Názory

červenobílá nebo červenající se Slavie?

Smutek, lítost a beznaděj mně ovládly po včerejším utkání Slavie v Poháru UEFA.

Ten, kdo mě zná, ví, že já se hned tak nevzdávám a nějaký ten neúspěch mě nepoloží. Ale včera to byla opravdu silná káva i pro mě. Byl jsem jedním z obhájců a podporovatelů trenéra Csaplára při jeho vizích práce s hráči naší Slavie. Naprosto jsem mu důvěřoval a stál za ním a jeho názory. Po prvních třech kolech Gambrinus ligy a včerejším pohárovém zápase se ve mě ale něco zlomilo.

Já vím dobře, že trenér má málo kvalitních hráčů, že Slavia nemá peníze na posily a že musíme hrát s tím co máme. Ale hráče přeci máme, máme brankáře, obránce, záložníky i útočníky. Není teď podstatné, jestli dobré či méně dobré, ale není přeci možné, aby obránci hráli v útoku, čistokrevní útočníci v záloze a špílmachr v obraně. To je přeci všechno postavené na hlavu!

A? hráči hrají dobře nebo špatně, musí přeci hrát na postech, na které jsou zvyklí a na kterých trénují v přípravě! Nebo se snad dočkáme toho, že Gedeon půjde do branky a černý za něho bude tvořit hru Slavie?

Také některá poslední hodnocení hry a působení mužstva Slavie trenérem Csaplárem vyznívá podivně a spousta fanoušků se diví, jestli se náhodou nebyli podívat na jiném stadionu.

Moc mě to mrzí, ale jako jsem dokázal trenéra Csaplára chválit a obhajovat jeho práci, tak nyní musím jeho práci kritizovat, protože se mi nelíbí a Slavia směřuje pod jeho vedením směrem dolů a do míst, kde jí nikdo z nás fanoušků nechce vidět!

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

    (host)     před 20 lety 27.08.2004 16:08 |  
    0 0

    Csaplár má určitě své mouchy, ale pořád z tria LEŽka, Jinoch,Csaplár je nejschopnější a i když jeho trenérský přínos neni takový, jaký jsem zprvu předpokládal, je vidět, že za Slávii bojuje, na poli managerském. Nikdo jinej nedokázal v poslední době přilákat nějakého hráče. Všichni :Kolouch, Holeňák,Rychlík,Zbončák,Vlček jsou hráči, kteří hrají, nebo chtějí hrát za Slávku jen a jen díky Csaplárovi. Jinochova práce = "0" a pak neni divu, že trenér nestíhá to co má, tedy trénovat. Potřebujeme se zbavit LEŽky, Jinocha a pak pro nás snad začne nová, lepší doba. Na těchto dvouch nejdůležitějších místech jsou dva neschopní lidé a to se musí projevit a taky projevilo. Kromě sportovních neúspěchů vzpomeňme na nezískaného Josziho, odešlého Mullera, darovaného Skácela, chaos kolem Kalivody,Kukovu nabídku nenabídku,nedůstojné Beránkovo odvolání a samozřejmě výstavbu našeho vysněného stadionu. Petr

    • Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

      (host)     před 20 lety 27.08.2004 16:41 |  
      0 0

      Vsichni zapominate, ze ryba smrdi od hlavy, v tomhle pripade od majitele. Verim, ze kdyby panove Leska, Jinoch, Ricka, Csaplar meli dostatek financi pro svoje plany, tak bysme byli nekde jinde. Penize delaji penize. Kazdorocni pricmrndavani(i kdyz v radech nekolika desitek milionu) do rozpoctu nas sice udrzi na hladine, ale neposune nas dal. Podivejte se na rudokozce...
      Je to jako u vsech investic...pokud budu investovat malo, malo vydelam, v nasem pripade, pokud nebudu investovat do hracu, nenasleduje sportovni uspech( a tim samozrejme penize a navratnost investic). Nase vedeni urcite ma svoje chyby, ale porad Leska rozhoduje o investovani penez ktery ma k dispozici, Jinoch jedna o hracich na ktery penize ma a Csaplar trenuje hrace ktery v kadru ma.
      A jinak...pokud bude pristi rok stat v Edenu stadion, tak nasemu vedeni prominu a ENICu jejich prizdisracstvi pri investicich taky. Pak se bude dat zacit od zacatku a nastartovat novou eru Slavie.

      • Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

        (host)     před 20 lety 27.08.2004 21:37 |  
        0 0

        Trošku si protiřečíš.Sparta sice majitele má,ale ten do Sparty nedá ani korunu,maximálně při ztrátě zalepí díru.Předchozí majitel A.Diekman do Sparty za svoje působení nedal ani halíř,pouze bral a o tom to,vy se pořád vymlouváte na majitele,ale ono jdem hlavně o vedení.Vedení(Leška-Koš?ál) musí sehnat peníze,Koštál jich vždycky sežene 3x víc než Leška.Je to o neschopnosti.Takže doufat,že hodný strýček nasype x miliónů je trošku krátkozraký...

        • Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

          (host)     před 20 lety 27.08.2004 23:01 |  
          0 0

          Ono je to o tom, ze Sparta je v ty situaci, kdy uz nepotrebuje aby do ni nekdo sypal penize, ale dokaze si na sebe vydelat sama ucasti v LM. Bez LM a bez toho, aniz by ji majitel podrzel by byla presne tam, kde sme my. Navic ma stadion, coz je z hlediska marketingu dulezita vec(a shaneni penez o kterejch mluvis) hodne dulezita vec.
          Trosku kratkozraky, kdyz uz ten termin pouzivas, je myslet si, ze nekdo(rad bych vedel koho si predstavujes v roli spasitelu Slavie) dokaze sehnat tolik tolik penez(jak a od koho?) ze soucasnou Slavii zvedne nahoru. Co bys sponzorum nabidl? Je snad jeste na Strahove misto kde nejsou reklamy?
          Bez ucasti v LM budeme porad hospodarit se ztratou a do ty se nedostaneme bez investovani do hracskyho kadru. Proste chovani vlastnika klubu, kterej nosim v srdci mi prijde nerozumny, nechapu ho a nevim proc nas vlastne kupovali a jakej s nama maji do budoucna zamer. Nechapu to uz dlouho a proto rikam ze hlavni problem je v ENICu.

      • Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

        (host)     před 20 lety 30.08.2004 07:31 |  
        0 0

        No nevím, ale mám pocit, že poslední roky do Slávie přicházelo spoustu kvalitních (a ne zrovna nejlevnějších) hráčů. Druhá stránka je, jestli se všichni příchozí osvědčili a zaplatili (viz. Švancara, v poslední době Lukeš, Fořt,...). I přes dost solidní posílení v posledních letech, se náš tým nedokázal probojovat do LM, kde by mohl vydělat další peníze... Podle mého názoru nesou vinu za současnou situaci především pánové z vedení. Především nechápu v roli managera pana Jinocha. Po jeho nástupu je právě přestupová politika ve Slávii ještě horší, než byla kdysi. Levné a nepochopitelné odchody střídají nesmyslně drahé nebo nesmyslě nekvalitní příchody. Myslím, že kdyby od začátku management vyhověl trenérům, byla by Slávia v jiné situaci...
        Další stránkou je ovšem i přístup hráčů. Zápasy za ně vedení vyhrávat nebude...

  2. Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

    (host)     před 20 lety 28.08.2004 11:53 |  
    0 0

    Myslism, že nemá cenu kritizovat pana Csaplára. On děla co může a jeho praci lně fandim. Všichni po něm chtěli, aby vytvořil vítěznej tým z ničeho. behem celého léta mu nepřišla žádná posila a hráči, které tam má jsou bu? příliš mladí, nebo staří a nebo po dlouhodobém zranění. S takovým kádrem se velmi špatně pracuje. Máme příliš málo vyzrálích a kvalitních hráčů, se kterými by se dalo vyhrávat.
    Chyba podle mně není v trenérovi, ale v majiteli a vedení. Dokuď tu budou oni, slavia pojede jen velmi pomalu vpřed a bude to těžká cesta. Ale Csaplár nám muže ukázat skratku.

    • Re: červenobílá nebo červenající se Slavie?

      (host)     před 20 lety 28.08.2004 13:33 |  
      0 0

      Stojim za Csaplarem. Jen je skoda, ze svoje nazory nerekl otevrene driv. Jenze kdyby je rekl driv a nemel je podlozeny vysledkama(jak se ted bohuzel stalo), tak by letel hned. Sem zvedavej, jak dlouho ve Slavii vydrzi. U nas bohuzel nejsme zvykli, aby nekdo rikal svoje nazory otevrene, aby pojmenoval co je spatne, bojim se ze ho to sezere.