Rozhovory

A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

Po bitvě je sice každý generál, ale až paradoxně působí, když po zápase hráč přesně zanalyzuje, proč si tým nevytvořil vyložené šance a přitom to vlastně nemuselo být až tak složité zařídit se podle této analýzy během zápasu a něco vyprodukovat.

Adam Hloušek přesně věděl, v čem byla v zápase s Ostravou chyba a proč Slavia nezískala tři body. "Je potřeba lepší výběr místa a víc důrazu, být hladovější, chtít dát gól," hledal po zápase příčiny faktu, že diváci viděli bezbrankovou remízu. Sám přitom přiznal, že mu hra v útoku chybí. "Táhne mě to dopředu, rád bych tam zůstal a střílel zase góly." Příčinou toho, že Slavia nedala gól, mohla být i absence Zbyňka Pospěcha. "On je víc důrazný, umí vytvořit nátlak na protihráče." Slavia za celý zápas pouze jednou vystřelila na bránu. "Jedna střela je určitě málo, ale vynahradili jsme si to v centrech, jen na ně lépe nabíhat..." Nastává otázka, v čem je problém? Hráči nemají sílu do vápna nabíhat nebo jim chybí herní návyky?

Gólovou impotenci nechtěl brankář Kamil Čontofalský svádět pouze na chybějícího Pospěcha. "Chyběl nám důraz, příčiny můžeme hledat různé. Neměli jsme sice Pospěcha, ale máme další kvalitní hráče, kteří ho musí nahradit." Po defenzivní stránce dnes slávistický tým fungoval bez větších problémů. "Do vyložené šance jsme Ostravu nepustili, nějaké náznaky sice měli, ale neproměnili je. Moje spolupráce s obranou byla výborná, i když v ní chyběl Martin Latka coby její lídr."

Komentáře (47)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    Ferguss     před 12 lety 29.11.2011 08:45 |  
    0 0

    Hloušku, tobě speciálně chyběla v zápase snad úplně všechno. Třeba schopnost přihrát na vzdálenost větší než 3 metry. Naprosto příšerné vhazování autů, kdy se nejdřív čeká až jsou všichni obsazení a pak se to hodí na nejmenšího hráče Trubilu a to tak, že na ten míč nedoskočí.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      opicemag     před 12 lety 29.11.2011 09:02 |  
      0 0

      To mně vadí nejen na Hlouškovi. Že když je míč v autu, nehodí ho okamžitě (kdokoli), aby urychlil hru. Dá ho bekovi (i kdyby ten byl na druhé straně hřiště), který počká, až se obrana zformuje a všichni jsou obsazení a pak se ho pokusí hodit.

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        lassiter     před 12 lety 29.11.2011 09:33 |  
        0 0

        No takhle už to hrajeme asi šestým rokem, a to ještě že už Hub auty nehází.

        • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

          opicemag     před 12 lety 29.11.2011 09:38 |  
          0 0

          Já vím. Ale to není omluva. Kdo přišel se stupidní myšlenkou, že autu může házet jen bek a ne ten, kdo je míči nejblíž?

  2. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    tantalos     před 12 lety 29.11.2011 09:53 |  
    0 0

    Zrovna od pana Hlouška, hráče, kterého si jinak vážím, jsou jeho tvrzení projevem alibismu. Kdo mu bránil, aby nezkusil útočit stejně jako Nitrianský, který má mnohem horší přihrávku? Hloušek byl jeden z těch, co neriskují, hrají na "jistotu" (že nic nevymyslíme?). Může za to jenom Straka, nebo prostě Hloušek ztratil odvahu?

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      opicemag     před 12 lety 29.11.2011 09:55 |  
      0 0

      On takto hraje od začátku sezony, už pod Petroušem hrál stejně. Když si vzpomenu, jak hrál proti Valencii... Kam se poděla ta dravost, rychlost, bojovnost, dynamika?

  3. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    VitK     před 12 lety 29.11.2011 10:26 |  
    0 0

    L. Jarolím na iDNES.cz

    Jak se ve Slavii hodnotí dvacet bodů po polovině sezony?
    Asi bude lepší, když se zeptáte vedení. Dneska jsme chtěli rozhodně vyhrát, dvaadvacet bodů by bylo příjemnějších. Žádná spokojenost s naším umístěním v tabulce být nemůže, ale na druhou stranu máme alespoň klid. Minulou sezonu jsme byli bod nad sestupem.

    http://fotbal.idnes.cz/desate-misto-s-tim-nemuzeme-byt-spokojeni-uznava-slavista-jarolim-10w-/fotbal.aspx?c=A111129_005500_fotbal_vl

    Statistik Quelhar mě možná opraví, ale dle mých výpočtů máme proti loňsku o 2 body víc. Ty bych přičítal tomu, že nechytá Zlámal, ale Čontofalský. Jinak v poli hrajeme stejně nebo ještě hůř, než vloni na podzim.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      Jiri1     před 12 lety 29.11.2011 10:47 |  
      0 0

      Zdravim, je zbytecne rikat, ze umisteni je zklamanim, je zbytecne rikat , ze vcerejsi vykon byl otresny hlavne z hlediska strelecke impotence , tak i treba vymysleni nejakeho napadu, stridani neovlivnila vubec nic , zaverecny napor byl jen urcitou zoufalosti z nasi strany a naprosteho chaosu v obrane Ostravy. Podstatne bylo zmineno, taktika nedela Strakovi vrasky, proc taky , kdyz zadna neni, jiste , ze bude konec a bude dostatek casu na posileni realizacniho tymu, bude cas i na urcite posileni tymu, kteremu muze paradoxne pomoci nase konkurence a zmeny na ni. Velke odchody se zrejme konat nebudou, prekvapuje mi ta spokojenost vedeni s dosazenymi vysledky , prekvapuje mi ta rezignace hracu a hlavne mi prekvapuje celkova atmosfera v tymu, ktery by prece mel myslet daleko vysse. At uz nekteri hraci odejdou / Janda, Hlousek, / bude treba asi posilit stred zalohy , jde o to , co vlastne Rebicek a spol. se Slavii dale zamysleji.

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        naplavnik     před 12 lety 29.11.2011 11:21 |  
        0 0

        co se týče posílení týmu, vy si jiří občas ohledně dosud neveřejných informací mumláte cosi pod vousy... co se týče posílení od konkurence, tak ať to beru zprava nebo zleva, nikdo mě moc vhodnej nenapadá (slepice?, sionko?, brabec?). mě by se líbil snad jen podaný, nebo hráči na hostování pavelek, valenta, nebo ti z béčka nádeníček, brabec...

        • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

          naplavnik     před 12 lety 29.11.2011 11:24 |  
          0 0

          jinak pokud by psotka skutečně přistál na letné, tak tuším, že vzhledem k problémům sigmy by s ním na palubě byl i někdo ze skupinky janotka, petr, hořava nebo bajer

          • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

            Jiri1     před 12 lety 29.11.2011 11:29 |  
            0 0

            Zatim to na Psotku nevypada , pokud nastoupi Hrebik , tak spise na nekoho od jeho mladeznicke repre a spis zmeny na postech okolo tymu,

            • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

              bongor     před 12 lety 29.11.2011 20:49 |  
              0 0

              Kdyby přišel Hřebík,tak máme problém.Těžko bychom i s mnohem lepším kádrem byli v dohledné době před rumunem.Dokud tam je
              Hašek,tak ať je tam i s druhým národním umělcem Chovancem co nejdéle.Ti nedají dohromady nikdy nic světoborného.

        • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

          Jiri1     před 12 lety 29.11.2011 11:27 |  
          0 0

          Tak vzdy je to o tom , co vyjde a co ne , poucen zkusenostmi uz dnes nesirim zarucene informace, ale spis se snazim upozornit na mozny scenar, uz jen proto , ze ke konkurenci nastupuje od 1.12 Pribyl/do Sparty/, ktery bude v roli generalniho reditele resit i prebujely kadr vcetne becka.

        • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

          bongor     před 12 lety 29.11.2011 20:44 |  
          0 0

          Jenom ne ty tři.Ptačí duo Brabec-Slepice,prosím ne!A blázen Sionko,radši bez komentáře.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      quelhar (admin)     před 12 lety 29.11.2011 10:57 |  
      0 0

      Loni jsme meli po patnacti kolech 15 bodu, letos jsme na tom o 5 bodu lepe. Jenze loni bylo 15 tesne nad sestupem, zatimco letos je 15 pomerne bezpecny zisk, protoze Budejky, Olomouc a Banik jsou na tom tak mizerne, jako dlouho nikdo ne. Za poslednich 17 sezon je to jediny pripad, kdy devet bodu po 15 kolech staci k tomu, aby tym nebyl na sestup.

      Mimochodem, kdyz srovnam zapasy se stejnymi souperi v minule sezone a letos (Dukla nahradila Brno a Zizkov Usti), tak mame letos o jediny bod vic...

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        honzah (přítel SN)     před 12 lety 29.11.2011 21:33 |  
        0 0

        To by mě zajímalo, jakou statistiku bys konstruoval, kdyby tu netrénoval ,,Bač, bač, bač, stračéna, nasypem ti zeleného jačména´´ :-))

        Z hlediska hesla KGDTBM máme např. nebývalou výtěžnost 143 procent :-D

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      urs (přítel SN)     před 12 lety 29.11.2011 19:36 |  
      0 0

      má pravdu pan Bican jr. :(
      že jim neni hanba, gaunerum - řebíčkum, platilum, fraňkum a spol.
      plivaj nám a hlavně pak odkazu slávie do xichtu - osobně jim prdim na nějaký fandění, byl bych jen jednou rád, kdyby se do vedení klubu dostali kompetentní, a né takto nenažraní, lidé :/

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      Gino     před 12 lety 30.11.2011 08:42 |  
      0 0

      Alibista jako prase a na starý kolena, že se nestydí :) Ale je vidět, že se mu v médiích zalíbilo...

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        Gino     před 12 lety 30.11.2011 08:44 |  
        0 0

        Nicméně v převodem práv na SDS mě překvapil... to znamená, že teď třeba SDS může rozhodnout, že se vrátí Bicanova podobizna na EDEN?....

  4. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    capi (přítel SN)     před 12 lety 29.11.2011 14:17 |  
    0 0

    Mě by spíš zajímalo, kolikrát vůbec Adam do nebo aspoň k tomu vápnu včera doběhl? Myslím, že mi na to budou stačit prsty jedné ruky. A tak má hrát moderní ofenzivní bek v zápase doma s kandidátem sestupu?

  5. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    Viking     před 12 lety 29.11.2011 17:22 |  
    0 0

    Do Edenu sice z principu pod Strakou nechodím a ani na televizi nekoukám ale z ohlasů z médií je nejhorší na všech úrovních ta všeobecná neskutečná rezignace na jakékoliv sportovní ambice.

    Prostě to nějak doklepeme, máme klid, zase tak hrozné to nebylo atd., prostě hnus fialovej.

  6. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    bedva (přítel SN)     před 12 lety 29.11.2011 20:10 |  
    0 0

    OT ze stránek deníku Sport: Ankaragücü cb Jan Rajnoch has ended his contract and admitted #Slavia interest in his services. Interview in @DenikSport tomorrow.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      lassiter     před 12 lety 29.11.2011 20:31 |  
      0 0

      no, to by nebylo zlé, to by bylo dobré, myslím

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      opicemag     před 12 lety 29.11.2011 20:31 |  
      0 0

      Rajnoch. No nejrychlejší není, lepší než Hubáček bude. Kdyby hrál ale s Latkou, měli bychom velmi, velmi pomalé stopery. Včera mi Cicman nepřišel (dozadu) špatný, ale možná to bylo tím, že Ostrava byla špatná. Takže neměl moc co řešit, jen si tam tak s Hubáčkem pinkali mezi sebou míč, to je snad jediné, co nám jde.

        • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

          bedva (přítel SN)     před 12 lety 29.11.2011 21:34 |  
          0 0

          Hm, divil jsem se, že by se hrnul zpátky do Česka.:) Škoda, do zadních řad by to byla dobrá posila.

          • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

            quelhar (admin)     před 12 lety 29.11.2011 21:45 |  
            0 0

            Byt v zahranici by lakalo ledaskoho, ale kdyz nebudou nabidky, tak nebude mit kde zustat... Navic jestli chce jet jako treti stoper na Euro, tak by mel chtit byt co nejvic na ocich, tj. hrat pravidelne, coz mu Slavia muze narozdil od zahranicnich klubu takrka jiste zajistit. Ja bych ho do stoperske dvojice s Latkou rozhodne bral.

  7. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    Saul_Hudson (přítel SN)     před 12 lety 29.11.2011 20:38 |  
    0 0

    Je za náma půlka sezóny, tak mě napadlo zhodnotit, jak si zatím vedou posily. Viděl bych to takhle...
    Čontofalský: 1. Ten se opravdu povedl. Jistota, přehled, timing, všechno super. V posledních zápasech přidal i pár zázračnejch zákroků. Navíc to je podle všeho lídr.
    Latka: 2. Jeho příchod obraně výrazně pomohl, skvěle diriguje, má dobrý výběr místa, hlavičky, navíc jasnej lídr. Minusem jsou častý žlutý, kdy buď hasí chybu jiných, nebo rychlostně nestačí. Ale taky velká posila.
    Cicman: 3. Není špatnej, ale přijde mi občas nejistej. Potřebuje vedle sebe zkušenějšího a hlasitýho stopera. V záloze se snažil, ale bylo vidět, že na pozici DZ jeho místo fakt není.
    Nitrianský: 2-. Jsou zápasy, kdy vůbec není vidět nebo hodně kazí, jindy zase piluje lajnu a dobře se zapojuje do útoku (např. včera s Ostravou). Každopádně dobrej kup, i vzhledem k věku. Když ho hned neprodají, může být do budoucna oporou.
    Hloušek: 3-. Samozřejmě to není ono, na co jsme byli dřív zvyklí. Celej podzim forma nic moc, aspoň to dohání bojovností. Škodí mu i to, že musí hrát na beku, přitom je to spíš křídlo, skoro až útočník. Věřím, že na jaře zase bude patřit mezi nejlepší.
    Blažek: 3. Rozhodně hraje líp, než když u nás hostoval naposledy. Hlavní rozdíl je hlavně ve snaze, líbí se mi, jak bojuje. Není to ale hrotový útočník, měl by hrát podhrot. Snad se tam vrátí, až se Pospěch uzdraví. I tak by mohl dávat víc gólů. Ze současnýho kádru ale patří mezi nejtechničtější hráče.
    Frejlacha, Vondráčka ani Voráčka nehodnotím, odehráli toho málo. Stejně tak odchovance Petráka i Hurku, ale kdybych musel, tak by ode mě dostali lepší dvojky :-) Musím říct, že mě oba dva příjemně překvapili. Jak to vidíte vy?

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      bongor     před 12 lety 29.11.2011 21:01 |  
      0 0

      Asi tak jako Ty Saule,jenom Blažkovi bych trochu přidal na 2- a Hlouškovi na 3 za odměnu,protože to jeho zranění bylo hodně nepříjemné a hlavně mu ubralo na rychlosti a na odvaze.
      Škoda,že tak dlouho chybí Koreš.My vůbec máme trend,když se zranit,tak na dlouho.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      opicemag     před 12 lety 29.11.2011 21:10 |  
      0 0

      S hodnocením souhlasím, Blažkovi bych dal asi 2-, je to náš nejtechničtější hráč, souhlas s tím, že to není útočník a vůbec to není gólový hráč. Ale to je náš problém, že mám jednoho!!!! útočníka.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      Gino     před 12 lety 30.11.2011 08:51 |  
      0 0

      Takže když to shrnu kolem a kolem, po dlouhé době se přestupní období vyvedlo! Čonto, Latka super, Cicma a Nitra OK, Hloušek ani Bláža taky nejsou špatní, takže pozitiva. Jediný otazník vidím nad Frejlachem, protože Voráček a Vondráček jsou spíše přísliby do budoucna (tedy taky plus).

  8. Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

    opicemag     před 12 lety 30.11.2011 08:47 |  
    0 0

    Tak Straka má prý již seznam posil, co bude požadovat. Ale jména samozřejmě neprozradil. Já opravdu nevím o nikom, koho bych z ligy chtěl. Protože je nereálné, že přivedeme někoho z Liberce, Jablonce, Boleslavi, Sparty (nemyslím nějaké přestárlé troly jako Sionko či Brabec, které by nám určitě rádi dali) či Plzně. Tam bych si uměl vybrat. Jinak mě v lize moc jmen nenapadá. Ondrášek (drahý), Hořava (bez formy a drahý), Hanousek (odchovanec, kterého bychom museli draze kupovat), možná někdo z Příbrami.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      Gino     před 12 lety 30.11.2011 08:52 |  
      0 0

      Na druhou stranu Brabec je pořád jeden z nejlepších a nejzkušenějších stoperů a o Sionkovi snad nemůže pochybovat nikdo. Přesto, že už jsou oba tak max na dvě sezony...

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        honzah (přítel SN)     před 12 lety 30.11.2011 19:30 |  
        0 0

        Nebylo by lepší počkat, až Jeslínka přestane bavit Křivej Roh? Podle mě byl ve Spartě vždycky nedoceněnej, ten by měl u nás motivaci.

        Nevíte, jak je na tom ten Holek z Dněpropetrovsku?

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      naplavnik     před 12 lety 30.11.2011 09:10 |  
      0 0

      z toho seznamu moc nadšený nejsem, protože pokud by skutečně měl přijít na konci sezony kouč, se kterým se počítá na delší dobu, tak kupovat nějaké strakovy oblíbence je z mého pohledu pouštění slavii žilou... protože jak přijde nový trenér, budeme mít poměrně dlouhý seznam hráčů, kteří se nehodí do "koncepce"...

      jedinou vyjimku bych udělal v případě útočníka (příbramský Wagner nebo čb Ondrášek)... jinak bych nákupní košík přenechal prázdný až do příchodu nového kouče...

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        opicemag     před 12 lety 30.11.2011 11:19 |  
        0 0

        Záleží na tom, kdo na tom seznamu je. Pokud jsou tam nějací vysloužilí hráči ze sparty, tak máš pravdu. Pokud jsou tam opravdu dobří hráči (těch moc není a my na ně nemáme peníze, např. Hořava, byť je zcela z formy), tak si myslím, že i nový trenér je vezme rád. Ale to jsou samé kdyby. Bude rozhodovat, kolik vedení uvolní na posily.

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        jane (admin)     před 12 lety 30.11.2011 11:29 |  
        0 0

        Neco mi rika, ze hrace, kteri prijdou v zime, si treba uz vytipoval novy trener.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      harry     před 12 lety 30.11.2011 10:16 |  
      0 0

      z Příbrami bych nejraději bral trenéra Vavrušku - to jak dokázal během 3/4 roku "předělat"kdysi nudný styl hry týmu,je obdivuhodné.
      A neberu,že na "klub velikosti Slavie" je ještě nedozrálý....

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        naplavnik     před 12 lety 30.11.2011 10:41 |  
        0 0

        pravdou je, že se nebál naordinovat ofenzivní fotbal, mě v jeho případě spíše vadí to jeho "no a když se nebude dařit (výsledky áčka příbrami), tak se prostě vrátím k mládeži, takovou máme dohodu s vedením"... prostě na mě to působí jako docela těkavej přístup... jinak do té ofenzivy bych se osobně nebránil bednářovi, ve bromu stejně nekope a když se zrovna nevěnuje nákupu různých druhů povzbuzovadel, tak jako konkurence zbyňovi by se mi líbil, je to ale asi mimo naše finanční možnosti...

        btw kterým všem našim zasloužilým umělcům končí po sezoně smlouva (hub?, vlčák?, lukáš?)

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      urs (přítel SN)     před 12 lety 30.11.2011 10:41 |  
      0 0

      straka ven!

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 30.11.2011 19:25 |  
      0 0

      Moje návrhy na zimní posily

      Obrana: Miloš Brezinský, případně také Jan Rajnoch - moc ho nemusím, ale vůči nám má teď podobné poznámky, jako Grco v červenci vůči Spartě, tak ho asi taky beru
      Defenzivní záloha: Tomáš Rada nebo Michal Švec
      Ofenzivní záloha: Marek Hanousek
      Útok: Tomáš Wágner nebo Budějovičák Ondrášek

      Speciální kapitola je David Jarolím, já bych do něj moc peněz nedával, kdyby šel s nároky dolů, uvažoval bych ho.

      • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

        opicemag     před 12 lety 30.11.2011 22:15 |  
        0 0

        Víš jak je na tom Švec v Holandsku? Hraje, sedí? Je to jen sen nebo reálná možnost?

        • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

          honzah (přítel SN)     před 12 lety 01.12.2011 11:41 |  
          0 0

          O víkendu Švec nenastoupil. Stejně tak Rada v Turecku.

          Pochopitelně si tyhle věci kontroluji - ti, co nastupují, se v zimě vracet asi nebudou.

    • Re: A. Hloušek: Chyběl nám důraz ve vápně

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 30.11.2011 19:27 |  
      0 0

      ,,Hanousek (odchovanec, kterého bychom museli draze kupovat)´´ - naopak, měli bychom z transferované částky podíl za výchovu, platili bychom částečně sami sobě. Takže takový nákup se slevou kolem 3 procent :-)

  9. 1 listek na PLZEN-AC MILAN

    venator     před 12 lety 30.11.2011 18:56 |  
    0 0

    Kvůli nemoci mám na prodej jeden listek na Ligu mistru na Plzen-AC Milan.Dobré místo sektor 117,řada 19.Koupil jsem ho od člena klubu za 2.000Kč

    • Re: 1 listek na PLZEN-AC MILAN

      venator     před 12 lety 30.11.2011 18:57 |  
      0 0

      Můj telefon je 603800172