Názory

Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

Sobotní derby žen Slavia – Sparta přineslo několik podivných momentů. Jeden z hlavních byl ten, že na tento zápas, jež je v ženské kopané tak důležitý, byl nominován rozhodčí pan Milan Šedivý, který je zapleten do korupční aféry v první lize.

Proč tento rozhodčí byl nominován na derby žen? Zodpoví nám někdo tuto otázku? Vždy? se jedná o to nejlepší, co v ženské lize můžeme vidět. Věříme, že to bude právě svaz, který nám na tuto otázku odpoví. Také bylo pikantní, že delegátem byl pan Evžen Amler, který se do aféry také zapletl, i když i zde obvinění bylo staženo k dalšímu prošetření. V samotném derby se událo dosti podivuhodných věcí, které rozhodně nevypovídají o pískání fair-play.

V prvním poločase za stavu 1:0 pro Spartu se měla pískat penalta ve prospěch Slavie. Lucie Heroldová zahrála ve vápně evidentně rukou, míč viditelně změnil směr. Rozhodčí ani nemrkl a nechal pokračovat. Kdybychom za tohoto stavu dokázali vyrovnat, vývoj utkání by byl naprosto jiný.

V první půli Martina Marková dostala žlutou kartu za řeči. Jenže my jsme měli míč a v ten moment byla faulována Gábina Chlumecká. V tu chvíli Marková řekla pár slov, která ale nesměřovalá k rozhodčímu, ten zapískal, dal naší hráčce kartu a Sparta získala míč.

Ve druhém poločase byla naše záložnice Blanka Pěničková zezadu tvrdě faulována, sice bylo odpískáno, ale na místě měla být jednoznačně žlutá karta. Zákroku se dopustila Alexandra Mouchová. Naše hráčka poté musela být ošetřována delší dobu a zápas dohrála s velkou bolestí kotníku.

Irena Martínková v 78. minutě brutálně faulovala naši hráčku Kateřinu Hejlovou. Byl to skluz zezadu, kdy bylo jasné, že nejde po míči. Za to dostala pouze žlutou kartu, přestože červená by byla na místě. Její sestra Lucie Martínková měla dostat také červenou za dvě žluté, protože poté, co již jednu měla, předvedla několik tvrdých zákroků. Rozhodčího to však nechalo klidným.

Během zápasu pak ještě došlo k několika otočení standardních situací a rohů ve prospěch Sparty. Dále nebyly odpískány dva dvoumetrové ofsajdy. Neomluvitelné je chování pomezního, který v průběhu utkání použil svůj mobilní telefon k soukromému hovoru a delší dobu se bavil a nesledoval hru.

Na těchto několika uvedených příkladech dávám na vědomí, jak nás rozhodčí poškodili. Pochopitelně mám na mysli Slavii. K nominaci rozhodčích bych chtěl říci jen jedno. Ti, kdo nominují rozhodčí na zápasy, tím spíš na derby Slavia – Sparta, by se opravdu měli zamyslet a věnovat výběru větší pozornost. Takovéto zápasy přeci musí pískat nepošpinění rozhodčí, kteří budou především pískat fair-play a netíhnou ani k jednomu z uvedených klubů. Výsledek utkání se už nezmění, naštěstí se nejednalo o finále, ale pro příště by se to nemělo stát.

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    Markus     před 20 lety 23.09.2004 08:20 |  
    0 0

    Nebyl jsem tam, neviděl, jenom ... připadá mi že přišla nová móda, stěžovat si na rozhodčí.

    • Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

      vizzir     před 20 lety 23.09.2004 08:56 |  
      0 0

      tak jako jestli nas opravdu takle zariznul,tak je normalni si stezovat..staci si precist par prepisu odposlechu a dozvis se co to je nekdy za prasata..vim ze se ma ctit presumpce neviny,ale podle toho co tady ctu je to skoro na zalobu o usly vydelek..

      • Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

        Richi (admin)     před 20 lety 23.09.2004 09:48 |  
        0 0

        Stiznost asi nema vyznam, protoze tam nebyla zadna kamera, takze to neni natocene. Rozhodci bude rikat svoji verzi, delegat Amler ho podpori (proc by taky ne), Sparta bude rikat opak. Takze to nepomuze. Clanek jsem napsal hlavne proto, proc prave taci rozhodci maji byt delegovani na utkani. Lide na svazu by se meli zamyslet.

        • Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

          (host)     před 20 lety 23.09.2004 21:43 |  
          0 0

          Vzhledem k tomu že se natáčí i zápasy divize tak je zarážející že neexistuje záznam z první ligy(ženské).

  2. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    (host)     před 20 lety 23.09.2004 08:40 |  
    0 0

    Utkání jsem neviděl, pokud ale mohu soudit podle výkonů rozhodčích z ligy, mám pocit, že kdyby byli všichni do jednoho zavřeni například za daňové úniky, žádný z nich by si nemohl stěžovat na nespravedlnost. Cpát tyhle mafiány i sem, aby si přivydělali i na chuděrách holkách, je zvrácenost.

  3. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    (host)     před 20 lety 23.09.2004 09:12 |  
    0 0

    utkani jsem videl, a je opravdu pravda, ze rozhodci predvadel tragicke kousky, az si clovek rikal zda ma vubec cenu se kvuli tomu takhle trapit, fanousci klubu, a zvlaste slavie to maji i tak tezky, a natoz kdyz videj ze hracum rozhodci nepiska rovinu a podrazi je ... V tom hrace a i hracky lituju, vedet ze maj smulu, ze jim nepomuze nic a ani na rozhodciho se spolehnout nemuzou .. Vim sam jake to je, a jak se pak hraje spatne ...

    Pryc s takovejma...

  4. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    Besa     před 20 lety 23.09.2004 09:18 |  
    0 0

    No tak to je mazec. Sice jsem si četl jen tenhle jeden Richiho komentář, ale z těch rozhodčích se mi fakt zvedá kufr. Je sice fakt, že se poslední dobou rozmohla móda stěžovat si na rozhodčí, ale jsou-li k tomu pádné důvody, nevidím v tom vůbec nic špatného. A tak nezbývá než věřit v lepší časy a to, že se rudochům někdy vyprázdní kapsy a začne se všude pískat rovina.

    • Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

      Richi (admin)     před 20 lety 23.09.2004 09:49 |  
      0 0

      Stezovat si na tohoto rozhodciho jsem se rozhodl pote, co byly zverejneny odposlechy. Kdyby to byl "nepospineny" rozhodci, tak to nema zadny vyznam. Takhle jsem poukazal prave na to, ze ten, co se do neceho zapletl, muze piskat takovyto zapas. Samozrejme pan Sedivy si piska dal i v lize ci opet Zizkov, kterej ho uplacel. Fakt divocina.

  5. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    (host)     před 20 lety 23.09.2004 12:08 |  
    0 0

    Ja si myslim ze z tohodle clanku muze mit autor jen problemy nekoho podezrivat ale zase kdyz probiha korupcni afera nemuzeme si furt stezovat na rozhodci sparta byla lepsi :op Petra

  6. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    (host)     před 20 lety 23.09.2004 22:28 |  
    0 0

    Už zase slyším hlasy, že kdo si stěžuje na rozhodčí, je ublíženec, uplakanec a bůhvíjaký nepřítel. Bohužel se to objeví někdy i v novinách. Jenže ono proti té mafii je zbabělé mlčet. říct otevřeně tenhle Šedivý, tenhle Amler, tenhle Horník jsou gauneři, chce víc odvahy než mlčet. Pochopitelně když někdo řekne a, ozve se někdo, kdo mu namítne, že je blbec, a že ve skutečnosti je b. Bohužel v těch špinavých kšeftech se pohybuje hodně peněz a za ně se dá koupit leccos. I pár hovad, která se budou člověku, který si oprávněně stěžuje, ještě posmívat. A to dokonce i na stránkách novin
    Tantalos

  7. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    (host)     před 20 lety 27.09.2004 10:44 |  
    0 0

    To co čtu ve výše uvedeném článku je velmi neobjektivní a až nehorázné . Sem tam se zajdu podívat na zápasy žen a dle výše uvedeného mám pocit že jsem byl na úplně ale úplně jiném zápase. Podle toho co tu autor článku píše, to vypadá jako by faulovaly pouze hráčky v rudém dresu ale tomu tak nebylo, hra se přiostřovala ale to na obou stranách! I hráčky Slavie se dopustili několika tak hrubých faulů které nebyly potrestány ani žlutou kartou, což bylo velmi podivné. Na druhou stranu tam byla jedna slávistka která byla velmi zákeřná, myslím že měla č.8 a vy sami víte proč jste ji střídali, měla na mále aby nedostala druhou žlutou a nemusela jít předčasně do kabin. Naopak k výkonu rozhodčího si myslím že právě on to zvládl na výbornou, nenechal si do toho "kecat" a neovlivnilo ho ani nesportovní chování příznivců Slavie, které bylo místy velmi vulgární. Nechápu rozčarování Slavie, v porovnání s některými rozhodčími v ženském provedení které by takovýto tlak neunesli a nechali si radit, byl pan Šedivý perfektní. Sparta byla v tomto utkání lepší alespoň v tom prvním poločase kde si vystřílela třígólový náskok. Slavie také měla šance a to především ve druhé půli ale nedokázala je využít a podle mě se fotbal hraje na góly a když jich nedáte tolik tak se potom vyhrávat nedá. Měli by jste přijmout to že Sparta vyhrála a nehledat nyní chyby jinde než ve vašem týmu a určitě ne v rozhodčích.......

    Svádět prohru na rozhodčí jak moc vám ublížili je dost trapné, možná by se mělo i v ženské kopané prosadit to aby zápasy museli mít svou nahrávku a poté by se dalo takovýmto spekulacím vyhnout, protože v tomto případě to dle mého názoru spekulace je.

  8. Re: Ovlivnil rozhodčí Milan Šedivý ženské derby?

    (host)     před 20 lety 07.10.2004 17:48 |  
    0 0

    určitě utkání Slavia-Sparta neovlivnil rozhodčí, ale katastrofální výkon slávistek v 1.pol. Po třetím gólu byla Slávia na ručník a zachránila ji vlastně poločasová přestávka. Zdravotní problémy Sparty a vynucené vystřídání do té doby velmi dobrých Mocové a Pincové zachránilo Slavii pravděpodobně od debaklu. Slávisté by se měli podívat do vlastních řad, proč to byl výkon nejhorší v derby za poslední 2 roky. Hra neměla žádnou organizaci a taktiku. Už se těším dopředu na další derby, ale již dnes mohu napsat pokuď Slavia zase prohraje svede se to opět na rozhodčího. To je taktika Slavie. Nehledat chyby u sebe, ale někde jinde. K tomu ještě komentáře od Riciho, člověka, který pořádně nezná ani pravidla fotbalu, to je zážitek!!