Liga mistrů

Slavia dostala pokutu!

Fotbalová Slavie přijde o téměř dvěstě tisíc korun za chování slávistických fanoušků při utkání v Žilině! Nepříjemnosti tak poškodily i náš klub, snad si to fandové uvědomí a podobného chování se vyvarují!

Oficiální tisková zpráva:
Slavia dostala od UEFA pokutu deset tisíc švýcarských franků za chování svých fanoušků při zápase druhého předkola Ligy mistrů MŠK Žilina - Slavia. Důvodem byly světlice, které z kotle slávistických fanoušků vletěly na hrací plochu. UEFA potrestala také nepřístojnosti, kterých se přiznivci dopustili ve svém sektoru.

"Slavia si váží všech fanoušků, kteří ji při zápasech podporují. Pokuty za chování některých z nich však klub bolestně zasahují a poškozují jeho dobré jméno. Rád bych znovu požádal slávisty, aby zvolili pro podporu našeho týmu vhodnou formu a ustoupili od používání jakékoliv pyrotechniky," uvedl manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal.

Při odvetném zápase s Ajaxem platí přísný zákaz používání pyrotechniky, všichni fanoušci projdou přísnými prohlídkami před vstupem na stadion.


Poznámka:
To, co se stalo v Žilině, by se nemělo stávat. Zejména v pohárech, kdy je použití pyrotechniky tvrdě trestáno. Navíc je zvykem, že pokud tak učiní fanoušci ve svém sektoru, zodpovídá za to jejich klub. A to zřejmě provinilci netušili. Každopádně je to škoda, přišli jsme o další peníze, které se hodí. Prosím tedy fanoušky z kotle, aby se podobných excesů vyvarovali, hlavně v evropských pohárech.

V souvislosti s tímto problémem bych chtěl apelovat na všechny slávistické fanoušky v souvislosti s rasismem. Tým Ajaxu má v kádru několik hráčů tmavé pleti, takže se prosím vyvarujte jakéhokoliv rasistického chování, hodně byste tím poškodili svůj klub. Pokud ostatní by něco podobného ve svém okolí uslyšeli, ihned zpacifikujte dotyčné. Případné tresty jsou velice tvrdé, tak to mějte všichni na paměti.

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia dostala pokutu!

    (host)     před 17 lety 27.08.2007 19:23 |  
    0 0

    Kokoti, fakt.... No comment...

  2. Re: Slavia dostala pokutu!

    (host)     před 17 lety 27.08.2007 19:48 |  
    0 0

    Blanka to s tim pyrem trochu prehnala jen co je pravda...ale na druhou stranu, je to starsi pani a taky se potrebuje nekdy poradne vydovadet!

  3. Re: Slavia dostala pokutu!

    matysks (přítel SN)     před 17 lety 27.08.2007 19:55 |  
    0 0

    doufam ze po ajaxu bude pokuta aspon trojnasobna :))

  4. Re: Slavia dostala pokutu!

    (host)     před 17 lety 27.08.2007 20:50 |  
    0 0

    Jen by me zajimalo, jestli to byli stejni "fandove", kteri si pak stezuji na nedostatek financi, apod.

  5. Re: Slavia dostala pokutu!

    (host)     před 17 lety 27.08.2007 21:01 |  
    0 0

    Takove "fanousky" bych tvrde trestal, v kazdem pripade by meli mit dozivotni zakaz vstupu na stadion v Edenu. To same pro "borce", kteri nici autobusy 770. Klub jim plati dopravu a takhle se odvdecuji.

    • Re: Slavia dostala pokutu!

      (host)     před 17 lety 27.08.2007 21:16 |  
      0 0

      Proto bych zakazal fandit detem ve veku 10-15 let.ty nicej 770,nesvadejte to na hools.

  6. Re: Slavia dostala pokutu!

    (host)     před 17 lety 27.08.2007 21:40 |  
    0 0

    Chlapci ,ničitelé vemte prosím s sebou na stadion alespoň občas mozek a zvláště bych prosil na Ajax:)

  7. Re: Slavia dostala pokutu!

    KING25     před 17 lety 27.08.2007 21:59 |  
    0 0

    No řekl bych, že ta pokuta je ještě celkem malá a mohli jsme vyfasovat daleko větší. Doufám, že když už bude Slavie platit po zápase s Ajaxem pokutu, tak jen proto, že fanoušci s hráči slavili hodne postup :-)

    • Re: Slavia dostala pokutu!

      (host)     před 17 lety 28.08.2007 01:02 |  
      0 0

      tak to je fakt dobrý

    • Re: Slavia dostala pokutu!

      (host)     před 17 lety 28.08.2007 10:45 |  
      0 0

      heh to je zm*d

  8. Dění v Žilině mýma očima

    t-o-m     před 17 lety 28.08.2007 01:16 |  
    0 0

    V Žilině jsem byl a můžu říct, že pokuta zcela zasloužená ... ba naopak ještě můžem být rádi že UEFA nemá kolonku zásah policie.
    První poločas byl celkem v pohodě ..fandilo se, lidi spolupracovali ... bylo srandovní jak 60-ti letí pánové dodržovali pokyny od ultras. Na konci půle když rozhodčí nás nenechal rozehrát roh se ale ultras opřeli do plotu a začali s nim lomcovat. Ten se rozvlnil jak třtina ve větru a nešťastní pořadatelé tam začali pobíhat a se slovy " chlapi něchajtě toho, však my to máme zaťal len provizorně prikotvene" doufali, že jim domluví. Když se to ale v 2. půli několikrát opakovalo, to už aji mě mrazilo v zádech, protože to fakt vypadalo, že to nevydrží a já si začal představovat, podobnou scénu, jak při premiéře v Edenu nám taky na prvním zápase nového stadionu rudoši likvidují hrazení a to se mně začala otevírat "kudla v kapse"....
    Pak přišly to pyro a toho taky nebylo málo lítalo to do hřiště, že to nestačili poklízet , pak ještě dýmovnica.... no a pak když zase přišel plot tak, už naběhla policie, ta si zahrála elitní zásah , použila pepřák nebo tak něco , vytáhla tam myslím tři lidi co jim přišly pod ruku a na nich si pak těžkooděnci za stadionem léčili komplexi. Co jsem viděl tak jim celkem dávali co proto. Byli tam i starší, kteří se dusili a snažili se dostat ze sektoru... Pak už byl klid,,,ale i s fanděním neměl to moc kdo řídit.
    Na konci při odchodu p. Zíková kárala ultras , což bylo pravda trochu naivní a humorné, ale to co jí pak ultras napsali na zápase s Kladnem "Neserte se do nás" považuju za hulvátství, nehodné fanoušků Slavie . Mně je jasné, že ji mají na těžce na háku ...., ale měla by snad existovat určitá tolerance a respekt lidí generačně zcela odlišných, ale fandících jednomu klubu. Taky si myslím, že by i ultras měli mít nějakou osobnost, která by zařvala na kamoše vys.... na to a oni by poslechli, páč jinak bude pokut jen a jen přbývat.
    Tak čekám, že se do mě pustíte a nejsu nějakej uťaplej fanda ...klidně fandim tak, že druhej den nemluvim, jenom prostě některý věci nemusim..... a sorry, že to řeším teď
    t-o-m

    • Re: Dění v Žilině mýma očima

      (host)     před 17 lety 28.08.2007 10:22 |  
      0 0

      Napred ti odpovim na tu pokutu, o disciplarce UEFFA je znamo, ze kolikrat tresta kraVINY , ALE CO JE ZAJIMAVE HLAVNE U KLUBU BYVALEHO VYCHODNIHO BLOKU, K VELKYM KLUBUCH to zase tak prisne neni, o tom jsme se presvedcili uz nekolikrat, kdyz u nas tyto kluby hrali, oni rvali ci hajlovali nechutny veci a vse bylo v poradku. Jina je situace u nas doma tady bohuzel disciplinarka i rozhodci strkaji hlavu do pisku a radeji delaji , ze nic nevidi, potrestat by museli totiz hlavne Letensky klub a to se jim moc nechce. Takze zatimco UEFFA rozdava pokuty jak na bezicim pasu, u nas pres zcela jasna a prokazatelna videa nepadla letos ani jedina. Co mne trochu nasira je ovsem to, ze konecne po nekolika letech mame lidi ochotny se i porvat za jmeno klubu, ze jsou schopny postavit se pres svy mladi treba i Spartanum a tady se moralizuje misto jednoznacny podpory tehle lidi, ktery urcite nedelaj bordel na stadaku a svy veci resej mimo. P. Zikova a spol. uz by si mel konecne ujasnit o co jim vlastne jde nelze kazat o moralce a pak rvat nesmysly , jako pri poslednim ligovem zapase. A pokud se bude chovat i nadale jako reditelka zemekoule jmenem Slavia , tak se nebvudu divit, kdyz ji to nekdo jednou vysvetli jinak a to rikam pri vsi ucte k jejimu veku i vedomi, ze jde o zurivou Slavistku. Jeste k tem sedesatnikum, obdivuji tyto lidi jako Capek, Danda, Dobias a dalsi, kteri to dokazi , ve svym veku jit do kotle a fandit a nest svoji kuzi na trh, to ze s nimi casto nesouhlasim je vsak taky pravda, jinak ulozena pokuta je na dolnim stupni financni skaly, neprecenoval bych to , ani bych nezacal honit certy. Jrii

    • Re: Dění v Žilině mýma očima

      (host)     před 17 lety 28.08.2007 12:04 |  
      0 0

      hezky jsi to napsal thyůe vemena, náctiletý alias troubi a podobní je ostuda. Já bych to rovnou mlátil a vyhazoval ze stadionu. Poškozují jen náš klub! Na Kladně, tak jsem viděl, jak nějaký kretén v kotli vzal celý pivo a chrst, 5-6 lidí politých...měl jsem to přes dva sektory, ale samozřejmě mu nikdo nic neudělal, já bych mu jí hned krásně napálil

  9. Re: Slavia dostala pokutu!

    Peltuvkufrik     před 17 lety 28.08.2007 13:33 |  
    0 0

    Jestlipak taky dostala Žilina pokutu za nepřístojné chování četníků. Mě ten slznej plyn pálil ještě 3 dny.

  10. Re: Slavia dostala pokutu!

    (host)     před 17 lety 29.08.2007 23:52 |  
    0 0

    Doufam ze dostane Sparta take za Horvatha.