Názory

Hodnocení posil

V létě si Karel Jarolím vybral do týmu devět posil. Po půl roce jejich hájení je vhodná doba podívat se na to, jak těmto devíti hráčům podzim vyšel či nevyšel.

Aleksander Šeliga
Když v létě hledal realizační tým dalšího gólmana, požadavkem bylo, aby byl stejně kvalitní jako Kozáčik a tvořili vyrovnanou dvojku. Karel Jarolím a spol. po testování slovenských brankářů během letní přípravy nakonec našli zalíbení ve slovinském gólmanovi z Publikum Celje. Jeho potenciál zůstal fanouškům hodně dlouho skryt, důvěru měl od začátku Kozáčik. Odehrál tři zápasy za B tým, ve kterých jen dvakrát inkasoval, ale příliš jistým dojmem nepůsobil, problémem byla i jazyková bariéra. Ostrou premiéru si odbyl až v listopadu, kdy musel v zápase se Slováckem zaskakovat za vyloučeného Kozáčika. Žádné vyložené chyby neudělal, takže všichni napjatě čekali, co předvede proti Liberci. Není potřeba opakovat, že předvedl slabý a nejistý výkon a nese vinu přinejmenším na prvním inkasovaném gólu. Reputaci si napravil v pohárovém utkání proti Hamburku, kdy Slavii podržel chycením penalty a velmi dobrým výkonem v dalším průběhu zápasu. Jeho největším problémem byla komunikace, z čehož vznikala některá nedorozumění s obranou a z nich pramenící nebezpečné situace. O jeho skutečné výkonnosti by napovědělo jen to, kdyby chytal pravidelně.
 
Petr Zábojník
Pilíř obranné řady Mostu přišel do Slavie za osm milionů korun. Je výborný hlavičkář a je dobrý ve hře jeden na jednoho, co se obranné fáze týče. Naopak jeho slabinou jsou rozehrávka a občas taky zbytečná zbrklost. Možná trošku připomíná Martina Latku v jeho stoperských začátcích. Kéž by vyrostl stejně jako „Laty“... Záboj, jak mu hráči přezdívají,  se ale moc neprosadil. Karel Jarolím dal důvěru, a celkem oprávněně, stoperské dvojici Latka-Suchý, Zábojník se dostával na hřiště v závěru podzimu do situace, kdy v průběhu zápasu trenér měnil rozestavení na tři obránce, nicméně nikdy snad vyloženě nezklamal. často ho trápila zranění a do základní sestavy se, hlavně po polovině podzimu, nikdy na delší čas neprobojoval. Možná je to také tím, že nikdy předtím první ligu nehrál a tak bychom ho rozhodně neměli zatracovat. Dejme mu čas, snad se nám investice vrátí...
 
David Hubáček
Tento levý obránce k nám zamířil ze Zlína. Trošku zklamáním je chování některých rádobyfanoušků a odborníků, kteří Hubáčka neustále kritizují. Podle našeho názoru je David Hubáček kvalitní levý obránce a jediným jeho problémem je občasná zbrklost. Jeho zkraty, když třeba ve Stavangeru poslal do 100% šance útočníka domácího Vikingu, jsou do očí bijící a to je asi také důvod té přehnané kritiky. V úvodu sezóny vysedával jen na lavičce, ale poté nahradil letos hodně špatného a nevýrazného Zbončáka a byl o hodně lepší. I tak je ale místo levého obránce pro nás problematické a stále tak mrzí odchod toho nejlepšího, který tu v poslední době byl, a tím je Gyorgy Jozsi. Uvidíme, co se odehraje v zimním přestupovém termínu, ale Hubáček si svoje odehrál.
 
Ivan Kováč
Posila ze slovenské Nitry a podle pověsti, která ho provázela, to měl být super přestup. Bohužel Ivan se téměř vůbec neprosadil. Odehrál slušný zápas s Jihlavou i Dvorem Králové, kdy patřil k těm nejlepším, ale poté ho opustila forma a za moc to nestálo. V průběhu sezóny nastupoval spíše za B tým, a to jak na postu pravého obránce, tak i napravo v záloze. Nedá se však říct, že by nějak exceloval. Je ale třeba brát ohled na to, že do mužstva přišel na poslední chvíli, a neměl potřebný čas na adaptaci. Uvidíme, jestli se ho do týmu podaří zapracovat přes zimu. Poté budeme opět o něco moudřejší.
 
Lukáš Jarolím
Záložník, který nesplnil očekávání, že bude druhým Kolouškem, ale své si odehrál. Za celý podzim chyběl jen v pohárovém zápase s Hlučínem a Vítkovicemi, v ostatních jen třikrát střídal. Do týmu zapadnul výborně a prokázal, že jeho příchod byl dobrou volbou. Je jedním ze spolehlivých exekutorů standardních situací a na podzim vstřelil čtyři góly.
 
Dušan Švento
Jednoznačně nejlepší nákup léta, po delší době se podařilo odchytit talent hned v zárodku. Když přestoupil, skromně prohlašoval, že se přišel do Slavie učit hrát fotbal, ale své fotbalové umění začal předvádět hned od začátku a snad kromě jednoho dvou zápasů si udržel stabilně výbornou formu po celý podzim. Patřila mu levá strana, na které jasně dominoval, mužstvo těžilo z jeho centrů a bojovnosti, kdy nevypustí ani na první pohled ztracené míče, a samozřejmě výborné techniky a schopnosti v klidu obejít několik protihráčů.
 
Cesareo Victorino
Tento mexický záložník přišel až před koncem přestupního období. Těžko ho hodnotit, své schopnosti nemohl pořádně předvést kvůli zraněním, navíc zde byla i jazyková bariéra. V áčku nastoupil jen čtyřikrát, ale zaujal svým výborným výkonem proti Mostu, kdy skvěle zaskočil za distancovaného Karla Pitáka. Je možné, že by na tomto postu mohl být jeho nástupcem, ale potřebuje hlavně zůstat delší dobu nezraněn.
 
Tomáš Pešír
Slávistický odchovanec, který se po několika letech vrátil do mateřského klubu, měl být další alternativou do útoku. Na podzim byl však spíše jen náhradníkem, na hřišti nebyl tolik vidět a podzim mu jistě nevyšel podle jeho přestav. V lize vstřelil jen jeden gól Liberci, na druhou stranu za celý podzim strávil jen jeden zápas celých devadesát minut na hřišti. Ligový gólový půst si vynahradil alespoň v domácím poháru, kde vsítil tři branky.
 
Martin černoch
Neznámý hráč Plzně, který na podzim nedal divákům příliš šancí, aby si ho zapamatovali. V lize jen paběrkoval, nejvíc odehrál 11 minut, střídal v závěru jen šesti zápasů. V letní přípravě měl zdravotní problémy, takže asi nebyl na podzim úplně ideálně připraven. Dost toho odehrál v B týmu, kde se ale nedá říct, že by výrazně vyčníval. Vstřelil jen dva góly, nicméně jeho silná stránka je v gólových přihrávkách, těch si připsal šest a stal se tak nejlepším hráčem béčka, co se týče kanadského bodování. Uvidíme, co s ním udělá zimní příprava, možná se ještě chytí.
 

Autoři článku:
jane a kuczik

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení posil

    (host)     před 18 lety 21.12.2005 09:43 |  
    0 0

    V létě si Karel Jarolím vybral do týmu ŠEST posil. Po půl roce jejich hájení je vhodná doba podívat se na to, jak TěMTO DEVÍTI hráčům podzim vyšel či nevyšel. *** Vy asi taky dost hulíte, co? ;-)))))

    • Re: Hodnocení posil

      jane (admin)     před 18 lety 21.12.2005 12:34 |  
      0 0

      Ne, jen trochu problém s počítáním v pozdní hodinu :)

  2. Re: Hodnocení posil

    (host)     před 18 lety 21.12.2005 13:55 |  
    0 0

    No jako veta u Lukase Jarolima "je jedním ze spolehlivých exekutorů standardních situací" je tam asi spatne! Vzdyt vetsina jeho standartek je uplne silenych jinak souhlas, ze si odehral svoje a jeho vykony behem podzimu sli nahoru!

  3. Re: Hodnocení posil

    mart     před 18 lety 21.12.2005 14:01 |  
    0 0

    Tak tohle je treti hodnoceni posil, co sem cetl, a pripada mi slusne. Hlavne co se tyce Hubacka, kterej bude jeste dobrej, a uplne nejvic co se tyce Kovace - na jare bude na pravym beku nejlepsi v lize!! (doufam, ze v ty prvni:-)) Kovac je hrac s fantastickymi parametry ( pokud by se jeho kvality daly vyjadrit matematicky - jako casto v pocitacovych mmanazerech - vycnival by asi hodne vysoko nad ligovy prumer). Podzim se Kovacovi asi moc nepovedl, to je asi fakt.... proc to tak bylo, tezko rict. Take zminujete Jozsiho - tomu naopak vysla pulka jedny sezony, a stejne tak se da rict, proc tomu tak bylo(??) nikdo nevi. Podle vseho je ted Jozsi uplne prumerny.....kdyz by ste napriklad chteli srovnavat Kovace a Jozsiho, kteri hraji na podobnych mistech, ... priznam, ze bych nevahal ani vterinu koho mit v tymu radeji!! Kovac - je moje volba. Jo a taky je od Vas hezky, ze nezatracujete Zabojnika.... ten by se teda skutecne mel chytnout. Adik za hezky clanek, mart

    • Re: Hodnocení posil

      (host)     před 18 lety 21.12.2005 14:39 |  
      0 0

      podle ceho soudis ze ma Kovac fantasticky parametry? plex

    • Re: Hodnocení posil

      (host)     před 18 lety 22.12.2005 15:49 |  
      0 0

      Si upad,ne? Prober se z toho slovenskýho snu!!!

    • Re: Hodnocení posil

      mart     před 18 lety 22.12.2005 19:39 |  
      0 0

      Podle ceho? ... o.k typove Bixente Lizzarazu...dobra zakladni rychlost, vyborne zrychleni, dostatecna tvrdost a duraz, slusna technika, slusna kopaci technika, ZARPUTILOST ( asi taky proto to srovnani s Lizza)...mam pokracovat? Ja vim - zcela opravnene mi propomenes 2 pozicni chyby (dost vyznamne o.k), ale to vazne nic neznamena! Vyckej jara! zdravi mart

      • Re: Hodnocení posil

        (host)     před 18 lety 22.12.2005 23:07 |  
        0 0

        ja nevim, mozna mas pravdu ale pamatuju si ho jen ze zapasu s anderlechtem a nebylo to ono, podle me pozicne dost spatne a strasne moc fauloval..plex

  4. Re: Hodnocení posil

    vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 21.12.2005 14:29 |  
    0 0

    Lukáš by měl na těch standartách ještě zapracovat, jakmile mu půjdou, bude to supr. Stačí, aby do toho měl chu?, teď ke konci se docela pěkně zlepšil, tak věřme, že to vydrží. Jinak další posily, no tak uvidíme, jak se ukáží v zimě, musí se ještě sehrát.

    • Re: Hodnocení posil

      PetCC     před 18 lety 21.12.2005 16:17 |  
      0 0

      Na standatkách by měl opravdu zapracovat (je to zatím to jediný co mi o něm kazí dojem), většinou ji nedokopne ani přes první obránce a je z toho protiútok. V Hamburku z toho byl první gól.

        • Re: Hodnocení posil

          (host)     před 18 lety 22.12.2005 18:57 |  
          0 0

          Bohuzel realita je takova, ze v tymu nejlepsi standardky kope Karel Jarolim, jednu jako druhou...

          • Re: Hodnocení posil

            vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 23.12.2005 07:17 |  
            0 0

            Nj, jenže jemu to taky vyjde jen když pánbů není doma. z těch množství kopů by bylo golů.....