Fortuna liga

Zítra hrajeme na Slovácku, přežije trenér?

Slavia míří na Slovácko. Spekuluje se, že v případě bodové ztráty by skončil trenér Josef Csaplár? Podpoří hráči trenéra a vyhrají? Dá se očekávat zajímavé utkání, které přímým přenosem vysílá televize Nova.

Dnešního tréninku se zúčastnilo 19 hráčů, chyběl jen zraněný Sedláček, který by však mohl už být připraven na derby! Plně trénovali i Piták se Švecem, kteří se v minulých dnech potýkali s virózou. Dnes tedy trénovali následující hráči: Slavík, Kozáčik, Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík, Hrdlička, Chleboun, Gedeon, Švec, Latka, Zbončák, Piták, Koloušek, Kuka, Munster, Adauto, Vlček a Fořt.
 
Na trénink jsem dorazil v druhé části, když už hráli na dvě brány. Vypozorovat sestavu nebylo příliš jednoduché, takže si nejsem jist, jak nakonec nastoupíme. Ale mohl jsem vytušit jejich náladu, která podle všeho není vůbec dobrá. Při hře hráči hlavně zkoušeli zakončení, protože když se dostali do určitého pásma, tak bránil pouze jeden obránce a ke střelbě se hlásilo hned několik hráčů.
 
A právě ta koncovka, to byla bída. I prázdnou bránu dokázali přestřelit a když ne, tak trefili brankáře. Centry byly velmi špatné, kloudných akcí jsem se nedočkal. Co jsem viděl byl výraz hráčů. A jaký? Bídný. Ruce na hlavě, nevěřícné kroucení hlavou, povzdech. Prostě nic povzbudivého před zítřejším utkáním.
 
A jak by tedy měla vypadat sestava? Jak už jsem řekl, bylo složité to vyčíst, ale podle všeho by nakonec měli vyběhnout stejní hráči jako proti Jablonci. Jen se ptám, proč trenér nezkusí Latku v obraně, na tomto postu hraje v reprezentaci, a Bejbla v záloze, kde mu to více vyhovuje?
Kozáčik – Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík – Piták, Latka (Švec), Gedeon, Zbončák – Vlček, Adauto
 
V historii české ligy jsme se Slavia se Slováckem střetla zatím devětkrát s bilancí 3-4-2 a skóre 11:8. Negativní zprávou je fakt, že jsme na jejich hřišti ještě nevyhráli, takže se ptám, proč zrovna v této naší situaci bychom měli vyhrát? Stane se zázrak? No uvidíme. Navíc na poslední utkání máme špatné vzpomínky, prohráli jsme 2:4 a u Václava Kolouška se zjistila leukémie.
 
„Chceme podat maximální výkon. Respektujeme sílu soupeře, víme že nejedeme na výlet. Věříme však, že se nám podaří protrhnout střeleckou smůlu a přivést kvalitní výsledek,“ řekl kouč Josef Csaplár.
 
Utkání začíná ve 14:25. V karetním ohrožení před derby je Adauto a Holeňák. Snad ani jeden z nich nedostane kartu, to by bylo další oslabení. A jak vás na tento zápas pozvu? Vítězství je pro mě zbožným přáním, takže si můžeme položit otázku: Dožije se Csaplár derby?

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra hrajeme na Slovácku, přežije trenér?

    slaviator     před 19 lety 08.04.2005 20:07 |  
    0 0

    Já celou dobu říkám, že (bez Sedlyho a Koloucha) by měla být tato základní sestava:
    Kozáčik – Švec, Holeňák, Latka, Hrdlička – Piták, Bejbl, Gedeon, Zbončák – Vlček, Munster

    • Re: Zítra hrajeme na Slovácku, přežije trenér?

      (host)     před 19 lety 08.04.2005 20:31 |  
      0 0

      Přesně, taky bych zkusil vyměnit Bejbla a Latku

    • Re: Zítra hrajeme na Slovácku, přežije trenér?

      jarmakarma (host)     před 19 lety 09.04.2005 09:09 |  
      0 0

      Zdar slavimane. V této situaci s tou sestavou naprosto souhlasím, ale stejně myslím, že nemůžeme čekat, že se Csaplár jen tak vzdá svého vítězného typu (Rychlík). Sestava bude, jak to píše richi nebo v horším případě bude Fořt místo Adiho. Já ti nevím, kam to s Csapim spěje.