Přípravná utkání

Slavia - Kladno 2:1

Slavia ve svém dalším přípravném utkání porazila ligového nováčka Kladno na hřišti ve Slaném 2:1. Branky dal Michálek, který by snad ve Slavii měl zůstat, a Nečas. Příchod dalšího hráče Gaúcha je také reálný, naopak už zřejmě další posila nepřijde.

Zápasový report:
Průběh zápasu tohoto přípravného utkání by se dalo rozdělit do několika fází, kdy slávisté předváděli pohledný fotbal střídající s pochmurnou hrou. V zápase se opět představil Tomáš Michálek a prokazuje, že by byl platnou posilou.
 
První část utkání bylo ve znamení Slavie, hra na jeden dotek, neustálé nabízejí, velká aktivita. Jenže jsme z toho paradoxně přes několik slibných šancí nedokázali vytěžit branku. V koncovce jsme byli málo důrazní, což je asi náš věčný problém. Hra se pak vyrovnala a několikrát zahrozilo i Kladno, ale pak jsem po jednom přečíslení vstřelili pěknou první branku. Jenže díky několika chybám dokázal soupeř vyrovnat.
 
Druhý poločas dostali příležitost mladí hráči, kteří se rvou o svou příležitost v prvním týmu. Obranné řady musely zůstat beze změny, protože ostatní stále nejsou zdravotně v pořádku. A opět jako v prvním poločase jsme na svého soupeře vrhli a vytvořili si několik slibných šancí, hodně aktivní byl Táborský a o tvoření se staral Kalivoda, i když často byl moc sobecký a nepřihrával. Po čtvrt hodině hra opět ztratila na kvalitě, ale týmy se snažily dál bojovat. V závěru jsme nakonec vstřelili vítěznou branku, která byla zasloužená.

Průběh utkání:
3. minuta â?? Švento na levé straně vybojoval míč, dostal se do vápna, kde přihrál, Vlček míč přenechal na Hrdličku, který asi z osmi metrů trefil pouze brankáře.
12. minuta â?? Po faulu na Fořta se k míči dostal Vlček a šel k vápnu, pak přenesl hru na pravou stranu na Michálka, který z úhlu prudce vystřelil, brankář Bičík vyrazil nohami.
20. minuta â?? Po rohu se k míči dostal Michálek, poslal centr na volného Nachtmana, ale ten z malého vápna hlavičkoval pouze do brankáře.
25. minuta â?? Nachtman nedokázal uhlídat Kousala, dostal se k míči a zakončoval podél Kozáčika, ten však rukou skvěle vychytal.
32. minuta â?? Studík se špatně domluvil s Kozáčikem, čehož využil Kaciáň a ihned střílel na bránu, ale náš brankář vytěsnil mimo tyče.
34. minuta â?? Hrdlička skvěle mezi obranu vyslal Vlčka, ten si ve vápně počkal a zpětnou přihrávkou na velké vápno dal Michálkovi, který se střelou z první nemýlil.
41. minuta â?? Po chybě ve středu hřiště soupeř využil mezery v obraně, do brejku se dostal Kousal a z úhlu prudce střílel, Kozáčik jen vyrazil k Michalovi, jež v pohodě dorazil do branky.
42. minuta â?? Pěkná slávistická kombinace na jeden dotek se dostala ke dvojici Fořt â?? Vlček, k míči se pak dostal druhý jmenovaný a z úhlu posílal nebezpečný centr, ten však vyrazil brankář.
52. minuta â?? Kalivoda poslal míč mezi obranu na Táborského, který obešel i brankáře, ale dostal se do velkého úhlu, z kterého trefil pouze tyč.
54. minuta â?? Krajčík vystřelil z velké dálky, brankář Kladna jen vyrazil na Táborského do hrudi, od něhož míč směřoval do brány, ale Vašek se včas dokázal zvednout a míč chytit.
65. minuta â?? Táborský se ocitl v další šanci po přihrávce Nečase.
82. minuta â?? Kalivoda ve vápně přihrával na střed Hercegfalvimu, ten však netrefil prázdnou bránu.
84. minuta â?? Slávisté podnikli brejk, Nečas ve středu přihrál do pravé strany Hercegfalvimu, ten mu míč ve vápně vrátil a mladý záložník se střelou k tyči nemýlil.

Hodnocení trenéra:
â??Vítězství potěší, ale nepřikládal bych k tomu váhu. Celkový projev však byl zase lepší než minule,â?? řekl stručně trenér Karel Jarolím. Ke spokojenosti je stále daleko, máme co zlepšovat. â??Musíme se zaměřit na daleko důslednější bránění. Neměli bychom soupeři nechat na vlastní polovině tolik prostoru,â?? myslí si. Za týden slávisté odjíždí do rakouského Seefeldu. â??Zde se už budeme chtít dostat do herní pohody,â?? uvedl. Otázka kapitána je také otevřena. â??Představu máme, necháme to i na hráčích, ale nakonec rozhodneme my,â?? uzavřel. Nejspíše by to však měl být Lukáš Jarolím.
 
Kolem Pavla Fořta stále nejasno
V minulých dnech proběhla internetem zpráva, že o Pavla Fořta se zajímá francouzský Toulouse. â??Nemám žádné informace, jak to s ním bude,â?? řekl Jarolím. Ani sám hráč nic nevím. â??Nechávám to na svém manažerovi a já se o to nestarám,â?? řekl Pavel Fořt. Zároveň prozradil, že už by se v případě přestupu nekonaly žádné testy, jak je to občas zvyklé. Kromě tedy zdravotní prohlídky. Případnému odchodu by se samozřejmě nebránil. â??Byl by to pro mě nový impuls, ale ve Slavii mi nic nechybí,â?? dodal Fořt.
 
Gaúcho, Hercegfalvi a Michálek snad zůstanou
Přestože příchod Gaúcha a Michálka není jednoduchý, co se financí týče, jednání snad dopadnou dobře.  â??Věřím, že jednání probíhají pozitivně s Gaúchem. Ten s námi určitě pojede do Seefeldu,â?? řekl Jarolím. Další posily zřejmě čekat už nemusí. â??Další hráči asi už nepřijdou, prioritou bylo udržet současný kádr místo Karla Pitáka (tzn. udržet Hercegfalviho a Gaúcha, pozn. aut.). I další příchod se snad dotáhne (Tomáš Michálek, pozn. aut.). Kdyby někdo další byl, bylo by to příjemné překvapení,â?? uzavřel slávistický trenér.

Slavia - Kladno 2:1 (1:1)
Sestava Slavie, 1. poločas:
Kozáčik - Krajčík, Studík, Nachtman, Hubáček - Michálek, Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt
2. poločas: Diviš - Krajčík, Studík, Nachtman, Hubáček - Nečas, Janda, Kalivoda, Švento (62. Švec) - Táborský, Hercegfalvi
Branky: 34. Michálek, 84. Nečas - 41. Michal

FOTOGRAFIE (34) - naleznete na novém webu patřící pod Slávistické noviny - http://foto.slavistickenoviny.cz (na grafice webu se pracuje).

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Kladno 2:1

    mart     před 18 lety 08.07.2006 20:51 |  
    0 0
    • Re: Slavia - Kladno 2:1

      Richi (admin)     před 18 lety 08.07.2006 20:59 |  
      0 0

      Gaucho jede se Slavii do Rakouska ...

      • Re: Slavia - Kladno 2:1

        mart     před 18 lety 09.07.2006 08:38 |  
        0 0

        jj, diky. Je dobre, ze jede, tihle kluci jihoamericky tomu trenovani moc nedaj.... takze je moooc dobre, ze dostane taky trochu do tela :D.zdravi mart

      • Re: Slavia - Kladno 2:1

        mart     před 18 lety 09.07.2006 22:13 |  
        0 0

        ?????????? zas Vas hackli? Nejakej turek? .... njn nejspis spartan..........

        • Re: Slavia - Kladno 2:1

          Richi (admin)     před 18 lety 10.07.2006 00:47 |  
          0 0

          Njn, bohuzel se to stalo no.

  2. Michálek

    (host)     před 18 lety 08.07.2006 20:52 |  
    0 0

    Ta věta s tím Michálkem - znamená to jako, že k nám přestoupí nebo že u nás končí?? Podle následující věty to vypadá, že spíš to první, ne?? Sorry, že s tím otravuju, ale nějak to nepobírám... Martin

    • Re: Michálek

      Richi (admin)     před 18 lety 08.07.2006 20:59 |  
      0 0

      Sorry, napsal jsem to blbe ... uz jsem tu vetu opravil ... spis by snad mel prijit, jak jsem vydedukoval z toho, co rikal Jarolim ...

      • Re: Michálek

        (host)     před 18 lety 08.07.2006 21:17 |  
        0 0

        Dík moc za odpověď. No a jestli to výjde, tak budu šťastnej jak blecha... Martin

  3. Re: Slavia - Kladno 2:1

    (host)     před 18 lety 08.07.2006 22:14 |  
    0 0

    To že už žadná další posila nepřijde to znamená že nezůstane Zoltán?
    Kuka

    • Re: Slavia - Kladno 2:1

      Richi (admin)     před 18 lety 08.07.2006 23:42 |  
      0 0

      V clanku mas vyjadreni, takze snad i ten zustane.

  4. Re: Slavia - Kladno 2:1

    vlada     před 18 lety 09.07.2006 07:37 |  
    0 0

    Jestli k Vorlovi přijde Michálek a zůstanou Gaucho a Hercegfalvi, tak je to dostačující. Čím méně změn v sestavě , tím lépe. Mužstvo má svou sílu a jak ukazují mladíci, tak má trenér v případě absencí kam sáhnout. Pokud odejde Fořt ( čemuž moc nevěřím), tak jeden hotový útočník bude nutnost, ale jinak já budu spokojenej. Už aby sezóna začala!!

    • Re: Slavia - Kladno 2:1

      Richi (admin)     před 18 lety 09.07.2006 11:07 |  
      0 0

      Ja myslim ze dalsi utocnik za Forta by ani tak treba nebyl ... za neho kdyztak bude Gaucho, pak je tu velice dobrej Taborsky ...

      • Re: Slavia - Kladno 2:1

        (host)     před 18 lety 09.07.2006 12:26 |  
        0 0

        + zkusenej vlcek a dal mladici jako Necas, Jarolimek ( ale ten nevim jak hraje ) + jeste Janda muze hrat klidne v utoku...plex

        • Re: Slavia - Kladno 2:1

          vlada     před 18 lety 09.07.2006 13:21 |  
          0 0

          Nečas se ukazuje slibně a Jarolímka neznám.Ale jsou to hráči, kteří musí teprve zkušenosti nabírat. Co se týče Jandy, tak jeho post vidím v záloze. Ale věřím, že si s tím nejlépe poradí trenér!

      • Re: Slavia - Kladno 2:1

        vlada     před 18 lety 09.07.2006 13:16 |  
        0 0

        No nevím ..., když přijde zranění, karty, tak by mi to přišlo docela riskantní.