Info o SN

Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

Redakce SuperSlavia.Com a Slávistických novin požádaly před pár dny generálního ředitele Slavie - ing. Vladimíra Lešku o obsáhlejší rozhovor. Jelikož dnes byl rozhovor potvrzen z tiskového odboru Slavie, dáváme i vám možnost naším prostřednictvím se Vladimíra Lešky na cokoli zeptat.

V našem rozhovoru, ve kterém se budeme snažit alespoň částečně obsáhnout vše, na co se obyčejný slávista neustále ptá, máme připraveno 40 otázek zahrnujících prakticky vše, co se týká Slavie.

Proto předem upozorňuji, abyste se snažili poslat dotazy co nejoriginálnější. Neptejte se na stadion, nákup hráčů, neptejte se ani na ekonomickou situaci klubu či podobné věci.
Na toto vše jsou již otázky připraveny.

Dotazy posílejte formou komentářů k tomuto článku. Pokud se najde nějaký dobrý, který bude stát za to, tak jej panu Leškovi položíme.

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 03.10.2005 22:40 |  
    0 0

    Proč hrajeme venku ochotně v modrém, i když nemusíme (Brusel, Cork- tam hráli domácí ve stejném jako u nás- zelený, ale my ne ve svých, ale v modrých). I v lize např.v Plzni by odlišení bylo dostatečné. Nechce to víc diplomacie, nebo je to záměr vedení? Slavie je přeci červenobílá a ne modrá!

  2. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 09:31 |  
    0 0

    ZEPTEJTE SE
    Jak je možné, že vůbec někdo nabízel Poborskýmu po jeho vyhazovu ze Sparty smlouvu? To si neuvědomujete ty jeho kecy na Slavii, to jak nám po loňském derby u kotle nadával a ukazoval prostředníček? Víte,co byste způsobili u slavist. fandů? Vzdy? každý zápas kotel dává najevo to,jak ho nesnáší. Vyjádřete se, prosím

    • No já si ještě pamatuji

      (host)     před 19 lety 04.10.2005 10:57 |  
      0 0

      nenávist, kterou u některých fanoušků způsobil vyjádřeními, že se diví, kam přišly peníze z přestupů z roku 1996 a že vedení rozházelo peníze za přestupy s minimálním efektem pro Slávku (což nakonec vedlo k první finanční krizi - tedy pardon, nekonformní situaci v letech 1998/9). Bohužel si to osobně taky myslím. A i za tohle ho někteří nenáviděli!! A celkově co mu mohla Slávka nabídnout?? Leda tak, že by mu zavazoval někdo z vedení kopačky před tréninky a zápasem, na víc stejně nemaj!!! Tak tu nabídku Poborskému ber jen jako drb :o))).

      • Re: No já si ještě pamatuji

        lucky-pilda     před 19 lety 08.10.2005 10:55 |  
        0 0

        ta nenavist ale neni zpusobena tim, ze by poborsky rikal, ze nase vedeni za nic nestoji, to by se na nej asi takhle nenadavalo. poborsky je naneviden, troufnu si rici 90% nasich fanousku, za vsechna ta gesta a vylevy jako jiz zminovane vztyceni prostrednicku, otiranim se o slavii pri kazde prilezitosti, vyjadrovanim typu "slavia je tym bez fanousku" atd. atd.
        pro to vse a dalsi jednoznacne souhlasim s navrhem dotazu "proc?". prenesl bych pres srdce mnohe, ale at je tento hrac sebelepsi, i kdybysme meli penez jako zelez, tak jeho bych ve slavii uz nikdy nestravil ...

  3. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    Katrin     před 19 lety 04.10.2005 10:56 |  
    0 0

    A mě by zajímalo, jak je to s tim jeho kamarádčoftem s Paroubkem (a jestli se musí ta bestie bolševická furt tolik chlubit, jakej je Slávista... To to fandění Slávii zaved Zeman povinně pro všechny členy čSSD nebo jak?) a co ON OSOBNě říká na zásah proti účastníkům Czechteku. Demokratické - nedemokratické - policie jako nástroj moci - policie v pohodě - souhlasim - nesouhlasim... Chápete mě...? Nějak to zaonačte, až se budete ptát - jste přece novináři. Teda, pokud se budete ptát, což asi ne. ;-)

    • To spíš, a? se ho zeptaj, jestli to zařezávání od rozhodčích není odplata

      (host)     před 19 lety 04.10.2005 11:05 |  
      0 0

      za styky s Grosem a "jeho" policií řízeným š?ouchnutím do smradlavého bahna fotbalové korupce, které sice banditi z rybářských bašt a revírů (včetně "Rumunska") ustáli, ale mafii rozhodčích klesly příjmy z výlovů. A Slávka v tom nejela. Tak jestli se za to Slávce teď nemstí, za spojení s Grosem a za tu policejní zcela nevinnou a téměř bezvýslednou akcičku, co jim zkomlikovala kliodný mafiánský život v rozděleném teriotoriu zájmů.

  4. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 04.10.2005 13:50 |  
    0 0

    Tak co? Hošo? Stadion nikde, za ty roky. Odstoupíš konečně? Vím, co to všechno potřebuje ten stadion, ale proč jste se na to nepřipravili ještě v Edenu, a mínění, že Eden byl starej neberu, měl sice něco za sebou, ale hrát se tam ještě mohlo, mezitím se mohlo pěkně všechno vyřešit. Nebo apoň logicky, přece se nebudu pouštět do toho co přece nemůžu splnit. Ale radši se ho na to neptejte, protože by stejně řek uplnou kravinu jako vždycky. Ale co bych chtěl je, jak chtějí zvýšit návštěvnost Strahova? Protože zatím se, podle mě nic moc neděje, ba naopak, svým vystupováním, třeba v občerstvení si spíš pohoršili.

    • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

      lucky-pilda     před 19 lety 08.10.2005 10:58 |  
      0 0

      z edenu bysme stejne museli zanedlouho odejit kvuli projektu stadiony ... navic jiz nekolikrat bylo vyrceno, ze zazemi pro hrace tam bylo na hodne spatny urovni

      • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

        (host)     před 19 lety 14.10.2005 13:44 |  
        0 0

        Tak by stačilo dát něco do obnovy....ale to je fuk, teď už je to jedno, nebudu to rozebírat

  5. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 13:51 |  
    0 0

    dobrý den jak to vypadá s prodloužením smlouvy Karla Pitáka. děkuji

  6. Lístky na poháry.

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 14:46 |  
    0 0

    Proč nebylo možné koupit si lístky na Anderlecht přes internet? Půjde je koupit přes net alespoň na UEFU?

  7. Zbytek peněz na stadion?

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 14:56 |  
    0 0

    Stejně by mě zajímalo, jak je možný, že by nešlo sehnat těch zbývajících 300 mil, když už prý sehnali tolik? Přece Slavie furt něco znamená a určitě má i bohatý příznivce??? Tak uspořádejte sbírku, nejen já bych ochotně přispěl, kdybych viděl, že to neskončí někomu v kapse. Paul

    • Re: Zbytek peněz na stadion?

      (host)     před 19 lety 05.10.2005 07:42 |  
      0 0

      Další možností je nestavit tak velký stadion pro tolik diváků, ale trochu ho zmenšit. Co jsem někde jinde a dříve četl, někdo z vedení řekl, že nový stadion návštěvu nezvedne.

  8. Zajímal by mě jeho názor.

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 15:02 |  
    0 0

    Proč si myslí, že Slavie i když hraje dobře (viz např. za trenéra Beránka,...) neni schopná to dotáhnout až k titulu??? Je to divný ve Slavii už byla spousta kvalitních a výborných hráčů i trenérů a titul naposl. v r. 96 a LM nikdy??? Jestli to teda neni v nečem (někom) jiným??? Paul

  9. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    Sir     před 19 lety 04.10.2005 15:21 |  
    0 0

    Kdyby jste měl možnost změnit jedno rozhodnutí od počátku svého působení ve Slavii,jaké by to bylo?prosím o konkrétní odpověď,děkuji

  10. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    Djedek     před 19 lety 04.10.2005 16:59 |  
    0 0

    Nemrzí vás, že Slavie jako taková přišla o jednoho z největších srdcařů v posledních letech a to Pavla Kuku? Nezkoušeli jste mu nic nabídnout? Bylo to úmyslné, nebo jste jak se říká "zaspali"?

  11. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    Djedek     před 19 lety 04.10.2005 17:04 |  
    0 0

    Musela se někdy za celou dobu vašeho působení opravovat šatna hostí? Myslím tím jestli někdo odjel tak zdecimován, že zanechal šatnu zdemolovanou. (např. vylomené dveře a podobně) :-)

  12. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    Kopcem     před 19 lety 04.10.2005 17:10 |  
    0 0

    Respektuji Richiho požadavek a nebudu se ptát na stadion a nákup hráčů. I když tam bych měl přeci jeden dotaz (s komentářem):

    V posledních cca 5 letech se nám přestupová politiky příliš nadařila. Drahé posily příliš často nezazářily a mnohdy nakonec většinou zadarmo odcházely. To se samozřejmě může stát. Zaráží mě ale další fakt. Většina těch hráčů, kteří ve Slavii v posledních letech uspěli, přišla až "po sezóně", tj. když už bylo pozdě, postupový cíl nebyl splněn a spíš se odvracela úplná blamáž. Jedná se např. o Pavla Horvátha v roce 1996, který přišel až po vyřazení z LM, Štěpána Vachouška, Rudu Skácela a Karla Pitáka v r. 2001 (po vyřazení z LM), Martina Zbončáka a Standu Vlčka v r. 2004 (po vyřazení z poháru UEFA). I letos bylo slibováno, že konečně přijde opravdová posila (při vší úctě k novým hráčům, ke zkušenosi L. Jarolíma a talentu D. Šventa, letos spíš musíme hovořit o doplnění než o posílení kádru) také až po vyřazení z LM. Nakonec přišel Mexičan Victorino, slibovaný útočník opět nedorazil. Proč je tomu tak? Je to proto, že se vedení se s vlastníkem není schopno dohodnout na nutnosti investic a vlastník reaguje až když je zle?

    A ještě jeden dotaz: Před několika lety i letos před zahájením letní sezony se zdůrazňovalo, jaký význam má pro Slavii strategické spojenectví s Tottenhamem. Já jsem si zatím žádného konkrétního výsledku této spolupráce nevšiml (kromě toho, že Tottenham díky tomu získal mimořádně výhodně Radka černého jako pravděpodobně nejkvalitnější brankářskou dvojku v Anglii). Tottenham má přitom velmi široký kádr a všichni hráči určitě hrát nemohou. Slavia letos kádr opět výrazně oslabila. Proč nepošle náš "partner" některé své hráče získat ostruhy do Prahy? Jak je možné, že Limberský, který v Tottenhamu neuspěl na testech, nezamířil do Slavie, která o něj údajně měla zájem? Proč nedošlo ani k tak minimálním symbolickému potvrzení spolupráce, jakým by byl dávno avizovaný přátelský zápas? Zde bych podotknul, že mnohem kvalitnější mužstvo než Tottenham, tedy Lyon, se Slavií letos hrát mohl. Přitom i on směřoval do Asie na stejný turnaj, jako náš "strategický partner".

    • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

      (host)     před 19 lety 05.10.2005 07:36 |  
      0 0

      Velmi dobře napsané

    • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

      (host)     před 19 lety 05.10.2005 15:19 |  
      0 0

      Můj názor. Spurs nejsou žádní naši partneři a Slavia je jim uplně ukradená, bohužel ani ENICU, který má u Tottenhamu menšinový podíl na nás moc nezáleží. Na stránky Tottenhamu chodim celkem pravidelné a o údajné zápůjčce hráčů tam nebyla ani zmínka.Jestli budou stáže mladých kluků , jako dříve , budu spokojenej. více čekat nemůžeme.

      • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

        Kopcem     před 19 lety 05.10.2005 21:26 |  
        0 0

        Já si to myslím taky, ale pan lLeška a ostatní partnerstvím rádi argumentují. Tak a? nám k tomu něco poví.

        • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

          mart     před 19 lety 06.10.2005 19:41 |  
          0 0

          je to dobre napsane, taky souhlasim. Jak kolega nade mnou (co se zapomnel podepsat), tak i ja jsem cele leto studoval z ruznych zdroju (nejen ze stranek Tottenhamu) jak to je s tim hostovani ( nakonec i jmenovanych hracu - vse ruzne reprezentacni vybery do 21 a do 19 let - Ifil, Barnard, Yates.) No a co jsem se dovedel - udajne o tom nikdo nic nevi! No to je prekvapko!.... uplne od zacatku si myslim, ze to byl bud uplny vymysl, nebo prinejmensim jakesi placnuti do vody - a to navic nekoho uplne podradneho, ktereho se nasi mluvci chytli, a pak nam to prodali jako SENZACI. Pokud je to pravda, tak at se jdou panove laskave vycpat. Je lepsi mit vycpaneho Lesku, nez poslouchaty totalni nesmysly! ... jo a to sem normalne, klidnejsi, spise umirneny fanousek. mart

  13. .

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 18:20 |  
    0 0

    Kolik berete?

    • Re: .

      Katrin     před 19 lety 06.10.2005 13:50 |  
      0 0

      Podle toho, jak je furt vysmátej, bych řekla tak 0.8-1.3 gramu denně... :-))))))

  14. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    stresovice     před 19 lety 04.10.2005 19:28 |  
    0 0

    Je pravda, že je derby v neděli v 17:25?
    Já bych to nestihl!!!!!

  15. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 05.10.2005 07:54 |  
    0 0

    Zajímalo by mě (a nejen mě), proč Slavia rozvázala smlouvu s Raimundem. Chtěl bych znát konkrétní a úplné důvody a ne nic neříkající prohlášení. Taky v těchto dnes se znova spekuluje o přestupové politice klubu a o spolupráci s angličanama.

  16. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 05.10.2005 08:36 |  
    0 0

    V pondělí nás opět - letos na podzim již popáté - rozhodčí vážně poškodili. Šlo o schovanku a podle Zejdy souložnici pana Berbra Damkovou, stejně jako tomu bylo v případě Královce v Olomouci. Tak časté opakování podrazů nemůže být věcí náhody, naopak to vypadá jako cílená kampaň několika lidí proti Slavii. Viníte z ní spíše Melichara, jehož rodinu platí Teplice, nebo o Berbra, přítele Koš?álova? Co jste podnikl proti poškozování Slavie? Nebo jste masochista a to, že Slavii ubližují vás těší? Nebo se tím mstíte fandům za to, že vás nemají rádi?
    Tantalos

  17. Dotazy na pana Lešku

    (host)     před 19 lety 05.10.2005 20:04 |  
    0 0

    Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se Vám spolupracuje s panem Rosenem.Co si myslíte o panu Parobkovi?Nezasáhne Slavii to, že náš generální partner čSA jsou ve ztrátě?Jakou nabídku jste dali Karlu Poborskému po vyhazovu ze Sparty?Děkuji za odpovědi

  18. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 05.10.2005 20:39 |  
    0 0

    Jak to bylo se Sowunmim? Jaktoze nakonec skoncil ve Slovacku, kde se prosazuje, jako utocnik spickovych kvalit? Jak je mozne porad doplacet za hrace arbitraze a nesplacet platy? Zhorsuje to jmeno cele Slavie a navic je to i financne velmi nakladne. Jak to vypadá s protestem proti rozhodnutí komise UEFA ohledne hrace Filipa Trojana? Dekuji

  19. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 05.10.2005 21:21 |  
    0 0

    Pane Leško, myslíte si, že si většina českých klubů, nebo alespoň dnešní Slavia může dovolit přivést hráče kvalit např. Melinha? Je to podle mě jeden z nejkvalitnějších cizinců v naší lize. Slavia patří mezi kluby, které měly nebo mají snahu angažovat hráče z Jižní Ameriky atd., by? jde třeba o hráče z tamní druhé a třetí ligy. Jak se liší platové podmínky těchto cizinců oproti "našim" hráčům, mluvíme li o těch "kvalitnějších"? Mám pocit, že scouting je u nás na nízké úrovni a že hráči jako již zmíněný Melinho se v naší lize ocitají víceméně náhodou.Nehodlá se kub zaměřit na sledování jihoamerických hráčů či cizinců obecně? Mohlo by to vést ke zkvalitnění české ligy a zvýšení návštěvnosti...v čem vidíte největší problém nízkého počtu opravdu úspěšných hráčů ze zahraničí v naší lize, pokud vynecháme Slovensko?

  20. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    vlada     před 19 lety 05.10.2005 21:57 |  
    0 0

    Dotaz 1: Na jak dlouho byla uzavřena smlouva s Victorinem a proč to nebylo zveřejněno
    Dotaz 2: Lze zhruba vyčíslit finanční ztráta, která nastala změnou domácího zápasu v UEFě - Monaco místo Hamburku. Nechce se mi věřit že je to milión Euro, ikdyž to Jiří Vrba dnes na ofic. stránkách klubu nevyvrátil.
    Dotaz 3: Co říká Vaše manželka tomu, že už několik let skandují fanoušci LEŠKA VEN!!!

  21. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 06.10.2005 06:25 |  
    0 0

    Ještě jeden dotaz: Slyšel jste někdy něco o fanoušcích z české Lípy-Vikingové? :-)

  22. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 06.10.2005 10:07 |  
    0 0

    Chtěl bych se zeptat p. Ležky jestli dá do původního stavu EDEN neměl právo ho bourat!

  23. Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

    (host)     před 19 lety 06.10.2005 11:28 |  
    0 0

    Chci se zeptat, proč jste podepsal pro Slavii tak nevýhodnou smlouvu s Kolouškem a Libercem? Vždy? jste přece musel vědět, že ty peníze pro ně nemáte!!! Nebo vůbec nemáte představu o finanční situaci ve Slavii!!!??? Další dotaz: Jak máte rozdělené pravomoce s pány Rosenem a Colceottem? Kdo má jaké úkoly?

    • Re: Posílejte dotazy pro ing. Vladimíra Lešku

      (host)     před 19 lety 06.10.2005 14:50 |  
      0 0

      Zajímavej dotas s tim Kolouchem, ale na to jsme se už ptali tolikrát a nic.... :-)) Je to jako na Rádiu Beat rockerova rána, "Můžeme se zeptat na co chceme, LEŽka na co chce odpoví" :-)) LordEdmund