Přípravná utkání

Slavia - Chomutov

Slavia dnes odehrála poslední přípravný zápas před odjezdem ze soustředění v Blšanech, soupeřem jí byl druholigový Chomutov, který odjížděl domů s čtyřgólovou nadílkou.

V úvodu utkání si žádný z týmů nevytvořil převahu, Slavia se dočkala několika rohových kopů, které zahrávali Tomáš Kuchař a Marcel Lička, ale nedokázali je zužitkovat. Chomutov se k prvnímu rohu propracoval až ve 20. minutě. Hned vzápětí se naskytla obrovská příležitost Tomáši Kučerovi - jeho střela však byla vykopnuta z brankové čáry. Poté Tomáš Došek tečoval pokus Filipa Herdy vedle levé tyče. Tomáš Došek byl i u akce ve 22. - levačkou se trefil k levé tyči. Slávisté se snažili i o střelbu z dálky, ale Stibůrkova střela mířila jen do náručí gólmana Chomutova. Až do 40. se nic zajímavého, až na roh Chomutova, z kterého stejně nic nebylo, nedělo. Ve výše zmiňovaném čase přehlavičkoval Tomáš Došek těsně břevno, když se k němu dostal míč po rohu. Špatně si nepočínal ani Marcel Lička o dvě minuty později, ve vápně si zpracovával míč, ale soupeř mu nedovolil pořádně zacílit. Po Švancarově pokusu olíznul balon tyč, ale stejně by případný gól neplatil pro ofsajd. Tomáš Došek si zkusil spolupráci s Tomášem Kuchařem, ten však zamířil jen do gólmana. První poločas skončil pro Slavii dobře - ve 45. se bombou z dálky trefil do sítě Martin Müller.

Do druhé půle naskočila jiná jedenáctka, vlastně spíše devítka, protože Honza Suchopárek a Tomáš Kuchař v sestavě zůstali. V 54. minutě se před brankou ocitli chomutovští, když se nedokázala rychle vrátit slávistická obrana a celou situaci zachraňoval Lukáš Došek. Následný protiútok náš soupeř nezvládnul - Piták byl faulován, k penaltě se postavil Štěpán Vachoušek, jeho razantní střela mířila k levé tyči a Slavie tak vedla 3:0. Penaltový exekutor se připomněl i o pět minut později - po Pitákově přihrávce nastřelil břevno, odražený míč se dostal ke Kuchařovi, kterého následně vychytal brankář Chomutova. Vachoušek mířil nad břevno i o chvíli později po přihrávce Pavla Kuky. Z hranice velkého vápna se snažil prosadit Patrik Gedeon svými střelami, které však byly blokovány. Trenér Beránek sáhnul v 68. k dvojitému střídání, ze hřiště odešli Tomáš Kuchař a Honza Suchopárek, nahradili je Filip Herda a Martin Müller. Ve 72. si krásně Patrik Gedeon obešel protihráče, kterého si položil na zem, tvrdě vystřelil, ale další branku nepřidal, k odraženému míči se dostal Štěpán Vachoušek a mířil hodně nad. Poslední gól přidal Tomáš Šilhavý střelou asi ze třiceti metrů.

Slávisté tento zápas odehráli na konci náročného soustředění a tak není divu, že nebyli schopni hrát nahoru dolu. Hráči, kteří naskočili do druhého poločasu byli možná aktivnější, do ofenzivy se hodně zapojoval Lukáš Došek, své místo si tak střídal s Karlem Pitákem. Vyloženě nezklamal nikdo, dost aktivně si počínal Tomáš Kuchař, svou práci odvedla i obrana, ve které hrál třeba i Filip Herda s Lumírem Sedláčkem, kteří by se určitě cítili lépe v záloze. Příliš nepřesvědčil Pavel Kuka, občas ztrácel míče, ale to se může stát každému. Je škoda, že kvůli lehkému zranění nemohl nastoupit Radek Bejbl, stejně jako trojice Skácel, Petrouš, Hrdlička.

Sestava Slavie:
1. poločas: Václavík - Müller, Šuškavčevič, Suchopárek, Herda - Kučera, Lička, Stibůrek, Kuchař - Švancara, T. Došek
2. poločas: černý - L. Došek, Šilhavý, Suchopárek (68. Müller), Sedláček - Piták, Dostálek, Gedeon, Kuchař (68. Herda) - Kuka, Vachoušek

Góly: 22. T. Došek, 45. Müller, 55. Vachoušek z pen., 80. Šilhavý


Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. dodatek k fotkam

    Richi (admin)     před 22 lety 06.07.2002 18:30 |  
    0 0

    Na treti fotce muzete videt zmineny pokutovy kop, jak je jasne videt, mic je prave blizko prave tyce a brankar se marne natahuje.
    Na posledni fotce je Lukas Dosek, bohuzel jsem to vyfotil o neco drive, on nam totiz na zadost jane zapozoval, usmal se, narovnal dres. V te chvili ale byl mic mimo hru, takze si to mohl dovolit :-).

    • Re: dodatek k fotkam

      Squater     před 22 lety 07.07.2002 20:52 |  
      0 0

      Obracím se na vás s prosbou, jestli byste nemohli uveřejnit čísla na dresech hráčů před novou sezonou... zejména pak s jakým číslem se představí Karel Piták, Tomáš Hrdlička, Tomáš Kučera, Marcel Lička a Lumír Sedláček. Za odpověď předem děkuji!

      • Re: dodatek k fotkam

        Richi (admin)     před 22 lety 07.07.2002 20:56 |  
        0 0

        No zatim definitivne cisla jeste nejsou rozdany, tedy v priprave obcas nekteri nastupuji s cislem, se kterym pak stejne v lize hrat nebudou! Cisla lze ale nalezt tez na oficialnim webu.

        • Re: dodatek k fotkam

          Squater     před 22 lety 07.07.2002 22:18 |  
          0 0

          Na oficiálním webu jsou ale uvedený ještě čísla z konce minulé sezóny... a chybějí hráči vracející se z hostování... ještě mám jednu otázečku: nevíš náhodou co je s Davidem Kalivodou, jestli bude hrát příští rok za áčko, béčko nebo někde na hostování? a ještě jedna otázečka: nevíš jestli se už do přípravy A-mužstva zapojili nebo zapojí Kratochvíl, Penc, Hottek a někteří dorostenci (Jirásek, Táborský, Musil, Knobloch, Zachariáš) nebo jestli odejdou na hostování?

          • Re: dodatek k fotkam

            Richi (admin)     před 22 lety 07.07.2002 22:31 |  
            0 0

            docela dost otazek, cisla vracejicich hracu se asi dozvime pozdeji, ohledne Kalivody nevim nic.
            A ohledne mladsich, tem skoncila pozde sezona, nekteri se mozna uz zapojili, budou asi prubezne trenovat s Ackem a myslim, ze mladici zatim nikam nepujdou na hostovani. Meli jsme se na to zeptat Beranka, skoda.

          • Re: dodatek k fotkam

            jacko (přítel SN)     před 22 lety 07.07.2002 23:29 |  
            0 0

            Pokusime se ziskat informace o nasich mladicich, tak casem zde na SN snad odpoved najdes.

          • Kalivoda a spol.

            jane (admin)     před 22 lety 08.07.2002 18:48 |  
            0 0

            Ja myslím, ze se trenér Beránek vyjádřil vcelku jasně:"chceme dát šanci všem hráčům, zejména těm mladším, aby pravidelně hráli", to znamená, že podle mého názoru jich většinu pošlou na hostování, kde se spíše prosadí. Tipuju, že by velký zájem mohl být třeba o Tomáše Jiráska. To, kam na hostování kluci zamíří, Beránek nechtěl prozradit, ptala jsem se na to. Ohledně Davida Kalivody - měl by se zřejmě zapojit do přípravy později, aby měl prázdniny, stejně jako ostatní mladí hráči, navíc se teď budou krýt přípravy áčka a béčka. Těžko říct, zda zůstane ve Slavii, z hostování v Blšanech byl minulou sezónu poslán zpátky, hrát stabilně za béčko a docela dobře.

  2. Re: Slavia - Chomutov

    (host)     před 22 lety 08.07.2002 16:00 |  
    0 0

    Tak a je to,to nejhorší máte za sebou(letní přípravy jsou fakt hrozný),teď už jenom vypilovat techniku,standartky a v kádru nechat základní osmnáctku hráčů (ti,na kterých se dá stavět-Kuka,Skácel,Bejbl,černý,...)+ naděje z béčka a titul je náš!!!Pěkně hoši pracujte,a? z vás máme na podzim radost.Ostatním slávistům přeji pěkné prázdniny a dovolené!!!Zdar a sílu přeje Kozi