Rozhovory

Rozhovor s Miroslavem Beránkem

Po vítězném utkání slávistický trenér prozradil, jaké kluby mají zájem o hostování našich hráčů, jak vypadá stav jeho zraněných svěřenců a jak je spokojen s průběhem přípravy.

Jak jste spokojen s dosavadním vývojem přípravy? Vše zatím jde tak, jak jsme chtěli. Dnes jsme zakončili první část, která sice nebyla vyloženě kondiční, ale o fyzické přípravě byla dost. Na hráčích je patrná únava, v dnešním zápase už bylo vidět, že by to z nich malinko mohlo spadnout. Jaký je stav zraněných hráčů? Kluci mají problémy s kotníky, nataženými svaly, ale to k této fázi patří. Nejedná se o vážná zranění, spíš chceme, aby si hráči odpočinuli. Konkrétně se jedná o čtveřici Bejbl, Skácel, Petrouš, Hrdlička. Individuálně trénuje Pavel Novotný a po zranění se postupně do formy dostává Radek Sláma, po té přetěžké operaci se rehabilitace ukazuje jako úspěšná, s mužstvem už dělá spoustu věcí, jen ještě nehraje. Mají už hráči nabídky na hostování? Zatím máme ještě dost hráčů, chceme, aby hlavně mladí kluci hráli, takže jim umožníme hostování, kde budou dostávat víc příležitostí než ve Slavii. Konkrétně jména ještě říkat nebudu, ale je zájem z Trenčína, Mladé Boleslavi a Xaverova, ale myslím, že se ozvou ještě další týmy. Jak to vypadá s Tomášem Pešírem? Tomáš je v jednání s Blšanami, které se blíží k úspěšnému konci, takže by měl přestoupit. Vyskytly se určité spekulace ohledně odchodu Rudolfa Skácela do Itálie. Jedná se o uzavřenou záležitost nebo stále pokračují jednání? Žádné konkrétní věci, že by měl Skácel odejít, nevím, ale je to s ním jako s většinou hráčů - když přijde adekvátní nabídka, tak nebráníme přestupu. Nabídka musí být konkrétní a adekvátní. Jaká je situace gólmanů, dnes chytal černý i Václavík, je tu i Slavík s Kozáčikem. Martin Slavík s námi absolvoval soustředění, teď se přidá k B-týmu, to samé se týká Kozáčika, který bude mít ještě týden volno. Slavík dostane v béčku šancí dost a asi si zachytá víc, než by chytal v áčku. Už se vám rýsuje základní sestava? Příprava je od toho, aby hráči přesvědčili, mě, sami sebe a jednotliví hráči ostatní, že týmu pomůžou. Základ se mi rýsuje a potěšitelné je to, že by v něm všichni chtěli být. Jak vyhovují hráčům míče Fevernova, s kterými se bude hrát i liga? Nevyhovují brankářům, takže doufám, že s nimi budeme dávat více gólů než v minulých sezonách.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Miroslavem Beránkem

    Squater     před 22 lety 06.07.2002 22:59 |  
    0 0

    Docela mě zaujala odpověď týkající se Tomáše Pešíra... nezdá se mi to jako příliš vydařený tah prodat talentovaného hráče, reprezentanta do 21 let... myslím, že lepší by bylo pouze ho uvolnit na hostování? Všichni si jistě lehce vzpomeneme na několik odchovanců, kteří se po odchodu ze Slavie stali hvězdami ligy (Štajner, L.Jarolím, ale vlastně také D.Jarolím)!!! Rozhodně bych byl proti prodeji Tomáše Pešíra, ale doufejme, že vedení ví, co dělá.

    • Re: Rozhovor s Miroslavem Beránkem

      jane (admin)     před 22 lety 07.07.2002 19:54 |  
      0 0

      Je možné, že se z Pešíra stane hvězda, ale zatím to tak nevypadá... Neviděla jsem ho hrát za Blšany, ale myslím, že zas tak moc šancí nedostával. Navíc Beránek ho určitou dobu trénoval, zná ho a asi ví, co od něj může očekávat. Sám říkal, že od něj čekal víc, že se zasekl na určité výkonnostní úrovni. Navíc mám takový pocit, že Pešír do Blšan opravdu chce, takže proč ho držet násilím ve Slavii, kde by asi moc příležitostí nedostal.

  2. Re: Rozhovor s Miroslavem Beránkem

    gary     před 22 lety 07.07.2002 21:26 |  
    0 0

    Samozřejmně,odchod Tomáše Pešíra je dalším z promyšlených tahů vedení Slávie.Prosrě raději koupíme zase nějakou hvězdu z které kápne provize.