých zákroků si připsal brankář. Ale z mého pohledu je to jednoznačně cesta správným směrem. Střelba pochopitelně nemůže být hlavním útočným plánem, ale loňská rezignace na ni bylo vyloženě špatně, protože u takového Ševčíka soupeři museli vědět, že i v ideální pozici střílí minimálně a o to víc si mohli hlídat jiné možnosti pokračování akce.

Za vyložené negativum bych tak považoval hlavně hektický závěr. I při takové převaze se může stát, že nerozhodnete včas, dostanete hloupý gól a soupeř je najednou na dostřel. Ale silný tým, který soupeře v podstatě 80 minut nepustí za půlku, nemůže začít v takový moment panikařit. Slavii se to do značné míry stalo, přestala kontrolovat zápas a spíš se hrál "hurá" fotbal nahoru, dolů, což fakt nechcete. Naši hráči jako kdyby neuměli hrát jinak než aktivně a nezvládli zabetonovat ani závěrečných 10 minut. Ty díry (a teď mluvím o prostoru pro soupeře, ne o dírách v trávníku, který je bohužel v mizerné kvalitě) v okolí našeho vápna byly ostudné a neměly by se na naší úrovni stávat. Ale opět nejde o nic nového a stačí si vzpomenout třeba na zoufalou koncovku na jaře v Liberci. V tomto ohledu žádný posun týmu nevidím a trenéři by měli pořádně nacvičit i tuto základní činnost. Chápu, že hrajeme s aktivní a vysunutou obranou, ale v závěrech zápasů se mnohdy rozhoduje o bodech a my na hřišti nemůžeme vypadat, že jsme si bránění v bloku v přípravě ani nevyzkoušeli.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Zlín ho zaměstnal minimálně, i tak ale zvládl ukázat velkou nejistotu. Hlavně v situaci, kdy pouštěl vysoký míč za sebe a on se přitom od tyčky div neodrazil do branky. Tečovaný inkasovaný gól mu nevyčítám, ten byl smolný. Spíš mi vadilo následné postavení u střely zlínského Koláře z 88. minuty. Tam byl náš brankář za mě úplně zbytečně vysoko a vyloženě si to říkalo o to, aby mu za záda zapadl takový oblouček.

Tomáš Vlček - 5 - Herním pojetím a návyky se mi moc líbí a co se týče podpory útoku, tak mi takhle na první dobrou po pár zápasech přijde jako nejofenzivnější stoper v lize, čímž připomíná Hovorku. I proti Zlínu Vlček příkladně doplňoval útok, nicméně co se týče kvality, tak se mu tentokrát tolik nedařilo a zkazil i několik lehčích míčů. V závěru nepříliš šikovně tečoval hlavou míč za záda Koláře. Asi to byl reflex, těžko to víc vyčítat, spíš je otázkou, jestli neměl přebrat právě Černína místo zdvojování Ogbuova hráče.

Igoh Ogbu - 7 - Jedno taktické zaváhání si připsal v první půli, když při ojedinělém brejku soupeře nejdřív správně čekal mezi hráči, když byl ale ten za ním obsazen, tak měl vystoupit proti hráči s míčem, což chybně neudělal. Jinak ale odehrál velmi dobrý zápas a byl z naší obrany nejdominantnější. Vyhrával souboje a hrál jistě.

Tomáš Holeš - 6 - V poslední době se mezi fanoušky řeší jeho forma a působení na levém beku. Podle mě oprávněně, protože Holešovy výkony na tomto postu skutečně zaostávají za očekáváním. Proti Zlínu se mu ale zápas povedl a kdyby takhle hrál pravidelně, tak kritika nebude. Dobře doplňoval útok a tlačil se do střelby, která se mu v minulosti docela dařila. Ani vzadu neměl větší potíže, i když dominantní jako Ogbu nebyl. Lepší šestka.

Ivan Schranz - 6 - Za mě jeden z méně výrazných hráčů, ale dá se říct, že podal nadprůměrný výkon stejně jako celá Slavia. Slabší šestka.

Christos Zafeiris - 7 - Patřil k nejlepším slávistům v zápase, pro mě byl možná vůbec nejlepší těsně před Provodem. Situace řešil fotbalově, hru zrychloval, po krásné střele trefil břevno. Klidně bych si dovedl představit, že s jeho driblinkem půjde častěji do kličky a zakončení ve vápně, samozřejmě ale s tím, že se bude snažit situace ustát a nebude padat při každém kontaktu. Lepší sedmička.

Oscar Dorley - 6 - Dobře kombinoval, rozdával míče. Ve dvou se Zafeirisem navíc přehrávali soupeřův střed zálohy. Dlouhodobě bych si u něj ale představoval i větší zapojení do finální fáze, zvlášť v zápase s takovou převahou. To tam od Oscara skoro nebylo a právě to mu brání v přesunu na zajímavou adresu do jedné z top lig. Zmínit bych měl i zbytečnou ztrátu v nebezpečném prostoru v první půli, po které následoval ojedinělý brejk Zlína.

Lukáš Provod - 7 - Jak už jsem nad ním téměř lámal hůl, tak musím říct, že teď jsem z vývoje jeho výkonnosti příjemně překvapený. Pozice na levém halfbeku mu zatím vyloženě sedí a Provod poprvé od zranění fotbalově pookřál a je opět vidět. Se Zlínem byl aktivní, hrál dobře, jednou povedenou střelou trefil tyč, nejlepším momentem tak byla milimetrová přihrávka na Van Burena při brance na 2:0. Cením si i jeho fair play přístup, kdy v nastavení po tvrdém střetu nepolehával, jak by to udělalo 99 % hráčů.

Václav Jurečka - 6 - I když se mu teď střelecky nedaří, tak bych paradoxně řekl, že nehraje hůře než při jeho super střelecké formě z nadstavby. Ten rozdíl vidím spíše jen v těch brankách - předtím měl Jurečka kliku, že mu do branky spadlo úplně vše, do čeho kopl, včetně těžkých střel zdálky. Nyní má naopak pech, i když mnohdy situace neřeší špatně. Pro tým je každopádně pořád platný a zápas odmaká, i když se střelecky neprosadí. Takhle připravil sklepnutím míče gól Lingrovi a předtím v první půli skvělou střeleckou pozici na penaltě Van Burenovi. Sám byl blízko branky později, když ale nedokázal razantně dorazit míč do sítě.

Mick van Buren - 7 - Přiznám se, že jsem trochu na rozpacích, jestli je Van Buren vyloženě tahounem do základu. Jasně, teď má určitě formu a je dobře, že hraje. Proti Zlínu dal gól po dobrém náběhu a 2 branky za 3 zápasy jsou velmi dobré. A herně taky není špatný, i když ani takto ve formě mi jeho hra až tak nesedí. On si totiž vždycky potřebuje zastavit míč a až pak se rozbíhá do nějaké kličky atd. Navíc těch doteků má spoustu a hru zpomaluje, i když pak leckdy přes toho protihráče i přejde. Produktivitu taky mohl mít ještě lepší. U hlavičky do tyče měl vyloženě smůlu, předtím ale byl sám před brankářem a měl lobovat. Každopádně i přes dílčí otazníky je teď v dobré formě a podává nadstandardní výkony.

Ondřej Lingr - 7 - Celkem často u něj píšu, že byl v poli průměrný a že rozdíl dělá jen svým zakončením ve vápně. V té druhé části to byla pravda i tentokrát, když dokázal pohotově vstřelit důležitý první gól zápasu. Ovšem rozdíl je, že tentokrát se mi Lingr líbil i herně. Byl velmi aktivní, šance nejenom zakončoval, ale i připravoval pro spoluhráče. Škoda, že to zakončení tentokrát neměl perfektní, když třeba tutovka ve druhé půli si vyloženě říkala o jeho druhou trefu.

Petr Ševčík - 5 - Měl momenty lepší i horší, trochu se svezl s rozpačitým závěrem, kdy se nám hra částečně rozpadla. Obecně teď kvituju, že jsou v hierarchii Oscar a Zafeiris nad ním. Ševčík za mě musí přidat (když odhlédneme od chatrného zdraví) na produktivitě a nebezpečnosti. Neproduktivního rozehrávače už máme v Oscarovi, který je navíc lepší dozadu i ve zrychlování hry.

Mojmír Chytil - 6 - Gól tentokrát sice nedal, i tak odvedl na hrotu dobrý výkon. Udržel několik míčů a výborně se prodral k těžkému hlavičkovému zakončení, který mu ještě lepším zákrokem vychytal Dostál. Když to řeknu upřímně, tak jsem ho při jeho skvělé formě čekal v základu už v neděli a jeho start z lavičky bych chápal spíš jen v kontextu snahy zmást Dnipro.

Matěj Jurásek - 4 - Bohužel musí přidat. Měl by se posouvat i svým standardem, aby nebyl platný jen v ideálním případě, když mu sedne střídání a dá góly. Viz Jurečka, kterému se teď sice střelecky nedaří, ale i tak pro mužstvo odvede cennou práci. Jurásek na startu sezony zatím moc vidět není, se Zlínem navíc celkem ledabyle ztratil míč na vlastní půlce a byla z toho branka v naší síti.

Michal Tomič a Muhamed Tijani nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

3 - Neděle 06. 08. 2023 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
2 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

47. Ondřej Lingr
60. Mick van Buren

FC Zlín
FC Zlín

84. Černín

Komentáře (47)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    Karel13     před 9 měsíci 08.08.2023 14:38 |  
    12 1

    V kontextu s hodnocením Juráska postrádám u Oskara jakoukoliv zmínku o hrůzostrašné chybě na začátku, která neskončila gólem jenom kvli neumění zlínského hráče ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 08.08.2023 14:40 |  
      7 0

      Máš pravdu, že ta chyba nebyla menší než Juráskova a Oscar měl štěstí, že to neskončilo brankou. Doplním to ve slovním komentáři.

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      lantsmit     před 9 měsíci 09.08.2023 10:29 |  
      2 2

      Rozdíl v těch dvou chybách byl z hlediska hodnocení výkonů obou hráčů v CELÉM zápase především v reakci každého z nich (na to svoji chybu). Jurásek pro mě nepochopitelně vzhledem ke své rychlosti a čerstvosti toho svého protihráče nedorazil, spíš za ním jen doklusal a žádný souboj s ním nepodstoupil.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    Ados     před 9 měsíci 08.08.2023 14:58 |  
    7 13

    I když hrál Tijani jen 10 minut, tak mi to nedá a ohodnotil bych ho velmi nízkou známkou. Jeho pohyb na hřišti je až komický, napadání nula a když se dostal k míči, tak to vždy řešil špatně. Doufám, že se zvedne, jinak to bude velký dárek pro Baník.

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 08.08.2023 15:02 |  
      18 3

      Neřekl bych, že byl Tijani nějak víc špatný. Nepovedla se mu ta akce, kde poslal míč vyloženě do zámezí, když chtěl přihrávat za obranu. Jinak mi ale přišel silný i celkem rychlý, nějaké míče udržel, rval se a snažil se být nebezpečný. Ale těžko soudit za tak malý úsek.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    rakusan     před 9 měsíci 08.08.2023 15:42 |  
    7 1

    Zafi hrál nejlepší zápas u nás. Minimálně 8-9.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.08.2023 15:47 |  
    21 1

    ad Kolář) Nejenže se míč málem otřel o tyč a zapadl do branky, ale jak ho Kolář ani nekontroloval a vůbec se neohlédl, tak scházelo hodně málo a míč se do branky odrazil od jeho zad! To by byl gól do silvestrovského sestřihu, to bychom se nasmáli! :((


    Komentář byl uživatelem upraven (08.08.2023 15:49) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 08.08.2023 16:30 |  
      11 2

      Já jsem fakt zvědavej, jestli si tu svou pozici obhájí výkony, když se mu prodloužila smlouva a šly řeči, jak se dostal do formy atd.

      Protože teď se Zlínem to byl Kolář v rytmu sezon po zranění, posun nula. Liknavý, nejistý a v závěru jsem jen trnul, aby soupeř netrefil branku. Nevím, jestli jsem nespravedlivý nebo jen pod vlivem posledních sezon, ale žádnou jistotu jsem z něj necítil, spíš naopak.

      Je pravda, že zatím není mnoho co soudit. S Hradcem nás podržel proti Krejčímu, ale nebylo to nic geniálního, klasické skočení pod nohy, kdy doufáš, že tě protihráč trefí. V Budějovicích pak moc práce neměl, za gól podle mě mohli stopeři, ne on. Nohama zatím hraje dobře a jistě, to všechna čest.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.08.2023 16:35 |  
        14 1

        Vypadá to, že nad sebou potřebuje bič a tlak. Jak se dostane do pohody tak je to strašný... Nejen, že neudělá nic navíc ale ještě začíná přidávat chyby, že by za ně fackovali i dorostence.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.08.2023 16:58 |  
        7 1

        Nejsi nespravedlivý, napsals to přesně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.08.2023 17:49 |  
        9 3

        Konec loňské sezóny se s formou rovněž nepotkal a až na zápas o nic se Slováckem byl v bráně pořád a ještě k tomu si vysloužil čtyřletou smlouvu... v některých statistikách patřil k nejhorším brankářům ligy, což by týmu aspirující na titul stačit nemělo.
        Takže svou pozici si může obhájit maximálně tak u fanoušků.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        damade     před 9 měsíci 08.08.2023 22:11 |  
        1 1

        Já bych nebyl zas tak kritickej. Za celý jaro udělal dvě chyby - výběh proti Hálovi v poháru a ten gól s Hradcem. Jinak nás většinou podržel. Pravda ale je, že moc jistej v tý brance nevypadá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

          mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 07:44 |  
          5 1

          Njn., ale dej si to do souvislosti, že je to gólman SLAVIE. Stačí? Vždyť se minimálně s penaltovými odpady budeme prát o titul, zítra začínáme pohárovou jízdu (alespoň doufám :) ). A my máme nejistotu v bráně?! Fakt nemám náladu tu prudit, ale pokud se na to díváme racionálně, ten problém tu je, kdo říká, že ne, lže si do vlastní kapsy a z hlediska koncepce týmu a klubu je to velká chyba. Za brankářem už je jen síť... . Nerad bych, abychom si zase rvali vlasy kvůli Ondrovým minelám. Moc mu přeju, aby mu to čapalo, hlavně s jistotou a bez minel z podcenění či fotbalové arogantnosti.

          • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

            Steve2924 (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 10:08 |  
            7 0

            Souhlasím, Slavia nemůže mít brankáře, kterej si odchytá svoje, občas předvede dobrý relfex ale je tragickej proti balónům ve vzduchu.
            A, že by nás Kolář loni nebo letos vysloveně podržel? A tím nemyslím, že jednou za 3 zápasy udělá dobrý reflex ale, že fakt udělá zápas, kde se týmu moc nedaří dozadu. Já si za jaro takový zápas nevybavuju. Spíš naopak, v zápase, kde to fakt tým potřeboval tak vůbec nepodržel (Hradec). Naopak se dá říct, že derby udělal Spartě Kovář a i několik dalších zápasů. Nebo včera Vindahl, který nevládl jen malému vápnu ale chodil si pro centry až na penaltu a ještě přidal dobré reflexní zákroky. Tohle čekám od gólmana ve Slavii. Pak mu odpustím i tu jednu velkou chybu za sezónu. To se stávalo i Čechovi. Jsme lidi.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        žbl68     před 9 měsíci 08.08.2023 22:47 |  
        1 1

        stran Koláře nespravedlivý nejsi ... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      Arya     před 9 měsíci 08.08.2023 18:14 |  
      11 2

      Ono upřímně, ani Čech po úrazu hlavy nebyl to, co předtím. Já se ani na Koliho nezlobím, je to spíš smutný, že kvůli jednomu dementovi má kariéru v podstatě v háji.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        SLAVIESTA     před 9 měsíci 09.08.2023 11:35 |  
        3 2

        Máš úplnou pravdu, ale při ambicích Slavie potřebujeme vynikajícího brankáře(a toho jsme historicky, až na výjimky, vždy měli) to teď neplatí. Kde kdo v lize nám v utkání s námi demonstruje, že má lepšího brankáře než my.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    Radovan62 (přítel SN)     před 9 měsíci 08.08.2023 16:43 |  
    12 1

    Tvrdím ,že špatně vidí a nemá prostorovou orientaci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      mig52     před 9 měsíci 08.08.2023 19:31 |  
      14 2

      Beru-li celkovou kvalitu kádru, tak v brance máme momentálně největší slabinu

  6. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    cvočkař Danda     před 9 měsíci 08.08.2023 16:45 |  
    5 2

    Přesně popsáno,jen u Koláře jsem dal za 3 i kvůli dvoum nepovedeným odkopum.Uz jsem pochopil proč na něj brával trenér Kolář na tréning hul.

  7. Oscar

    bramburek (přítel SN)     před 9 měsíci 08.08.2023 17:27 |  
    22 0

    jak už po několikáté píšeš, že u Oscara by sis představoval větší zapojení do finální fáze - tak myslím, že by bylo pro nějaké spravedlivé hodnocení nejlepší vědět, jaký mu dává Jindra úkoly a co konkrétně má na hřišti plnit, abysme mohli vynášet spravedlivý soudy...
    já si to totiž myslím, že od trenéra bude mít pokyny jako je výstavba hry od stoperů, celkově mezihra a ovládnutí středu hřiště, a samozřejmě černá práce dozadu... ještě k tomu jak teď hrajeme většinu zápasů uprostřed pole ve dvou hráčích proti třem soupeře, prakticky bez klasickýho DZ, a ještě k tomu s riskantním vysouváním se krajních stoperů Vlčka s Holešem, tak pochybuju že bude mít Oscar úkoly být neustále ve vápně soupeře, aby za ním vznikala dálnice na naší bránu...
    naopak si myslím, že bude mít pokyny držet střed pole, a při našem útočení krýt prostor za vápnem, čekat na odražený míče, a zastavovat hrozicí brejky soupeře... ale to by chtělo opravdu slyšet od trenéra
    prostě nemůžou bejt všichni hráči na hřišti od čísel, a v každým mančaftu jsou potřeba i pracanti, a my máme v týmu pracanta, kterej ještě k tomu to jen nemydlí a neodkopává balony na tribunu, ale krásně se na něj dívá, má přehled, techniku, práci s míčem, a je skvělej v mezihře a předfinální fázi... a má zase výborný čísla a data v jiných činnostech
    je strasně platnej pro tým, a pro mě stěžejní hráč současný Slavie, a základ si bez něj neumím už skoro představit...

    • Re: Oscar

      lantsmit     před 9 měsíci 08.08.2023 18:59 |  
      7 2

      Díky za tohle vysvětlení. Naprosto se s ním ztotožňuju. Jeden ze čtyř stěžejních a nezastupitelných hráčů celý jaro i teď, v prvních třech kolech

    • Re: Oscar

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 10:36 |  
      0 0

      Obecně máš samozřejmě pravdu, že Oscarovy hlavní úkoly jsou mimo finální a předfinální fázi. Ale i tak má čísla hodně slabá a teď třeba u srovnání s Vlčkem je vidět, že i z místa stopera se dá velmi kvalitně podporovat útok, zvlášť v zápase, kdy těch obranných povinností není tolik, protože soupeř je slabý a jen odkopává.

      A také to není jen o těch úkolech, Oscar se v sezoně dostane do velmi zajímavého prostoru nejednou, může dát branku, ale pravidelně místo toho volí spíš alibistickou přihrávku na spoluhráče, který nemá lepší pozici. Tak to mu vyčítám, ne že nemá produktivitu jako Lingr. :)

      • Re: Oscar

        mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 11:50 |  
        0 1

        Ok, ale s Vlčkem bych ho fakt nesrovnával. Jeho dvě přihrávky byly opravdu skvostné, teď jde jen o to, zda to má v noze nebo se mu to ve dvou zápasech po sobě sešlo. To je nulový vzorek. Přál bych si, aby A bylo správně, ale to ukáže až budoucnost.

      • Re: Oscar

        wimpy     před 9 měsíci 09.08.2023 11:53 |  
        2 0

        I to se dá pochopit, útočník a v podstatě jakejkoliv ofenzivní hráč by v sobě měl mít instinkt zakončovat. Oscarův job je řešit situace přihrávkou a to se snaží dělat i ve vápně soupeře.

      • Re: Oscar

        lantsmit     před 9 měsíci 09.08.2023 12:21 |  
        1 2

        Opět data místo trochu pomýlených dojmů. Typologicky srovnatelní hráči s velmi podobnými vlastnostmi, přednostmi, nedostatky a především z toho vyplývajícími úkoly..

        Zloději prostoru a míčů:

        Claude Makélélé v Chelsea za 18 000 minut bilance 2 + 6
        N'Golo Kanté v Chelea za 20 000 minut bilance 13 + 16
        Oscar Dorley za 9 000 minut u nás bilance 4 + 16

  8. Už jsem psal

    Slávista 51     před 9 měsíci 08.08.2023 18:11 |  
    0 4

    3hráči byli na 8.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    provit     před 9 měsíci 08.08.2023 18:31 |  
    17 1

    Minimálně slovně bych Vlčkovi připsal kredit za výborný obranný skluz, kterým nastartoval akci před druhým gólem.

    Kolářovi gól nevyčítám, ale Kovář na jaře nebo Staněk sezónu zpátky (koneckonců i Kolář v sezóně 19/20) by ten míč podle mě vyrazili, zase tak daleko to nebylo. Naštěstí nás to body nestálo, ale pokud chceme být i v Evropě úspěšní, je potřeba, aby brankář nějaký takový top zákrok čas od času vytáhl. Bohužel si u Ondry v poslední době na žádný nevzpomínám...

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      pehacko     před 9 měsíci 08.08.2023 19:28 |  
      5 0

      On stanek ma obecne vic zakroku… takze sice dostane fika, ale diky jejich marne hre předvede tri perfektni zakroky. Ondra bohuzel pusti tu jedinou strelu… vetsinou

  10. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    rybarmirek     před 9 měsíci 08.08.2023 19:40 |  
    0 2

    Zdravím,včera jsem si pustil zápas znovu,přeci jenom na stadionu není vše tak jasně vidět,třeba gól Lingra jsem neviděl,diváci se teprve usazovali po přestávce.Musim konstatovat, šílený stav hrací plochy,našich cca 5 vyložených šancí,tři tyče a pár chyb v defenzivě.Zlin kdyby získal bod,tak fotbal opravdu nemá logiku,jak kdysi prohlásil pan Pospíchal.Ja byl spokojený,trochu mě vadí doslova flegmatický Kolář,nohy výborné,chytání slabší.Za mne vynikající Zafeiris,Oskar,Provod,dobře hrál i posledně hodně kritizovaný Holeš, Vlček bude dobrý.Verim,že klukům vadí i stav hrací plochy a určitě to není tak jak řekl Ondra Lingr,že je pro všechny stejný,vyhovuje vždy bránícímu mužstvu.Tesim se na čtvrtek a doufám, že bolševik dostane přes držku!!?!

  11. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    žbl68     před 9 měsíci 08.08.2023 22:45 |  
    8 4

    admin nemá MvB rád ... :-) ale to nevadí MvB admina přesvědčí - časem snad možná ... známka- 7 je ok, text tak uplně košer není ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 09.08.2023 09:20 |  
      4 1

      Mám ho rád, je to sympaťák. Ale jak teď častěji hraje z křídla, tak si všímám, že ta kombinace u něj trvá. On si zastaví míč s hlavou dole a až pak se do něčeho pouští. Často pak i s x dotyky navíc a míč pak třeba vrátí. Tím se soupeři zvládnou snadno vrátit ke svým hráčům, pokud je někde neměli pokryté. Za mě tak zpomaluje hru častěji, než by bylo záhodno.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        japhy     před 9 měsíci 09.08.2023 09:41 |  
        2 1

        Já bych, speciálně v zápasech jako teď se Zlínem, nedával na delší časový úsek k sobě MvB s Lingrem. Je teda vtipný, že právě tihle dva nás zachránili, ale jsou si dost podobní, takoví bejčci. Lingr se zdá lepší do kombinace, ale momentálně mi přijde špatně nastavenej v hlavě a chvílema působí jako taková samostatná agresivní jednotka.
        Náhradou buď Chytil, kterej se pravidelně dostává ke kvalitním zakončením nebo Jurásek s jeho drzostí a dobrou střelou. Ten ovšem jen teoreticky, poslední dobou nevypadá bůhvíjak dobře.

        • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

          Steve2924 (přítel SN)     před 9 měsíci 09.08.2023 09:59 |  
          1 0

          Vidím to podobně, jeden by měl začínat z lavičky a podle vývoje by pak byly varianty
          špatný vývoj, hustá obrana, přidat tam druhého bejčka, kterej umí podržet míč, přejít na malém prostoru přes hráče a vzít to na sebe.
          a nebo je vystřídat vzájemně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

          lantsmit     před 9 měsíci 09.08.2023 10:20 |  
          0 5

          Naposledy sem napíšu, že rozdíl mezi Lingrem a Burenem je - hlavně co se týká finálního a předfinálního řešení / provedení, nebezpečnosti ve vápně a kolem něj - obrovskej. Potvrzujou to četná vyjádření JiT a dalších lidí od fochu (naposledy dneska ráno Uhrin ml.) a samozřejmě čísla. Lingr za 6700 minut ve Slavii 39 + 11, Buren za 5400 minut 22 + 13. A to hrál Lingr minimálně polovinu tý minutáže ze zálohy. Lingr je ve svém přínosu pro současnou Slavii naprosto nenahraditelnej.

          • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

            japhy     před 9 měsíci 09.08.2023 10:44 |  
            2 0

            Fajn, teď už jen jaký čísla to potrvzujou, ta tvoje to spíš vyvracej :D

            • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

              lantsmit     před 9 měsíci 09.08.2023 11:06 |  
              0 3

              aha.. primární pozicí ofenzivní záložník má průměr na gól 55 min, zatímco útočník má těch minut v průměru 80 (viz statistiky csfotbal.cz). Do toho je třeba zohlednit to, že zatímco Buren má tahle čísla ve svém primu, Lingr to honil minimálně z poloviny jako vyjukanej mladík z Karviný, kterej se teprve pere o místo ve velkym fotbale.

              Navíc zjevně za nějakej třetinovej plat, když jak teď Tvrdík přiznal, je Buren jedním z našich nejlépe placenejch hráčů, zatímco Lingr má pořád původní smlouvu, za kterou jako nadějnej mladík z "provinční" Karviný přišel.


              Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2023 11:08) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

                lukas6novak     před 9 měsíci 09.08.2023 12:20 |  
                1 0

                Očividně koukáš na úplně blbý čísla
                Lingr má v lize za slavii průměrně 1 gól za 149 minut. A celkově 171 minut na jeden gól.
                MVB má v lize za slavii průměrně 1 gól za 236 minut. A celkově 237 minut na jeden gól.
                Jinak nejlíp z momentálního kádru je na tom Jurečka. V lize 1 gól za 95 minut a celkově 92 minut na jeden gól.
                Tady jen oprava těch čísel

          • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

            mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 11:45 |  
            3 1

            Dá se s tebou souhlasit až na poslední větu. I Klaus se Zemanem ......:))), :))). Prosím, brát s nadhledem, Linži je na naši ligu skvělý, ale nenahraditelný?:)

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        žbl68     před 9 měsíci 09.08.2023 12:09 |  
        0 0

        nemyslím si ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        dm52     před 9 měsíci 09.08.2023 12:16 |  
        2 1

        Máš pravdu, předsedo, Mick je tak trochu dřevák, co se techniky s balónem týká, ale je to buldok a strašně rád ho vidím na hřišti.


        Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2023 13:05) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        Flame     před 9 měsíci 09.08.2023 15:15 |  
        6 1

        MvB mám také rád, ale Alanor to vystihl přesně. Zbytečné zpomalení hry, místo aby při svojí rychlosti běžel k bráně, zasekne a potom teprve jde do kličky nebo přihrává.

        Hodnocení všech hráčů podle mého názoru 100% sedí. Neuralgickým bodem sestavy je bohužel Koli, pokud ho srovnám s Vidalem,(a fakt se mi to nepíše lehce) který včera předvedl skvělý výkon, nebo Staňkem, je brankářský post v našem mužstvu prů-er a trnu, kdykoli se protivník přiblíží k naší brance. Někdy se ani nemusí přiblížit a Koli svojí laxností prostě nedává mužstu jistotu.

        Ostatně individuální lajdácví a ztátu míče(včera Oski a Jurásek) předvedeme v každém zápase a tvrdě za to platíme.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    kupik     před 9 měsíci 09.08.2023 09:09 |  
    3 0

    Dobrý dopoledne přátelé,
    hodnocení hráčů je vždy složitost sama o sobě,každej máme jinej úhel pohledu a jiným způsobem vnímáme a hodnotíme herní situace a činnost hráče.
    Já bych jenom a pouze pochválil celej mančaft za bojovnost,snahu soupeře zatlačit a porazit.
    Totiž na tom povrchu to nebylo nic jednoduchýho.Tvořit hru na trávníku a nebo na pískovišti je velkej rozdíl.Stačí se podívat na rozdíl pohybu mezi šestkovým a beach volejbalem.Ať člověk nebo nechce,ten povrch prostě máte podvědomě v hlavě.Stačí blbej pohyb,došlápnutí a máte po třeba po sezóně.
    Hráči se na nic nevymlouvali,makali a 3 body vybojovali.Kurzy a predikce jsou věc jedna,samotný zápas a podmínky věc druhá.
    Věřme,že s novým povrchem bude spokojenost ještě větší.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

    Juventus turin     před 9 měsíci 09.08.2023 11:04 |  
    4 0

    Konečně zahrál také Holeš to co od něho očekávám. Aktivní dopředu, střelba z dálky, což je jeho přednost a to by po něm měli trenéři chtít. Snad se trvale přidá ke spoluhráčům s dobrou formou. Ještě by se mohl se střelbou přidat Ševčík

    • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

      mig52     před 9 měsíci 09.08.2023 11:40 |  
      3 2

      Ševčík se střelbou??!! :))). Móóóc bych si to přál, ale Chelsea byly blesky z čistého nebe, bohužel.

      • Re: Hodnocení slávistů - 3. kolo

        Juventus turin     před 9 měsíci 09.08.2023 16:24 |  
        4 0

        Jednou za rok dá, ale je to žalostně málo. Škoda, že nedal na Chelsea na 4-4 hned bych ho prodal za ranec