Rozhovory

Rozhovory

Mladá Boleslav dnes žila fotbalem, poněvadž se dnes slavilo výročí 100 let fotbalu v tomto městě. Díky této příležitosti si tým MB pozval na přátelské utkání německý tým VfL Wolfsburg. Utkaní, které domácí vyhráli 3 : 2 , se hrálo na nových (a nutno podotknou pěkných) tribunách a přihlíželo mu několik velkých fotbalových osobností.
Pár z nich jsem se tázal.

Milan Luhový

Kdo myslíte, že v 1. lize přes léto nejvíce posílil?
Já myslím, že Sparta. Také ji to stálo nejvíce peněz.

Myslíte, že budou posily platné?
To těžko může někdo předpovědět. Ta investice se musí vrátit aspoň z hlediska dobrých výsledků. Aby se vyhrála liga a kvalifikovalo se do Ligy mistrů. Myslím si ,že platové náklady za Poborského jsou trochu přehnané a ty ostatní návraty jako Kouba, tam nejsou ty náklady zas tak vysoké. Otázkou je, jestli to bude rentabilní . Já myslím, že to zas až tak rentabilní nebude.

Koho tipujete jako vítěze následující sezóny?
O titul se budou rvát Sparta se Slavii a možná i Liberec.

Kdo naopak myslíte, že se ze špičky ztratí?
Baník Ostrava, protože Jarabinský udělal velkou práci a teď odešel, tak myslím, že půjde dolů Baník Ostrava. Pak tam dále byla i Viktoria Žižkov, které myslím taky půjde trošku níže.

A kdo opustí ligu?
Ligu můžou opustit Blšany,Staré město,Jablonec… Ono to je nevyzpytatelné . Záleží na tom, jak začnou, jestli budou mít nějaké finanční problémy a zranění a tak dále.

Jak hodnotíte posilnění pražské Slavie a její konečné umístění?
Slavie přebudovávala za loňský rok kádr postupně, protože, jak bylo vidět, vypustila ligu, takže to doplnila mladšími fotbalisty, kteří měli nějakou zkušenost a měli čas, aby i konsolidovali mužstvo.Myslím, že v tomto ročníku bude hrát lepší fotbal a skončí na lepším místě. Slavie není finančně na takové výši jako Sparta nebo Liberec, takže to muže hrát taky nějakou roli, ale fotbalově by se měla zlepšit i příchodem Beránka, přece jen ten styl hry byl kvalitnější.

Poslední otázka. Jsme v Mladé Boleslavi. Jak hodnotíte tu změnu stadionu, trenéra
(Stadion MB má nové tribuny a trenérem se stal Vlastimil Petržela – pozn.aut.) a vůbec všeho,co se boleslavského fotbalu týče?

Já myslím, že města jako Boleslav, s takovým zázemím jako je automobilka Škoda, tak by měla hrát v první lize, protože tu je zázemí jak z hlediska diváků, tak z hlediska společenského a ekonomického. V budoucnosti bude jenom dobré, když Škoda Auto vstoupí do klubu jako majitel a myslím, že pokud jsou pravdivé náklady a to 35 milionu, ze kterých tento stadion vznikl, tak jsou velice nízké a to prostředí je velice příjemné a čisté a pokud se do budoucna zrealizuje záměr s hlavním stadionem, tak to fotbalu jenom prospěje, protože mužstva jako Blšany či Drnovice nemají co v první lize dělat, poněvadž tam žádná základna není. Vesnice, která má 800 lidí, tak nemá smysl, aby se tam budovaly nějaké stadiony, protože to je umělotina. Tady by to bylo jenom prospěšné.


Jaroslav Hřebík

Koho tipujete jako vítěze následující sezóny a koho jako sestupující?
To se dá teďko ještě těžko říct. Určitě vyhraje ligu Sparta, protože bude bezkonkurenční. Neznám pořádně mužstvo Zlína a v současné době ani českých Budějovic, takže nemůžu říct něco o jejich výkonnosti, takže kdo sestoupí, to je vždycky otázka. To může být nějaká šňůra, která se někomu nepovede. Dostane ho do psychických problémů a pak už to mužstvo sestoupí.

Ohledně Slavie, myslíte, že se na sezónu dobře připravila?
Každý se připraví podle toho, jaké má možnosti a jak si přeje trenér. Já si myslím, že na sezónu se nejlíp připravila Sparta.

Jak myslíte, že dopadne Slavie?
Moje představa je, že Sparta bude první a Slavie druhá.

Jak hodnotíte fotbal v současné době v Boleslavi?
Jak vidím, tak se fotbal v Boleslavi začal dělat jinak, než se dělal před tím, protože i dnešní výkon Boleslavi a hráči, kteří tu začali hrát produkujou to, že Boleslav bude hlavní kandidát na postup do ligy.

Ivo Lubas

Jak myslíte, že dopadne následující sezóna 1.ligy?
To si nedovoluji vůbec odhadnout, vůbec tvrdit. Samozřejmě, že asi to jak doplnila mužstvo Sparta, tak to taky něco signalizuje. I výsledky v přípravě jsou hodně dobrý s kvalitními soupeři. Já si myslím, že Slavie by měla hrát taky samozřejmě nahoře, hodně Spartu zlobit a možná se pokusit i o něco víc, ale já si myslím, že dobrých bude spousta mužstev. Liberec… a abych na někoho nezapomněl. Myslím, že ročník bude kvalitní a těch adeptů, kteří budou hrát o úplnou špičku a evropské poháry je dost a je o co v lize hrát.

Jak myslíte, že se Slavie připravila na následující sezónu?
Vy mi kladete takové záludné otázky. To je spíše otázka pro trenéra Mirka Beránka. Já samozřejmě mám občas možnost je vidět. Nejsem trenér, neumím to všechno posoudit, ale teď pokud vím, tak jede Slavie na poslední soustředění do Německa. Má tam i docela kvalitní soupeře, tak po tom bych si to troufl odhadnout víc, ale teď si to netroufnu.

A myslíte, že má kádr na to, aby předčila Spartu a zvítězila ligu?
Já si myslím, že Slavie si ani jiný cíl klást nemůže. Tak odvěký rival jako Sparta, soupeření Sparty a Slavie to je takový celý jádro,celý fór ligy. Houš? a větší kapky a pokud do toho budou mluvit i ty ostatní, tak tomu je jen dobře!

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)