Názory

Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

Fotbalisté A mužstva mají za sebou prvních 5 dní přípravy na nový ročník. Ten je asi považován za velmi důležitý. Jak nedávno správně napsal Gary, kdyby našemu majiteli a vedení nezáleželo na umístění a na možnosti hrát o LM, asi by neměnilo na jaře trenéra. Jak prohlásil Pavel Kuka, hráči a trenér nakonec úkol splnili a druhé místo a tím i možnost hrát o LM vybojovali. Teď už záleží na vedení. Fotbalisté se již 5 dní potí v Krkonoších. Teď se můžeme zamyslet, jak zatím pracuje druhá, neméně důležitá část mužstva, ta manažersko-obchodní.

Příchody a odchody

Odešli:
Radek Bejbl - jako volný hráč po vypršení smlouvy odešel zdarma do Rapidu Vídeň
Pavel Kuka - ukončení kariéry
Lumír Sedláček - nebylo mu nabídnuto prodloužení smlouvy, jako volný hráč po vypršení smlouvy odešel zdarma do polského klubu Groclin Grodzisk
Lukáš Došek - bylo mu nabídnuto prodloužení smlouvy, zatím nedošlo k dohodě, Lukášovi nabídnuté podmínky nevyhovují
Václav Koloušek - po konfliktu s trenérem a vedením nejspíš ve Slavii končí

Výsledek: S dlouhodobě zraněným Adautem zatím šest hráčů, kteří hrávali v základu

Přišli:
Dušan Švento - mladý talent z MFK Ružomberok by měl nahradit na levé straně zálohy právě Lumíra Sedláčka

Výsledek: Zatím + 1 mladý, talentovaný hráč, do základu? Doufejme.

Hráči, o nichž se spekuluje nebo spekulovalo, že by náš klub mohli posílit:
Lukáš Jarolím - prý je vše na dobré cestě, měl by nahradit Vaška Kolouška
Petr Zábojník - asi prý přijde
Karol Kisel - skončil ve Spartě
Adam Petrouš - skončil ve Spatě
Martin Vaniak - nabídka Slavie ho zatím nepřesvědčila
Ruda Skácel - nemá zájem, naštěstí odmítnul alespoň návrat do české ligy, tedy i Spartu. Jak dlouho?
Ivan Trabalík - zřejmě alternativa za Vaniaka
David Limberský - podle informací sdělovacích prostředků se vrací do Plzně? Z hostování v Tottenhamu, našeho "partnerského" klubu?!!!!
Z. Pospěch, J. Rajnoch, R. Kučera, P. Mikolanda, M. Ivana, R. Holub, M. Papadopulos, J. Mašek, mladí Angličané???????

Výsledek: ????????

Protest kvůli nasazení pro III. předkolo Ligy mistrů:
Podle dnešního Sportu Mluvčí Evropské fotbalové unie (UEFA) William Gallard protest zaregistroval. "V tuto chvíli nevíme, co přesně chtějí", měl údajně prohlásit.

Výsledek: ????????

Požadavek Slavie na dodatečné vyplacení odstupného za Filipa Trojana:
Výsledek: nula

Výstavba stadionu:
Do celkové mozaiky jsme vyplnili další důležitý kamínek. Získali jsme politickou podporu radnice na Praze 10. Zbývá už opravdu jen ta poslední drobnost, tj. finance.

Závěr:
čekají nás světlá budoucnost a další sociální jistoty. Máme naštěstí movitého majitele, který ke svým penězům přišel poctivě. Veškeré činy celého vedení jsou naprosto průhledné. S prací pana Lešky a jeho týmu je majitel maximálně spokojen. Snad jedinou chybou pana Lešky je, že je víc fanoušek Slavie než obchodník.

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    gary     před 19 lety 25.06.2005 01:17 |  
    0 0

    Kopceme mám rád tvé komentáře a vesměs mi připadají jako zajímavé a správné. Proto bych nechtěl ,aby si má slova bral nějak konfrontačně.
    Na tyto stránky chodím už pěkně dlouhou dobu a jsem hrdý na to ,že patřím k nejlepším „komentátorům“dění ve Slávii.
    Proto musím trochu poopravit tvá slova v úvodu tohoto článku. Hlavním důvodem odvolání trenéra Csaplára nebyl strach z konečného umístění.( souhlasím však s tím ,že i vedení si uvědomuje ,že se letos musíme do některého z pohárů dostat ) Hlavním důvodem byla naprosto NEPřEKONATELNÁ propast mezi realizačním týmem a hráči na jedné straně a vedením na druhé.
    To jen abych neztratil kredit :-)

    • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

      (host)     před 19 lety 25.06.2005 09:33 |  
      0 0

      Samochvála smrdí, hochu.

    • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

      (host)     před 19 lety 25.06.2005 12:00 |  
      0 0

      Gary Ty jsi především hrozně namyšlenej, prostě samozvanej frontman. Stejně jako ten blb Koš?ál. Sem napíšeš něco, co svědčí o tom, že o dění ve Slavii něco málo víš. Ostatní jsou jen Tvé, mnohdy nesprávné, dedukce. Zřejmě máš nějakého zpravodaje z kuchyně (spíš předsíně) Slávie a papouškuješ z polotovarů, které Ti pustí. Ještě se musíš hodně učit, abys mohl k těm lepším komentátorům patřit.

      • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

        gary     před 19 lety 26.06.2005 23:23 |  
        0 0

        Nejsem samozvanej frontman,tím si mne nazval ty a mne to neuráží. Stejně tak jako mne neuráží srovnání s člověkem ,který dokáže pro svůj klub od sponzorů sehnat přes 100 mega ročně. Oproti 40 mega, které dokáží sehnat slávističtí funkcionáři. Kéž bychom měli i u nás někoho podobného panu Koš?álovi.
        Ale zpět k tomu hlavnímu.Až zde napíšu, že dělám nejlepší rozhovory, nebo píšu nejlepší články ,pak budu uvažovat o tom, jestli nejsem namyšlenej.
        Jenže já zde píšu především komentáře ,do kterých vkládám SVÉ myšlenky ,názory postřehy. Na ty rozhodně nemá vliv jestli stojím v předsíni nebo v ložnici pana Lešky či Rossena. Ba naopak. Pokud bych byl blízký spolupracovník vedení , musel bych dostát vlastnosti ,které si velmi vážím-loajality. Pak by mé články byli stejně "duchaplné", jako vyjádření tiskového mluvčího.
        Další mojí vlastností je ,že se občas vracím k článkům ,které jsem napsal. Jedním z nich je i článek o Jarolímovi ,kde zmiňuji….když v Příbrami trenéra Jarolíma vystřídal pan Csaplár v médiích proběhla dost ostrá výměna názorů těchto dvou trenérů na hráčské složení mužstva. Bude velmi zajímavé sledovat, co se stane s oblíbenci minulého trenéra…..a uběhlo pár měsíců a z jednoho z nejlepších záložníků naší ligy Václava Kolouška,mimo jiné oblíbence pana Csaplára je nekopa.
        A stejně tak si rád přečtu i starší články někoho jiného. To abych poznal jejich názory. Názory, které třeba nejsou totožné s těma mýma. Ale názory ,které se pisatel nestydí podepsat. Já jsem možná sebevědomý ,ale pořád lepší než se za sebe stydět ,jako to děláš ty.

    • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

      Kopcem     před 19 lety 25.06.2005 16:34 |  
      0 0

      Ahoj Gary. Já souhlasím s tím, že důvodů pro odvolání trenéra Csaplára bylo víc. Jak jsi jednou sám psal, když chceš napsat něco podle starého školního vzoru - úvod - hlavní sta? - závěr, určitému zjednodušení se někdy nevyhneš.

      Jinak mimochodem, teď jsem právě dokoukal první poločas semifinále MS 20 mezi Holandskem a Nigérií. Včera jsem viděl celeé Brazílie - Německo a prodloužení Itálie - Maroko. Parádní fotbal. Možná bychom si pak mohli podiskutovat, jestli by bylo lepší shánět nějaké mladé Jihoameričany nebo Afričany nebo zkoušet anglické mladíky.

      • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

        gary     před 19 lety 26.06.2005 23:28 |  
        0 0

        Kopceme já se považuji za Beránkovce. A pan Beránek byl první ,který se odhodlal k angažování brazilců a jejich příchod se měl stát masovější. Na druhou stranu je třeba v těchto zemích najít kvalitní skauty. Jinak Slávii zaplavíme druhořadým zbožím a naši mladíci nedostanou žádnou šanci.

        • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

          Kopcem     před 19 lety 27.06.2005 00:09 |  
          0 0

          Když já mám pocit, že tahle parta je tak strašně uzavřená, že o nikoho jiného než o své "blízké" a důvěrné nemá zájem.

  2. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    Markus     před 19 lety 25.06.2005 06:57 |  
    0 0

    Kopceme, mas bod, skvele napsane :)))))

  3. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    (host)     před 19 lety 25.06.2005 09:51 |  
    0 0

    Pokud jsem četl správně, Švento ještě nepodepsal se Slavií smlouvu. Nepsal bych proto, že přišel.
    Samotný fakt, že pár týdnů před kvalifikací LM nemá Jarolím mužstvo pohromadě a vlastně ani netuší, koho bude moci postavit (mimochodem Holeňákovi prý také chutná retsina), svědčí o jednom. Takovou sbírku ve vedení, jakou má Slavia, na jiném smetišti nenajdeš.
    Tantalos

  4. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    (host)     před 19 lety 25.06.2005 13:44 |  
    0 0

    Je to ironie, že? :DDD
    Že se ptám.

  5. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 25.06.2005 19:36 |  
    0 0

    Toto je věčná Slavia!!!!!!

  6. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    (host)     před 19 lety 25.06.2005 20:42 |  
    0 0

    Moc pěkně napsáno, sice v podstatě velice smutná fakta, ale u čtení jsem se náramě bavil :-))) a ten závěr... :-)))) LordEdmund

  7. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    (host)     před 19 lety 26.06.2005 23:43 |  
    0 0

    Když čtu jak každý hráč je rád, že mu ve Slavii končí smlouva a že konečně může jít pryč, tak si říkám, s kým bude tento klub hrát za dva roky až skončí poslednímu hráči ze stávajího kádru smlouva??? S kým tu druhou ligu kam úspěšně směřujeme budeme hrát? Že by to jistila juniorka, spíše ne protože každého trochu schopnějšího hráče si stáhne Totenham. Asi s nikým.
    Jaký asi bude další vývoj po těch dvou letech , bude Slavia přejmenována na Totenham C nebo jak se značí Anglii rezervní kluby,zmizí úplně? Nebo po pádu do druhé ligy tam ve větší části Britského soustroví ztratí zájem vlastnit druholigový klub a Slavie se zbaví bez toho, že by ji na rozloučení obrali o vše o co jde ještě obrat či to nejhorší, že bude druhá možnost a ''podojení'' na rozloučenou. Snad je ještě nějaká jiná varianta. Nechme se překvapit. A našemu strojnímu(stavebnímu) inženýrovi Ležkovi nazávěr vzkaz určitě to tu čte, obdivuju vás jakou máte kůži plejtváka obrovského (hroší je moc tenká), nechcete to zkusit v politice třeba byste si tam zlepšil renomé.
    Omlouvám se zde diskutujícím za tento snad přehnaně depresivní příspěvek, nějak na mě dolehly všechny události okolo Slavie v poslední době.
    Doufám, že nemám v příspěvku moc chyb, čeština nebo malé č, teď nevím, nebyla nikdy můj kamarád.

  8. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    (host)     před 19 lety 27.06.2005 07:23 |  
    0 0

    Ahoj Kopceme,
    velmi spravedlivě udělaná rekapitulace a lehce ironický (ale vtipný) závěr. Už k tomu všemu bylo řečeno hodně a to jak k V.K. , tak i k situaci okolo přestupů. Každý z nás to vidí nějak (možná i pod dojmem svých informací), proto se už k tomu nebudu vracet. Svůj názor jsem napsal a měnit ho nebudu. Přeju Vám všem hezké léto, snad se povede do přípravy dostat trochu klidu, a ač asi fantasta, právě proto možná ta LM tentokrát vyjde.
    " V cirkuse, kde je ředitelem blázen, šaškové zpívají žalmy". Tak nějak to vidím. Sokrates

  9. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    Galan     před 19 lety 27.06.2005 10:40 |  
    0 0

    Ahoj Kopcem, a díky za výborný, věcný, a tradičně i lehce ironický příspěvek. Možná bych polemizoval s výtkou od Garyho, proč odešel Csaplár ze Slávie. Sice má pravdu, že tam byl velký rozpor mezi vedením a jeho realizačním týmem, ale pokud by byly výsledky, možná by i zůstal. I když případ Straka mi až tak nedává za pravdu. Můžeme se bavit o tom, jestli Csaplár je více trenér či teoretik, ale za titulem Liberce je hlavně jeho práce, přestože to mnoho lidí připisuje Škorpilovi. čapi také kritizoval nekoncepční práci ve Slávii, počínaje žáčkama a konče „A“ týmem. O lidech ve vedení mluvil, že každému jde jenom o své bidlo, a že v hlavách mají pouze blížící se výplatu . O dobro Slávie , v dlouhodobém horizontu, jde však málo lidem. Ale to už bývá naivita trenérů a pan Beránek ba mohl jistě vyprávět.
    Zpátky k tvé analýze. Když jsem komentář dočetl, napadlo mě porovnání dvou klubů, a to Slávie a Slovácka.Výběr není náhodný, ale koresponduje s tématem tvého příspěvku.
    1. Slávia – všechno podstatné jsi uvedl, a zatím z toho vyplývá, že do posil se moc peněz nevloží, ale rád bych se mýlil.
    2. Slovácko /v roce 20003/ - v této době nemělo zrovna nejlepší výsledky a prodej hráčů se podílel 4% na celkovém rozpočtu klubu, což byl docela propal. Jak na uvedenou situaci reagoval tehdejší majitel pan Valenta, a jaké byly jeho dlouhodobé cíle? Přestože klub měl krizi a nevydělával si na sebe, investoval do třech nových hráčů 24 milionů! Upozorňuji, že to bylo v době recece, kdy prodejnost hráčů byla na minimu. Ano taková byla odpověď vedení, které má se svým klubem nějaké dlouhodobé cíle. Tím hlavním cílem bylo vybudování třetího nejsilnějšího klubu v čR a účast v poháru UEFA. Aféra Synot však uvedené cíle přimrazila. ……
    Když to pak porovnám s našim vedením, které už dva roky deklaruje, že žádné drahé posily nebudou, nevím co si mám myslet. Připadá mi to jako v Jihlavě, když si omylem vybojují účast v 1.GL, a pak dodatečně zvažují, jest-li do toho půjdou.

  10. Velmi vtipné!! A dobré!

    (host)     před 19 lety 27.06.2005 10:42 |  
    0 0

  11. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    Markus     před 19 lety 27.06.2005 11:47 |  
    0 0

    K těmi posilám, chybí mi tam Marcel Gecov, dále si tam už můžeme připsat Lukáše Jarolíma a Davida Hubáčka ( http://fotbal.idnes.cz/db_fotbal.asp?hrac=3000527). Navíc skončil ve Štětíně Kuchař, což by mohla být další "posila". Ještě by se mohl vrátit Vágner a máme tu i tu posilu do útoku :)))

    • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

      (host)     před 19 lety 27.06.2005 12:24 |  
      0 0

      Kdyz ti tam chybi Gecov, tak ti tam asi taky chybi Studik, Suchy a Cerny, ne? jane

      • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

        Markus     před 19 lety 27.06.2005 13:09 |  
        0 0

        oops, máš pravdu, beru zpět :)

        • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

          (host)     před 19 lety 27.06.2005 13:49 |  
          0 0

          Ahoj Markusi, vidím že i ve Tvém povídání (myslím Vágner do útoku), je také trochu ironie. Pokud se mýlím, omlouvám se. V jiném příspěvku Tě zvu na popovídání ke kávě. Nechci rozhodně mírnit Tvůj optimismus ohledně některých posil, já sám se přiznávám, že bych si taky přál postup do LM a konečně i dobrý fotbal. Teď mě napadá, že bychom si mohli dát takhle rande všichni společně, co si tu povídáme. Myslíš, že je to proveditelné. nebo budou chtít někteří zůstat jen za svým e-mailem. Zdravím Tě, Sokrates.

          • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

            (host)     před 19 lety 27.06.2005 14:23 |  
            0 0

            Já Vás pánové rád uvidím. Ale až v srpnu. Teď jsem zrovna z dosahu toho kafe trochu vzdálen.

            • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

              (host)     před 19 lety 27.06.2005 14:25 |  
              0 0

              Sakra nejsem přihlášenej. Kopcem

          • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

            Markus     před 19 lety 27.06.2005 16:10 |  
            0 0

            Opravdu jsem to psal s dosti velkou dávkou ironie, mám pocit že Slavie by potřebovala výrazně větší posily než o kterých se zatím mluví. Na druhou stranu není fotbal obor ve kterém bych se pohyboval celý den a měl tak vlastní dokonalý přehled o kvalitách hráčů v naší lize ... takže spoléhám na to co najdu v médiích a diskuzích, což je určitě dosti nepřesné a spoustu hráčů neznám, přesto mohou být dobří, počkám si na výkony na hřišti, snad mi něco ukáže příprava. Fatální problém pro srazy je čas, na webu jsem téměř 24 hodin denně, jinak ale moc svým pánem časově nejsem a když už nějaký volný čas je, pečlivě si musím volit priority ... jako na potvoru toho zrovna teď máme hrozně moc :( ... nicméně abysme to tu nemuseli spamovat, podávám Ti ruku ... s vizikou MrMarkus@gmail.com, budu rád když se ozveš.

            • Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

              (host)     před 19 lety 27.06.2005 16:17 |  
              0 0

              Rozumím Ti, čas je asi pro všechny z nás ten největší nepřítel a hajzlík co ho nikdy nedoženeme.
              Přijímám a určitě něco vymyslíme. Jak sám říkáš, trpělivost se vyplatí. Sokrates

  12. Re: Jak je po týdnu přípravy na nový ročník?

    (host)     před 19 lety 28.06.2005 08:56 |  
    0 0

    Jenom trošku mi v tom článku jedna věc nehraje - když někdo jako Kuka řekne, že "hráči už svůj úkol splnili a teď je řada na vedení". ?Já snad nevěřím svým očím. Hráči splní svůj úkol jedině tehdy, když tu LM vybojují, což se zatím NIKDY nestalo. Nebo snad to má "zařídit" vedení? To snad ani nebylo možné myslet vážně. Zatím vždycky to bylo tak, že se na tu kvalifikaci nakoupili drazí hráči, s vysokými smlouvami a nic neudělali. Teď mi připadá, že se vedení chová rozumně - s jakýmikoliv hráči, kteří jsou k mání, je ta naděje stejně hodně malá, tak proč peníze vyhazovat do kanálu. Jsem totiž přesvědčen, že kdyby byla Sparta ve stejné sportovní situaci jako my, to jest ve 3.předkole a nenasazená, tak i s tím, co za hráče nakoupila a má, by tu LM taky uhrála jen ztěží. Kdyby se to Slavii podařilo, což bych si moc přál, tak by to byl stejně asi zázrak.