Rozhovory

Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

Hrdinou zápasu s Plzní byl brankář Kamil Čontofalský, který ve druhé půli dokázal odolat tlaku hostů a vychytal pro Slavii velmi cenné tři body.

"Když porazíte Plzeň, která hraje Ligu mistrů a hraje nejhezčí fotbal v Čechách, tak hodnocení je jen pozitivní," začal svůj rozhovor s novináři golman Slavie. Na výkonu Slavie však našel i chyby: "První půlhodinu jsme prospali, měli jsme přílišný respekt. Po našich dvou gólech jsme však Plzeň k ničemu velkému nepustili, i když soupeř držel míč, žádné výrazné příležitosti si nevypracoval." Na poznámku o třech výhrách v řadě poznamenal: "Mohli jsme mít těch výher pět, kdybychom si to nepokazili na Žižkově. Když mužstvo vyhrává, tak je pohoda, hráči se cítí lépe a nejsou v takovém stresu. Zbývají ještě tři zápasy a já budu doufat, že zůstaneme na té vlně a dotáhneme to v tomto duchu do konce podzimu."

Kamil Čontofalský také odmítl tezi jednoho z novinářů, že Plzeň je díky zápasům Ligy mistrů v Edenu vlastně taky doma. "Rozhodně jsme měli podporu fanoušků výrazně lepší. Možná to byl pro někoho specifický zápas, když je Plzeň teď tak mediálně obletovaná a hraje pěkný fotbal, ale o to cennější ta výhra je." Šanci Matěje Paprčiaka brankář Slavie nijak výrazně neřešil. "Je to mladý kluk, má ještě všechno před sebou. Ještě nemá tolik zkušeností, ty musí nabrat právě v těchto zápasech."

Samozřejmě nemohlo chybět vyjádření k sérii rohů Plzně v závěru druhé půle. "To bylo asi šest nebo sedm rohů po sobě, cítil jsem se jako na tréninku s Martinem Vaniakem, když mi dává záhul. Ale bohudík jsme to ustáli, i ten jeden velký závar, a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Plzeň hrála na konci zápasu vabank, kdybychom měli zkušenější mužstvo, tak bychom mohli dát ještě jeden dva góly." Spoluhráčům situace při rozích, kdy do něj skákali hráči Plzně samotní, nevyčítal: "Naopak, my jsme domluvení, že při vybíhání pro rohy potřebuju prostor a čím méně hráčů tam je, tím lépe. Myslím, že se mi to dnes celkem dařilo."

Mezi novináře přišel také Stanislav Vlček, který nastoupil kvůli několika absencím zase v základní sestavě a to na postu krajního záložníka. "Na kraji zálohy se určitě běhá víc než na hrotu, zvlášť když přijede takové mužstvo jako Plzeň, která má rychlostní typy. Já jsem rád, že jsme se s tím jako mužstvo vypořádali, přestože měla ze začátku Plzeň převahu, měla šance, vedla 1:0. My jsme to ale nevzdali a ten zápas otočili." Narážky na svůj vyšší věk se smíchem odbyl: "Kdyby mě ten fotbal nebavil, tak už tady dávno nejsem. Teď se do kabiny určitě chodí s větší radostí, než když ty výhry nejsou. Vyhráli jsme třetí zápas v řadě, věřím, že nám to do zbytku sezóny pomůže, že nějaké body ještě uhrajeme a posuneme se tabulkou ještě trochu výš. Pomohla nám výhra proti Budějovicím, po které jsme se trochu uklidnili. Potvrdili jsme to i na Slovácku a dnes to je už třetí zápas. Všechno to je o psychice, my teď hrajeme dobrý fotbal a je to na té hře vidět."

Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

    miros     před 13 lety 06.11.2011 21:27 |  
    0 0

    Díky Čontofalskýmu jsem při standardkách a centrech konečně klidnej. Codí do toho výborně...skvělej brankář....

    • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

      PetCC     před 13 lety 06.11.2011 21:54 |  
      0 0

      Řekl bych, že vlastně nepamatuju ve Slavii brankáře tak dobrého ve stahování centrovaných míčů. Martin Vaniak v tom určitě neexceloval a Radek Černý s tím měl dlouhou dobu dost problémů.
      Já jsem naprosto spokojen.

      • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

        mart     před 13 lety 07.11.2011 08:26 |  
        0 0

        Asi dostanu kour, ale stejne to reknu.
        Honza Stejskal (spartan!?) byl nejlepsi co pamatuju . (preci jen kdyz chytal pan Dolejsi nebyl sem asi uplne schopen sveho amaterskeho rozboru (:D), i kdyz to byl beze sporu pan brankar).
        Na rozdil od francuza, mel Stejskal nejen cely velky vapno, ale ohlidal si vlastne celou svoji puli.
        Jo a navic mel myslim vic stesti nez Conty, to je u brankaru "vlastnost" a ne nahoda.
        Shrnuto, Conty = hodne dobry. mart

        • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

          PetCC     před 13 lety 07.11.2011 18:36 |  
          0 0

          Proti Stejskalovi ani slovo. Ale hrál u nás jen krátce, takže v mé paměti toho o něm tolik není. Jen si vybavuju, jak se s naprostým klidem jen ohlížel po střelách lízajících tyče :-)

          • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

            mart     před 13 lety 07.11.2011 21:55 |  
            0 0

            ... a vyhral titul v 96tym :-).
            S tim ohlizenim po strelach lizajicich tyce, ... to mi pripomnelo slova pana Dolejsiho, kterejm sem zbozne naslouchal jako malej kluk. Uz nevim presne jak to rikal, ale bylo to ve smyslu, ze kdyz to de na druhou stranu brany, tak nezbyva nez se podivat. Me (panu D.) to pravdepodobne pude do tyce, a brzo se na to zapomene, a Lojzovi (pan Jonak) to spadne do sibenice, a bude z toho "krasnej" gol, kterej si vsichni budou pamatovat 10 let.
            Pan Jonak byl taky vybornej brankar, ... ale takovej spis jako Radek Cerny, Jura Simurka, nebo Bejcek (dmpn).

  2. Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

    lassiter     před 13 lety 06.11.2011 21:27 |  
    0 0

    Je skvělý, že máme skvělýho golmana a doufam, že nebudeme muset tenhle post tři roky řešit. Takhle likvidovat rohy už jsem na Slavii dlouho neviděl :-)

  3. Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

    opicemag     před 13 lety 06.11.2011 22:13 |  
    0 0

    Dnes to byl úžasný výkon. Jasně nejlepší hráč zápasu.

    • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

      bongor     před 13 lety 06.11.2011 23:29 |  
      0 0

      Jen tak dál hoši a ten Čonto je druhý Vaňous,vždyť mu taky radí čaroděj,to je potom lehký všechno chytit.

      • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

        mart     před 13 lety 07.11.2011 08:28 |  
        0 0

        No tak to jednoznacne vysvetluje proc sem se nestal sqelym brankarem.
        Nikdo mi neradil! .... to neni fer, ....sem moh bejt siiiilene dobrej. mart

        • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

          Jiri1     před 13 lety 07.11.2011 09:29 |  
          0 0

          Jen , mala poznavka Francouz byl velmi kvalitnim golmanem vzdy , problem je , ze na rozdil od Vaniaka si nikdy moc nelamal hlavu s nakou stavovskou hrdosti a dokazal podelat zapasy takovym zpusobm, ze se ho vsude nakonec radi zbavili. to nemluvim o jeho laxnim pristupu nekterym zapasum v nsem dresu.

          • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

            PetCC     před 13 lety 07.11.2011 18:38 |  
            0 0

            Však já si na jeho laxnost hodně pamatuju. Ale prozatím mi přišlo, že se toho věkem přeci jenom zbavil.

  4. Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

    martyni (přítel SN)     před 13 lety 07.11.2011 10:47 |  
    0 0

    Contofalsky.. rekl bych spolehlivost.. zadny prusery, dobre vybihani, clovek se neboji, ze se stane v okoli branky nejakej nesmysl.. a vcera vytecny.. kdyz mu to jeste tak 3 - 4 roky vydrzi, nema cenu resit brankare..

    • Re: Kamil Čontofalský: Při rozích jako na tréninku

      mirecek1111     před 13 lety 07.11.2011 23:33 |  
      0 0

      však ho neřešíme :D