Názory

Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

Včera jsem se vrátil z fotbalu, pokud můžu včerejší hru obou soupeřů jako fotbal nazvat. Kdo to viděl, úsudek si zcela jistě udělá sám ...

Mě to připadalo, jako když někteří hráči Slavie nestojí o to se v pohárové Evropě zviditelnit a zvýšit svoji cenu na fotbalovém trhu nebo nedej bože dělají naschvály trenéru Jarolímovi a na hru a Slavie kašlou!

Ani jedno ani druhé nemá nic společného se sportovní profesionalitou. Co říkáte? Nechci býti za chytráka po boji, ale navrhl bych trenéru Jarolímovi jeden stimul pro hráče, který jsem mu chtěl říci do očí již při besedě s fanoušky:
A? po takových zápasech, jako byl ten dnešní nebo ten s Budějovicemi či Příbramí, poslal hráče Slavie v klubových barvách do města jezdit alespoň hodinu prostředky MHD a poslouchat výsměch a narážky na jejich hru od ostatních fotbalových fanoušků, prostě aby si prožili to, co prožíváme my, řadoví fanoušci Slavie po jejich "povedených či odfláknutých" zápasech, kdy se musíme pomalu za Slavii stydět!

A nakonec slovo směrěm k hráčům Slavie: Co myslíte hoši? Kolik věrných a nejskalnějších fanoušků přijde na Strahov na další utkání se Zlínem?

A to ještě můžete políbit pozadí fotbalistům Liberce, kteří dnes bojovali za vás a porazili našeho úhlavního soupeře Teplice na jeho hřišti ...

I přes to všechno: SLAVIA FOREVER, ale hoši, musíte na hřišti nechat duši a to ne jen někteří, ale všichni!

Cindy z východní

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Zápas se Zlínem!

    jarmik     před 19 lety 22.05.2005 13:28 |  
    0 0

    Středeční zápas bude poslední domácí s Pavlem Kukou v sestavě. Zároveň poslední domácí zápas sezony. Jde nám o LM. Přesto si myslím, že návštěva bude opět ostudná. Odhaduji návštěvu na 1400.

  2. Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

    vlada     před 19 lety 22.05.2005 14:02 |  
    0 0

    O posměšcích a narážkách mi povídej.Ze mě se stane brzo abstinent,protože do hospody po těchto výkonech mezi spar?any ani nemůžu.

  3. Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

    (host)     před 19 lety 22.05.2005 15:14 |  
    0 0

    To je skvělý nápad ta hodinka vMHD by je snad dohnala k lepším výsledkům trenérovi to navrhni.

  4. Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

    (host)     před 19 lety 22.05.2005 15:58 |  
    0 0

    S článkem v podstatě souhlasím,i když bych byl maličko konkrétnější.Příkladem toho je Lumír Sedláček,který by si za svuj diletantský výkon zasloužil na dva měsíce zastavit výplatu.Ale zrovna tak,jako je chyba v hráčích,je chyba i ve fanoušcích,kteří jednak nechodí a když už přijdou,chovají se jako hovada.Seděl jsem na východě,hned pod starším pánem a jeho asi dvanáctiletým vnukem.Pán využil jakékoli situace,aby se histericky rozesmál,popřípadě hráče počastoval výrazy..otřesné...negramoti..běžte do pr...dotyčný pán ani jednou za zápas nezatleskal,nepovzbudil.A když do toho tem malý chlapec řve na Kuku a Bejbla a nadává jim do sráču a debilu,tak to už je moc silné kafe.Vždycky sem bojoval,aby chodilo víc lidí,ale takovéto fanoušky prosím,at zustanou doma!Slavie je nepotřebuje!

    • Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

      vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 23.05.2005 07:25 |  
      0 0

      Souhlas s nazorem na některé rádoby fandy. Fanoušci by měli tým hlavně povzbuzovat a jen furt nádávat co všeho možnýho, nebo snad ne? Slavie potřebuje podporu, ale dost "slávistických fanoušků" jim akorát furt jen nadává. Být slávistický fanda nese svou zátěž, být se svým týmem i v krušných chvílích a maximálně ho podporovat. Se pak ani nedivím, proč hráči nechtěj hrát, jak by se asi hrálo před nadávajícím "publikem"?

  5. Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

    (host)     před 19 lety 22.05.2005 19:32 |  
    0 0

    Jarolím ven!

    • Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

      (host)     před 19 lety 22.05.2005 20:20 |  
      0 0

      jo presne tak !!
      Péépa Csapláár :)

      • Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

        (host)     před 19 lety 23.05.2005 22:38 |  
        0 0

        Péépa Csapláár

    • Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

      (host)     před 19 lety 22.05.2005 22:39 |  
      0 0

      Plíšek k A-týmu!!!!!!!!!!! Vrrršovice!!!!!!!

  6. Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

    japhy     před 19 lety 22.05.2005 23:35 |  
    0 1

    Prosím tě, jak můžeš srovnávat zápas s Budějovicemi s tím posledním? Možná by neškodila trocha objektivity.

  7. Jak je důležité mýt kanonýra aneb Slávia s Blšany očima Experta.

    gary     před 19 lety 23.05.2005 01:16 |  
    0 0

    Musím poděkovat hráčům Slávie za výkon ,který podali proti Blšanům. Tentokrát jsem neusnul. Dále bych jim chtěl poděkovat za bod ,který odevzdali Blšanům. Myslím, že je tímto hezkým dárkem de fakto zachránili. Jinak zápas pasoval na sobotní odpoledne. Bylo se na co dívat ,Slávia si vytvořila poměrně dost šancí .Měl jsem pocit ,že gol by nepadl ani kdybychom hráli ještě teď. Sice to nepřičítám jen smůle ,ale také malému důrazu. Připadalo mi ,jako by hráčům něco chybělo. Možná krůček ke vstřelení golu ,ale mnoho obrovských kroků k tomu stát se dobrým týmem. Ale vydržme do letní přestávky .Tam se ukáže, jestli dokáže trenér Jarolím poskládat kvalitní tým. V tomto zápase se nekopala penalta a proto nás nemohl kanonýr Pavel Kuka posunout na druhé místo. Po zápase jsem si řekl.Konečně je klid. Druhé místo se nekoná ,bude dostatek času na vybudování nového týmu……. Někteří fandové to pojali trochu rýmovaně . „Druhé místo nechceme ,stejně na vás ….“ Tento slogan prý nadzvedl pana Jiřího Vrbu ze sedačky. Druhé místo nám prý dává možnost alespoň jednou vyprodat Strahov ,přivítat jeden z předních evropských klubů a mít právo se s ním poprat o vysněnou LM ,vrátit jméno Slávie do pohárové Evropy. …..To je pěkné ,ale takové možnosti už tu byly myslím čtyři. Vedení stejně nakonec řekne ,že posilování se nekoná, protože přece nezadlužíme klub . Pak budu celou sezonu poslouchat nové a nové termíny pro vyplacení prémií za druhé místo. O vyprodaném Strahově bych také raději nemluvil. A nakonec uslyším ,že nedostatek vítězných typů mohlo za to, že jsme vypadli s kvalitním evropským týmem alá Tbilisi. To jsou pane Vrba zase řeči ,které zvedají nás ze strahovských sedaček………. Jenže málem bych zapomněl na dalšího kanonýra . Tentokrát nás zachránil Pepi Bican. Musel tam nahoře při zápase Teplice –Liberec ten slávistický dres hodně propotit.( Pro ty ,kdo se zhlédli v některém z východních náboženství, se Pepi možná převtělil v slepičku.) Snad nás čeká stejné překvapení jako diváky ve Spojených státech, kde v nejprestižnějším dostihu Kentucky Derby vyhrál outsider Giacomo s kursem 1:51 .Prostě …zázraky se dějí nejen v Edenu.

    • Re: Jak je důležité mýt kanonýra aneb Slávia s Blšany očima Experta.

      (host)     před 19 lety 23.05.2005 01:31 |  
      0 0

      Koukám ,že ten nadpis jsem trochu podělal ,no jen do mne inkvizitoři. :-)

    • Re: Jak je důležité mýt kanonýra aneb Slávia s Blšany očima Experta.

      lucky-pilda     před 19 lety 23.05.2005 01:37 |  
      0 0

      S první částí s tebou souhlasim. Ke druhý bych dodal, že to sice případně bude vedení, kdo řekne, že posily nebudou, ale bude to taky právě ENIC, kdo přijde opět s křížkem po funuse (jestli ovšem vůbec přijde) a teprve až vypadneme nám nakoupí pár levných hráčů aby se neřeklo.
      Proč myslíš, že jsme vypadli s Dynamem Tbilisi nebo s kymkoli jinym, i když jsme na to měli, ne-li soupeře převyšovali? Nedostatek a? tomu říkáme vítězných nebo psychycky odolných typů byl a je vždycky ten největší (kromě fanoušků) problém. Oni sou schopný poslední dva zápasy ještě prohrát i v případě, když nám ke druhýmu místu bude stačit jeden bod ...

      • Re: Jak je důležité mýt kanonýra aneb Slávia s Blšany očima Experta.

        (host)     před 19 lety 23.05.2005 16:34 |  
        0 0

        Gary, tentokrát s Tebou souhlasím. Já se obávám, že jsme opravdu došli k samému dnu neschopnosti hrát vůbec nějaký systém. To co předvedli někteří na trávníku, to bylo opravdu už tristní. Stál jsem v místech, kde několikrát v druhém poločase nacentroval Piták míč k bráně a přesto, že všichni vidí, že tam běží a bude centrovat, tak stojí ve vápně pouze Kuka a jinak nikde nikdo. Šel jsem z fotbalu už doslova psychicky zdeptanej, protože snahu opravdu se porvat o výsledek bylo vidět snad u tří -čtyř hráčů. Spíš mi vadil ten způsob jakéhosi chaotického kopání směrem k brance soupeře. No nic, jak jsem měl možnost slyšet a vidět, Teplice úplně stejný, Sparta ještě lepší, tak nevím co se ještě všechno v té naší lize uděje do konce. Sokrates

    • Re: Jak je důležité mýt kanonýra aneb Slávia s Blšany očima Experta.

      (host)     před 19 lety 27.05.2005 15:49 |  
      0 0

      Okej, tak já nějakého kanonýry jdu teda umýt... Když je velmi důležité ho mýt.. (Asi aby jsme se nelakali jeho špinavých nehtů, nohou a aby moc nesmrděl, že;)

  8. kvalita hráčů

    Markus     před 19 lety 23.05.2005 16:54 |  
    0 0

    Nesouhlasím s kritikou trenéra a nesouhlasím ani s kritikou hráčů. Ve Slavii se pravidelně střídají trenéři, odchází hráči o které je zájem a zůstávají Ti o které zájem není. Proč asi ... Sobota nám to ukázala více než jasně. Hráli jsme v téměř nejsilnější sestavě jakou jsme schopni nyní nasadit. Hráči se opravdu snažili. Proč to tedy nefungovalo? Náš útok perfektně reprezentuje dvojka Kuka, Fořt. Jeden není schopen vyslat na branku soupeře střelu silnější střelu. Fořt k tomu pravidelně přidává geniální pokusy o hlavičku dloubáčkem někam nad branku. Produktivita útoku je špatná, ale bohužel se k tomu přidává tragická tvorba hry naší zálohy. Vnitřek zálohy nemáme, Gedeon by v systému 3-5-2 byl výborným defensivním záložníkem, nikoliv však ofenzivním. Nevidím od něj krásné přihrávky a centry dopředu, častěji to jsou naopak přihrávky zpět na obránce co nakopne míč do rukou brankáře soupeře nebo za postranní čáru. Obrana? Velmi nejistá, obránci pozdě pochopí úmysl soupeře a když už jdou souboj jeden na jednoho, pravidelně se nechají obelstít. Schopnosti odhlavičkovat míč od naší branky ... nemáme. Máme brankáře, Matůš si věří a chytl se. Vychytává nám často body, i Blšany měly pěkné akce. Nevěřím že z tohodle materiálu se dá vytáhnout více, je třeba kádr přebudovat, doplnit mnoha hráči. Uvidíme zda ENIC dostane rozum a Slavii prodá dokuď má ještě nějakou cenu. Nebo zda se rozhodne do Slavie skutečně investovat. Pokud Slavie skončí druhá, budu to považovat za nespravedlivé, management klubů jako jsou Teplice či Liberec si zaslouží úspěch více než my.

  9. Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

    (host)     před 19 lety 23.05.2005 18:38 |  
    0 0

    Myslím, že byl velký rozdíl mezi zapesem s Budějovicemi a s Blšany. První zápas a výkon hráčů byl tristní, v sobotu se jich opravdu drtivá většina snažila, ale bohužel kvalita týmu nám zřejmě více neumožňuje a když se k tomu přidá trochu smůly... Vždy? v zápase jsme měli 7 (slovy sedum) tutovek, ale neumění respektive nedostatek důrazu hráčů, víry sama v sebe a někdy i osud (viz drn při Pitákově tyčce) nám bere všechny naděje. V sobotu jsem si říkal, že nás snad někdo proklel, vždy, když o něco jde, tak tým selže... ó kde jsi Šamane s velkým "Š", který nás tohoto prokletí zbavíš!

    • Re: Viděl jsem dnes na Strahově naší Slavii?

      Markus     před 19 lety 23.05.2005 18:58 |  
      0 0

      Obávám se že bys měl spíš volat Ó velký Šmudlo, protože Slavie je poslední roky opravdu týmem takových šmudlů než ostrých fotbalistů.