Fortuna liga

Další ročník ligy rozlosován

Dnes proběhl na ligovém shromáždění losovací aktiv, v rámci nějž byla rozlosována nadcházející sezóna Synot ligy a také pohár České pošty. Slavia začne ligu na Slovácku, podzimní derby se odehraje v Edenu! V poháru pojede Slavia k prvnímu zápasu na východ Čech, do Ústí n. Orlicí nebo do Chrudimi.

Slavia začne ligu na hřišti Slovácka, následovat budou dva domácí zápasy, proti Baníku a Liberci. Jako obvykle se na podzim odehraje 16 kol, Slavia se tak utká na podzim dvakrát s Baníkem. Ve 30. kole zakončí ligovou sezónu sešívaní domácím utkáním se Slováckem. Na podzim se Slavia utká se Spartou doma v Edenu v 9. kole. Papírově nejtěžší série zápasů čeká slávisty mezi třetím a šestým kolem, kdy narazí postupně na Liberec, Teplice, Plzeň a Mladou Boleslav. To také znamená, že právě proti této čtveřici soupeřů Slavia začne ligové jaro!

Los podzimní části ligy je následující:

1. kolo (26. 7.): Slovácko - Slavia
2. kolo (2. 8.): Slavia - Ostrava
3. kolo (9. 8.): Slavia - Liberec
4. kolo (16. 8.): Teplice - Slavia
5. kolo (23. 8.) : Slavia - Plzeň
6. kolo (30. 8.): Ml. Boleslav - Slavia
7. kolo (13. 9.): Slavia - Brno
8. kolo (20. 9.): Bohemians 1905 - Slavia
9. kolo (27. 9.): Slavia - Sparta
10. kolo (4. 10.): Jihlava - Slavia
11. kolo (12. 10.): Slavia - Jablonec
12. kolo (25. 10.): Č. Budějovice - Slavia
13. kolo (1. 11.): Slavia - Příbram
14. kolo (8. 11.): Dukla - Slavia
15. kolo (22. 11.): Slavia - Hr. Králové
16. kolo (29. 11.): Baník - Slavia 

Slavia vstoupí do domácího poháru ve 2. kole, kde pojede na východ Čech, když se střetne s vítězem utkání Ústí n. Orlicí - Chrudim. Prvním ligovým soupeřem, kterého Slavia může v poháru potkat, je ve 3. kole Vysočina Jihlava (pokud přejde přes Viktorii Žižkov), tento zápas by měla Slavia hrát doma (proti Žižkovu by však hrála zřejmě venku). Případným osmifinálovým soupeřem je pak Mladá Boleslav, toto pohárové kolo už se hraje na dva zápasy.

Kompletní los Synot ligy, poháru, FNL, juniorské ligy a dorostenecké ligy naleznete na webu FAČR zde.

Vedení FAČR dále oznámilo, že se ruší pondělní ligový termín. Liga se tak bude hrát od pátečního večera do nedělního večera. První a druhou volbu televizního přenosu má ČT, třetí volbu dosud nejmenovaný placený kanál a čtvrtou volbu (kterou ale nemusí využít) opět ČT. Nejatraktivnější zápasy by měly být v televizi v sobotu od 20:15, ČT bude vysílat také jeden nedělní zápas, a to o prázdninách od 20:15, po nich od 15:45. Páteční večerní předehrávka bude na výše zmíněném placeném televizním kanálu.

Komentáře (271)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé