O Slavii

Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

Jak se již stalo příjemným pravidlem, i letos pořádá Odbor Přátel Slavie tradiční celostátní setkání přátel Slavie, v jehož rámci se koná i turnaj v malé kopané!

Odbor Přátel Slavie je nejstarší fanouškovskou organizací v českých zemích a letos slaví výjimečné jubileum - 50 let od svého založení. A kde jinde jej oslavit než v místě, kde hraje i Slavia - v Praze v Edenu! V neděli 22.6. od 9:00 v areálu SK Slavia v Edenu (tréninkové hřiště s umělou trávou u atletického stadionu) tak proběhne již 14. setkání slávistů všech generací z celé republiky. Z původně nesmělého nápadu odbočky z Bělé pod Bezdězem se stala postupně krásná a respektovaná tradice, na níž se každoročně sjíždějí slávisté ze všech koutů naší země a to nejen ti organizovaní z Odboru Přátel a Fanklubu.

Jako každý rok je hlavním bodem setkání turnaj, do kterého se letos přihlásil zatím rekordní počet - 28 týmů z celé republiky a jen Tribuna Sever postaví do turnaje 4 svá mužstva! Další atraktivní součástí setkání je pak beseda se zástupcem SK Slavia Praha, předloni v Plasech dorazil debatovat bývalý generální ředitel Zbyněk Kusý a v loňském roce rovněž bývalý generální ředitel Jaromír Šeterle, pokud se tedy chcete dozvědět zajímavé informace z dění v našem klubu, určitě neváhejte a doražte! V jednání je i malé překvapení...

Po celý den bude k dispozici kvalitní občerstvení - pivo, limo a grilované speciality! Připraven bude i stánek se suvenýry fanshopu i stánek Tribuny Sever, kde bude k dispozici řada zajímavých novinek v limitovaných edicích a raritní kousky z dob minulých!

Především jde ale o setkání všech přátel Slavie - uvidíte se se starými známými tvářemi a poznáte přátele nové. Přijďte si vychutnat jedinečnou atmosféru sounáležitosti fanoušků, jakou se žádný jiný český klub nemůže pochlubit a přispějte tak k neopakovatelnému zážitku nás všech - přátel nejstaršího českého klubu, Slavie Praha!

Přátelé Slavie, přátelé mezi sebou! Ať žije Slavia!

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

    Dobi     před 10 lety 16.06.2014 20:05 |  
    0 0

    Byl jsem ve štábu všech 13 dosavadních Setkání a nesmím chybět ani nyní. Dík patří přátelům z Bělé pod Bezdězem - př.Dlouhému a Procházkovi na založení tradice v roce 2001, ale i všem dalším organizátorům později - v Lázních Bělohrad, České Třebové, Rožďalovicích, Strašnově u M.Boleslavi, České Lípě, Příbrami, opět Bělohradu, opět českolipským Vikingům, kteří našil působiště v Zákupech, opět Rožďalovickým, Nečíni, žilovským slávistům v Plasích a konečně Moravákům ze Šternberka vloni! Stejně jako je Slavia unikátem ve světě, jako je OP unikátem sám o osbě, je i toto Setkání unikátní! Dokažme to i letos. A SN děkuji za propagaci! SWJDEME SE V EDENU, VŽDYŤ SLAVIA JE VĚČNÁ!!!!

  2. Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

    Chlupp (přítel SN)     před 10 lety 16.06.2014 21:07 |  
    0 0

    Muze tady organizator akce vysvetlit duvod, proc se takova akce porada v nedeli misto soboty, ktera je z mnoha duvodu pro vetsinu vyhodnejsi? Mne osobne je to celkem jedno, ale mluvil jsem s vice mimoprazskymi a ti to povazuji ze sveho hlediska za velke zklamani...

    • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

      Dobi     před 10 lety 16.06.2014 22:04 |  
      0 0

      Po celých 13 let to bylo v sobotu. Ale mimo Prahu. A ne všichni slávisté táhnou za jeden provaz. Pokud vím, tak byly OP házeny klacky pod nohy. Nevím, proč, ale bylo tomu tak. Tedy neděle, pokud to nemělo být o prázdninách, byla jediným řešením. Dokonce bylo rozděleno Setkání na dvě části - turnajovou a společenskou, která bude v září. Setkání venku na odbočkách měl vždy 4 "pilíře". Nejen tedy turnaj, ale i večerní program po sobotním Setkání, výlet po okolí a beseda, kdy na organizující odbočku přijeli třeba pánové Jarolím, Šeterle, Kusý, Petrouš... V roce 2008 s rekonvalescentem Dřížďalem i jakýsi Lukáš Vácha...Kdo by tehdy tušil...

    • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

      subHuman     před 10 lety 17.06.2014 01:09 |  
      0 0

      Bohuzel jsme se setkali s neprizni nejen osudu na mnoha mistech, a tak byla zvolena cesta takrka jedina mozna. Sehnat travnate hriste o vikendu po konci mistrovskych soutezi a pred zacatkem prazdnin a zaroven tak, aby to bylo pokud mozno co nejblize mistu, kam Slavia jiz par desitek let patri, nebylo jednoduche. Verte, ze nekteri tomu venovali spoustu casu a usili a presto, ze jsme si vedomi negativ nedelniho terminu, verime, ze mezi Slavisty prevladne touha po sounalezitosti a vyjimecnosti tohoto setkani. Jiz ted jsou temer jista 2 nemala prekvapeni, kvuli kterym by nemel zadny slavista vahat prijit, byt ne na cely den.
      Od zacatku byla snaha hrat v sobotu a v Edenu, idealne na hlavnim stadionu. Prijmete prosim tuto variantu s pokorou a uzijme si tento vyjimecny den.

      • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

        Chlupp (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 06:25 |  
        0 0

        Diky za reakci a vysvetleni...

        • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

          Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 12:09 |  
          0 0

          Dobrý den přeji pane Dobiáši i pane subHumane.
          Velmi oceňuji Vaši práci a moc si této iniciativy vážím.
          Držím palce, aby to vše vyšlo a to i včetně počasí a radosti ze hry při turnaji.
          Zase mám po dlouhé době pocit, že jde něco správným směrem a tak v pokoře a úctě ke všem Slávistům bude znít Edenem - "Vždycky jsme s Vámi".
          Sokrates55

          • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

            subHuman     před 10 lety 17.06.2014 12:20 |  
            0 0

            Přípravy setkání jsou kolektivním dílem :-)

            Socrate, určitě doražte. Do pozvánky jsem zapomněl napsat, že k dispozici bude pro zájemce celý den bezplatně i beach kurt.

            A pokud mohu naznačit, tak pokud to klapne jak má, tak na hosta by byli všichni Slávisté velmi zvědavi, chcete-li se něco dozvědět, určitě doražte!

            • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

              Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 13:05 |  
              0 0

              Dobrý den přeji a moc děkuji.
              Já si myslím, že to klapne a trenér MB asi přijde.
              Jen Vás poprosím, že pod nickem Socrates je tady můj slávistický kolega. Díky moc :-)).
              Sokrates55

              • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

                spino     před 10 lety 17.06.2014 19:02 |  
                0 0

                Zdravím Sokrate. Mám takovou skromnou prosbu. Mohl bys přestat používat pro pana Beránka iniciály MB? Mě se totiž vždycky automaticky vybaví Michal Bílek a dostanu strach, že snad má něco společného se Slavií. :D

                • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

                  smely (přítel SN)     před 10 lety 18.06.2014 15:41 |  
                  0 0

                  spino, ty si jeliman

          • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

            Dobi     před 10 lety 17.06.2014 17:44 |  
            0 0

            Ono někdy člověk musí kousnout do kyselého jablka, ale pokud jde o Slavii? Je moc dobře, že nastoupila nová vlna v podobě subHumana a dalších, v našem lese už se totiž pomalu, ale jistě kácí. Ale všichni to děláme i v úctě k Růžkům, Šulcům, Prachařům, Bartůňkům, kteří tuto naši pochodeň kdysi zažehli. A i díky internacionálům. Hlavně si dovoluji jmenovat Láďu Ženíška a Frantu Pláničku. Ti jen málokdy chyběli na akcích OP a zvedali náladu i povědomí o JEDINÉ Slavii na světě. Kolikrát už jsem byl vším otráven a chtěl vším praštit. Ale tohle hnutí mi to nedovolí a tu pochodeň mi vezmou až někdy v penále!

            • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

              Chlupp (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 20:41 |  
              0 0

              Vazim si Vas pane Dobiasi, jste vazne trida!

              • Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

                Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 21:01 |  
                0 0

                Dobrého večera přeji.
                Předně se omlouvám a pane Spino, už nikdy nenapíšu MB, to přísahám :-).
                A Vám pane Dobiáši s velkou úctou smekám, jsem rád, že jste pořád na té "dobré vlně" a naše Slávie Vás bude ještě moc a moc potřebovat....... :-)
                Sokrates55

  3. Re: Přijďte v neděli na turnaj přátel Slavie!

    steev (přítel SN)     před 10 lety 17.06.2014 16:23 |  
    0 0

    Tak na tuhle slavistickou neděli se moc těším.Děkuji organizátorům a zároveň pevně věřím že nás dorazí co nejvíce.

  4. Volejbalistky Slavie končí!

    Mac     před 10 lety 17.06.2014 19:02 |  
    0 0

    Slavia Praha se poprvé po 38 letech neobjeví v nejvyšší soutěži volejbalistek. Tým z Edenu, vicemistr z roku 2006, se do nadcházejícího ročníku nepřihlásil z ekonomických důvodů a nebude hrát ani žádnou jinou soutěž - více na http://isport.blesk.cz/clanek/live-sport/207018/slavia-praha-nebude-hrat-po-38-letech-extraligu-volejbalistek.html

    Tak to je hodně smutná zpráva. Nesehnali (z pohledu fotbalu pouhé) 2 miliony korun! Jak se tu často mluvilo o sbírce na SKS (která by samozřejmě neměla smysl), tak v tomto případě by to možná stálo za pokus. Připomínám, že pár let zpátky na volejbal chodila i řada fotbalových fanoušků.

    • Re: Volejbalistky Slavie končí!

      spino     před 10 lety 17.06.2014 19:41 |  
      0 0

      Velká škoda, že sbírka nebyla vyhlášena. Určitě bych byl připraven pomoci.