Názory

Jak dostat lidi na Strahov

V tomhle článku bych se rád zamyslel, kdybych byl ve vedení Slavie já, co bych udělal proto, aby se zvýšila návštěvnost na našem dočasném působišti - azylu jménem Strahov.

1) Vím, že Slavie není v komfortní situaci, jak řekl pan Leška, a chce na lístkách vydělat. Ale to se moc nedaří, když na Strahov chodí v průměru 2800 lidí. Já bych především snížil cenu např. na jih, tam stojí teď lístek na krytou, kde je kotel, 70 korun a to se mi zdá trochu dost. Kromě jihu třeba na západě mi přijde vstupenka na ligu 160 korun moc. Když by vedení zlevnilo vstupenky, tak by přitáhlo na levnější vstupné více lidí, a když by chodilo více lidí, tak by to samozřejmě přitáhlo oko sponzora.

2) O poločase by to chtělo nějakou zábavu nebo soutěž, aby se přestávka nestávala nudnou.

3) Zkusil bych udělat to, co udělalo vedení v předminulé sezoně na pohárové utkaní, že kdo přijde v barvách Slavie, by měl vstup zdarma nebo za symbolickou cenu.

4) Chce to, aby lidé a rodiny se chodili na Slavii bavit (především fotbalem, to znamená, že háči, jak se lidově říká, musejí jezdit po zadku). říká se, že snaha se cení, tak aspoň pohlédněme na naše vedení a uznejme jim malou snahu v podobě poločasu zdarma ke každé vstupence. Takovéhle aspoň malé snahy to chce!

Na závěr někdy i kdyby byl vstup zdarma, tak jsou mezi námi fanoušci, kteří se budou vymlouvat, jak se na Strahov špatně jede atd. Jelikož jsem optimista, věřím, že se postaví Eden a budou návštěvy aspoň třikrát až čtyřikrát vyšší než doposud. A také věřím, že vedení bude pokračovat aspoň v malých změnách viz. Poločas a někdy třeba učiní to co jsem psal. A závěrem dodávám, že se jedná o čistě můj názor. Slavia forever, Slavia go to Eden.

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jak dostat lidi na Strahov

    (host)     před 20 lety 23.08.2004 11:51 |  
    0 0

    Ten nápad s bezplatnym vstupným totálně nevyušel,když na UEFU,tušímže na PAOK Soluň přišlo zadara asi 4,5 tisíc diváků...prostě se budeme muset smířit,že se návštěvnost nezvýší a že si na větší návštěvy budeme muset počkat do Edenu

    • Re: Jak dostat lidi na Strahov

      PetCC     před 20 lety 23.08.2004 14:57 |  
      0 0

      Je dlouhodobě vidět, že v ceně lístků to neni, jen na jižní tribunu by mohla bejt cena nižší ( asi tak 50, kolik to tam stojí teď nevim, mám permanentku na východ). Pokud to ale s výstavbou novýho stadiónu vypadalo dobře, pak je nutný začít s akcema podporujícíma navštěvnost už dopředu a nečekat až na otevření.

  2. Re: Jak dostat lidi na Strahov

    (host)     před 20 lety 23.08.2004 13:27 |  
    0 0

    Ono to není jen v ceně vstupenky, ale i v dalších věcech. Leška se kasal, jak se změní firma na občerstvení. A jediná změna je, že je všechno dražší a déle se čeká. Super. A když si chce někdo sednout na sedačky, tak aby ještě počítal s penězma na čistírnu. O záchodech nemluvím, někdy je štěstí, že je nás tam jen dva tisíce :o)

    • Re: Jak dostat lidi na Strahov

      (host)     před 20 lety 23.08.2004 14:25 |  
      0 0

      moc hezký komentář :) nedá se než stoprocentně souhlasit :)

    • Re: Jak dostat lidi na Strahov

      jiri     před 20 lety 23.08.2004 14:57 |  
      0 0

      tak já s tímhle nesouhlasím - 1.cena občerstvení vyšší - ano, ale jen na UEFA CUP, na ligu to bylo stejné jako loni (taky jsem se nejprve čertil, neb tady k žádné změně DPH nedošlo, resp. pivo by mělo být levnější - z 22% je 19%) 2.že by byla úroveň horší?? Tak s tím nesouhlasím - obsluha je příjemnější (i hezké holky) a rozhodně to netrvá déle než dříve - myslím si, že díky Aramarku došlo k pokroku - dejme jim ještě čas. 3.WC - myslím si, že to má stejnou, tedy nic moc úroveň. Jiri

  3. Re: Jak dostat lidi na Strahov

    (host)     před 20 lety 23.08.2004 13:42 |  
    0 0

    Cena lístku je podle mě až dvacátá v pořadí výmluv. Navíc socialisti zvedli daň, takže taky zachraňujeme poněkud nekomfortní situaci státní černé díry. A když je na třetí ligu vstup za 30,- tak na jih za 70,- není moc. Bohemka chce za vstup 99. A s permanentkou a fanklubem se dá dostat níž.

  4. Re: Jak dostat lidi na Strahov

    (host)     před 20 lety 23.08.2004 15:22 |  
    0 0

    Jen tak to nejde.
    Nehrajeme na našem stadionu, tak se tam těžce vytváří zázemí z vlastních peněz o které bychom v případě odchodu lehce přišli. Takhle jsme závislí na tom co nám CMFS vylepší ze svého.

    Chce to peníze.
    Jediným bičem jsou peníze. Proto jsem osobně i pro vyšší cenu vstupenek než je teď. Zaplatíme-li za zápas víc, tak budeme mít velký nárok chtít něco vidět a nechat o sebe pečovat ostatními službami. Takhle se na vás každý za těch pár pětek vy****.

    Průměrná ligová návštěva: 2500 lidí, cena vstupenky v průměru 300 Kč to dá dohromady 750 000 Kč
    To už by stálo za to snažit se, aby lidi chodili na fotbal.

  5. Re: Jak dostat lidi na Strahov

    gary     před 20 lety 24.08.2004 00:05 |  
    0 0

    Jedna z možností jak zachránit Slávii a zvýšit návštěvnost je přesídlit Slávii na Letnou. Myslím ,že úvahy o společném stadionu se Spartou by nám na pár let vytrhl trn z paty. A to nemluvím o tom ,že bychom se vrátili na místo kam Slávia historicky patří.

    • Re: Jak dostat lidi na Strahov

      Marrak     před 20 lety 24.08.2004 00:36 |  
      0 0

      lol

    • Re: Jak dostat lidi na Strahov

      bojler     před 20 lety 24.08.2004 10:52 |  
      0 0

      je ti dobře chlapče? tys upad ne?

      • Re: Jak dostat lidi na Strahov

        Markus     před 20 lety 24.08.2004 12:33 |  
        0 1

        Chlapče, kdyby ses místo prvních emocí nad tím nápadem zamyslel tak bys takhle třeba nepsal. Já si to taky neumím představit hrát na Spartě, no fuj to jo, ale sdílet stadion s jiným klubem, proč ne. Moc fandím nápadu aby v Edenu byl společný stadion Slavie a Bohemky, myslím že by se to vyplatilo jak ekonomicky tak sportovně.

        • Re: Jak dostat lidi na Strahov

          bojler     před 20 lety 24.08.2004 22:37 |  
          0 0

          Hrát s tou rudou lůzou na jednom stadionu může chtít jenom kretén s vyrážkou na zadku!! Bohemku rád v Edenu uvítám.

          • Re: Jak dostat lidi na Strahov

            gary     před 20 lety 24.08.2004 23:33 |  
            0 0

            No na Olimpijském stadionu v římě hrají také dvě mužstva. Nikomu to nevadí tak nechápu proč by to mělo vadit té tisícovce diváků co chodí na Slávii. Naopak by jsme získali velmi solidní stadion na který je super spojení. Rozhodně by na Letnou nechodilo méně diváků než chodí v současné době na Strahov.

            • Re: Jak dostat lidi na Strahov

              Marrak     před 20 lety 25.08.2004 00:23 |  
              0 0

              :o) tedle myslence se fakt jen smeju....s Bohemkou klidne, ale se spartou? :)))

            • Re: Jak dostat lidi na Strahov

              (host)     před 20 lety 25.08.2004 00:44 |  
              0 0

              Nebylo by lepsi pockat si ten rok (maximalne dva) na svuj vlastni lepsi stadion?

  6. Re: Jak dostat lidi na Strahov

    Markus     před 20 lety 24.08.2004 12:49 |  
    0 1

    Takže, psal jsem to kdysi a napíšu to sem i nyní. Slavii fandím už dlouhou dobu jen na dálku, byl jsem hlasitě proti jejímu stěhování z Edenu, můj názor je že Slavie měla jít na hostování na jiný stadion je na nezbytně nutnou dobu - po čas budování nového stadionu. Až do letošního jara nic nebránilo aby se v Edenu hrál fotbal, stadion se dal levně upravit na požadované ligové parametry stejným způsobem jako to řešily jiné ligové kluby s mnohem menším rozpočtem než Slavie. To? důvod proč mě na Strahov nikdo nedostane, je to forma protestu a nejsem zdaleka sám. Slavie tím přišla o pravidelné návštěvy cca. 7 tisíc diváků co mívala, místní lidé z Vršovic a hlavně Ti starší se nebudou trmácet na Strahov. Ano, trmácet, protože Strahov je v Praze skutečně p*del světa, MHD docela nedostupná. Fanoušci nejsou jen lidé na téhle diskuzi, ba právě naopak, ten vzorek fandů co tady je je zcela rozdílný od reality, většina lidí co chodí na fotbal vůbec nemá na net přístup a přesto(?) jsou dobrými fanoušky. Prostě stalo se že na Strahov se jim nechce a není to o ceně vstupenek a nemusí to být vždy ani o té dopravě. Když lidé vidí jak se pan Ležka "snaží" aby tým hrál vždy o ty nejvyšší příčky, chce se mu zvracet, třeba minulý ročník ... odešli nejlepší hráči jara, Skácel s Vachouškem, zůstali hráči o které nebyl zájem. Podzim, odešli zkušení Petrouš s Dostálkem, obranná fáze hry tím dostala ránu z jaké se už nevzpamatovala. Jaro - odešel náš nejlepší obránce sezony - Müller. Kdo tam zbyl? Hráči o které není zájem, hráči které nezaujaly cizí kluby, neměly čím zaujmout, buď jsou to obránci kteří brání tak že přichází často školácké chyb a nejsou schopní založit hru, záložníci kteří neumí založit hru a poslat útočníky do šancí a útočníci kteří jsou více paliči šancí než střelci gólů. Na takový tým by se člověk měl chodit koukat? Vždy? tohle bolí a je to především kvůli desetiletému účinkování největší katastrofy Slavie - účinkování pana Lešky! Proč chcete zůstat slepí a stále ho podporovat? Jistě, už se těším na ty ohlasy takových, ale kdo ví zda si vůbec přečetli co jsem napsal až sem?!

    Markus

    • Re: Jak dostat lidi na Strahov

      bojler     před 20 lety 24.08.2004 22:58 |  
      0 0

      až potud sem to dočetl, to dělám vždycky. jenom by mě zajímalo, jak můžeš vědět jak Slavia hraje, když seš línej sednout na tramvaj a z Malovanky vyšlápnout na stadion. ach jo.

      další věc, na kterou bych se rád zeptal. Jak chceš jako M. Aurelius pomoct Slavii. Podpořit hráče. Aspoň tak, aby byla atraktivní pro investory a nebyl ve vedení pan Leška kterého nemáš rád.

      Nebo si tvou podporu hráči za výkon v Olmě nezaslouží? Nebojovali? Flákali se? Přestaň trucovat a poď kluky podpořit, třeba se ti složíme na permanentku....

      Hráči i já ti budeme vděční.