Názory

Fanouškům

Po shlédnutí názorů ve fóru na www.slavia.cz soudím, že asi nejsem sám, kdo po čtvrteční prohře v Tbilisi neměl zrovna dobrou náladu.

Nepříjemně mě ale překvapila někdy až přespříliš ostrá kritika současného týmu. Na jednu stranu souhlasím s tím, že kritika je věc správná, ale nic se nemá přehánět. Nevím, jestli hráči fóra čtou, ale jestli ano, tak po přečtení takovýchto názorů bych jako hráč asi pověsil kopačky na hřebík.

Myslím že my fanoušci máme právo kritizovat, ale podle mého názoru by byla daleko platnější podpora. Podpora nejen písemná a "soukromá", ale hlavně podpora přímo na hřišti. Je to pro Slavii ostuda, že na ni chodí tak málo diváků, a hráčům to taky na sebevědomí nepřidá. Všude slyším, že Sparta je tak nahoře proto, že je sebevědomá, ale myslím, že je až moc sebevědomá, což jí zase ubírá. Toto sebevědomí si tým vybuduje buď skvělými výsledky (což u nás asi fungovat nebude), nebo právě podporou fanoušků. Letošní tým asi nepatří k nejsilnějším, ale jak je vidět, tak i bojovnost a snaha dovede přinášet výsledky.

Jak ale mají hráči bojovat, když za nimi přijdou nějaké dva až tři tisíce diváků?! řekl bych, že cesta skrz neúspěch nevede jen přes nadávky na hráče a vedení, i když pan Leška není asi žádný svatoušek, ale hlavně přes fanouškovskou aktivitu přímo na bitevním poli každého (nejen) fotbalového týmu - konkrétně na domácím stadiónu. Představte si, jak se asi hraje fotbalistům ostravského Baníku, když je plný stadión jejich příznivců. A teď asi sami vidíte, jak se hraje slávistům, když jim přijdou fandit slabé tři tisíce diváků - jsou zakřiknutí, nehrají naplno, i když by určitě rádi atd.

Prosím Vás - všechny slávisty, aby v této, pro nás těžké době, ukázali, jakými fanoušky opravdu jsou, a chodili častěji burcovat svůj tým v cestě za třemi body! Už jen proto, že jsme Slavie!

Věřte mi, že to našim fotbalistům jen pomůže...

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fanouškům

    (host)     před 20 lety 28.08.2004 12:21 |  
    0 0

    V jistém ohledu máš pravdu. Ale jak můžeš čekat, že lidé budou nadšeně chodit a koukat na to, jak mužstvo nehraje, jak se hráči ani nezapotí, jak se nechávají vyřadit druhořadými týmy.
    Přečti si dnešní Sport, tam je to jasně napsané. Hráči s větším zaujetím hrají karty o drobné než běhají na hřišti v mezinárodních pohárech.
    Myslím, že Spartě můžeme závidět to, že když jde o něco, rozpory jsou stranou a všichni makají - nejen na hřišti. U nás všichni kecají, onanují své naduté ego, hádají se a akorát přemýšlejí o tom, jak na druhé vyzrát.
    Proto si myslím, že momentálně nejde o nic tak naléhavě jako udělat v celé Slavii pořádek. Spíš bych snesl, kdyby Slavia přeřadila své supertalenty na dva roky do béčka, třeba i sestoupila, ale bojovala..
    Takhle mám pocit, že si ze mně hráči, trenér i Leška dělají srandu. Proto si říkám, že po mnoha a mnoha dlouhých letech, kdy jsem si platil permici, na fotbal přestanu chodit. To mám podporovat ten stav, jaký tam je?
    tantalos

  2. Re: Fanouškům

    kopejtko     před 20 lety 28.08.2004 13:28 |  
    0 0

    Točí se tu dokola pořád dva typy příspěvků 1) od fanoušků, kteří už se nemůžou na hru Slávie dívat, ikdyž chtějí a proto si přejí výměnu těch, co jsou za bezradnou hru Slávie zodpovědní 2) od fanoušků, kteří si myslí, že lékem je pravidelná 10 tisícová návštěva... Jen by mě zajímalo, kdy těm z druhé kategorie také doje trpělivost, kdy se jim prostě tragická hra obvykle s 2 pološancemi za poločas přestane líbit. Fotbalistům povzbuzování bezpochyby pomůže, ale myslím, že personální změny za lidi, pro které jméno Slávie něco znamená, by hráčům pomohly mnohem víc...

    • Re: Fanouškům

      Buldok     před 20 lety 28.08.2004 17:30 |  
      0 0

      To ty asi nikdy nepochopíš, my z té 2.skupiny jak píšeš jsme totiž rukama, nohama, hlavou, tělem a hlavně srdcem Slavisti a osobně sám za sebe mohu říct, že ikdyby Slavia hrála 3.ligu, byla by po 20.kolech bez bodu poslední a hrála by od 10 hodin ráno při teplotách -50 stupňů, tak tam stejně půjdu na ty sešívaný kluky koukat. Souhlasím s tebou, že by pomohly personální změny, ale tím, že nebudeš chodit na Slavii je rozhodně nevyvoláš.

  3. Re: Fanouškům

    cindy     před 20 lety 28.08.2004 13:30 |  
    0 0

    V nekterych vecech bych s tebou souhlasil,o nekterych lze polemizovat.Ty nahlizis na hrace Slavie jako na lidi,kteri provozuji sport jako sveho konicka.V tom pripade souhlasim a tvrda kritika vskutku neni na miste... Jenze!!!
    Hraci Slavie nejsou rekreacni sportovci ale sportovni profesionalove,kteri se sportem zivi a chodi na hriste vlastne do prace.
    Potom vsak je jakakoliv slusna kritika na miste a spravna.Jestlize nekdo nevykonava svou praci odborne a s plnym pracovnim nasazenim,ma byt kritizovan,potazmo postizen...
    Ja pokud nevykonam svou praci poradne (plne nasazeni je nutnosti),jsem kritizovan ci postizen svymi predstavenymi,ci kritizovan spolu se svym zamestnavatelem danovymi poplatniky...
    Je jasne ze na to maji pravo,stejne tak jako maji pravo fanousci Slavie kritizovat praci fotbalistu a treneru Slavie...samozrejme slusne a vhodnou formou.
    Take si myslim,ze plane poplacavani po ramenou bez opodstatneni nema zadny smysl a postupem casu se zakonite vymsti...
    Pres to vsechno,i kdyz jsem se stavem ve Slavii hrube nespokojen (a nejsem asi zdaleka sam),ma kritika neznamena,ze na Slavii zanevru a prestanu ji podporovat.Naopak Slavie potrebuje podporu fanousku a mela by ji i nadale dostavat.Na druhou stranu,musi hraci rovnez videt,co kvuli nim obetuji ti nejvernejsi fanousci (at financni prostredky ci volny cas) a podle toho CO NEJLEPE NA HRISTI PRACOVAT,a vyvolat tak z rad svych fanousku kritiku kladnou a prijemnou...
    Nikdo se mno nemusi souhlasit,ale toto je muj nazor za kterym si stojim.