Názory

Podpora projektu nového stadionu

Blíží se okamžik, který bude mít pro další vývoj situace ve Slavii zásadní význam a který ovlivní činnost Slavie na dlouhé roky dopředu. Tím okamžikem je dokončení studie návratnosti výstavby nového stadionu a předstoupení s touto studií před potencionální investory.

Oslovení investoři a patrně spíše sdružení investorů se budou seznamovat s projektem stadionu, posuzovat studii návratnosti a zvažovat, zda své peníze vloží do tohoto projektu nebo do nějakého jiného. Kritérií pro rozhodování je hodně. Na jedné straně jsou to hodnocení čistě ekonomická, jako je doba návratnosti vložených peněz, záruka návratnosti, zisk z investice, výše poskytnutého ručení apod. Ekonomické hodnocení projektu může mít podobné výsledky u více projektů, do kterých má potencionální investor zájem investovat. Potom nastupují kritéria další, neekonomická a proto normálním způsobem neměřitelná. S nadsázkou lze říct, že na konečné rozhodnutí může mít vliv, jestli se osobě s rozhodujícím slovem líbí více červenobílá kombinace nebo zelenobílá.

Nyní se rozhoduje o investici do stadionu klubu našeho srdce, do výstavby nejmodernějšího fotbalového stadionu v této republice. A co více může zájemce o financování projektu utvrdit v správnost své investice, než je důvěra v uvedený projekt. Vedení Slavie slovy p. Lešky svoji víru v úspěšnost projektu již mnohokrát deklarovalo. A domnívám se, že nyní jsme na řadě i my fanoušci. I my můžeme a dokonce musíme přispět svým dílem k dosažení konečného úspěchu. Samozřejmě, že každý z nás může mít určité pochybnosti o tomto projektu, ale nyní by měla zaznít z naší strany jeho jednotná a důrazná podpora. Chceme chodit na fotbal na nový stadion do Edenu, věříme projektu, věříme že se investor najde, projekt stadionu plně podporujeme. Jak se naše podpora může projevit – dvěma způsoby. Jednak vyjádřit podporu prostřednictvím těchto ale i oficiálních slavistických internetových stránek (formou článku, deklarace, v diskusních fórech apod.), a potom také podporou mužstva při zápasech na Strahově. Ukázat, že Slavia má více než jen 3 000 fanoušků, kteří v této klíčové chvíli stojí za svým klubem.

Pokud vše dobře dopadne, mohl by do konce letošního roku být známý investor, na jaře proběhnout přípravné a zemní práce, v létě hrubá stavba a v červnu 2006 může být stadion slavnostně otevřen. Pokud se žádný investor nenajde, budeme do Edenu jezdit pouze nakupovat do nového hypermarketu, a možná budeme parkovat na místě, kde dřív předváděli své fotbalové umění generace slávistických hvězd.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. "Pokud se investor nenajde..."

    (host)     před 20 lety 08.09.2004 20:01 |  
    0 0

    Upozornuju, ze pokud se nenajde investor a my budeme v Edenu jezdit nakupovat do Hypermarketu, jak pise autor clanku, pokud nam tedy za nejake dva tri roky vedeni oznami, ze novy stadion mit nebudeme, tak Vas vazeni upozornuju, ze inzenyru Leskovi nekdo zapali auto, barak, nebo ho nekdo podrizne.
    A to nerikam jako nejakou nadsazku nebo vysmech, rikam to zcela vazne a vedom si vsech okolnosti, ktere k tomu mohou vest.

    Byt ing. Leskou, snazim se o novy stadion na plne obratky, protoze pokud se to nepovede, muze pan Leska rovnou skocit z Nuselaku, popripade se odstehovat nekam na samotu na venkov, kde ho nikdo nenajde. Letita zloba uz se nahromadila a staci skrtnout sirkou a vsechna pujde ven. Pozor, pane inzenyre !

    • Re:

      (host)     před 20 lety 09.09.2004 09:08 |  
      0 0

      musim reagovat na tvuj clanek protoze presne to si myslim i ja.

      • Re:

        cindy     před 20 lety 09.09.2004 10:24 |  
        0 0

        Je jen skoda,ze se pod sve prispevky neumite podepsat?To se za svuj nazor stydite???
        Pokud ano,tak nic nepiste...

  2. Re: Podpora projektu nového stadionu

    Markus     před 20 lety 09.09.2004 09:58 |  
    0 0

    "Do slavnostního otevření stadiónu zbývá: 405 dnů" nesedí s termínem červen 2006 který je tu nově zmíněn. Vidím to jasně, rok 2004 skončí a do stadionu se opět nekopne. Zbourání stadionu a přeložka kanalizace pod Edenem není žádný důkaz že se staví, stejně dobře jako stadion tu teď může být cokoliv jiného, jisté je jen jedno, už není kam se vrátit, pokud tu někdo nepostaví stadion nový.

  3. Re: Pokud se investor nenajde - pro anonyma

    fiki     před 20 lety 09.09.2004 14:56 |  
    0 0

    Pro anonyma - Chápu tvoje rozčarování nad stále se posouvajícím příslibem zahájení výstavby nového stadionu. Z tvého netradičního příspěvku lze mezi řádky vyčíst, že i tobě na Slavii záleží, i když řešení které uvádíš bude zajímat asi jen "orgány činné v trestním řízení". Chtěl bych tě ale požádat - a to byl smysl článku - udělej pro Slavii a pro nový stadion něco teď a v nejbližších týdnech. To znamená choď na domácí zápasy na Strahov, a podpoř tak svůj klub, a? ukážeme investorům že i Slavia má hodně fanoušků, a podpoříme hráče abychom se během pár kol vrátili do boje o titul, který v tomto ročníku znamená Ligu mistů a 100 mil. Kč.

  4. Nápad...

    (host)     před 20 lety 09.09.2004 15:52 |  
    0 0

    Tak teď mě napadlo něco šílenýho.Když už jsme v tom podporování výstavby stadionu.Je sice hezký,že tu lidi hlasujou,že podporují projekt 100 procentně,taky je hezký,že někteří z nich začnou na Strahov jezdit častěji,ale...Mnoho fanoušků je z Edenu a mnoho z nich nechodí na Internet,prostě k němu nemají přístup.Ale televizi mají všichni,kdyby jsme se složili (každej kolik může),natočili nějakej poutavej (a jednoduchej) reklamní blok,tak jich tam přitáhneme mnohem mnohem víc.Nebo,do rádia,či novin.Stačilo by založit účet,na kterej by se přispívalo.

    • Re: Nápad...

      (host)     před 20 lety 09.09.2004 21:18 |  
      0 0

      Upoutavky na zapasy byvaly pravidelne, ted nevim (Sport uz nectu, radia neposloucham), ale nejaky extra efekt to nemelo:(

    • Re: Nápad...

      (host)     před 20 lety 10.09.2004 12:12 |  
      0 0

      Musim te ubezpecit, ze pokud by se vybraly penize na natoceni spotu, tak uz bysme rozhodne nemeli na to, aby se to vysilalo v televizi. Mas vubec predstavu, kolik stoji minuta reklamniho vysilaciho casu?! jane

      • Re: Nápad...

        Mihajlovic     před 20 lety 10.09.2004 13:29 |  
        0 0

        :)

        Levněji to vyjde jako teleshoping. To by byla prdel....:)))))))

        • Re: Nápad...

          (host)     před 20 lety 11.09.2004 01:37 |  
          0 0

          teleshoping by sedel, tam taky lzou :-)