Názory

Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

Tuto otázku si teď kladu nejen já, ale možná i někdo z vás čtenářů. Jak víme, hrát se bude v PONDěLÍ od 19:00 hodin. Tento čas vyvolává mnoho rozporů. Na jedné straně Pražani a na druhé takzvaní "venkované". Jelikož Pražani si přejí večer v pondělí, poněvadž jsou dopoledne v práci a přes víkend jsou na chatách, tak "venkované" si většinou přejí sobotu (někdy neděli).

Můžeme to pomalu rozebrat. Začnu u Prahy
Jak víme, Praha má zhruba, dejme tomu, milion obyvatel. Kolik asi odjíždí přes víkend na chaty? Přesně to nemůže říct nikdo, ale ruku na srdce, myslíte, že jedou všichni? Zdaleka NE! A z těch zbylých kolik je asi slávistů? No určitě hodně, co si budeme povídat. A ti se nedokážou nějakým způsobem dopravit na Strahov. Ano, říkají: "Je to daleko. Je to přes celou Prahu atd." Co myslíte, je 20 km Prahou delší vzdálenost než desítky, ba i stovky kilometrů, které ujedou "venkovani" za "svým" klubem? No, opět NE! No, a co pondělky? Tvrdí, že jsou v práci. Hm, v době (16:40) je hodně lidí určitě v práci, co? Kdo v té době může být v práci?
1) Dělníci, co dělají na směny - mají odpolední
2) Někteří úředníci
3) Další nepočitatelné profese. Ale opět to jsou všichni slávisti v Praze? Určitě NE!

Teď si rozebereme "venkovany"
Venkov tvoří mnoho slávistů, kteří vyznávají hlavně víkendy - soboty. Proč? Taková sobota, copak to asi je za den? Sobota je:
1) den, kdy se podnikají celodenní výlety, tak proč do svého programu nezapojit i návštěvu stadionu
2) pro vzdálenější je to výborný čas (půl dne tam, fotbal, půl dne zpět). To nemluvím o "Nováckém čase" - 14:30, ale i večerní 18:00, 19:00 či 20:00. ANO!, i tak pozdě by se mohlo hrát, jelikož další den není pracovní a většina lidí je doma. NE! Pro ty, kteří jezdí vlakem či autobusem, je to nevyhovující, to uznávám.
 
A jak je na tom pondělí? Zase, práce. Kolik lidí dělá na směny, ranní atd.? Směny - končí ve 14:00 a za dvě a půl hodiny se dá dostat do Prahy? ANO! Ale jen pro bližší ku Praze (do 150km) a platí to jen pro zápasy od 16:30. NE! Pro slávisty dále od Prahy (více jak 150km). Začátek od 19:00? NE! Dostat se tam není problém, ale dostat se zpátky už je problém větší, ba je to dokonce megaproblém, hlavně pro ty, kteří jezdí vlakem, dále pro ty, kteří jdou další den od pěti, šesti, sedmi do práce. Opět ale nepočítám ty, kteří jsou hodně blízko ku Praze.

Takže to shrneme. Pro Pražany je dobré pondělí od sedmi, ale to nevyhovuje mnoha "venkovanům". A soboty (neděle do čtyř až pěti)? Ty zase vyhovují "venkovanům" a ne Praze. Takže tuto rozvahu ukončíme takto: Když přijdete na Strahov, uvidíte mnoho vlajek, které značí města. Na kolika je asi Praha? MÁLO! Vyjma jižní tribuny, ale i tam se vyskytují názvy všech možných měst, které značí místa, kde se seskupují tzv. venkované. Vidíte zde: česká Lípa, Rožďalovice, Lovosice, Příbram, Bělá pod Bezdězem, Křinec, Chomutov, Louny, Lázně Bělohrad, Písek, a mnoha dalších. Je tudíž většina z Prahy? A? si domyslí každý sám …

Nápis značí zápas s Budějovicemi, který se hraje od 19:00, což vyhovuje Praze, ale bude tam opravdu více lidí než o víkendu? To ví jen Bůh a Svatý Václav.

Komentáře (54)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    vlada     před 19 lety 08.05.2005 13:50 |  
    0 0

    Výstižný článek! Ze vším souhlasím. Ono stačí se podívat na SPZ na parkovišti a minimálně polovina není z Prahy. Chtělo by to udělat nějakou anketu přímo na stadiónu a podle toho vybrat začátek.Mě vyhovuje sobota a na oficiálním webu jsem hlasoval pro 20:00,což bohužel vzhledem k přiblblým soukromým televizím nebylo ani jednou.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 15:27 |  
      0 0

      Přesně tak, mě taky totiž vyhovovuje sobota. A myslím si, že i dost jiným lidí taky:-)

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        (host)     před 19 lety 08.05.2005 18:35 |  
        0 0

        Sorry, ale sobota (obzvláště večer) je úplně nejhorší termín, co může být.

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:16 |  
          0 0

          Jo tak to jsi Pražák, co? A to dost radikální určitě.

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          Richi (admin)     před 19 lety 08.05.2005 19:51 |  
          0 0

          Myslíš že je nejlepší sobota, ale musí to být večer, kdy je tma, to jsou nejlepší fotbaly, když je světlo, je to na hovno.

          • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

            vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 09.05.2005 06:17 |  
            0 0

            Právě proto, dy? to tady celou dobu řikám. Sobota od 19-20,00. Těší mě Richi, že si se taky zapojil do debaty:-).

          • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

            vlada     před 19 lety 09.05.2005 15:44 |  
            0 0

            Přesně tak! Z loňského ročníku vzpomínám na zápas s Teplicemi. Začátek 20:00, skoro 5000 lidí,pěkná atmosféra a než Teplice dvěma slepenými góly srovnali,tak i zážitek s fotbalu.

  2. O čem ten článek je?

    (host)     před 19 lety 08.05.2005 14:10 |  
    0 0

    Nechi nějak zpochybňovat ten článek,ale myslím si,že tady ani tak nejde o to jestli se hraje o víkendu nebo v pondělí.Je prostě hanba sledovat na zápasech ty tři čtyři tisíce a z toho ještě dobrá třetina utkání opouští hned po hvizdu.Problém je v tom,že lidi jsou líný,pohodlný a dokážou akorát kecat místo toho,aby kluky podpořili.Já sám osobně to beru jako svátek,když mužu v dresu vyrazit na fotbal a většinou si i zařídím vše tak,abych prostě to volno měl.Všechno je to o tom,co sme schopný pro Slavii udělat...A i když vím,že strahov je na nic a klubové vedení jakbysmet,nevidím duvod,proč nebýt na tribuně a kluky nepodpořit.Zítra na východě na viděnou!

    • Re: O čem ten článek je?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 15:29 |  
      0 0

      Myslím si to také. Ty tam budeš, tak fandi, já tam z důvodů v článku nebudu a hrozně mě to sere.

  3. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    DavidLister     před 19 lety 08.05.2005 14:29 |  
    0 0

    To je všechno hezké, podle těchto informací by asi nejlepším možným termínem byla neděle v 18 hodin, matně si vzpomínám, že v tu dobu chodilo nejvíce lidí i do Edenu. Mimopražských fanoušků je třeba si vážit, to nepopírám, na druhou stranu bych nezešměšnoval pražské pracující, velká většina z nás nedělá do tří, a vyrazit hned z práce na fotbal je taky docela umění.

    Přesto všechno si myslím, že stadion zaplní jediné - dobré výsledky, kvalitní hra, nasazení hráčů. Všechno ostatní může ovlivnit desítky, stovky lidí, ale dobré výkony přilákají řádově tisíce diváků. To se prostě projevilo i v mnoha dalších klubech.

    PS: Já na Budějky jdu! :-)

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 15:33 |  
      0 0

      Do tří, dobře. Ale je umění podle tebe, když člověk dělá do dvou a musí domů, něco zařídit, ... , pak sedne do auta a jede 120 km do Prahy! Když to zvládnem my, tak nevidim důvod, aby to nezvlád někdo z Prahy, kterej to má podstatně blíž. Ps. na Budějkách nebudu:-(

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        DavidLister     před 19 lety 08.05.2005 15:53 |  
        0 0

        já jsem chtěl hlavně zdůraznit, ze největším lákadlem je předváděná hra. Máš můj obdiv, ze jezdis takovou dalku. Ale existuji prazsti slavisti, co jezdi i na venkovni zapasy na Moravu....

        A kdyz delam v Praze do pul ctvrty, ale vetsinou se delava tak do peti, tak v 16:40 na Strahove proste nejses...

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 16:11 |  
          0 0

          je pravda dost lidí dělá do pěti, ale jsou to všichni? Kdepak! tak proč nejdou na fotbal?

          • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

            (host)     před 19 lety 08.05.2005 17:17 |  
            0 0

            Protože to třeba nejsou slávisti, že jo?

            • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

              vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 17:54 |  
              0 0

              Hele jestli fandíš Slavii, tak bys tohle nepsal a jestli ne tak vypadni, ale upřímně, v celý Praze je slávistů dost a určitě všichni takhle nepracujou, tak nevim co to tady meleš anonyme.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      lucky-pilda     před 19 lety 08.05.2005 19:31 |  
      0 0

      Dovol, abych ti vyvrátil domněnku o tom, jak se všichni pohrnou na Strahov v případě dobré hry a výsledků - chodilo snad na utkání např. za vrcholu za Beránkovy éry nebo i před tím? Nechodilo, počty diváků byly tak maximálně o pár stovek vyšší, někdy ani to ne. Zakopaný pes je v lenosti!

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 09.05.2005 06:18 |  
        0 0

        Přesně tak!!!

  4. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    (host)     před 19 lety 08.05.2005 14:40 |  
    0 0

    Ve většině máš pravdu, ale nemyslím so, že to úplně objektivní. Nevidím důvod, proč by si pražští fanoušci, pražského klubu měli na vlajky psát PRAHA. To dělaj ty ostatní, aby právě ukázaly, že jsou ochotný přijet i odjinud to zaprví. A dám třeba můj příklad, ano jsou to možná výmluvy, ale
    je mi 17 let, sobota: jezdím na chatu s rodinou, ale dobře to můžu oželet, ale ne vždy mám na fotbal peníze a hlavně slávia hrála v sobotu dvakrát v sobotu doma a jednou z toho jsem tam byl - na derby
    neděle: v neděli se na Strahově nehraje, co já vím
    pondělí: jsem student osmiletého gymnázia v septimě, v pondělí mám do 17 hod. a ulejvat se kvůli fotbalu, to si nemůžu dovolit, 19 hod je na mě v pondělí pozdě, protože v úterý mám od sedmi hodin školu, takže musím vstávat v 6 hodin.
    Já vím, teď si říkáte, že takovýhle výmluvy si najde každej, ale něco na tom je.)
    Nehledě na to, že bydlím v Bohnicích a cesta na strahov pro mě znamená hodinu, takže to je se vším všudy asi 5 hodin, který moho využít přípravou do školy apod.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      Marrak     před 19 lety 08.05.2005 15:25 |  
      0 0

      kdyby byl kazdej takovej poctivej student jako ty, tak by nas na strahove asi moc nebylo :o)

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        Luke (host)     před 19 lety 08.05.2005 15:45 |  
        0 0

        Ty se máš že Vás jezdí víc a máš podporu... Když máš podporu v rodině, tak je to o něčem jiném... Já měl podporu v dědovi - slávistovi, jenže ten už nežije a matka nevidí ráda abych se vláčel sám do prahy na fotbal.. Prý by nás mělo být víc "kdyby se něco jednomu stalo, že jeden by u něj zůstal a další by šel pro pomoc..." Jenže nikdo takovej nechce jet :o/

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          osophy (host)     před 19 lety 08.05.2005 17:31 |  
          0 0

          Matka to nevidi rada....To si ze mne delas prdel,ne?Nemas byt nahodou pristi rok plnolety?No jestli jsou vsichni mlady jako Ty,tak mam vazne obavy o budocnost nas vsech,protoze takovej mamincim pricmrndalek toho v zivote asi moc nedokaze!:(Postav se na vlastni nohy a zacni se chovat primerene svemu veku!!!

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          Luke (host)     před 19 lety 08.05.2005 19:31 |  
          0 0

          No budu a to se na ni vyseru, ale ted to nejde... živí mě;-)

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 15:42 |  
      0 0

      S tou Prahou - jde o princip, pochop to. Mě je taky 17, jezdim s tátou a pár kamarádama, takže mám i opdporu:-), ale taky nejsem na každym zápase. Jelikož každý zápas něco stojí (vstup, pití, benzín), taky se pak chodí do práce nebo do školy (blbý odpoledky), ale jakmile se odpadne pár těhle problémů, hned tam jedem, takže si na Slavii čas nějakej udělám (třeba se neučim, vezme se dovča,...), ale hrát od sedmi v pondělí je fakt blbost, teda aspoň pro mě jo.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      Luke (host)     před 19 lety 08.05.2005 15:43 |  
      0 0

      Ja jsem taky student osmiletého gymnázia, v pondělí mám do pul třetí. To by šlo... Být tak z prahy :o/ Jenže 100 km od Prahy, to je min dvě hod cesty...

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        Marrak     před 19 lety 08.05.2005 17:50 |  
        0 0

        tak se uc v aute! :o)))

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          Luke (host)     před 19 lety 08.05.2005 19:32 |  
          0 0

          pravda:-)) Ale to bych musel jet s někým kdo ho má, ja jaksi ještě nemám řidičák ;-)

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      (host)     před 19 lety 08.05.2005 15:52 |  
      0 0

      Jsem student je mi 17 - ALE KDYZ SE JEDNA O SKS SKOLA ME NEZAJIMA - btw. mam to do prahy pres 100km....Haknout skolu kvuli fotbalu? NO PROBLEM Nejit druhej den do skoly kvuli fotbalu? NO PROBLEM .......... SKS JE PRIORITA , vole..........

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      (host)     před 19 lety 08.05.2005 18:31 |  
      0 0

      Ty, vole. To jsou fakt hustý výmluvy. Tobě je 17 let a dělá ti problém jít na Slávii od 19,00 hod.? Mýmu bratránkovi je 11 a jde. Promiň, ale zápas končí max. v 21,00 hod., v Bohnicích jseš max. ve 22,00 hod. a netvrď, že chodíš v 17 spát dřív než ve 22,00 hod. Výmluvy to by ti šlo. Když chceš, tak to jde.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      (host)     před 19 lety 09.05.2005 14:34 |  
      0 0

      S tím psaním nápisů "Praha" na vlajky souhlasím, tady autor článku naprosto ustřelil... tyhle argumenty o nápisech měst a vesnic na Strahově jsou naprosto ujetý... ale dál už nevím, jestli ten svůj příspěvek myslíš vážně nebo je to recese... od sedmi je pozdě, protože druhej den vstáváš v šest? To máš spavou nemoc nebo co? Navíc když to další dny můžeš dospat, i když nevím co... v 19hod je výkop, ve 21hod konec, ve 22hod usínáš doma. Chápu, že někdo je schopnej prospat i půl dne, ale tohle je vážně moc... Taky moc nerozumím tý chatě - ty na jednu stranu lituješ, že na Slavii nechodíš (nebo nemůžeš chodit), ale na druhou stranu jezdíš s rodinou na chatu...? To už je jen o tom, vybrat si, co je pro tebe větší zábava. Beru, že si vybereš chatu (nejen ty), ale pak nemá cenu sem psát dalších x důvodů, proč nechodíš... prostě proto, že máš v tu dobu jiný zájmy, kterejm dáváš přednost. Není na tom nic divnýho nebo špatnýho. Taky se mi nelíbí, když tu někdo peskuje "nechodící" slávisty a ukazuje na sebe, jakou přináší obě?, že se každý týden trhá z práce o hodinu dřív... tohle nechápu - fotbal je normální produkt, Slavie obchodní subjekt, kterej nám nabízí svůj produkt - fotbal, výsledky, služby na stadioně atd. - a záleží na každým, nakolik mu to přijde lákavý. Fandění klubu by měla být radost a zábava, dělat to jako sebeobětování není normální.

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 09.05.2005 15:12 |  
        0 0

        Jo tak to si další pražák beztak. Kdo nechápe, nepochopí to nikdy. 4lánek není žádná recese. Od sedmi je pozdě, jelikož se domů vrátíme v podstatě druhej den - do 1,00, usnu tak ve 2,00 a v 5,00 jsem už v práci. Já chatu nemán, ani jsem to nepsal, tak mlč. Já si nevybírám já chci jet na fotbal, ale tyhle termíny mi to prostě nedovolujou a nejen mě. Já nikoho nepaskuju, já jen ukazuju na ty, kteří jen kecaj blbý kecy a pak na fotbale nikdy nebyli. Nikde jsem nepsal, že se nějak obětuju. Ale když to je jen produkt,.....

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          (host)     před 19 lety 09.05.2005 22:02 |  
          0 0

          Ten můj komentář nebyl k tvýmu článku, ale k příspěvku někoho, kdo na tvůj článek reagoval - psal, že je z Bohnic a cesta mu trvá hodinu. Ono už je to stejně jedno - člověk se utrhne ze školy, pospíchá na Strahov a pak tam sleduje naprosto bez zájmu hrající mančaft... Sedláček, Latka a Fořt předvedli výkony na pokuty, Došek přímo na kriminál... neuvěřitelný. Myslím, že dnešním výkonem pánové Došek a spol. vyřešili dilema fanoušků ohledně docházení na Strahov sami...

  5. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    gary     před 19 lety 08.05.2005 17:57 |  
    0 0

    Tenhle článek je hodně špatný. Každý si musí uvědomit že Slávia je klub z PRAHY. Osmdesát procent diváků budou tvořit Pražané plus přilehlé pražské satelity. Proto zápasy musí začínat nejméně po 18 hodině a v žádném případě v sobotu. Současná pražská integrovaná doprava je natolik spolehlivá, že se diváci v pohodě dostanou domu i po desáté hodině večer.
    Dále si musíme uvědomit ,že Slávii fandili spíše inteligentní fandové ,kteří nehákují nějaké odpolední šichty a většinou si mohou pracovní dobu uzpůsobit.
    Samozřejmě je mi líto té hrstky fandů ze vzdálenějších měst. Těm bohužel nezbývá než oprášit starou sto dvácu a vyrazit na fotbal autem.
    Gary Slávia forever.


    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:25 |  
      0 0

      Gary, tak to jsem otebe nečekal. Teda znamená, že když je Slavia v Praze, tak Slavii směj fandit jen v Praze a blízkém okolí? Souhlasim s tebou, že je většina fandů z Prahy, ale tak proč na ten fotbal nejdou????? S těma fandama "inteligentníma". Jestli jde na fotbal nějakej vysoce postavenej ouřada, tak jde na VIP a sedí tam jak pecka. Zatímco, kdo asi fandí? Ouřadové nebo pracující lidi či studující!!!!!! Takže gary než příště něco napíšeš, tak si to pořádně rozmysli, protože, to co tu meleš, jsou úplný nesmylsy.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:44 |  
      0 0

      Jo a ještě. Jestli si myslíš, že na "venkově" je jen hrstka slávistů, tak seš na omylu, kamaráde. Kamkoli přijedu(jezdím po celý republice) jsou slávisti, takže moc nepruď.

  6. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    (host)     před 19 lety 08.05.2005 18:25 |  
    0 0

    Ten tvůj názor, není úplně přesný. Pražané nemají jen chaty. Jsou tu i jiné aktivity, přes kulturu, oslavy, výlety, atd. To všechno se děje přes víkend. Nejlepší je prostě neděle 18-19 hod. To může skoro každý, kdo chce.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:30 |  
      0 0

      Jo jasně nejsou to jen chaty, ale mě nezajímá, kdo a kam si jede, kdo si jde tamhle a semhle, kdo si tady a támhle uprd. Jde o princip. Mimopražský maj taky víkend a jedou na fotbal. Mimopražský taky choděj do práce a jedou na fotbal. A ještě k tý neděli od 18-19, neděle ano, ale v 19 si myslím, že je to už moc pozdě do těch 18 by to bylo dobrý.

  7. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    (host)     před 19 lety 08.05.2005 18:28 |  
    0 0

    Malý komentář k pondělkům. Uvědomte si, že běžná pracovní doba v Praze je od 8,00-9,00 hod. do 16,30-17,30 hod. Takže stíhat zápasy od 16:40, bez jakýchokoliv omezení či problémů je nereálné.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:31 |  
      0 0

      Určitě všichni pracujou do 16,30 - 17,30, nezapomeň, že Praha je milionový město!

  8. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    (host)     před 19 lety 08.05.2005 18:45 |  
    0 0

    Pánové. Diskuse dobrá. Nikdo ale nezmínil oměrně logickej kompromis. Neděle podvečer eventuelně večer. To už se můžou Pražáci vrátit z chat a mimopražští taky nemají problém se školou nebo prací. Ale určitě jde hlavně o to, jak se bude hrát. Rozumím tomu, že když se někdo vláčí přes půl republiky a pak vidí ustrašenej výkon a žádný góly, tak si to příště rozmyslí. A? se hraje v sobotu nebo v pondělí.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      (host)     před 19 lety 08.05.2005 19:23 |  
      0 0

      souhlas. ja jsem z prahy, na chatu nejezdim do prace chodim. myslim ze nedele je dobrej kompromis. ale proc sem pisu. vim, ze me asi ukamenujete, ale ja problem vidim jinde. jsem slavista od narozeni, ale muj zivot neni jenom slavie. na fotbal zajdu rad, ale mam i jiny zajmy. fotbal je zabava a jako takovej musi bejt konkurence schopnej. tzn. samozrejme uroven hry na prvnim miste (tu ponecham stranou), ale na druhym miste zazemi. jednou jsem se pokusil vzit na strahov pritelkyni. doufal jsem, ze by se ji pekny slunecni odpoledne na fotbale mohlo zalibit a obcas bysme vyrazili spolu. co jsme zazili : 1. smradlavy hazjly s nedostatecnou kapacitou 2. nevyhovujici obcerstveni (ne pro me, me klobasa a pivo staci, ale lidi jsou ruzny a nejakej vyber by tam bejt moh) a i na nej fronta 3. vulgarni nadavky a pokriky vozralejch chlapiku na vlastni hrace 4. tlacenici v autobuse kvuli nevyhovujicimu dopravnimu spojeni strahova se zbytkem prahy (navsteva byla klasicka 2500). kdyz k tomu pridam frasku se jmenem korupcni afera a financni situaci ve slavii, nevidim duvod, proc bych za stejny penize nemel jit radsi do kina, kde mam veskerej komfort zarucenej. postovni

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:35 |  
        0 0

        Stadion je jedna kapitola sama pro sebe. Chápu, že na ni by se mělo stavět, ale jak vidíte, tak stadionu se asi nedočkáme, tudíš můžem jen podporovat kluky.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:36 |  
      0 0

      Neděle je taky dobrá, ale co vyhovuje jednomu, nevyhovuje druhýmu, takže se asi nikdo s nikým nedohodne.

  9. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    jane (admin)     před 19 lety 08.05.2005 19:26 |  
    0 0

    Tenhle clanek mi prijde jako hazeni hrachu na stenu.. Uz pred trema mesicema jsem psala o tom samem, delala jsem rozbor, jen jsem do toho taky pridala urcite podminky od televizi, ktere chteji mit sestrihy ze zapasu ve vecernim zpravodajstvi. Navrhovala jsem termin v nedeli od peti, ktery vsak nevyhovoval Prazanum, kteri jezdi na chaty. Byla tady velka diskuze, ale stejne se nic nevyresilo.
    Kdyz budu trochu rejpat, tak urcite na zapasech neni vic mimoprazskejch nez Prazanu, jak tu uz nekdo logicky namitnul, Prazaci asi nemaji potrebu vyvesovat vlajky s napisem Praha. No a ze tu resis, do kdy pracujou delnici, nemel bys spis resit, do kdy pracuji intelektualove? Slavia prece vzdy byla jejich klubem..

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      Luke (host)     před 19 lety 08.05.2005 19:35 |  
      0 0

      no Slavii fandí široké masy, ale je fakt, že mezi Slavistama se najde dost umělců atd...

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:39 |  
      0 0

      Sakra, co furt tady rozebíráte, kdo je větší slávista. Já tu jen řikám, že mimopřažský se táhnou takovou dálku a praha, ta si hoví někde doma. Přitom by měla tvořit valnou část publika, což je dost rozporuplné.

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        (host)     před 19 lety 08.05.2005 20:23 |  
        0 0

        Hele stejne vubec nema cenu resit, kdy se ma hrat, kdyz se bude hrat v dobry termin, tak neprijde 1500 lidi, ale 2500, v cemz teda tak velkej rozdil nevidim. Jane

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 09.05.2005 06:23 |  
          0 0

          No jo Jane, ale už je tu ta tisícovka:-)

  10. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    (host)     před 19 lety 08.05.2005 19:33 |  
    0 0

    argument, že pražáci to mají blízko není zrovna ten nejlepší. jak dlouho vám to trvá autem z Lípy? tak 2 hodiny? já bydlím v Praze a pokud bych jel MHD, trvalo by mi to víc než 1,5 hodiny.

    jinak o primáckém termínu pondělí 16.40 se snad nemá ani cenu bavit, v pondělí pracuju zhruba do čtyř, minulý týden jsme kvůli zácpě dorazili akorát na konec prvního poločasu.

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 08.05.2005 19:41 |  
      0 0

      Takovejch možností jak se dopravit-městká, metro, pěšky, auto, i kdybych tam měl přiletět vrtulníkem, tak jsem Pražák a mám tu povinnost, abych šel na domácí zápasy.

      • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

        (host)     před 19 lety 09.05.2005 16:33 |  
        0 0

        líbí se mi tvoje nadšení ale nechápeš o čem jsem psal. jsem pražák a v případě, že jedu MHD tak mi cesta trvá dýl než lidem kteří jedou autem z okruhu cca 80 km od Prahy.

        • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

          vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 09.05.2005 17:29 |  
          0 0

          Já chápu, ale my taky musíme projet celou Prahou a že je to někdy fuška, to uznávám, ale za tu dobu, co jezdim na fotbal, znám už asi dest cest, jak se dostat na fotbal. Tak si myslim, že když je někdo pražák, tak by měl tu Prahu mít už tak proježděnou, že by měl vědět, jak se co nejrychleji dostat na stadion. A pokud to opravdu nejde, tak je to fakt někde v zadní části těla. Chápu, že pohybovat se Prahou je někdy horší než jet na druhý konec republiky, ale měl bych se opravdu snažit, abych to stihnul.

          • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

            (host)     před 19 lety 09.05.2005 22:47 |  
            0 0

            Pokud jsi odkázaný na MHD tak to nijak neurychlíš. Jezdíme teď s bráchou jen autem, protože MHD je fak šílené. Ovšem třeba minulé pondělí jsme kvůli zácpě a trapnému termínu dorazili až na konec prvního poločasu.

            Jinak dneska totálně tragický výkon v prvním poločase, Slavia začala hrát až po prvním gólu. Takhle se o LM nehraje!!!

  11. Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

    (host)     před 19 lety 09.05.2005 11:20 |  
    0 0

    Já konkretně v pondělí nemůžu a věřte nebo ne sobota 14:30 je paráda ale zkusil bych experimentálně sobotu od 10:00...Mimochodem zahraniční kluby maj pro svý mimoměstký fanoušky hotely a autobusy s určitou trasou to ale ing.nenapadlo a coletowa už vůbec...

    • Re: Přijde na Budějovice více lidí než obvykle?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 09.05.2005 13:55 |  
      0 0

      Nenapadlo je to, protože na to nemaj, tím to všecko hasne:-(