Názory

Odrážíme se ode dna?

Ačkoliv být slávistou není v poslední době lehké, ba naopak, někdy se to rovná hrdinství, myslím si, že se snad Slavie konečně odráží ode dna. Vím, že jeden vyhraný zápas ještě nic neznamená, ale po shlédnutí tohoto zápasu jsem přeci jen začal věřit, že to s naší Slavií nebude tak zlé.

Hlavní přínos je jednoznačně Patrik Gedeon, který se vrátil opravdu famózně. Nejen že vstřelil nádherný gól, ale několikrát ukázal, v čem je jeho největší síla. Zaprvé výbušnost. Málo kdy se v naší lize vidí hráč, který se nebojí vběhnout mezi dva obránce a zakončit pěknou střelou, jak jsme to mohli vidět v prvním poločase asi v patnácté minutě, ještě před vstřelenou brankou. Navíc se mi líbí jeho nahrávky, počátkem sezóny si naši hráči přihrávali spíš na jistotu a ani to jim ne vždy vycházelo. Patrik se nebojí použít kolmou přihrávku a tím zrychlit hru. Navíc tím často uvolňoval nabíhající obránce, kteří tak měli lepší pozici na centrování, než při statickém dřívějším útočení. A za další jeho bojovnost, nabíhání a chu? do hry strhávala i ostatní hráče, ale i diváky k lepšímu výkonu. Podle mne to už není jen defenzivní záložník, ale tvořivý hráč, kterého moc potřebujeme. Co vy na to?

Další důvod mého optimizmu je příchod tří hráčů (Rychlíka, Zbončáka a Vlčka). V naší situaci se to rovná pokladu, i když svou kvalitu budou muset ještě potvrdit. Hlavním přínosem je zvýšení konkurence a posilnění lavičky. Nedivím se, že hráči dříve tolik nebojovali, když by případné vyloučení a trest výrazně oslabilo kádr. Teď již bude na lavičce adekvátní náhrada, bez ohledu na to, koho pan Csaplár postaví. Teď se náš trenér nemůže vymlouvat na to, že nemá hotové hráče a silnou lavičku. Konečně může ukázat, co umí. Tak mu přeji, a? se mu daří, a? vyleze se Slavií až na vrchol.

Již méně optimizmu mi do žil vlévá naše vedení. Podle mne mělo poslední přestupy dotáhnout ještě před Pohárem UEFA, ale nevidím do pozadí těchto přestupů, tak doufám, že to opravdu jinak nešlo. Přesto se zatím zdržuji větší kritiky našeho vedení. Zlom nastane po podzimní sezóně. Buď se úspěšně rozjede projekt stadion (myslím tím stavbu, ne demolici a přípravu) a často kritizované vedení se proslaví na věky, nebo budou muset skončit naprostým fiaskem. Já jim zatím držím palce.

Ve chvíli, kdy jsme pokazili Pohár UEFA, budu spokojený, když po podzimu získáme 28 bodů, budeme hrát vždy s nasazením a ztráta na prvního bude maximálně 4 body. Když se navíc začne stavět stadion, vše špatné bude odpuštěno. A co vy, kde je pro vás hranice mezi úspěchem a neúspěchem, když vezmete v úvahu naší situaci? Kolik podle vás získáme bodů? Kdo bude náš nejlepší střelec? Začne se stavět stadion (Najde se investor?)? Odráží se Slavia ode dna? Jestli ano, tak ji pomožte i v hledišti (jedno kde). 3000 diváků je zoufale málo. Slavia si zaslouží větší podporu. Zapomeňte na nezdary, zápas proti Brnu ukázal, že máme na víc.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Odrážíme se ode dna?

    PetCC     před 20 lety 02.09.2004 09:57 |  
    0 0

    Popis toho co předváděl Patrik Gedeon je naprosto vyčerpávající, jeho hra dopředu mi stylem připomínala Poborskýho. Úplně spokojenej letos na podzim být už nemůžu, i když to beru sportovně a nikomu za to nenadávám, stejně mě vyřazení v poháru, vzhledem k současnýmu posílení, bude štvát hodně dlouho. Určitě ale budu spokojenej, pokud budeme hrát každej zápas tak jako proti Brnu a byl bych hodně rád, kdyby chodilo alespoň 4.000 diváků.

  2. Re: Odrážíme se ode dna?

    (host)     před 20 lety 02.09.2004 18:24 |  
    0 0

    Šéf fotbalové Slavie Vladimír Leška vzal do ruky nažehlený dres s číslem 12 a s úsměvem podal ruku blonďatému muži, který k němu přistoupil: "Vítám vás tady, a? se vám ve Slavii daří, Martine..." Na tom by nebylo nic divného, jenže klubový boss nevítal Martina Zbončáka, ale Stanislava Vlčka.

    • Re: Odrážíme se ode dna?

      (host)     před 20 lety 02.09.2004 21:34 |  
      0 0

      To je opravdu smutný, ale Slávia je věčná hlavně díky slavné historii, ta se už nezmění, kdežto vedení nikdy nic jisté nemá. Současné vedení se buď do půl roku znemožní, anebo proslaví novým stadionem.

  3. Re: Odrážíme se ode dna?

    (host)     před 20 lety 03.09.2004 15:03 |  
    0 0

    pocity odrážení ode dna jsou vždy o úhlu pohledu. koukáme z pohledu fotbalu a výkonu, nebo hodnotíme manažerskou sekci klubu? zdánlivě spojité nádoby. jenže zásadně odlišné dojmy a pocity. proto:

    - jeden výkon mě těší, ale neuchlácholí. posily jako vždy přicházejí nesystematicky až v době krize. tohle není budování, ale zachraňování před potopou. (je to smutné - ale v tuto chvíli díky i za to...!)
    - jak píše Pete - vypadnutí z poháru mi během podzimu nenahradí nic. je to obrovská chyba týmu i manažmentu
    - podzimní výkonnost? zmiňoval jsem ve svém článku těsně před sezónou. situace v kádru se trochu změnila. i já začínám být optimista. jenže - v jaké jsou hráči Zbončák či Vlček formě... kdo ví...

    takže chci doufat že se odrážíme ode dna. ale nevěřím tomu. jednak je tu ta zásadní a dlouhodobá otázka stadionu a jednak je tu otázka koncepčnosti vedení našeho klubu. každopádně - dřív než se stihl rozhořet plamen beznaděje, vedení zasáhlo a posílilo mužstvo. to je drobný příslib aspoň v této chvíli...

    • Re: Odrážíme se ode dna?

      (host)     před 20 lety 03.09.2004 15:05 |  
      0 0

      což jsem napsal já - slaviaman (pardon...)

  4. Re: Odrážíme se ode dna?

    Markus     před 20 lety 12.09.2004 18:01 |  
    0 0

    No, po tomto víkendu se už dá říci, snažíme se odrážet, ale pořád se na tom dně plácáme. Chtělo by to hodit přes palubu jedno závaží, ale bohužel to půjde těžko, ten tlustý pán s nápisem majitel se drží všemi drápky ...