Názory

Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

Slavii opustil pilíř obrany Martin Latka, za 18 milionů korun odchází na hostování do Birminghamu. Udělala v jeho případě Slavia dobrý krok nebo se mělo s odchodem ještě počkat?

Že během zimního přestupního období dojde k velkému přestupu směrem ze Slavie, to muselo být všem jasné. Slavia nedostává štědré finanční injekce od svého majitele, potýká se s dluhy a nemá finance na nákup drahých posil. Jediným řešením tak byl prodej některého z perspektivních hráčů, spekulovalo se o více jménech, nakonec ze Slavie odchází stoper Martin Latka.
 
Podmínky, za kterých odešel do Birmighamu, jsou více než slušné za jednoho předpokladu. A to sice, že dohoda obou klubů bude obsahovat klauzuli o procentech pro Slavii z dalšího Latkova přestupu. Latka se tak sžil se Slavií a patřil mezi její tahouny, že je skoro někdy těžké uvěřit, že mu bylo na podzim teprve jednadvacet let. Právě jeho věk ho předurčuje k tomu, aby strávil v anglickém klubu bojujícím o záchranu dva tři roky a potom přestoupil do evropského velkoklubu. O tom, že půjde nahoru a může to dotáhnout daleko, nepochybuji, stačí pozorovat jeho růst ve Slavii, navíc patří do základní sestavy reprezentace do jednadvaceti let. Je pravděpodobné, že Birmingham v létě využije opci a Latka tak odejde za celkových 64 milionů. Možná někomu může přijít tato částka nízká, ale vzhledem k situaci v evropském fotbale je to slušná částka za hráče, který nehraje v Lize mistrů ani v seniorské reprezentaci. Pokud Latkův odchod ze Slavie pomůže tomu, že si ho, nedej bože, všimne reprezentační trenér Karel Brückner a usídlí se v národním týmu, jeho cena se zvýší a Slavie by z toho mohla opět profitovat, pokud přestoupí do dalšího klubu. Je tu samozřejmě i varianta, že Birmingham v létě opci na Latku nevyužije a Martin se vrátí zpátky do Slavie, což by byl pro klub přínos, ale příliš této možnosti nevěřím.
 
Je možné, že kdyby Latka ještě rok ve Slavii zůstal a předvedl se v evropských pohárech, jeho cena by šla ještě o pár milionů nahoru, na druhou stranu za rok by už měl platnou smlouvu ve Slavii na kratší dobu, takže by zřejmě o tolik nahoru nešla. Pokud si ale Latka přál klub opustit a vydat se do zahraničí, je jeho současný odchod nejvýhodnějším řešením, nemá cenu nikoho držet násilím.
 
Na Latkovo působení a odchod ze Slavie je potřeba dívat se také z jiné stránky, a to sice práce sportovního úseku a skautingu. Latku si Slavie pojistila už na jaře 2002, kdy se stal v sedmnácti nejlepším starším dorostencem v republice, přestupová částka nakonec byla 12 milionů. Na podzim 2003 pak ve většině zápasů odehrál alespoň pár minut a od jara už byl stabilním členem sestavy, stále šel nahoru, získal zkušenosti v evropských pohárech i juniorských reprezentacích. V době, kdy si Slavia zajistila Latkovy služby, se podařilo vyhlédnout další velký talent, Matúše Kozáčika, který má také všechno před sebou a který přišel do Slavie ještě za nižší částku. Občas se ale i podobná sázka na talent nepovede, což se stalo v případě Michala Otočky nebo ještě dříve Jána Kozáka, kteří ve Slavii nic nepředvedli a opustili ji. Přišli další relativně mladí hráči, jako Štěpán Vachoušek nebo Rudolf Skácel, kteří však již v té době byli členy jednadvacítky a také jejich cena byla vyšší, odešli pak za 2,5 násobek ceny, za kterou přišli. Latka odešel za pětinásobek, pokud počítám s tím, že Birmingham o něj bude v létě stát.
 
To, že sázka na mlade talentované mládí může být tou správnou volbou z hlediska jejich dalšího prodeje, ukazují vedle Latky i další hráči, Dušan Švento a samozřejmě všichni odchovanci, kteří už svou kvalitu v A týmu i přes velmi mladý věk prokazují. Nezbývá než doufat, že půjdou fotbalově nahoru a dočkáme se, že jednou obléknou dres některého z evropských špičkových klubů.

Komentáře (40)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Strategie nebo účel?

    (host)     před 18 lety 01.02.2006 08:22 |  
    0 0

    Nejen po přečtení tohoto článku si musíme položit otázku, zda výše uvedená koncepce (prodej mladých hráčů) je pro klub přínosná či nikoliv. Neustálé oslabování kádru, nákupy posil činěné za minutu dvanáct a bez jakékoliv koncepce mohou vycházet nějakou dobu, ale určitě ne na dlouho. Otázkou spíše je, proč se toto ENICu z nějakého důvodu vyplácí a ve Slavii i nadále zůstává.O Leškovi nemluvím, to je příživník a vlezdoprdelka a ve Slavii bude tak dlouho, dokud z ní on sám bude něco mít. Tedy jistě slušný plat za mizernou práci, kterou ve Slavii již 12 let předvádi. A co my fanoušci? Budeme pouze nečinně přihlížet?

    • Re: Strategie nebo účel?

      Alfabet     před 18 lety 01.02.2006 08:32 |  
      0 0

      Nemusíš nečinně přihlížet! Za cca 400 mio Ti ENIC Slávii prodá a můžeš se stát jejím majitelem, v prvním kroku vyhodit Lešku a pak pokračovat a o všem rozhodovat. My ostatní můžeme pouze činně chodit na zápasy, povzbuzovat a těšit se na budoucno.

      • Re: Strategie nebo účel?

        (host)     před 18 lety 01.02.2006 09:53 |  
        0 0

        O Slavii mělo a má zájem několik subjektů, které se bohužel vždy obracely na Lešku. Ten však jejich zájem eliminival - bál se o svou pozici, kterou by změnou majitele ztratil a tak se nabídka nikdy k majitelům v Londýně nedostala. To je ten problém...

        • Re: Strategie nebo účel?

          mart     před 18 lety 01.02.2006 09:58 |  
          0 0

          ehm.... a to's cet v Blesku? clovece probud se,( a hlevne se podepis).mart

          • Re: Strategie nebo účel?

            (host)     před 18 lety 01.02.2006 12:52 |  
            0 0

            no to neni zadne tajemstvi, ze Lezka ve vetsine naprosto bojotuje pripadne zajemce, posledni cena kteroiu lezka s potencialnim investorem sdelil, je 450 mega za slavii - coz je pri pohledu na stavajici kadr trochu moc. Kdyz by chtel nekdo jednat s ENICem, tak ten je odpalkuje, aby se to resilo s Lezkou a jak je kazdymu jasny, prece Leska nevyjedna prodej, kdyz mu je jasny, ze by to byl jeho konec u takovyhleho perfektniho koryta u kteryho ted je!!

        • Re: Strategie nebo účel?

          PetCC     před 18 lety 01.02.2006 10:39 |  
          0 0

          Pokuď ty "subjekty" nebyli schopný jednat přímo s majitelem klubu, jak můžeš čekat, že by Slavii prospěli?

          • Re: Strategie nebo účel?

            mart     před 18 lety 01.02.2006 18:06 |  
            0 0

            presne!

            • Re: Strategie nebo účel?

              (host)     před 18 lety 03.02.2006 11:20 |  
              0 0

              Jenže oni nemohly, dostat se k ENICu není lehká věc. Měl jsem nějaký čas možnost poznat chod klubu zevnitř, proto vím o čem mluvím. To je i důvod, že se nepodepisuji.

      • Ta si myslíš, že Slávka má hodnotu 400 mil.Kč?? :o))))

        (host)     před 18 lety 01.02.2006 11:09 |  
        0 0

    • Re: Strategie nebo účel?

      (host)     před 18 lety 01.02.2006 08:35 |  
      0 0

      V tom bych s tebou nesouhlasil (O Leškovi se nebavím). Vzhledem k tomu, jaká byla ekonomická situace Slavie pred puldruhym rokem...je tohle spravna cesta, jedine takhle se muze klub stabilizovat. Taky bych byl rad, kdyby se kupovali hotovi hraci a talenti se neprodavali tak brzy, ale v soucasne dobe tomu jinak nejde... a budme radi, jak to momentalne je.

    • Re: Strategie nebo účel?

      mart     před 18 lety 01.02.2006 08:51 |  
      0 0

      ???????? autor se zjevne neumi podepsat. Pri cteni jeho komentare me vsak napada, zdali umi cist!? Jak uz nekdo predemnou predeslal (a panove podepisujte se, jo) montovat do toho Lesku je nesmysl.( v teto casti se omlouvam, pokud do toho autor vidi, t.j ma pred sebou vysledky auditu, vysledky hospodareni za poslednich 6 let, vcetne rozboru a jejich auditu a v neposledni rade dostatecnou schopnost a zkusenost tyto(vysledky) posoudit. - jinak je to totiz mlaceni prazdne slamy). Ale k veci - Pravdepodobne tedy Neumi ani cist. Jane v clanku(mimochodem super Jane!) nabizi zcela jednoznacne pohled na to jak to ted ve Slavii chodi. Tomu se (pokud se nemylim) rika Koncepce!
      A je to koncepce ZDRAVA - podle vetsiny z nas i jedina mozna. (drive to dokazoval AJAX - ted se k tomu castecne vraci, dnes napriklad Real Madrid a Barcelona - i kdyz tam je to trochu jine, protoze tito mamuti posilji sve juniory na Farmy) ....cili koncepce / ne jak autor uvadi bezkoncepcni nakupy a bezkoncepcni prodeje... No nic - pouze pokus o vysvetleni :-) nakone je taky mozne neco prehlednout ( zvlaste po ranu) mart

      • No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

        (host)     před 18 lety 01.02.2006 11:26 |  
        0 0

        Proč být rádi, za to, že to aspoň je tak jak je?? - prodeje talentů dřív něž se pořádně zhodnotí a nedostatek peněz na nákup pár hotových (spíše dozrávajících) hráčů. To je tím, že marketing a vedení nebyly schopné zajistit dostatek financí na běžný provoz klubu a hráči vlastně vždy selhali v boji o LM i v lize o přímý postup (no jo, kapříci plavali a body odplouvaly). Z toho pak občas vyplymuly předčasné prodeje hráčů relativně pod cenou (myslím, že zrovna Latka tento přístup není, ale předčasný prodej to je určitě, cena dobrá). Tedy financování je záležitost a odpovědnost vedení. Jo a na zběžné, ale dosti pravdivé zhodnocení finanční situace klubu nemusím mít rozbory auditovaných výkazů, stačí 3 roky po sobě arbitráže za dluhy a odchody hráčů kvůli dluhům a záporné vlastní jmění, které dostali do plusu kapitalizací půjček vlastníka :o)) A jestli mě naštveš, tak si dojdu na obchodní soud a ty výkazy si zkopíruji (tedy pokud vedení plní povinnost ukládat je tam - víš za to myslím není žádná sankce, tak to plno akciovek nedělá) :o)). Jo a k podpisům - nebudu se podpisovat, protože přezdívky za podpis nepovažuji a tudíž takový "podpis" považuji za anonym. A hlavně, své názory jsem schopen si obhájit i bez podpisu a podpisovat se v diskuzích prostě nebudu. PS Dík richimu a Janě za info v posledních dnech i za rozhovory. Jste lepší než oficiální stránky.

        • Re: No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

          Richi (admin)     před 18 lety 01.02.2006 12:00 |  
          0 0

          Diky za pochvalu, ale oficialni web je velice kvalitni. Vzdyt se jen podivej, kolik clanku za posledni dva dny prinesli. Rozhovory s novymi hraci, info z treninku apod. Proste parada.

        • Re: No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

          mart     před 18 lety 01.02.2006 18:00 |  
          0 0

          Sorry za zpozdenou odpoved(pripominam, vetsina registrovanych uzivatelu na anonymy neodpovida, ale vzhledem zajimavosti tematiky a lehce rozdilnem nazoru na par veci, udelam vyjimku). Tak zaprve - podpis/nepodpis, vsichni, kdo SN cteme a v prispevcich diskutujeme si zachovavame castecnou anonymitu, tim, ze pouzivame tzv "nicky", stejne tak mame ale vsichni zhruba zmapovano, co se za kterym nickem skryva, a co od koho ocekavat. Dalsim faktorem, je mozna zamena prispevatele, ktery se nepodepise(neprihlasi) - tedy situace, kdy muze dojit k nedorozumenim. Podotykam jeste, ze si myslim, ze kazda kumunikace by take mela mit urcitou disciplinu, ale to je prosim vec nazoru..... pomalu postupme k te opravdove polemice. Tak tedy - muj nazor - vypisy z obchodniho soudu ohledne arbitraznich jednani jsou samo o sobe k nicemu - (rozhodne nestaci k zhodnoceni financni situace subjektu) - navic hodnotit financni situaci Slavie nepotrebujeme! Vsichni vime, ze sme na dne! Co se naopak pokousim hodnotit, je chovani, uspechy, neuspechy a strategie soucasneho ekonomickeho teamu, ktery Slavii ridi. Proste to, jak si poradi se soucasnou "Nekomfortni" situaci. Pokud chces opravdu zhodnotit ekonomickou situaci - staci proste naplusovat vstupy a naminusovat vystupy:-)
          Za dalsi - Tebou popsana koncepce vychovy/pripadne levneho nakupu a drazsiho prodeje nasledne(bohuzel jeste ne Draheho prodeje, ale vyckej), je koncepci vcelku rozumnou. Hlavne v soucasne dobe, kdy proste na nic lepsiho nemame finance. AAh finance! Tva poznamka, ze financovani je zalezitosti "vedeni" je bohuzel nepresna a zavadejici. Castecne za ni to "vedeni" pochopitelne zodpovedne je! Marketink, Prodej+Nakup! Ale hlavni tiha nakladu v ceskych podminkach MUSI lezet na majiteli/provozovateli. ENIC si zjevne neuvedomil, ze v nasich podminkach urcite nebudeme vydelecni, ba ani sobestacni! Je pochopitelne, ze zapadoevropskym klubum se financne dycha o hodne lepe - narazim na fakt, ze i velkokluby casto pokryvaji vetsi cast sveho rozpoctu ze vstupneho a z TV prav! ( o.k. za Tv prava neco mame - ale vstup je po vyminusovani s najmem prinejlepsim 0, zero!) No a za dalsi - Slavie hraje o spici ceske ligy(vecne druha) a navic jeste v evropskych poharech(UEFA na veky a nikdy jinak)! - na to je potreba odpovidajici kadr(castecny usmev) a to holt neco stoji! Nekdo proste tu financni diru lepit musi. Vedeni to byt nemuze - v ceskych podminkach to muze byt jedine majitel(aspon zatim).
          Vsichni sme si asi museli vsimnout, ze se ve Slavii nedavno udaly "jiste" veci (NIZKONAKLADOVY PROVOZ) Takova je situace - takova je soucasna praxe - a priznam se - ani ja bych to nedovedl lepe! Jeste k soucasne situaci - ENIC zavrel kohoutek s penezmi :-(, pred par lety jeste zalezelo na panu Leskovi, kolik penez v Londyne vybreci - ale letos - Smytec!! Ted teda zalezi uz JEN NA NASICH EKONOMECH. A ejhle - vymysleli produkt, ktery by mohl byt zivotaschopny - Nizkonakladovka. A mnozi fandove je hodnoti jako slusny kompromis - ja osobne jako sqele reseni!
          K zaveru(ne nazaver, protoze ja se pravdepodobne jeste o necem rozkecam:-)) Me osobne by se jiste libilo, kdyby nas vlastnil poradny MAJITEL. MAJITEL, ktery by mel zajem o dobro pro SLAVII a MAJITEL, ktery by si ho take umel pro ni poradne ohlidat! Takoveho bohuzel nemame. Dale jeste rikas, ze vedeni nebylo schopne zajistit LM. Tak to mas pravdu. Jake jsou k tomu duvody? 1. uznas asi, ze nekdy nedostatek stesti 2. docela jiste se shodnem, ze vetsinou nedostatek penez a 3. a urcite se pak shodnem, ze management "jineho" klubu byl proste lepsi (a jestli je to fer, nebo nefer, na to se v obchode vzdycky nekouka). tak to je asi v tuto chvili vse - je to asi trochu kostrbate - ale tak nejak to asi vidi mart.

          • Re: No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

            myshack (přítel SN)     před 18 lety 02.02.2006 12:53 |  
            0 0

            V celku souhlas jenom:
            "Naši ekonomové" si produkt "nízkonákladovka" asi těžko budou moci nechat patentovat. Myslím, že ten produkt je na našem trhu už pěkně dlouho...
            A skvělej produkt je to možná. Ale pouze v případě, že zapomenu na to, z čeho se k takovému produktu dopracovali (myslim, že tu byli ambice bojovat se Spartou o tituly a stát se evropským mužstvem, a zatím se začínáme radovat z toho, jak se nám daří implementovat zásady ekonomického chování a že za pár sezon se snad dostaneme na úroveň prosperujícího a nezadluženého Liberce nebo Teplic nebo Ostravy).

            Jinak řečeno: Manager, kterej dovede prosperující organizaci ke krachu, nemá ekonomický ani sportovní výsledky se u mě nestane spasitelem a ganiálním projektantem "zázračné nízkorozpočtovky" (ale pro mě prostě krizového scénáře pro klub , který má u arbitráže předplacenou permanentku) jen proto, že prostě, že neni schopen dát dohromady rozpočet vysoký. Já zkrátka při plném vědomí a s klidnou myslí musím použít ono zaklínadlo, které už má vopravdu až asronomický dimenze významů: LEŽKA VEN!
            Kdyby pro nic jiného, tak jenom pro to, že je úpadek Slávie s jeho osobou prostě nesmazatelně spojen. Ať vypadnou ti co to dotáhli od deseti k pěti (možná neúmyslně, ale dá se v takovéhle situaci příjmout omluva jako, že: "áá safra, to se mi nějak nepovedlo).
            Pak i já osobně budu vnímat toto utahování opasků a současný vynucený ústup ze slávy jako pozitivní věc, která pomůže vybudovat znovu konkurenceschopnou slávii.

            Jedna z vůbec nejhorších věcí, které teď vnímám je, že ten Vlastimil měl už tehdy před pár lety pravdu, že Slávie je černá díra, kde mizej milióny a skutečně to nebyla jen tak plácnutá provokace nebo hec.

            • Re: No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

              mart     před 18 lety 02.02.2006 19:19 |  
              0 0

              ...sem se zase poucil... reagoval sem dobromyslne na anonyma, a nestojim mu ani za odpoved. Uz to neudelam! Zdravim Myshacka - souhlas se zakladnimy pojmy 1. Vychozi situace, 2 vzestup a pad (.. a dalsi pad, a dalsi....) neboli - neco se pokazilo, ci nekdo to pokazil, a nebo mozna(muj pohled) bylo to asi docela slozite. 3. beznadej, 4, nizkonakladovka. Ten druhy bod bych se pokusil trochu rozvest. V devadesatych letech to bylo o tom, jestli cesko muze myt dva velke kluby, nebo jen jeden. Myslim ze se Sparta i Slavia spolecnymi silami postarali o to, ze v nejblizsi budoucnosti tu bude velky klub jen jeden a jeste bude skuhrat. Jak to mozna bylo? Sparta mela sama dost prace aby byla porad prvni, aby skasla premie za LM atak.( vysledkem toho ted je, ze na tu zkorumpovanou ligu nikdo nechodi) My sme si blahove mysleli, ze jim muzeme konkurovat, nacpalo se do toho spoustu prachu ... a ouha - vysledek 0(zero). Tim, ze sme si vzali asi vetsi sousto, nez sme byli schopni ukousnout, nasledoval pad po zdanlivem vzestupu... no a zkracene, ted sme, kde sme... cili jak spravne rikas, kdyz se to dobre povedeme tak do dvou let dozeneme Teplice a Liberec. No mozna to bylo tak, mozna i jinak. Vyhazovat pana Lezku ale asi nechci. Pouzivas termin prosperujici organizace - to je ve fotbale osidne( bohuzel to nefunguje uplne stejne jako obchod - i kdyz z pohledu soucasnych hospodarskych vysledku mozna i "Bohudik") - muzes mit finance v perfektni lajne, ale kdyz nejsou vysledky na hristi - tak to muze bejt k nicemu.(Holt to neumime udelat tak jako rudosi, a "pohlidat" si to). ... jenom pro srovnani stejne tak "krachujici" klub muze bejt zradny pojmenovani, .... vzdyt jsme vlastne pred Spartou :-). A uplne nakonec - to Kostalovo prirovnani mozna v urcitou dobu sedelo(holt je strasne chytrej), ale ja si myslim, ze uz se to brzy zmeni - mart.

              • Re: No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

                mart     před 18 lety 02.02.2006 19:24 |  
                0 0

                je to TVRDA realita - proto mit(vlastnit) TVRDE y

              • Anonym se omlouvá, že neodpověděl, ale zase tu nejsem každý den :o))

                (host)     před 18 lety 03.02.2006 12:03 |  
                0 0

                K tvému článku - odpovědi na můj - pár poznámek - u obchodního soudu nejsou dokumenty o arbitráži, ale výroční zpráva, auditovaná úřetní závěrka a přílohy s popisem všech důležitých skutečností neuvedených v účetních dokladech :o)) Jsem zvědav, co tam má Slávka :o)). Nízkorozpočtovka - souhlasím s Myshakem - z nouze cnost. A úkolem vedení je zajistit rozpočet podniku - alespoň podle požadavku majetele. Tedy definovat příjmy a vádaje a nejlépe (dle zadání) vyrovnané či ziskové a s tím i marketingově příjmy zajistit!!! A pak je kontrolovat - dodržování!! Od čeho by tam jinak byli??? Fajn den

                • Re: Anonym se omlouvá, že neodpověděl, ale zase tu nejsem každý den :o))

                  mart     před 18 lety 03.02.2006 13:58 |  
                  0 0

                  No vida, hned se mi lepsi pise, kdyz vim kdo je kdo( a fakt - tady o nic jineho nejde, protoze i kdyz jsme vsichni "odbornici", na vecech nic nezmenime. Tady jde o vymenu nazoru, zkusenosti, postrehu...) Cili k veci - 1. jako akcionar mam doma kopi vsech vyrocnich zprav, a vis k cemu jsou? .... a u obchodniho soudu sice dostanes par papiru navic, nicmene vysledek stejny. 2. NIZKONAKLADOVKA je sice z nouze, ale hlavne je to CTNOST (opet pouze muj nazor) 3 . aaaa tady se neshodnem, v ciste obchodni spolecnosti a za idealnich podminek bys mel pravdu. V pripade fotbaloveho klubu ji nemas(muj nazor). zdravi mart ( de mi to o mnoho lepe, kdyz vim ke komu mluvim, i kdyz to vlastne nevim :-)

          • Re: No polemika s tebou a příspěvkem nad tebou

            (host)     před 18 lety 02.02.2006 15:27 |  
            0 0

            Nevím, proč by měl mít majitel povinnost líp peníze do klubu a trvale jej dotovat. To je vlastnost svérázných majitelů typu Abramovič nebo Romanov, ale vlastnictví tohoto typu nemělo nikdy dlouhého trvání. Správný majitel má naopak naučit klub, aby se o sebe postaral a byl tak na majiteli nezávislý. To je to staré známé pořekadlo "Chyť mu rybu a nasytíš ho na jeden den, nauč ho rybařit a nasytíš ho na celý život". ENIC roky dával Slavii ryby (peníze na posily, zalátání rozpočtu atd.) a kam to došlo? Slavia se nenaučila hospodařit, nikdy i přes velký rozpočet nepřekročila svůj stín. Teď se rozhodl ENIC naučit Slavii "rybařit", řekl vydělejte si na sebe samy a teprve teď je slávistické vedení nuceno zjišťovat co to je efektivní hospodaření klubu. Až se Slavia naučí na sebe vydělat, tak se nemusí ohlížet na ENIC a nemusí se bát změny majitele, protože už na majiteli nebude životně závislá (BTW: Sparta toto pochopila min. pět let před Slavii).
            Sešívaný

      • Re: Strategie nebo účel?

        vlada     před 18 lety 01.02.2006 17:47 |  
        0 0

        Pod Tvůj názor se podepisuju. Jen se bojím,že se Enic začne Slavie všímat,když bude chtít někoho "uloupit za výhodný peníz" do Tottenhamu (Suchý).

  2. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    slavistajiri     před 18 lety 01.02.2006 08:46 |  
    0 0

    A ta klauzule o procentech z dalšího přestupu tam je, či ne? Myslím že v evropě se tohkle moc nenosí!!

  3. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    (host)     před 18 lety 01.02.2006 09:26 |  
    0 0

    Na fotbal bych se nedíval jen jako na obchod. Vezměte si to z té druhé stránky. Jak říkával už Korbel, je to investice nemožná, protože dáte miliony za talentovaného hráče a potom vám ho zmrzačí a navždy "znehodnotí" nějaký zhulený, nadopovaný dřevák - viz kauza Labant.
    Laty je zatím živý a zdravý, ale kdoví jak ještě dlouho. Obchod, kdy někoho prodáte dráž než koupíte, je vždycky úspěšný. Ale myslím, že o tohle nejde. Já osobně ze všeho nejradši vidím, když slávističtí dorostenci hrají v nároďáku a prosazují se. Oni ti nejlepší slavističtí plejeři posledních let byli hlavně odchovanci Veselý, Kuka a Šmicer a trenéři je nechtěli stavět. Veselého si všimli až v Dukle. Takový Šmicer hrál jako pánbůh za béčko, ale protože byl zadarmo, nestavěli ho do áčka. Až když chtěl utéct, tak mu náhodou dali šanci. A tak můžu říct, že mě těší, když si jich Karel Jarolím všímá a neignoruje je, jako to nemožné xxx před ním. A nákupy takových Kováčů a Černochů? No když je koště nové, tak obvykle dobře mete. A když moc nestojí, tak proč to nezkusit. Náhoda je blbec a show must go on...
    Tantalos

  4. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    bojler     před 18 lety 01.02.2006 11:15 |  
    0 0

    vi nekdo jestli mame naky procenta z jeho dalsiho prestupu? hlavne prosimvas at se zaplati co nejvic dluhu...

  5. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    Markus     před 18 lety 01.02.2006 13:54 |  
    0 0

    Tak se tas dostáváme k samotné podstatě věci, tomu komu Slavie patří a tím je společnost ENIC. Už dlouhé měsíce o této společnosti sbírám informace. ENIC je ryze investiční společnost, když kupovala Slavii, kupovali jí jako součást svého fotbalového imperia, to činilo 6 fotbalových klubů (SK Slavia Praha, Tottenham Hotspur, AEK Atény, Glasgow Rangers, Vicenza Calcio, FC Basel). Pokud měl ENIC v klubu majoritu, "překvapivě" se těmto klubům přestalo dařit a spadly minimálně do šedého průměru. Často se proti chování ENICu bouřili fanoušci. V chování ENICu lze sledovat jakousi lhostejnost, o té se zmiňují různé zdroje i v ostatních bodech zájmu, ENIC neinvestuje velké peníze do rozvoje těchto společností, spíše se dá říci že čeká dlouhodobě na zázrak. V roce 2003 se společnost stáhla z akciového trhu a stala se z ní plně soukromá společnost (plc), Levy a Lewis provedli převzetí firmou Kondar Limited (více informací zde: http://moneyextra.uk-wire.com/cgi-bin/articles/200304151124200559K.html). Webové stránky ENICu přestaly existovat. Od té doby ENIC plně zahalilo informační embargo, jsou tajemnější než majitelé LIDLu...

    • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

      mart     před 18 lety 01.02.2006 18:15 |  
      0 0

      dobra strategie - se zahalit pod plastik.....a udelali dobre - pred lety sem se take pokousel o nich neco zjist - matne si vzpominam, ze nekdy v 97 ( ale mozna 98) realizovali "Nakup Stoleti". Nekdo jim v Kanade prodal zeleznicni sit, ktera neexistoval.... tenkrat jsem jeste nevedel zda se mam smat, ci plakat... dnes uz bohuzel vim. Ve stejne dobe take dosahl ENIC uctyhodneho poklesu akcii - mam pocit, ze sli behem 3 mesicu z 286 budu na 80. Jinak jestli si nekdo mysli, ze to vedou v Tottenhamu dobre, rad bych pripomenul, ze tam maji jen 29%, a ze jsou tam obklopeni SCHOPNYMI obchodniky a exclusivnim manazerskym tymem. mart

      • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

        (host)     před 18 lety 02.02.2006 15:44 |  
        0 0

        To jsem nevěděl že mají v Tottenhamu jen 29%.
        A já naiva myslel,že to tam dobře vedou,protože jsou povětšinou na 4.místě.

        • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

          randy     před 18 lety 02.02.2006 17:15 |  
          0 0

          Děkuji za informace,které bych se oficiálně nedozvěděl. Je to docela hnus,ale co s tím??

  6. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    Urbie     před 18 lety 01.02.2006 16:28 |  
    0 0

    mně by zase zajímalo kolik z těch všech peněz má Slavia. Jestli když těď dostal 18 mega, řekněme 12 utratí, neco dá na platy, co se stane s tím zbytkem. Zůstanou Slavii, nebo si je vezme ENIC. A jestli ENIC říká Slávii, že posili ano, ale jen za to, co si sama vydělá, tak to nikdy nemůže dopadnout dobře. I když letos to jde zatim dobrým směrem.

    • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

      Richi (admin)     před 18 lety 01.02.2006 23:08 |  
      0 0

      Co dela? Penize zmizi na provoz klubu .. nezapomen, ze nemame vyrovnany rozpocet, ale zaporny ... vyrovnavat ho muzeme z prodeje hracu.

  7. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    mart     před 18 lety 01.02.2006 21:54 |  
    0 0

    Tak Latka hraje! uz udelal dva fauly.... to je dobre, dava o sobe vedet!

    • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

      mart     před 18 lety 01.02.2006 21:57 |  
      0 0

      Reds byli po 25 minut neviditelni. Na druhou puli du zpatky(B'ham ma vyloucenyho Johnsona).

  8. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    (host)     před 18 lety 01.02.2006 23:24 |  
    0 0

    moc pekni clanek jane :)

  9. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    slavistajiri     před 18 lety 02.02.2006 13:39 |  
    0 0

    když už se ve článku otevře téma procent z dalšícho odchodu Latky, tak by to chtělo taky říci jestli tam ta klauzule je? Či ne?

  10. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    gary     před 18 lety 03.02.2006 10:26 |  
    0 0

    Ještě by se k tomuto článku slušelo doplnit, že je to dobrá práce skautingu, který v té době dělali pan Beránek, Říčka a Šusta. Je neuvěřitelné ,že z jejich práce těžíme ještě tři roky po odchodu pana Beránka. O to smutnější je , že v současné době jsou pan Říčka a Šusta odsouváni trochu do pozadí. Pak se nemůžeme divit příchodům různých Zábojníků, Kováčů a Gauchů.
    Jinak k Martinovi Latkovi. Martinovi roste forma ,ale osobně si myslím. že mu ještě lecos chybí. Proto jak pro něj,tak pro klub, je nabídka z Birmighamu z říše snů ,která se neodmítá.

    • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

      Markus     před 18 lety 03.02.2006 12:16 |  
      0 0

      Gary, Beránek to s mladými hráči bezesporu uměl a měl jsem ho jako trenéra za to moc rád. Ale trenér ve Slavii je hodně i o sportovních úspěších a na tomto poli se Jarolímovi v našem klubu daří už teď mnohem více. Jo a ty zimní posily také dávají logiku, jsem moc zvědavý co budeme na jaře hrát, ale nemusí to být zas taková trága.

      • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

        (host)     před 18 lety 05.02.2006 22:22 |  
        0 0

        Jsem moc rád za Karla Jarolíma, ale rozhodně nemohu souhlasit s tím, že bychom byli sportovně dál než za Beránka. To teda ani náhodou. No a co se týče posilování ,to raději nebudu komentovat to je děs.

    • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

      Markus     před 18 lety 03.02.2006 12:17 |  
      0 0

      Jo a na Gaucha zatím vůbec nešehej, je ve Slavii pár dní a věřím že pokud bude zdravej, bude to hvězda!

      • Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

        mart     před 18 lety 03.02.2006 14:04 |  
        0 0

        Neni to az zas casto :-), ale s tim Gauchem bych se spis pripojil ke Garymu. Teda vlastne neee, raci bych se pripojil k Markusovi, ale obavam se ze to bude propadak. (mozna by to mohl bejt ten neviditelnej typ, co se moc nehejbe a dava goly proti slabsim souperum, ktery jenom betonujou... Blsany, Jihlava, Sparta ..a dalsi, ale i tady je spis prani otcem myslenky). Jeste bych se rad zastavil u tech dalsich hracu - Zabojnik - tam vazne nevim, ale hrozne doufam, ze by se mohl zlepsit. No a samozrejme Kovac :-), muj oblibenec - sem ho typoval, ze bude hvezdou jara, ......no tak snad na Slovensku :-). zdravi mart

  11. Re: Odchod Martina Latky – dobrý obchod?

    Markus     před 18 lety 03.02.2006 14:00 |  
    0 0

    Tak Aračič je už náš :)